Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@19:46:48 GMT

نگاه سودجویانه سیاستمداران به میراث فرهنگی

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۷۷۸۷

نگاه سودجویانه سیاستمداران به میراث فرهنگی

به طرح تعدادی از نمایندگان مجلس با عنوان «استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج‌ها» اشکالاتی وارد است که جهت تنویر افکار عمومی باید به این نکات مهم توجه کرد.

روزنامه ایران:  حفاظت از میراث فرهنگی ملموس یا مادی، شامل حفاظت فیزیکی، حفاظت فنی و قانونی است: ۱- حفاظت فیزیکی: بدین معنا که در مورد اشیا، اقداماتی همچون قرار دادن آن در جایی مناسب مانند ویترین ضد سرقت یا مخزن امن و برای تپه و بناها کارهایی همچون تعیین عرصه و پیشنهاد حریم انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولاً عامل اصلی در اینگونه تخریب‌ها نیز عوامل انسانی همانند کاوش غیر مجاز، سرقت موزه و... است ۲- حفاظت فنی نیز شامل مرمت، بازسازی، اقدامات بازدارنده از تخریب طبیعی است.

معمولاً عامل اصلی در اینگونه تخریب‌ها، عوامل طبیعی مانند فرسودگی اشیا در مقابل هوازدگی، فرسایش طبیعی، سیل و زلزله و... است ۳- حفاظت قانونی: ایجاد مفاد قانونی برای التزام دستگاه‌های ذیربط جهت اقدامات حفاظتی آثار باستانی و تاریخی و نیز گنجاندن مواد قانونی بازدارنده برای جلوگیری از تخریب‌ها و البته قوانین تنبیهی برای مجرمان را شامل می‌شود. معمولاً پیشنهاد این مهم بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و تأیید آن بر عهده قوه مقننه است که در صورت تخلف، قوه قضائیه به آن رسیدگی می‌کند. البته در مورد حفاظت میراث فرهنگی ناملموس یا معنوی نیز مشکلات عدیده‌ای وجود دارد که باید به آن توجه کافی کرد. با این اوصاف، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، موظف به تعیین قوانینی هستند که به تمامیت ارضی کشور کوچک ترین خدشه‌ای وارد نکرده و مالکیت ایران بر منابع طبیعی و معدنی، فرهنگی و تاریخی و زیستی و انسانی را تأمین کند. ناگفته پیداست که ارسال طرح «استفاده بهینه از اشیای باستانی و گنج‌ها» در مجلس پیش از هر چیز باید در کمیسیون‌های تخصصی مطرح شود که در آن نمایندگانی از دستگاه‌های ذیربط حضور داشته باشند. با توجه به این متن، این مشاوره‌های کارشناسی صورت نگرفته است.


مطرح شدن این طرح علاوه‌بر نشان دادن پشت پرده در خصوص تخریب آثار، خرید و فروش آن در داخل و خارج از کشور، نگاه سودجویانه به آن توسط سیاستمداران را آشکارتر می‌کند. همچنین این طرح گویای عدم توجه به وظایف محوله در تمام دستگاه‌های ذیربط خواهد بود که صدمات بزرگی را نیز به کشور وارد خواهد کرد.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۷۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس پوریانی از خلع ید بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی شهرستان سوادکوه شمالی و بازگشت به بیت المال خبر داد و افزود: در راستای حفظ حقوق بیت المال و انفال عمومی خصوصاً منابع طبیعی، با پیگیری‌های مستمر دادگستری حوزه قضائی و همکاری یگان حفاظت اداره منابع طبیعی شهرستان سوادکوه شمالی، در راستای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل‌ها و مراتع کشور، ۳۳ هزار و ۶۷۵ متر مربع از اراضی ملی تصرف شده توسط متجاوزین خلع ید و به بیت المال بازگشت.

وی با بیان اینکه طبیعت ارزشمند شمال کشور و مواهب خدادادی استان مازندران نیازمند توجه ویژه است، تصریح کرد: حفاظت از منابع طبیعی، انفال، اراضی دولتی و ملی، وظیفه‌ای شرعی و قانونی است و باید این ثروت خدادادی ارزشمند برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

پوریانی خاطرنشان کرد: برخورد دستگاه قضائی با متعرضین به منابع طبیعی و اراضی ملی، قاطع و بازدارنده خواهد بود.

کد خبر 6094856

دیگر خبرها

  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • خلع ید ۳۳ هزار متر مربع اراضی سوادکوه شمالی
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه خلع ید شد
  • ۳۳ هزار مترمربع اراضی ملی در سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • بیش از ۳۳ هزار متر مربع از اراضی ملی سوادکوه شمالی خلع ید شد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»