Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@13:34:08 GMT

نابرابری جهانی درآمد؛ چالشی بزرگ برای محیط زیست

تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۹۹۰۰۹

نابرابری جهانی درآمد؛ چالشی بزرگ برای محیط زیست

تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که ثروتمندترین کشورها بیش از فقیرترین‌ها کربن تولید می‌کنند و همین امر نابرابری درآمد را به مانعی بزرگ در مسیر گذار زیست‌محیطی جهان تبدیل کرده است.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست از روزنامه فرانسوی «لزاِکو»، تازه‌ترین مطالعات که نتیجه آن در هم‌اندیشی مدرسه اقتصاد پاریس مطرح شد، یکی از مشکلات بزرگ در هدایت گذار زیست محیطی جهان را نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نابرابری درآمد در جهان مستقیماً به نابرابری در انتشار گاز دی اکسید کربن می‌انجامد. همین امر سبب می‌شود تا کسانی که هزینه اقدامات خاص مبارزه با گرمایش جهانی را مانند مالیات کربن متحمل می شوند، احساس کنند این قواعد عادلانه نیست.

مطالعه ای «لوکا شانسل» اقتصاددان به وضوح نشان می‌دهد که ثروتمندترین کشورها نسبت به فقیرترین ها کربن بسیار بیشتری در جو منتشر می کنند.

نیمی از انسان‌هایی که کمترین درآمد را دارند، به‌طور متوسط ​​۱.۴ تن گاز دی اکسید کربن به ازای هر فرد و در سال منتشر می‌کنند، در مقابل ۴۰ درصد دیگر ساکنان زمین ۶.۱ تن کربن تولید می کنند. این میزان برای ۱۰ درصد جمعیت زمین شامل افراد مرفه به ۲۸.۷ تن و برای یک درصد ثروتمندترین‌ها به ۱۰۱ تن کربن در سال می‌رسد.

به طور کلی، نیمی از فقیرترین‌ها شامل حدود ۴ میلیارد نفر، کمتر از ۸۰ میلیون نفری که یک درصد جمعیت را تشکیل می دهند، گاز دی اکسید کربن تولید می‌کنند. به این ترتیب می توان گفت اگر هشت میلیارد انسانی که روی زمین زندگی می کنند همانند پاریسی‌ها یا نیویورکی‌ها زندگی می‌کردند، زمین مدت زیادی دوام نمی آورد.

این گزارش در مورد توزیع گازهای گلخانه ای بر اساس قاره‌ها، نشان می‌دهد که در شمال آمریکا جایی که ثروتمندترین‌ها سکونت دارند، بیشترین میزان این گازها تولید می شود. ۱۰ درصد کانادایی‌ها و آمریکایی‌های مرفه ۲.۳ برابر ۱۰ درصد ثروتمندترین‌های قاره اروپا جو را با انتشار کربن، آلوده می کنند.

نگاهی به سیر تحول تولید گاز دی‌اکسید کربن در جهان از سال ۱۹۹۰ تاکنون، تغییراتی را نشان می‌دهد؛ در ۳۰ سال اخیر، میزان تولید این گاز به طور متوسط به ازای هر فرد هفت درصد افزایش یافته است.

بر پایه ین گزارش، اگر مردم کره زمین براساس میزان انتشار کربن طبقه بندی کنیم، متوجه می شویم افرادی که بین صدک ۷۵ تا ۹۵ هستند، از سال ۱۹۹۰ تاکنون انتشار CO۲ را بین ۵ تا ۱۵ درصد کاهش داده اند. لوکا شانسل مسئول این تحقیق معتقد است این افراد، طبقه متوسط کشورهای توسعه یافته را تشکیل می‌دهند.

این اقتصاددان می گوید: سی سال است که طبقات متوسط ​​در کشورهای ثروتمند میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای خود را کاهش داده‌اند، بنابراین ناعادلانه است که هزینه انتقال زیست‌محیطی بر دوش آن‌ها گذاشته شود. بنابر این،  مبارزه با گرمایش جهانی بدون فکر کردن به توزیع مجدد ثروت، اجرایی نمی شود.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: گازهای گلخانه ای ، دی اکسید کربن ، ایالات متحده آمریکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گازهای گلخانه ای دی اکسید کربن ایالات متحده آمریکا گاز دی اکسید کربن نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۹۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد

به گزارش قدس خراسان، مهدی یزدان اظهار کرد: پاکسازی منطقه چهلمیر همراه با پیاده روی با حضور دوستداران محیط زیست در راستای افزایش مشارکت مردم در امر حفاظت از محیط زیست و فرهنگ سازی برای حفاظت از انفال به مناسبت هفته زمین پاک و در راستای اجرای پویش «مسیر سبز _ ایران پاک» برگزار شد.

وی با اشاره به مشارکت دستگاه‌هایی از جمله آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر، منابع طبیعی و آبخیزداری در پاکسازی تندوره بیان کرد: علاوه بر این افزون بر ۲۰۰ نفر از گروه‌های خود جوش مردمی در این زمینه همکاری کردند.

معاون محیط زیست انسانی اداره کل محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: این اقدام ارزشمند در هفته زمین پاک با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین»، به منظور حفظ طبیعت و پاکسازی محیط زیست به عنوان یک فرهنگ عمومی صورت گرفت.

یزدان جو گفت: در این ویژه برنامه محیط زیستی بخش قابل توجهی از مسیر دره چهلمیر که زیستگاه گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، قوچ و میش، کل، بز و گربه سانان و پرندگان ارزشمند است، پیمایش و پس از پیاده روی سبک، پاکسازی و حجم زیادی از پلاستیک‌ها و زباله‌های رها شده در طبیعت و رودخانه چهلمیر جمع آوری و پاکسازی شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • کاربران دیوار چطور به حفظ زمین کمک کردند؟
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک