Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@05:31:33 GMT

بعد از استفراغ چه بخوریم؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۲۷۳۹

بعد از استفراغ چه بخوریم؟

صدای ایران- استفراغ می تواند یک نوع واکنش از سوی بدن باشد که ممکن است پس از مصرف مواد غذایی سمی به وجود آید یا برخی از زنان هستند که در اوایل دوران بارداری با چنین مشکلی روبرو می شوند و گاها ممکن است در اثر مسمومیت غذایی به وجود آید. معمولا شخص پس از استفراغ تمایلی به غذاخوردن ندارد و تنها خوابیدن او را آرام می کند اما باید سعی بر مصرف موادی داشت که دستگاه گوارش را بازیابی و تقویت نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این قسمت از سلامت نمناک به معرفی برخی از این خوراکی ها خواهیم پرداخت.



بهترین غذاها و نوشیدنی ها برای زمان بعد استفراغ


- بدن خود را مرطوب نگهدارید.

مایعات نقش مهمی در از بین بردن اثرات سمی مواد غذایی دارند. استفراغ و اسهال عاملی برای کم آبی بدن است و مایعات بدن را به بیرون می کشد و در نتیجه باید از دست رفتن مایعات را جبران کنید.

نوشیدنی های ورزشی که حاوی الکترولیت ها هستند ، بهترین راه برای جلوگیری از کم آبی بدن در طول این زمان ها می باشند. سایر مایعات پیشنهادی شامل موارد زیر است: 

نوشابه های بدون قند
چای بدون کافئین
سبزیجات
گوشت مرغ
غذاهای بی مزه بخورید.


در چنین زمان هایی باید سعی کنید غذاهایی بخورید که هضم آن ها برای معده شما راحت باشد. غذاهای بی مزه، کم چربی و غذاهایی که فیبر کمی دارند، به شما کمک زیادی می کند. هضم چربی برای معده شما سخت است ، مخصوصاً اگر در چنین وضعیتی قرار گرفته باشید.

بعد از استفراغ چه بخوریم

پس از غذاهای چرب که عاملی برای به هم ریختن وضعیت معده شما می باشند، دوری کنید. غذاهایی که به معده شما سازگار هستند، شامل موارد زیر می باشند :

موز
سرلاک
سفیده تخم مرغ
عسل
جو
کره بادام زمینی
سیب زمینی
برنج نان تست
سس سیب
نان بیسکویتی نمکی
از مواد غذایی سالم و طبیعی استفاده کنید.


هنگام مسمومیت باید یاد بگیرید که چگونه معده و روده خود را پاکسازی کنید تا بدنتان از شر باکتری های مضر خلاص شود. البته داروهای ضد اسهال راهی مناسب برای از بین بردن مسمویت غذایی نیست.

زمانی که علایم و نشانه های شما در بالاترین حد خودش باشد ، احتمالا می توانید با نوشیدن چیزهایی مثل چای زنجبیل وضعیت خود را بهبود ببخشید زیرا زنجبیل به خوبی وضعیت معده را بهبود می بخشد. بعد از اینکه احساس بهبودی پیدا کردید ، باید از مواد غذایی طبیعی مثل ماست یا کپسول های پروبیوتیک حداقل به مدت دو هفته استفاده کنید. این کار به بدن شما کمک می کند تا باکتری های سالم از دست رفته را دوباره تولید کند و سیستم گوارش و ایمنی را دوباره بهبود ببخشد.

مصرف موز

- پروبیوتیک ها

عذاهای حاوی پروبیوتیک شامل محصولات لبنی مثل ماست می باشد.

- رژیم برات
زمانی که فردی به مسمومیت غذایی مبتلا شود، باید هدف را به گونه ای تعیین کند که مشکلات معده اش بهبود یابد و در نتیجه دنبال کردن رژیم غذایی مثل رژیم برات بسیار کمک کننده است.

رژیم برات حاوی مواد غذایی زیر است: 

موز
برنج
نان تست
سس سیب


این رژیم یکی از بهترین متودها برای بهبود مشکلات گوارشی می باشد.

موز در رژیم برات حاوی پتاسیم است که الکترولیت از دست رفته را جبران می کند.

