Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، اهمیت مراتع و جنگل به عنوان یک اکو سیستم طبیعی بر کسی پوشیده نیست چرا که انسان خود جزئی از همین اکو سیستم طبیعی محسوب می‌شود و انسان تا موقعی که به طور معقول از این اکو سیستم استفاده کند تعادل طبیعی برقرار می‌شود ولی با تسلط بی چون و چرا بر طبیعت به خصوص در سال‌های اخیر به علت خشکسالی و وجود ریزگردها، از بین رفتن توسط انسان‌ها، چرای بی رویه دام این تعادل بهم خورده و شاهد از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقه جنگلی دینارکوه با ۶۲۰۰۰ هکتار مساحت پوشیده از درختان بلوط است و در دامنه ی جنوبی آبدانان قرار دارد اینروزها نیازمند توجه بیشتر مسولین است چرا که با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم میکند.

وجود ۷۵۰ خانوار عشایری در منطقه دینارکوه

یعقوب محمدی مسوول سمن زندگی سبز بوتک آبدانان در این باره به خبرنگار فارس گفت: دینارکوه به عنوان یک پارک جنگلی ناب و پوشیده از درختان بلوط به محافظت و رسیدگی بیشتری نیاز دارد؛ از جمله مشکلات این منطقه جنگلی وجود ۷۵۰ خانوار عشایری است که خود مشکلاتی به همراه داشته است.

وی افزود: درختی که در حال نابودی است به صورت خودجوش پاجوش میزند تا برای همیشه زنده بماند ولی گله چوپان به پاجوش حمله برده با خوردن آن، درخت در حال مرگ را برای همیشه به کما میبرد.

مسوول سمن زندگی سبز بوتک آبدانان گفت: ییلاق و قشلاق عشایر غیر بومی استان که از آبدانان به طرف دهلران می‌روند پاییز دینارکوه را به عزای جنگل تبدیل میکند و بهار که جنگل دینارکوه در حال احیای زخم‌های پاییزی گله‌های عشایر کوچرو است برگشت دوباره آنها دینارکوه را با خاک یکسان می‌کند در صورتی که در عصر مدرنیته نقل و انتقال با ماشین انجام می‌گیرد.

محمدی خاطر نشان کرد: وجود رمه‌های اسب، قاطر و فضولات آنها باعث شده در زمان آتش سوزی این فضولات به یاری آتش شتافته و آن را شعله ورتر کند.

منابع طبیعی آبدانان به تنهایی قادر به حفاظت از جنگل نیست

سید قدرت اله نوروزی رئیس منابع طبیعی آبدانان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: این اداره با ۲۰ نفر نیروی اداری، کار حفاظت از مساحت ۲۵۰ هزار هکتاری حوزه استحفاظی و موقعیت جنگلی شهرستان که مقام چهارم استان به لحاظ جنگل را دارا است برعهده دارد.

وی ادامه داد: این اداره با اقدامات حفاظتی در طول سال و کشیک شبانه روزی بدون کمک مردم و با توجه به سنگینی حفاظت از عرصه‌های جنگلی با وجود ۷۵۰ خانوار عشایری صرفا در منطقه دینارکوه به تنهایی قادر به حفاظت از این عرصه نیست.

رئیس منابع طبیعی آبدانان با اشاره به شرایط اقتصادی و تورم و گرانی حاکم بر خانواده عشایری و افراد بیکار فاقد شغل گفت: شاهد روی آوردن و دست درازی به محصولات اصلی و فرعی جنگل از جمله تهیه هیزم و زغال و فروش آنها به محدوده شهرستان همچنین شهرستان‌های همجوار هستیم.

کشف ۱۶۰ کیسه زغال در آبدانان

وی افزود: از دی ماه سال ۱۴۰۰ تا پایان فروردین ۱۴۰۱ در بیش از ۵۰ ماموریت کاری ۱۶۰ کیسه زغال و بیش از ۵۰ کیسه هیزم از سودجویانه منابع طبیعی در مراحل تولید یا در مرحله حمل در طول مسیر جاده‌های مواصلاتی شهرستان بوده که ارزش ریالی این مقدار بیش از ۲۰ میلیون تومان است و هم اکنون جز اموال بازداشتی و در اختیار منابع طبیعی قراردارد.

نوروزی چالش‌ها و نگرانی‌های مامورین منابع طبیعی را نبود وجود پاسگاهای انتظامی مستقر در ورودی و خروجی شهرستان بیان کرد و گفت: نبود پاسگاه انتظامی منطقه کبیرکوه و همچنین فقدان پاسگاه انتظامی در ورودی شهر مورموری جهت جلوگیری و کنترل شبانه روزی از خودروهای حامل محصولات جنگلی از جمله هیزم و زغال است.

وی خاطر نشان کرد: دومین چالش و نگرانی عدم تخصیص اعتبار برای جذب نیروهای قروقبان، نگهبان، دیده بان در عرصه جنگلی خصوصا در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است و سومین چالش نبود شغل و امنیت اقتصادی خانوارها و روی آوردن خانواده‌های عشایری و روستایی و چشم داشت به ارزاق جنگل‌ها و حتی بوته‌ها و گونه‌های مرتعی از جمله گل گاوزبان که خواص دارویی دارند، است.

