Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-27@09:56:59 GMT

جنجال در گینه پس از ممنوعیت ۳ ساله تظاهرات

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۴۱۴۸

جنجال در گینه پس از ممنوعیت ۳ ساله تظاهرات

دو هفته پس از اعلام رئیس دولت نظامی گینه مبنی بر بازگرداندن حکومت به غیر نظامیان پس از یک دوره انتقالی، تصمیم دولت کوناکری بر ممنوعیت تظاهرات در دوران گذار سه ساله در این کشور جنجال آفریده است.

به گزارش قدس آنلاین، سرهنگ «مامادی دومبویا» رئیس دولت نظامی گینه دو هفته پیش گفت که این کشور پس از یک دوره انتقالی ۳۹ ماهه، حکومت را به غیرنظامیان باز خواهد گرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به دنبال پیشنهاد سرهنگ «مامادی دومبویا» که به پارلمان گینه ارائه شد، نهاد قانونگذاری شورای انتقال ملی(CNT) چهارشنبه گذشته اعلام کرد که یک دوره انتقالی سه ساله پیش از احیای حاکمیت غیرنظامی وجود خواهد داشت و شرکای منطقه‌ای که خواستار یک جدول زمانی سریع‌تر پس از کودتا شده‌اند را به چالش می‌کشد.

این جدول زمانی که از سوی کمیته ملی اتحاد برای توسعه(CNRD) ارائه شده بود، از سوی پارلمان گینه به تصویب رسید.

مصوبه پارلمان گینه

کمیته ملی اتحاد برای توسعه توسط حکومت نظامی به ریاست دومبویا که ارتش او سال گذشته رئیس جمهوری منتخب گینه را در یک کودتا برکنار کرد، ایجاد شده است. شورای انتقالی ملی گینه یک نهاد ۸۱ نفره است که پس از کودتا به عنوان پارلمان این کشور تاسیس شد؛ این شورا همچنین وظیفه تعیین تاریخ انتخابات بعدی را دارد، اما هنوز تاریخی را تعیین نکرده است. از این تعداد، ۷۳ عضو شورا به تصمیم حکومت نظامی گینه برای ممنوعیت تظاهرات رای مثبت داد.

در سپتامبر ۲۰۲۱ ارتش گینه «آلفا کنده» رئیس جمهوری ۸۴ ساله این کشور را سرنگون و بازداشت و او را به فساد گسترده و نقض حقوق بشر متهم کرد؛ اقدامی که بسیاری از مردم گینه در ابتدا از آن استقبال کردند.

«آلفا کنده» رئیس جمهوری پیشین گینه که بر اثر کودتای ارتش برکنار شد

واگذاری حکومت به غیرنظامیان پس از آن اعلام شد که جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا به ارتش گینه برای تعیین جدول زمانی واگذاری قدرت ضرب الاجل داد و اعلام کرد در غیر این صورت این کشور با تحریم‌های فوری مواجه خواهد شد.

اکنون و پس از تصمیماتی که آینده سیاسی این کشور ۱۳ میلیون نفری غرب آفریقا را دچار تحولات شگرفی خواهد کرد، رسانه فرانسوی از جنجال در گینه پس از تصمیم حکومت نظامی برای ممنوعیت تظاهرات در دوران گذار خبر می‌دهد؛ تصمیمی که به گزارش این رسانه از سوی جامعه مدنی و احزاب سیاسی گینه محکوم شد.
کمیته ملی اتحاد برای توسعه گینه، جمعه گذشته در یک بیانیه مطبوعاتی هرگونه تظاهرات در خیابان‌ها و میادین عمومی این کشور که آرامش اجتماعی و اجرای صحیح اقدام‌های مندرج در جدول زمان بندی دوران گذار ۳۶ ماهه تا زمان تبلیغات انتخاباتی را به مخاطره می‌اندازد ممنوع اعلام کرد.

جبهه ملی برای دفاع از قانون اساسی گینه(FNDC) این تصمیم را رد و اعلام کرد، چنین تصمیمی غیر قانونی است. به نوشته تارنمای خبری فرانسوی زبان «آفریک - Afrik»، این نشان می‌دهد که تنش‌هایی در کشور وجود دارد.

سرهنگ «مامادی دومبویا» رئیس دولت نظامی گینه

جبهه ملی برای دفاع از قانون اساسی گینه تصمیم حکومت نظامی مبنی بر ممنوعیت سه ساله تظاهرات در این کشور را «میل آشکار کمیته ملی اتحاد برای توسعه به منظور استمرار قدرت با سرکوب تمام نیروهای اجتماعی و سیاسی کشور» که رسانه آفریقای در گزارشی از آن به عنوان مچ اندازی دو گروه نام می‌برد، محکوم کرده و هشدار می‌دهد نه تنها در مقابل چنین تصمیمی تسلیم نمی‌شود که مراحل را از سر خواهد گرفت.

سازمان دفاع از حقوق بشر و شهروندی گینه(OGDH) هم به نوبه خود تاکید کرد که حق تظاهرات از سوی کنوانسیون‌های بین المللی و نیز منشور انتقال تضمین شده است.

این سازمان، تصمیم حکومت نظامی گینه بر ممنوعیت تظاهرات را نقض ماده ۸ منشور انتقال و کنوانسیون‌ها و معاهدات بین المللی که گینه به آن‌ها پیوسته است، می‌داند.

تارنمای آفریقایی آفریک می‌نویسد: اعلام دوره انتقالی ۳۶ ماهه به دنبال به قدرت رسیدن سرهنگ دومبویا، موجی از خشم را در گینه برانگیخت.


در چنین شرایطی است که مقامات گینه تصمیم گرفته‌اند تا شروع مبارزات انتخاباتی بعدی، همه تظاهرات در این کشور را ممنوع کنند.

ماه گذشته میلادی، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در کنار بورکینافاسو و مالی، از حکومت مستقر در گینه خواست تا هر چه زودتر قدرت را به غیرنظامیان بازگردانند.

سازمان ملل متحد، اتحادیه آفریقا و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا کودتای نظامیان را محکوم کرده و خواستار بازگشت فوری قدرت به غیرنظامیان می باشند.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تظاهرات در گینه تصمیم حکومت نظامی ممنوعیت تظاهرات دوره انتقالی نظامی گینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۴۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست

وزیر دفاع حکومت طالبان در دیدار با هیئت مالزی اظهار داشت در افغانستان هیچ گروه تروریستی از جمله داعش فعال نیست. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ملامحمد یعقوب» وزیر دفاع حکومت طالبان با هیئتی از مالزی شامل نمایندگان وزارت‌های خارجه، دفاع، کشور و نماینده ویژه نخست وزیر این کشور دیدار و گفتگو کرد.

وزیر دفاع حکومت طالبان در این دیدار گفت هیچ گروه تروریستی و مخربی از جمله داعش در افغانستان فعال نیست.

ملایعقوب همچنین تاکید کرد حکومت افغانستان به کسی اجازه نمی‌دهد که از خاک این کشور علیه دیگر کشورها استفاده شود.

وی با اشاره به برخورد خوب مردم و دولت مالزی با پناهجویان افغان گفت مالزی یک کشور قدرتمند و بزرگ اسلامی است و امیدواریم که روابط دو کشور بیش‌تر گسترش یابد.

وزارت دفاع حکومت طالبان در بیانیه‌ای اظهار داشت هیئت مالزی نیز ضمن قول همکاری همه جانبه با افغانستان، تصریح کرد که آنچه را از نزدیک مشاهده کرده‌اند به مقامات کشورشان انتقال می‌دهند.

طالبان: خاک افغانستان امن است و علیه کشوری استفاده نخواهد شدطالبان: اجازه تهدید از خاک افغانستان علیه همسایگان را نمی‌دهیمپاکستان: اولویت اسلام‌آباد مبارزه با تهدیدات تروریستی از خاک افغانستان است

«زلینا کوی» نماینده ویژه نخست‌وزیر مالزی برای افغانستان هفته گذشته در رأس هیئتی شامل نمایندگان دفتر نخست‌وزیری و وزرات‌های دفاع، امور داخلی و خارجه این کشور با «محمد عبدالکبیر» معاون سیاسی نخست‌وزیر حکومت طالبان دیدار کرد.

زلینا در این دیدار با اظهار اینکه هدف از این سفر گسترش مناسبات افغانستان و مالزی است، گفته بود: مقامات این کشور در رابطه با افغانستان نظر مثبت دارند و آماده همکاری با هیئت حاکمه در بخش‌های مختلف هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • طالبان: سه کشور همسایه زمینه داعش در منطقه را فراهم کرده‌اند
  • ممنوعیت استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی
  • استفاده از گوشی آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی ممنوع شد
  • ممنوعیت استفاده از «آیفون» در مراکز نظامی کره‌جنوبی
  • ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون درمراکزنظامی کره‌جنوبی
  • استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره‌جنوبی ممنوع شد
  • ارتش کره جنوبی به دنبال ممنوعیت استفاده از گوشی آیفون