دیگر مواد غذایی شامل موارد زیر است:

آب گوشت
جوی بدون قند
سیب زمینی
کراکرها
مرغ سوخاری بدون پوست
بوقلمون


این غداها به دلیل بی مزه بودن ، مغدی بودن و سفتی بسیار مناسب هستند. هرچقدر که بیماری بیشتر طول بکشد، بدن برای شفابخشی به پروتئین بیشتری نیاز دارد تا از ابتلا به مشکلات ماهیچه ای و یا کمبود کالری و غذا در او جلوگیری شود.

زمانی که فرد از این غذاهای ملایم استفاده کند، می تواند در عرض 24 الی 48 ساعت بدن خود را ریکاوری کند. بعضی از متخصصان نیز برای بهبود این بیماری ، غذاهای مخمری را پیشنهاد می کنند.

غذاهایی که باید دوری کرد.

مسمومیت غذایی اغلب معده را بهم ریخته و آن را ملتهب می کند و در نتیجه بعد از مسمومیت غذایی افراد انتخاب می کنند که از مواد غذایی استفاده کنند که بیش از حد معده آن ها را تحریک نکند و باعث مشکلات معده نشود.

مصرف نکردن بستنی

نمونه هایی از مواد غذایی که در این دوران باید از آنها دوری کرد:
- لبنیات

لبنیاتی مثل پنیر، بستنی و ماست نیز ممکن است بعد از مسمومیت غذایی معده را بهم بریزند. بنابراین آنها را حایگزین نوشیدنی های رطوبت رسان کنید.

- غذاهای حاوی چربی زیاد

غذاهای سرخ کردنی مثل مرغ سوخاری، سیب زمینی سرخ کرده و دیگر غذاهای حاوی چربی بالا همگی به سرعت معده را خالی می کنند و اسهال را افزایش می دهند.

- غذاهای ادویه دار

غذاهای ادویه دار مثل فلفل های تند می توانند به هصم غدای شما کمک کند و مشکلات آن را از بین ببرد.


- غداهایی که نفخ دارند


باید کم کم از کربوهیدارت ها دوری کنید. متخصصان تغذیه پیشنهاد می کنند که کربوهیدرات مخمری نخورید که عاملی برای نفخ و سندروم روده ای است. مصرف چنین غذاهایی به برطرف کردن مسمومیت غذایی کمک می کند و نفخ را از بین می برد.

نمونه هایی از این مواد غذایی شامل موارد زیر است:

لوبیا
سیب
کلم
پیاز
سیر
پس از استفراغ



نوشیدنی هایی که باید از مصرف آنها دوری کرد


بسیاری از افراد نوشیدنی های حاوی الکترولیت را ترجیح می دهند و آن را یک حایگزین مناسب برای آب رسانی به بدن می دانند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها باور دارند که مصرف نوشیدنی های حاوی الکترولیت برای از بین بردن اسهال مناسب نیستند.

این نوشیدنی ها همچنین حاوی مقدار زیادی شکر هستند که می توانند روده را تحریک کنند و وضعیت و علائم روده را بدتر کنند.

اگر محبور بودید که از این نوشیدنی ها استفاده کنید ، حتما مقداری از آن را با آب مخلوط کنید.

نوشیدنی های دیگری که باید از آن ها دوری کنید ، شامل موارد زیر است:

قهوه
نوشابه های سیاه
شیر
چای کافئین دار


این نوشیدنی ها وضعیت رطوبت بدن را بهبود نمی بخشند و به جای آب رسانی باعث خشکی بدن و کم آبی خواهند شد. بعضی از افراد بدنی مقاوم به لاکتوز شیر دارند که بعد از عفونت معده ای افزایش می یابد و علایم ان ها را بدتر می کند.

نوشابه

از خوردن چه چیزهایی پس از استفراغ باید پرهیز کرد؟
برخی از موادی که نباید بعد از استفراغ مصرف شوند عبارتند از :

- نوشیدنی های کربناته و حاوی کافئین و محصولات لبنی

استفاده از این مواد باعث تحریک دیواره معده شده و گاز موجود در این نوع نوشیدنی ها باعث نفخ معده خواهد شد.

- غذاهای شور یا چرب

معده توان تحمل و توانایی هضم چنین غذاهایی را ندارد و باعث استفراغ خواهند شد . البته مصرف چنین غذاهایی در مواقع سلامت هم توصیه نمی شود.

همچنین باید از غذاهای سرخ شده ، گوشت ، نان سفید و هر نوع کنسروی که حاوی نمک زیاد باشد و غذاهایی که بوی تندی دارند ، پرهیز کرد.


داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی


این نوع داروها مانند ؛ ناپروکسن ، ایپوبروفن و آسپرین مسکن هایی هستند که بدون نسخه پزشک مصرف می شوند و اثرات منفی بر روی دیواره داخلی معده گذاشته و حالت تهوع و میزان استفراغ را افزایش می دهند.

- غذاهای تند

پرهیز از غذاهای تند زیرا تحمل این نوع غذاها برای معده بسیار دشوار است.

- غذاهای نپخته و خام

این نوع غذاها که شامل شامل میوه جات و سبزیجات خام می باشد. اگرچه این مواد در حالت عادی یک غذای سالم محسوب می شوند اما با وجود حالت تهوع معده را تحریک کرده و گوارش آن ها برای معده دشوار است.

  چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟


ممکن است که افراد مسمومیت های خفیف تا شدید را تجربه کنند که معمولا با دارو برطرف می شود. اگرچه که افرادی که علائم زیر را داشته باشند ، باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنند:

مدفوع خونی که معمولا مدفوع را شبیه دانه های قهوه می کند.


علائم کم ابی مثل ادرار کم ، دهان خشک یا سرگیجه


اسهالی که بیش از سه روز طول می کشد


تب بالای 101.5 درجه فارنهایت


استفراع باعث می شود که مایعات از بدن خارج شود. اگر افراد هر کدام از علائن بالا را داشته باشند، نیاز به مصرف اب و مایعات بیشتر دارند تا بتوانند خشکی بدن را حبران کنند. همچنین باید از داروهایی استفاده کنند که حالت تهوع را کاهش می دهد و اسهال را از بین می برد. گاهی اوقات شخص نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ها دارد تا بتواند باکتری موجود در معده را از بین ببرد.

اگرچه که یک شخص معمولا فقط باید از داروهایی استفاده کند که وضعیت اسهال او را بهبود می بخشد و در عرض چند ساعت استفراع و عفونت را از بین می برد. وگرنه باکتری در طولانی مدت داخل بدن فرد می ماند.


نکاتی که باید با وجود استفراغ ، رعایت کرد


از غذاهای کم چرب و دارای کالری کافی استفاده نمایید.


مصرف چای و آب میوه و آب شرب مفید است.


از نان تست خشک استفاده کنید.


خوردن نعناع بسیار توصیه می شود.


از خوردن زغال اخته و گریپ فروت بپرهیزید.


از مصرف غذاهای شیرین اجتناب کنید.


همراه غذا از مایعات استفاده نکنید اما می توان یک ساعت و نیم قبل یا بعد مصرف کرد.


اگر بوی غذا باعث تشدید استفراغ شد ، سعی بر دور ماندن از آن محل داشته باشید.


وعده های غذایی را به آرامی مصرف کنید.


یا تنفس هوای تازه را وارد ریه هایتان کنید.


بعد از استفراغ حتما دندان هایتان را مسواک کنید تا اسید آن باعث خرابی دندانهایتان نشود و همچنین می توانید به جای مسواک ، دهان خود را با اب و جوش شیرین آب بکشید.


اگر استفراغ بیش از چند ساعت طول کشید ، با پزشک در میان بگذارید.


دوش گرفتن به پاکسازی بدن از باکتری های ناسالم کمک می کند.


همچنین باید به اندازه کافی استراحت کنید زیرا استراحت به قدر کافی به شما در مدت زمان کوتاهی، احساس بهبودی می دهد.
 

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: استفراغ شامل موارد زیر بعد از استفراغ مسمومیت غذایی مواد غذایی استفاده کنید نوشیدنی ها برای معده معده شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نودل برای کودکان؛ ممنوع!

به گزارش خبرآنلاین، بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه‌دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر است.

ایسنا در گزارشی نوشت: در دنیای امروز غذاهای فوری جزو غذاهای محبوب محسوب می‌شوند، یکی از این غذاها، نودل‌های فوری است که در کشور خودمان نیز شاهد تبلیغات گسترده تلویزیونی و بیلبوردهای تبلیغاتی برای این غذای وسوسه‌انگیز هستیم. تبلیغاتی که بینندگانش را به خوردن این نودل‌ها با بسته‌بندی‌های وسوسه انگیز و چاشنی‌های متنوع، ترغیب می‌کنند. اما در این میان تبلیغاتی که برای بچه‌ها انجام می‌شود، بحث برانگیز است.

بسیاری از کارشناسان تغذیه معتقدند غذاهای فوری مانند نودل فوری نه تنها ارزش غذایی ندارد بلکه مصرف خارج از تعادل آن می‌تواند مضرات زیادی هم داشته باشد. چرا که این نوع غذاها برای خوشمزه‌تر شدن در فرایند فراوری با روغن و نمک فراوان مزه دار می‌شوند. غذاهایی که برای بزرگترها توصیه نمی‌شوند قطعا برای کودکان نیز مضر هستند. اما بچه‌ها با توجه به طعم‌های خوشمزه این غذای فوری از علاقه‌مندان به آن محسوب می‌شوند و والدینی که به خاطر راحتی آماده شدن آن، حاضرند آن را جایگزین غذاهای سالم برای بچه‌ها کنند.

نودل چیست؟

نودل یک غذای اصیل آسیایی است. غذایی شبیه اسپاگتی که عمدتا از آرد گندم تهیه می‌شود. این غذای فوری ابتدا در روغن سرخ و سپس خشک شده و درنهایت در بسته‌بندی‌های کوچک همراه با یک بسته طعم دهنده از چاشنی‌های مختلف فروخته می‌شوند. معمولا نودل فوری را در آب جوش می‌پزند. بعد از زمان کوتاهی می‌توان نودل را مصرف کرد. البته شیوه استفاده از آن ممکن است در نقاط مختلف فرق کند یا این که برخی‌ها هم ممکن است در هنگام مصرف موادی به آن اضافه کنند. در ادامه درباره مضرات این غذای فوری با خانم سمیرا ابراهیم‌اف متخصص علوم تغذیه و مدیر کلینیک رژیم درمانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور به گفتگو نشستیم:

این متخصص تغذیه درباره ارزش غذایی نودل می‌گوید: نودل در واقع بر پایه گندم ساخته می‌شود و مثل بقیه غذاهای رشته‌ای موجود در بازار است. ترکیب آن برای کسانی که می‌خواهند استفاده کنند ترکیبی اجباری است و از نظر علم تغذیه ترکیب مفیدی نیست چون که کالری خیلی بالایی دارد. یک بسته‌ای که به ظاهر یک بسته خیلی کوچک است اما در همان بسته خیلی کوچک تقریبا ۴۰۰ کالری به فرد می‌رساند. به غیر از کالری بالا، حجم ترکیبات‌اش هم جالب نیست. حدودا ۳۵ درصد انرژی آن از چربی هست. و این درصد بالایی است. معمولا توصیه ما در یک رژیم غذایی مطلوب این است که حداکثر ۳۰ درصد انرژی از چربی باشد. اما با مصرف نودل در یک وعده غذایی ۳۵ درصد از انرژی از چربی است. کربوهیدرات آن تقریبا ۵۵ درصد است که معقول است. اما مشکل آن نداشتن فیبر است. یعنی غذایی تقریبا بدون فیبر است که قندش بلافاصله جذب می‌شود و می‌تواند زمینه ساز ابتلا به دیابت و مشکلات دیگری در درازمدت باشد. پروتیین کمی هم دارد. علاوه بر این‌ها نمک خیلی زیادی دارد و حتی ممکن است به عنوان طعم دهنده به آن منوسدیم گلوکامات(نوعی نمک سدیمی) اضافه کنند که آن هم ضررهای مخصوص به خودش را دارد و می‌تواند استفاده مدام از آن مضر باشد.

با توجه به اینکه این غذای فوری طرفداران زیادی دارد چه میزان از آن را توصیه می‌کنید؟

شاید اگر کسی بخواهد تنوع غذایی داشته باشد. یا دسترسی به غذاهای دیگری نداشته باشد نهایتا یک‌بار درهفته به عنوان یک وعده‌ غذایی و آن هم نه در آخر شب مصرف شود. و این‌که حداقل چاشنی‌های که کناراش را حذف کند تا میزان نمک‌ ‌اش پایین و اگر امکان‌اش هست با سبزیجات مخلوط شود تا درصد فیبرش بالا رود. تا حداقل به این شیوه ترکیبات‌اش مفید تر شود. اگر می‌خواهند ترکیب پروتئینی داشته باشند حتما باید به آن مواد پروتئینی مانند تخم مرغ یا گوشت اضافه کنند. اگر افرادی پروتئین برایشان مهم نیست. حتما سبزیجات را اضافه کنند می‌توانند هر نوع سبزیجاتی را به آن اضافه کنند. با فلفل دلمه ای، کلم بروکلی، هویج یا هر نوع سبزیجات دیگه ای استفاده کنند. سبزیجاتی که فیبرش را بالا ببرد اثرات مضر کربوهیدارت، چربی، و نمک زیاد راکمی کاهش دهد.

مهم ترین عوارضی که نودل فوری می‌تواند برای یک شخص داشته باشد چیست؟

زمانی که مصرف نودل زیاد می‌شود می‌تواند باعث چاقی شود. چون درصد چربی و کربوهیدرات‌ آن بالا و پروتئین‌اش پایین است. خاصیت سیرکنندگی خیلی زیادی ندارد و فرد وقتی آن را می‌خورد ممکن است بعد از یکی یا دو ساعت گرسنه شود و دوباره به سمت غذا خوردن رود. همچنین نمک زیاد آن می‌تواند زمینه ساز ابتلا به فشار خون باشد.‌

با توجه به تبلیغاتی که برای این غذا می شود و بچه‌ها از طرفداران آن هستند چگونه می‌توان مضرات نودل را برای بچه‌ها کم کرد؟

همان طورکه قبلا هم بیان شد باید ترکیب‌اش اصلاح شود.نخست حذف طعم دهنده‌ای است که همراه نودال است. بعد افزودن سبزیجات است. به خصوص بچه‌ها تا فیبر لازم را دریافت کنند و همچنین سیر کنندگی برای آن‌ها داشته باشد. چون بچه‌ها در حال رشد هستند و نیاز به پروتئین دارند اگر پروتئین کافی دریافت نکنند به جای این که در بدن‌شان عضله سازی انجام شود چربی ساخته می‌شود این موضوع درسنین پایین باعث بیماری‌های مزمن مثل دیابت و کبد چرب در بچه‌ها می‌شود مشکلی که متاسفانه خیلی هم شایع است. بنابراین توصیه می شود برای بچه‌ها حتما منبع پروتئینی و سبزیجات به نودل اضافه و دفعات مصرف آن هم کم شود. همچنین یک بسته نودل در یک وعده برای یک بچه‌ها استفاده نشود. تا جایی که امکان دارد برای بچه‌ها توصیه نمی‌شود چون نمک زیاد ذائقه بچه‌ها را تغییر می‌دهد. وقتی بچه‌ای از کودکی به خوردن این مقدار از نمک عادت داشته باشد، مدام به غذاهای دیگرش هم نمک اضافه می‌کند. به این روش ذائقه بچه تغییر پیدا می‌کند. حتی به نظر من برای بچه‌ها یک‌بار در هفته هم اضافه است و غذای سالمی برای آن‌ها نیست.

با توجه به مضرات نودل مشاهده می‌شود تبلیغات زیادی برای این ماده غذایی به خصوص در تلویزیون برای بچه‌ها می‌شود سیاست گذاری خاصی در این زمینه وجود ندارد؟

متاسفانه این رسانه‌ها به خصوص تلویزیون به جای این که به فکر سلامت افراد باشند به فکر درآمدزایی هستند. با وجود این‌که شورای سیاست گذاری سلامت و مواردی از این قبیل وجود دارد. ولی همچنان تبلیغات پفک را در تلویزیون می‌بینیم. چرا که هدف تلویزیون از تبلیغات فارغ از درستی یا نادرستی کسب درآمد است. متاسفانه چنین تبلیغات در حال انجام است و چاره‌ای در مقابل آن نداریم اما می‌توانیم یک‌سری آموزش‌هایی را به کوکان بدهیم تا مصرف این نوع غذاها کمتر یا حداقل اصلاح شود. باید جا بیافتد که هر چیزی تبلیغ می‌شود حتما مفید نیست.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899544

دیگر خبرها

  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • غذا‌هایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • ۳ فایده بی‌نظیر تخم‌مرغ/ روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • خوردن این غذا‌ها در شب باعث سوزش معده می‌شود