رئیس منابع طبیعی آبدانان تصریح کرد: در راستای تحقق و انجام رهنمودهای رهبری مبنی بر اینکه فرهنگ منابع طبیعی باید به معارف عمومی تبدیل شود، بدون محدودیت سنی از همه همشهریان عزیز تقاضای همکاری به عنوان مروج و محافظ با صدور کارت همیار طبیعت می‌کنیم و علاقمندان به همکاری می‌توانند از طریق واحد ترویج اداره منابع طبیعی اقدام به دریافت کارت همیار یا محافظ طبیعت کنند.

نوروزی از همشهریان و دوستداران طبیعت خواسته که در صورت مشاهده هرگونه تخلف در حوزه منابع طبیعی به شماره ۱۵۰۴ اطلاع دهند.

انتهای پیام/ ۹۷۰۸۱۱

منبع: فارس

کلیدواژه: جنگل دینارکوه احیای جنگل منابع طبیعی آبدانان جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد

همشهری آنلاین – مجیدجباری: در حالی که وسعت و تعداد آتش سوزی عرصه های جنگلی و مرتعی کشور در سال ۱۴۰۱ به نسبت سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ کاهش چشمگیری را تجربه کرد و به نسبت، سال آرام طبیعت ایران نام گرفت، اما سال ۱۴۰۲ آتش سوزی طبیعت ایران هم به لحاظ تعداد و هم از نظر وسعت با افزایش چشمگیری مواجه شد. این درحالی است که براساس آخرین داده‌های آماری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به صورت میانگین سالانه بیش از ۲۱هزار هکتار جنگل‌ و مرتع ایران در آتش می‌سوزد.

حالا علی ملکی آهنگران، فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور از وقوع هزار و ۷۰۴ فقره آتش سوزی به مساحت ۱۲ هزار و ۴۳۰ هکتار در عرصه‌های منابع طبیعی طی سال گذشته خبر داد و گفت:« بررسی این آمار در مقایسه با سال قبل از آن افزایش ۸۲ درصدی تعداد آتش سوزی ها و ۳۲۳درصدی مساحت آتش سوزی‌ها را نشان می دهد. آتشی که به گفته عباسعلی نوبخت، ‌رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور عامل ۹۵درصد آن عامل انسانی دارد.

سیدناصرالدین عمادی،مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اما درگفت‌وگو با همشهری آنلاین درباره آتش سوزی مراتع و جنگل‌های کشور بیان کرد: «حریق در عرصه‌های منابع طبیعی را می‌توان به شکل‌های سطحی، تنه‌ای، تاجی و زیرزمینی مشاهده کرد که در کشور ما اکثر آتش‌سوزی‌ها در عرصه‌های طبیعی به شکل سطحی اتفاق می‌افتد.»

قلب سبز ایران، هیزم آتش کباب و قلیان | ۸.۵ میلیون مترمکعب جنگل در سال ذغال می‌شود | روزانه ۵۰۰ هکتار از جنگل‌های کشور ازبین می‌رود + اینفوگرافیک

او افزود: «عوامل مختلفی در بروز و توسعه حریق در منابع طبیعی وجود دارد. حضور دامداران، جنگل‌نشینان و روستاهای داخل جنگل، بی‌احتیاطی رهگذران، شکارچیان و چوپانان، افزایش جمعیت گردشگران طبیعت و حوادث ناشی از آن و همچنین افراد سودجو و فرصت‌طلب که عرصه‌های طبیعی را به‌خاطر افزایش اراضی زراعی خود به آتش می‌کشند، ازجمله مهم‌ترین عوامل آتش‌سوزی در طبیعت کشور به‌حساب می‌آید.»

او تصریح کرد: «گسترش اراضی احیاشده با گونه‌های سوزنی‌برگ و وجود درختان پوسیده، شکسته و افتاده در جنگل که احتمال وقوع حریق را افزایش می‌دهد، ضعف در اجرای موارد فنی نظیر عملیات بهداشتی و پرورشی توسط بخش‌های مربوطه و مجریان طرح‌ها به‌ویژه در سطح جنگل‌کاری‌ها، بروز پدیده خشکسالی‌های پی در پی طی سالیان اخیر و کمبود نیرو و امکانات و غیره... از دیگر عوامل آتش سوزی در طبیعت و عرصه‌های منابع طبیعی کشور است.»

مشاور رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به ساعات آتش سوزی در طبیعت ایران اشاره کرد و گفت: «با بررسی آمارهای موجود، بیشترین ساعات حریق در شبانه‌روز بین ساعت ۱۲ظهر تا ۱۸ است. ضمن اینکه در عرصه های شمالی کشور ماه‌های آذر، دی و بهمن و در عرصه های خارج از شمال، خرداد، تیر و مرداد، حادترین ماه‌های حریق هستند و روزهای تعطیل و آخر هفته نیز بحرانی‌ترین روزهای وقوع حریق در هفته به حساب می آیند.»

کد خبر 847542 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها منابع طبیعی آتش‌ سوزی گیاهان و درختان محیط زیست جنگل حریق محیط زیست ایران محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • فعالیت های حفظ و احیای منابع طبیعی درجنوب کرمان مردمی سازی می شود
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت