Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «بوتیک تئاتر ایران» واقع در پردیس تئاتر شهرزاد از خرداد میزبان ۹ نمایش شامل «هفتادوشش دوصفر»، «ژستن»، «جریان»، «صحنه‌هایی از چند ازدواج»، «نامه‌هایی بر شانه باد»، «چخوف ساد»، «موزه معصومیت»، «سه‌گانه ری» و «همانند» می‌شود.

دست‌اندرکاران «بوتیک تئاتر ایران» به عنوان جدیدترین فضای نمایشی پردیس تئاتر شهرزاد ویژه اجراهایی در فضای نامتعارف در تلاشند در ساختمانی که سال‌هاست کاربری‌اش را از دست داده است، فرصتی برای اجراهای تعاملی و پرفورمنس ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه این مجموعه تا شهریورماه با حضور کارگردان‌هایی نظیر محمد رحمانیان، مهدی مشهور، علی اتحاد، نسیم ادبی، آریان رضایی و... به شرح زیر است:

نمایش«ژَستَن» به نویسندگی و کارگردانی آرمان طیران به دنبال ارائه تجربه‌ای از تاریخ در بازه زمانی ۱۲۹۹ تا ۱۴۰۰ خورشیدی است. این نمایش از ۱۶ خرداد در بوتیک تئاتر ایران اجرا می‌شود. در «ژَستَن» مفهوم تاریخ و حضور اجتماعی/سیاسی، توسط راوی/ بازیگران ارائه می‌شود.

نمایش «همانند» به کارگردانی فرزانه جعفرنیا نیز از ۵ خرداد به بوتیک تئاتر ایران می‌آید. این نمایش در بخش تجربه‌های اجرا دیپلم افتخار و تندیس بیست‌وسومین جشنواره تئاتر دانشگاهی را از آن خود کرد. میلاد افواج، مهرنوش حاجی‌خانی، احسان قره‌داغی، کیمیا کاوند و مصطفی لطیفی‌خواه در این نمایش حضور دارند. این نمایش داستان خانواده‌ای است که بعد از گذشت ۷ روز از فوت پدرشان در خانه او مراسمی برگزار کرده‌اند.

نمایش «هفتادوشش دوصفر» پرفورمنسی به طراحی، کارگردانی و اجرای بهمن عباسپور است که از ۵ خردادماه در بوتیک تئاتر ایران برگزار خواهد شد. «هفتادوشش دوصفر» هر روز به مدت چهار ساعت در جریان است. مخاطبان محدودیتی برای زمان ورود، خروج و تماشای این اجرا نخواهند داشت. نقل قولی از هلن گرمیون به عنوان استیتمنت این اجرا برگزیده شده است؛ آن‌جا که می‌گوید: «من همیشه گفت‌وگوهای خیالی خلق می‌کنم تا آن‌چه را در ذهنم می‌گذرد به زبان بیاورم. این گفت‌وگوهای خیالی تسلی‌ام می‌دهند...»

نمایش «جریان» به کارگردانی سینا شیبانی از ۱۶ خردادماه به بوتیک تئاتر ایران می‌آید و داستان آن در چندین اتاق جداگانه شکل می‌گیرد و هر اجراگر در اتاق مخصوص به خود حضور دارد. این اجرا به واسطه آوازی تکرارشونده و کوتاه، در فضای ساختمان به حرکت درمی‌آید. اسما اسدی‌زاده، فرسا پورحسن، رها سلیمانی، محمدرضا حیاتی، فربد غفاری، امین سیمیار و امین پورعما اجراگران این اثر نمایشی هستند.

محمد رحمانیان، نمایشنامه‌نویس و کارگردان مطرح تئاتر ایران نیز از نیمه تیرماه با نمایش «چخوف ساد ۲و۳» با دو گروه متفاوت به بوتیک تئاتر ایران می‌آید. محمد رحمانیان در همین زمینه گفت: «سال ۸۲ نمایش «مرغ دریایی من» یا «چخوف - ساد» را با تعدادی از دانشجویانم برای جشنواره سینایا رومانی آماده اجرا کردم که قصد دارم این نمایش را مجدداً به صحنه ببرم. این نمایش قرار است با عنوان «چخوف - ساد، جلد دوم» به زودی و احتمالاً در اواسط تیرماه در بوتیک تئاتر ایران اجرا شود. این مکان که به تازگی در کنار پردیس تئاتر شهرزاد افتتاح شده است پیش از این یک بیمارستان متروکه بوده که این روزها به مکانی غیرمتعارف برای اجراهای تعاملی و پرفورمنس تبدیل شده که مکان مناسبی برای اجراهای متفاوت محسوب می‌شود.»

نمایش «صحنه‌هایی از یک ازدواج» به کارگردانی آریان رضایی براساس تکنیک‌های تئاتر تعاملی و با تکیه بر تجربه‌های اجرایی و پژوهشی گروه در ده سال گذشته داستان اختلافات و چالش‌های متعدد زناشویی است که در اپیزودها و صحنه‌های گوناگون هرکدام در یکی از سالن‌ها و اتاق‌های ساختمان بوتیک تئاتر اجرا می‌شوند و در هر اپیزود شاهد یک جدل زناشویی هستیم.

«نامه‌هایی بر دوش تندباد» اثری چندرسانه‌ای به نویسندگی و کارگردانی علی اتحاد است که در آن از امکانات تئاتر، موسیقی، ادبیات، پرفورمنس-آرت، اینستالیشن-آرت، اودیو-آرت، ویدیو-آرت، نقاشی و مجسمه استفاده می‌شود. این کار براساس رمان «نامه‌هایی بر دوش تندباد» نوشته‌ علی اتحاد طراحی شده است و از نیمه تیرماه در بوتیک تئاتر اجرا می‌شود.

«موزه معصومیت» نام نمایشی به کارگردانی مشترک نسیم ادبی، بازیگر شناخته‌شده تئاتر، سینما و تلویزیون و کارگردان تئاتر و ندا شاهرخی، کارگردان تئاتر است که مردادماه در بوتیک تئاتر ایران اجرا می‌شود. اثری که طول آن تماشاگران انتخاب می‌کنند که اولین تجربه کدام بازیگران از عشق و عاشق شدن را بشنوند و یادگاری‌های کدام‌شان را از این تجربه ببینند.

«سه‌گانه ری» با طراحی و پردازش مهدی مشهور که سال گدشته اولین قسمت آن با نام «ری مهشید» سه شبانه‌روز اجرای بی‌وقفه را در فضای باز تجربه کرد، از یکم شهریور اجرا می‌شود. ایده‌ اولیه‌ این طرح از اجرای «دو ‌سرخ‌پوست ‌آمریکاییِ ناشناخته از غرب دیدن می‌کنند» اثر فوسکو و گومز پنیا (۱۹۹۲) برگرفته شده است.

۲۵۹۲۵۹

کد خبر 1631165

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محمد رحمانیان بازیگران تئاتر کارگردانان تئاتر پردیس تئاتر شهرزاد محمد رحمانیان اجرا می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۱۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!

عَبِد آتشانی آهنگساز، بازیگر، خواننده و سرپرست گروه موسیقی «بامانی» که طی روزهای گذشته اولین کنسرت موسیقی تئاتر کودکان و خردسالان را پیش روی مخاطبان قرار داده بود، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن ارایه توضیحاتی درباره نحوه برگزاری این پروژه موسیقایی که با حمایت معنوی انجمن صنفی سراسری موسیقی تئاتر ایران روی صحنه رفته است، بیان کرد: عبارت «بامانی» که برای فعالیت های گروه موسیقی مان انتخاب کردیم مشتمل و برگرفته از سه واژه «بابا»، «مامان» و «نی نی» است که همین موضوع به خودی خود موید تمرکز و توجه ما روی گروه سنی کودک و خردسال است که بتوانیم با زبان موسیقی و نمایش علاوه بر اجرای یک فضای کمتر تجربه شده در ایران و ایجاد یک فضای سرگرم کننده برای کودکان ایران، مفاهیم تربیتی و آموزشی را در قالب یک کنسرت ارایه دهیم.

وی که طی سال های اخیر در پروژه های مختلف تئاتری و تلویزیونی مرتبط با گروه سنی کودک و نوجوان فعالیت های زیادی را در عرصه آهنگسازی و بازیگری انجام داده، درباره انگیزه برگزاری کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک گفت: در این سال ها همواره به این موضوع فکر می کردم که ای کاش شرایطی فراهم می شد تا آن دسته از خردسالان و کودکانی که با والدین خود به کنسرت های پاپ و سنتی می روند، فضایی را پیش روی خود داشته باشند که کنسرت هایی ویژه گروه سنی آنها وجود داشته باشد. مسیری که متاسفانه در کشور ما از سابقه چندانی برخوردار نیست و آثار موسیقایی که در حوزه کودک اجرا می شوند اغلب مرتبط با جُنگ های شادی است که یک دستگاه کیبورد روی صحنه و پلی بک خوانی هم محتوای اصلی آن را تشکیل می دهد. شرایطی که می تواند در قالبی منسجم تر با یک ارکستر کامل به گوش بچه های ایران برسد.

این آهنگساز و بازیگر تاکید کرد: موضوعی که به آن اشاره کردم برای من بسیار مهم بود زیرا همواره دغدغه این را داشتم و دارم که بتوانم به سهم خودم در عین اینکه موسیقی سرگرم کننده ای را به گوش مخاطب برسانم، مفاهیم تربیتی و تعلیمی را با موسیقی سالم و غیرمخرب هم تولید کنم. مسیری که بچه ها در قالب یک کنسرت ویژه گروه سنی خردسال و کودک سازها را روی صحنه ببینند، با گروه بخوانند و در عین تعامل شنونده یک موسیقی کامل باشند. فرآیندی که بسیار هم مشکل است و تا همین جا هم ما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرده است. اتفاقا در تدارک اجرایی کردن چنین رویکردی بودم که به پیشنهاد سعید ذهنی رییس انجمن صنفی موسیقی تئاتر تصمیم گرفتم برخی از آثارم در حوزه آثار نمایشی مرتبط با تئاتر کودک را تنظیم و برای اجرای زنده آماده کنم. اتفاقی که بسیار هم جذاب شد و ما را وارد مسیری کرد که بتوانیم مجموعه کنسرت هایی را با گروه «بامانی» اجرا کنیم.

آتشانی ادامه داد: مجموعه کنسرت های ما ابتدا در تالار هنر و سپس در پردیس تئاتر شهرزاد پیش روی مخاطبان قرار گرفت و خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی هم مواجه شد. مسیری که در هم جواری تئاتر و موسیقی علاوه بر خلق لحظاتی شاد و سرگرم کننده برای کودکان عزیز، مشتمل بر انتقال مفاهیم تربیتی و آموزشی از جمله «بازیافت»، «احترام به بزرگ ترها» و مواردی از این دست بدون شعار و کلیشه های رایج شد و توانست لحظات خوبی را برای مخاطبان رقم بزند.

این بازیگر و خواننده در بخش دیگری از صحبت های خود با قدردانی از والدین برای حضور در این کنسرت ها تصریح کرد: یکی از مهم ترین رویکردهایی که در این کنسرت ها به دنبال آن هستم، معرفی سازهای ایرانی و اساسا موسیقی ایرانی به مخاطبان است. البته آنچه ما در این کنسرت ها ارایه دادیم، عمدتا متمرکز بر موسیقی پاپ بود اما در این مسیر تلاش کردیم با اضافه کردن سازهای ایرانی و سازهای مرتبط با موسیقی نواحی ایران به تدریج نقش پررنگ تری را برای معرفی سازهای ایرانی طراحی کنیم. از این رو در کنسرت های پیش رو تلاش می شود که مجموعه برنامه هایی به صورت کاملا زنده و مبتنی بر سازهای ایرانی پیش روی مخاطبان قرار گیرد که مطمئنم می‌تواند با استقبال بچه ها مواجه شود.

وی در پایان با تاکید برنقش مولفه های آموزشی و تربیتی در این کنسرت‌ها گفت: در این اجراها تعامل، خنده و سرگرمی، پذیرش مفاهیم تربیتی، همراهی کودکان و مسایلی از این دست برای ما حرف اول را می زند و چه قدر خوب که در این چند کنسرت شاهد تحقق چنین رویکرد تعامل گرایانه ای بودیم. موضوع مهمی که آرزو می کنم روزی بتوانم برای همه بچه های سرزمینم آن را اجرا کنم. مسیری که هیچ پلی بکی در آن وجود ندارد و آنچه روی صحنه اجرا می شود همچون قلب راستین و پاک بچه ها اجرای واقعی از موسیقی است که ساز در آن مهم ترین نقش را دارد. مسیری که امیدوارم بتوانم در گام های بعدی آن را پخته تر، سنجیده تر و منسجم تر اجرا کنیم. شرایطی که اگرچه هنوز هیچ اسپانسر و حامی ندارد اما باور دارم به مدد قلب پاک کودکان سرزمینم و نیتی که داریم می تواند مسیر روشنی را برای ما ترسیم کند.

کد خبر 6090425 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • نگاهی متفاوت به جنگ در تئاتر/ روایتی به پنج گویش متفاوت از  سرانجام وقایع جنگ
  • فروش نمایش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • آمار فروش و تماشاگران نمایش های در حال اجرا
  • «آکادمی پرندگان» بیش از ۵۰ میلیون تومان فروخت
  • فروش «گالیله» از مرز ۷۰۰ میلیون گذشت
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • درآمد ۷۰۰ میلیونی «گالیله»!/ «آکادمی پرندگان» ۵۰ میلیون فروخت
  • اعلام آمار فروش تماشاخانه‌های دولتی