Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته «جاناتان اسپایر» کارشناس مسائل غرب آسیا، ترکیه در سراسر شمال غرب سوریه زندان‌های مخفی دارد و زنان بارها مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفته‌اند. این زندان‌ها توسط «سازمان اطلاعاتی ترکیه» اداره و زندانیان توسط افسران ترک، بازجویی می‌شوند.

در اطراف عِفرین از شهرهای استان حلب در سوریه، نزدیک به ۴۶۰ هزار نفر در ۷ منطقه ساکن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منطقه در جریان جنگ سوریه به‌طور کامل تحت تسلط کُردهای سوریه درآمد و بعد از جنگ داخلی سوریه از سال ۲۰۱۲ (۱۳۹۱) توسط نیروهای کرُد به عنوان «کانتون عِفرین» نامیده شد؛ افزون بر این، همه اختیارات سیاسی و اداری عِفرین برعهده نیروهای کُرد است.

مبارزه با جریان‌های استقلال‌طلب کُرد یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های ترکیه برای آغاز عملیات نظامی گسترده در مرزهای شمالی به حساب می­‌آید. آنکارا تأسیس رژیم مستقل کردنشین در مناطق مجاوز مرزهایش را خط قرمز اصلی خود به شمار آورده و تحت هیچ شرایطی حاضر به تعامل با این اتفاق نیست.

آغاز عملیات نظامی نیروهای تُرک در سوریه

عملیات شاخه زیتون در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۸ (۳۰ دی ۱۳۹۶) توسط ارتش ترکیه  از سه محور شمال، شمال شرق و شمال غرب آغاز شد و به صورت ویژه شهر عِفرین را هدف حملات خود قرار داد.عملیات نظامی ترکیه در «عِفرین» با عنوان «عملیات شاخه زیتون» در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۸ (۳۰ دی ۱۳۹۶) توسط ارتش ترکیه صورت گرفت. این عملیات تهاجمی علیه مواضع چند گروه کُرد از جمله یگان‌های مدافع خلق، حزب اتحاد دموکراتیک، حزب کارگران کردستان، اتحادیه اجتماعات کردستان و نیروهای دموکراتیک سوریه در منطقه کردستان سوریه بود که در اطراف شهر عِفرین انجام شد.
این عملیات از سه محور شمال، شمال شرق و شمال غرب آغاز شد و به صورت ویژه شهر عِفرین را هدف حملات خود قرار داد. ترکیه معتقد است در این منطقه با «داعش و پ‌ک‌ک» نیز جنگیده‌.

در این رابطه «هدر نوئرت» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، در ۲۶ ژانویه ۲۰۱۸(۶ بهمن ۱۳۹۶) گفت: «ترکیه در شمال غرب سوریه داعش را کنار گذاشته و به دنبال پ‌ک‌ک است.» ترکیه با همکاری نزدیک با شبه‌نظامیان اسلام‌گرای سنی متحد آنکارا، کنترل این منطقه را به دست گرفت. در پی این حملات ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان کُرد و ایزدی به سایر مناطق سوریه گریختند.

پشت پرده وقایع زندان­‌ها

«جاناتان اسپایر» کارشناس مسائل غرب آسیا به‌تازگی در روزنامه اسرائیلی «جروزالم پست» گفت، ترکیه در سراسر شمال غرب سوریه زندان­‌های مخفی دارد؛ به عنوان مثال به «نادیا حسن سلیمان» شهروند سوری که در سال ۲۰۱۸ در عِفرین (۱۳۹۶) ربوده و زندانی شد، اشاره کرد.
«سلیمان به اتهام ارتباط با دولت سوریه و حزب غیر قانونی کارگران کردستان (پ‌­ک‌­ک­) به مدت دو سال در زندان مخوف تحت کنترل ترکیه، زندانی بود و بارها مورد «شکنجه» و «تجاوز» قرار گرفت.

اسپایر به نقل از سلیمان اظهار کرد: «زندانی که نادیا در آن زندانی بود توسط سازمان اطلاعاتی ترکیه اداره می­‌شود و زندانیان توسط افسران تُرک‌زبان، بازجویی می‌­شوند. به زنان زندانی انواع مواد اعتیاد­آور می‌دهند و در سرمای سخت زمستان، روی آنها آب سرد می‌­ریزند. حتی کودکان خردسال نیز از شکنجه مستثنی نیستند.» سلیمان موفق شده با کمک قاچاقچیان از منطقه تحت کنترل ترکیه در سوریه فرار کند. به گفته دو نهاد حقوق بشری، از سال ۲۰۱۸ تاکنون، ۸ هزار و ۵۹۰ نفر در این زندان‌­ها نگهداری شدند که از این تعداد ۱۵۰۰ نفر به طور کامل ناپدید شده‌­اند.

اداره زندان­‌های مخفی توسط کدام گروه­‌ها؟

به گزارش جروزالم پست، ترکیه از سال ۲۰۱۶ سه عملیات فرامرزی در سوریه انجام داده و متحدان وفادار سوری آن، کنترل سه منطقه عفرین، ادلب و رأس‌العین را در اختیار دارند. در اکتبر(مهرماه) ۲۰۲۱، پارلمان این کشور طرحی را برای تمدید مأموریت ارتش خود به منظور انجام عملیات برون‌­مرزی علیه نیروهای کرد، که آنکارا معتقد است با شورش در خاک ترکیه مرتبط هستند، تصویب کرد. زندان‌­های مخوف ساخته شده توسط ترکیه ادلب و عفرین در غرب، مارع و الراعی تا جرابلس و الباب را پوشش می­‌دهند؛ در کل می­‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱ _ زندان دادگاه (عفرین): در ساختمان قدیمی که پیش از آن دادگاه بوده قرار دارد. این بازداشتگاه توسط جبهه فتح‌الشام و عوامل اطلاعاتی ترکیه اداره می‌­شود.
۲ _ زندان تاراندا (عفرین): این زندان در اختیار ماموران اطلاعاتی ترکیه است و به عنوان خطرناک­ترین بازداشتگاه مخفی، در آن همه روش­‌های شکنجه جسمی و روانی اعمال می‌­شود.

ترکیه از سال ۲۰۱۶ سه عملیات فرامرزی در سوریه انجام داده و متحدان وفادار سوری آن کنترل سه منطقه عفری، ادلب و رأس‌العین را در اختیار دارند.  ۳ _ زندان عفرین ازهر (عفرین): این زندان توسط شبه نظامیان احرارالشرقیه و با نظارت عوامل اطلاعاتی ترکیه اداره می­‌شود. بیشتر بازداشت­ شدگان از عفرین و روستاهای اطراف این شهر هستند.
۴ _ زندان مدرسه امیر غباری (عفرین): این زندان توسط ماموران اطلاعاتی ترکیه با هماهنگی تعدادی از رهبران شبه نظامیان مسلح کنترل می­‌شود.

سازمان مخبرات السری

سازمان «تنظیم الاستاز» یا به طور رسمی­‌تر که به عنوان «مخبرات السری» شناخته می­‌شود، مسئولیت هماهنگی، نظارت و مدیریت کل زندان­‌های مخفی که در بالا توضیح داده شد را برعهده دارد. «کمال غزوان کمال» معروف به ابوالحسن _ عراقی‌الاصل که همسرش ترک است - یکی از مقام‌های ارشد سابق امنیتی داعش بود و پیش از دستگیری در سال ۲۰۱۷، کنترل زندان­‌ها را در اختیار داشت.
در حال حاضر، شمال غرب سوریه به طور کامل تحت کنترل ترکیه قرار دارد. شواهد روشنی وجود دارد که نشان می­‌دهد به صورت سیستماتیک در شمال غرب سوریه، زندانیان زیادی مانند «نادیا حسن سلیمان» به طرز وحشتناکی به دست نیروهای امنیتی ترکیه شکنجه می­‌شوند.

پی‌نوشت:
https://www.meforum.org/۶۳۱۷۲/erdogan-secret-prisons-in-syria
https://ahvalnews.com/syria/erdogan-running-secret-prisons-syria-analyst
https://www.jpost.com/international/article-۷۰۴۲۵۰
https://www.thereference-paris.com/۱۴۷۰۹

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سوریه ، زندانیان زن ، سازمان اطلاعات ترکیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سوریه زندانیان زن سازمان اطلاعات ترکیه اطلاعاتی ترکیه شمال غرب سوریه ع فرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۹۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم

به گزارش قدس آنلاین، گیر پدرسون فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» گفت: «من فقط نگران اثرات تنش منطقه ای و خطرات جدی اشتباه محاسباتی و تشدید تنش نیستم. من همچنین عمیقاً نگران درگیری در خود سوریه هستم که همچنان زندگی مردم رنج کشیده سوریه را نابود می کند. در واقع، هر وسوسه برای نادیده گرفتن یا صرفاً مهار درگیری سوریه اشتباه خواهد بود. این یک درگیری متوقف شده نیست. اثرات آن فقط در سوریه احساس نمی شود. در واقع هیچ نشانه ای وجود ندارد که آرامش در مناطق مختلف سوریه را نشان دهد.»

پدرسون تصریح کرد: ما به تنش زدایی منطقه ای نیاز داریم که با یک آتش بس فوری بشردوستانه در غزه شروع شود. همه بازیکنان باید حداکثر خویشتنداری و احترام به قوانین بین‌المللی را رعایت کنند. ما باید در راستای یک آتش بس سراسری در سوریه در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت تلاش کنیم. همه بازیگران باید از موازین بشردوستانه بین المللی، قانون پیروی کرده و از غیرنظامیان محافظت کنند.

او تصریح کرد: وضعیت بشردوستانه در سوریه مثل همیشه تیره و تار است. وضعیت اقتصادی در این کشور همچنان خطرناک است. برنامه جهانی غذا اعلام کرده که هزینه یک سبد غذایی در سوریه طی یک سال دو برابر شده در حالی که هزینه زندگی ۱۰۴ درصد افزایش یافته است.

پدرسون گفت: بحران زندانیان مثل همچنان حاد است. کودکان، زنان، مردان - در تمام سنین و در تمام مناطق سوریه - در معرض بازداشت خودسرانه غیرقانونی، اجباری قرار دارند. گزارش ها از بازداشت شدگان، محروم شدن از غذا و درمان پزشکی و شکنجه و شکنجه جنسی خشونت - در تمام مناطق سوریه ادامه دارد. چنین اقداماتی باید متوقف شود. کودکان و افرادی که پیر یا بیمار هستند، باید فورا آزاد شوند و مقامات در مناطق دولتی، و آنهایی که عملاً کنترل سایر مناطق را نیز دارند، باید دسترسی سازمان های بشردوستانه به تمامی بازداشتگاه ها و زندان ها و تضمین ارتباط با خانواده ها را فراهم کنند.

او اضافه کرد: رویکرد جدید و جامعی باید مورد بررسی گیرد که طیف کاملی از مسایل و آرمان های مشروع مردم سوریه مورد توجه قرار دهد. حاکمیت سوریه به ویژه در زمینه حضور شش ارتش خارجی و منطقه ای و تسویه حساب در داخل خاک سوریه باید احیا شود. من و تیمم مشتاق مشارکت در این امر هستیم.

«رامش راجاسینگهام» نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: رویدادهای هفته‌های اخیر هشداری جدی درباره واقعی بودن تهدید در منطقه صادر کرده است گسترش درگیری در منطقه پیامدهای ویرانگری برای مردم سوریه خواهد داشت.

او تصریح کرد: نیازهای بشردوستانه در سوریه در حال حاضر در سطوح بی سابقه ای است، و همچنان روز به روز درحال افزایش است. ازسوی دیگر، توانایی ما برای کمک به کاهش این نیازها به دلیل کمبودهای جدی منابع محدودتر شده است.

این مقام سازمان ملل ادامه داد: ما همچنان گزارش های مکرری از کشته شدن یا زخمی شدن غیرنظامیان بر اثر انفجار مواد منفجره در سراسر سوریه دریافت می کنیم. در واقع، سال گذشته، تعداد تلفات ناشی از مین ها، بقایای مواد منفجره جنگ و بمب های دست ساز در سوریه، از هر کشوری در جهان بیشتر بود. این آمار باز هم به طرز غم انگیزی اغلب شامل کودکان است.

وی افزودأ: تعداد زیادی از مراکز پزشکی در خطر بسته شدن هستند و این امر بر دسترسی میلیون‌ها نفر به مراقبت‌های حیاتی، از جمله نیاز فوری به مراقبت های بهداشتی مادر، جنسی و باروری برای ۱.۴ میلیون زن و دختر در سنین باروری تاثیر خواهد گذاشت.

به گفته وی، بیش از ۱.۸ میلیون نفر در سوریه در دو سال آینده آب سالم مورد نیاز خود را دریافت نخواهند کرد. میلیون‌ها نفر که در ناامنی غذایی متوسط قرار دارند، بدون هیچ کمکی در معرض خطر هستند. بسیاری از ۵۰۰ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه حاد ممکن است در سال جاری درمان حیاتی را از دست بدهند. بدون افزایش منابع، تلاش برای بررسی و پاکسازی مین های زمینی و مهمات منفجره برآورده نخواهد شد.

نماینده دفتر هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل ادامه داد: کمک های مالی به آوارگان فلسطینی آسیب دیده از بحران سوریه نیز تامین شده است در سال گذشته به شدت کاهش یافته است. این امر بر توانایی آنروا برای ارائه کمک، پول نقد، غذا و سایر کمک های اضطراری به ۴۳۸ هزار پناهنده فلسطینی در سوریه تاثیر گذاشته است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کنترل و مدیریت آسیب‌های اجتماعی زنان سرپرست خانوار
  • اردوغان: ارائه اطلاعات پایگاه کورجیک به اسرائیل دروغ است
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه هستیم
  • سازمان ملل: نگران چرخه خطرناک و در حال افزایش خشونت در خاورمیانه  هستیم
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود