Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-01@06:24:48 GMT

خانه فروغ فرخزاد در مسير بازسازي و مرمت

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۴۱۷۹

خبرگزاری آریا-مدیرعامل شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران درخصوص مرمت و بازسازی خانه فروغ فرخزاد، شاعر معاصر گفت: در محله انتخاب تیم مشاوره و مطالعات کاربردی هستیم.
به گزارش خبرگزاری آریا، محمد مویدی افزود: به رغم اینکه متولی اصلی حفاظت از خانه‌های تاریخی میراث فرهنگی است، اما این مساله باعث نشده تا شهرداری تهران بی تفاوت نسبت به این عناصر هویت بخش و آثار تاریخی ماندگار عبور کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مویدی ادامه داد: در خصوص خانه فروغ فرخزاد الان در مرحله بررسی رزومه شرکت‌های مشاور هستیم تا بعد از انتخاب شرکت مشاور زمینه کار کارشناسی به وجود آید. همچنین بلافاصله بر اساس نظر کارشناسی که در اختیار شرکت توسعه قرار می‌گیرد، اقدام به انتخاب پیمانکار واجد شرایط می‌کنیم.
به گفته وی؛ شرکت مشاور نیز در طول انجام مرمت بر عملکرد شرکت پیمانکار نظارت می‌کند تا حداکثر اصول حفاظتی و میراثی رعایت شود.
مویدی با بیان اینکه وظیفه جدی ماست که نسبت به حفاظت و حراست از این مجموعه‌های فرهنگی و بنا‌های هویت بخش اقدام کنیم، تصریح کرد: یکی از رسالت‌های جدی شرکت توسعه در طول دوره فعالیت خود بحث مرمت و بازسازی خانه‌های تاریخی و فرهنگی بوده است. به عنوان مثال می‌توان به مرمت و بازسازی خانه سیمین و جلال، خانه اخوان ثالث، خانه استاد معین، خانه شهید مطهری، خانه شهید بهشتی، خانه استاد شریعتی، خانه عزت الله انتظامی و همچنین باغ موزه‌های هنر، باغ موزه دفاع مقدس و باغ موزه قصر و... اشاره کرد.
مویدی در رابطه با وضعیت خانه فروغ فرخزاد یادآور شد: خانه فروغ فرخزاد در سال 1391 به عنوان یک اثر ملی در فهرست آثار ملی کشور ثبت و در مهرماه 1400 مورد تملک شهرداری تهران قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در این دوره مدیریت شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران با توجه به نگاه شهردار تلاش شده تا وضعیت این خانه به دقت مورد بررسی قرار گیرد، تاکید کرد: بر این اساس تفاهمنامه‌ای با شهرداری منطقه 11 منعقد و فروردین ماه امسال نیز کار انتقال این خانه به شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری تهران به طور کامل انجام شد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: بازسازی و مرمت خانه فروغ فرخزاد شرکت توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۴۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگلج در خطر است!

مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» در برنامه زنده «باغ هنر» از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج را خطرناک دانست.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» از تخریب ساختمان مجاور و نادیده‌گرفتن طرح توسعه این بنای ملی، ابراز تاسف کرد و خواستار رسیدگی وزارت میراث فرهنگی و قوه قضاییه به این موضوع شد.

اتابک نادری، مدیر سابق تماشاخانه سنگلج و مسئول پیگیری «طرح توسعه سنگلج» در برنامه زنده «باغ هنر» از تخریب ساختمان مجاور این مجموعه تئاتری خبر داد و شرایط پیش‌آمده برای تماشاخانه سنگلج را خطرناک دانست. ضمن اینکه طی «طرح توسعه سنگلج» که در اوایل دهه ۹۰ به شهرداری ارائه شده بود، توافقات اولیه برای الحاق ساختمان تخریب‌شده فعلی به تماشاخانه صورت گرفته بود و اسناد آن همراه با موافقت قالیباف؛ شهردار وقت موجود است.

این هنرمند تئاتر و مدیر سابق تماشاخانه سنگلج، درباره وضعیت پیش‌آمده در مجاورت تماشاخانه گفت: «وقتی خبر را شنیدم خیلی متاسف و متأثر شدم، چون به این حرکت از ۲ منظر باید نگاه کرد. جامعه تئاتری، تعزیه‌خوان‌ها، هنرمندان آیینی و سنتی و دانشجویان تئاتر از سال ۹۱ که «طرح توسعه سنگلج» مطرح شد، طومار‌هایی را منتشر کردند و این طرح توسط بزرگان این عرصه نظیر زنده‌یادان عزت‌الله انتظامی و داوود رشیدی با شهردار و شورای شهر وقت تهران مطرح شد. بنده هم طراح و هم مسؤول پیگیری این طرح بودم.

او ادامه داد: «طرح توسعه سنگلج» به نوعی تصویب شد و آقای قالیباف شهردار وقت تهران به شرکت توسعه فضا‌های فرهنگی شهرداری دستور داد تا این طرح اجرا شود. قرار بود طی «طرح توسعه سنگلج» ساختمان مجاور تماشاخانه که اداره حقوقی شهرداری بود به عنوان یک ساختمان کمک‌کننده فعالیت‌های تماشاخانه سنگلج در کنار مجموعه باشد. حتی در این طرح نوشته شده بود که نیازی به تخریب و نوسازی بنا نیست بلکه با انجام یک بازسازی، تبدیل به یک بلک باکس، چند پلاتوی تمرین و گالری موزه تئاتر تهران می‌شود.».

نادری گفت: «در تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج یک اقدام غیرقانونی شکل گرفته است، چون تماشاخانه در آذر ۱۳۸۸ در فهرست میراث ملی ثبت شده است. طبق ضوابط و قوانین، برای بنا‌های ثبت‌شده باید حریم تعیین شود. طبق قانون حریم در زمان ثبت تعیین می‌شود، ولی اگر حریم در نظر گرفته نشود، پلاک چسبیده به ملک حق تخریب و ساخت و ساز ندارد. اگر هم تخریب شود نباید مرتفع‌تر نسبت به ساختمان ثبت‌شده ساخته شود.»

اتابک نادری ادامه داد: «می‌گفتیم خیابان بهشت در منطقه ۱۲ تهران روح زندگی شهری خود را از دست داده است و شهرداری باید به فکر احیای این زندگی باشد. تنها جایی که عصر‌ها به عنوان قلب تپنده فرهنگی در منطقه فعالیت می‌کند تماشاخانه سنگلج است که اگر ساخت و ساز‌های اداری بیشتر شود، این بنای فرهنگی نیز خفه می‌شود. نظیر اتفاقی که برای تئاتر‌های قدیمی در لاله‌زار افتاد.»

او در پایان با اشاره به اینکه در دهه ۶۰ در سمت گیشه، تماشاخانه سنگلج فرونشت داشته است، از مسئولان و کارشناسان میراث فرهنگی و قوه قضاییه خواست تا نسبت به این تخلف و روشن شدن وضعیت حفاظت و حمایت از تماشاخانه سنگلج اقدام قانونی کنند.

عبدالله علایی تهیه کننده برنامه باغ هنر، به داخل استودیو پخش برنامه آمد و اعلام کرد: پیگیری بسیاری برای گفتگو با مسئولین شهرداری تهران و منطقه ۱۲ انجام داده که متاسفانه پاسخگو نبودند.

دیگر خبرها

  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • پیاده‌راه خیابان ملت شهرکرد، موجب جذب گردشگر خواهد شد
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سنگلج در خطر است!
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان