Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@16:37:59 GMT

قراردادهای نفتی در 8 ماه به 20 میلیارد دلار رسید

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۴۷۳۹

قراردادهای نفتی در 8 ماه به 20 میلیارد دلار رسید

تاکنون بیش از 16.5 میلیارد دلار تفاهمنامه و قرارداد نفتی در دولت سیزدهم به امضا رسیده است که به گفته معاون وزیر نفت، سهم شرکت ملی نفت از این ۱۶.۵ میلیارد قرارداد و تفاهمنامه‌ امضا شده، حدود ۹.۶ میلیارد دلار است؛ ۴.۵ میلیارد آن به قرارداد تبدیل شده است و بقیه آن تفاهمنامه است‌.

روزنامه ایران: برآورد تفاهمنامه‌ها و قراردادهای نفتی بر مبنای اسناد جدید در حال امضا نشان می‌‌دهد که به‌زودی رقم قراردادهای نفتی دولت سیزدهم از مرز 27 میلیارد دلار عبور خواهد کرد که بخشی از آنها داخلی و بخشی نیز خارجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «ایران»، محسن خجسته‌مهر در این رابطه با تأکید بر اینکه اگرچه با شرکت‌های بین‌المللی نیز قراردادهایی در این مدت امضا کرده‌ایم اما ما منتظر خارجی‌ها نمانده‌ایم، عنوان می‌‌کند: «در گذشته چنین بود، اما اکنون از تمام ظرفیت‌ها برای توسعه استفاده می‌‌شود. به طوری که در راستای توسعه حداکثری میادین مشترک نفت و گاز و استفاده حداکثری از ظرفیت شرکت‌های ایرانی برنامه ریزی می‌‌کنیم و می‌‌خواهیم از ظرفیت تمام شرکت‌های داخلی استفاده کنیم.»


گسترش تعامل با شرکت‌های روس


تعامل صنعت نفت ایران و شرکت‌های نفتی روس در دولت کنونی رو به توسعه است و علاوه بر قراردادها و تفاهمنامه‌هایی که در حاشیه سفر رئیس جمهور به روسیه منعقد شد، همچنان این روابط در حال گسترش است. حتی در روزهای اخیر شرکت‌های نفتی بزرگ روس به تهران آمدند و در حاشیه بیست ‌و ششمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تفاهمنامه‌ها و قراردادهایی را امضا کردند. به طوری که معاون وزیر نفت می‌‌گوید: «مناسبات راهبردی بالفعلی با کشور روسیه داریم. اکنون دیپلماسی ایران و روسیه فعال است و روند امضای قراردادهای نفتی با شرکت‌های روس نیز ادامه دارد.  در حال حاضر ٥ میدان نفتی توسط شرکت‌های نفتی روسیه در حال توسعه است و ٢ میدان دیگر هم بر مبنای توافق انجام شده بزودی شروع می‌‌شود.»


خجسته مهر توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده حداکثری از توان آنها را نیز یکی از اولویت‌های این دولت برمی شمارد و عنوان می‌‌کند: «برای توسعه حداکثری میدان‌های مشترک و استفاده حداکثری از توانمندی شرکت‌های ایرانی فاز دوم میدان آزادگان شمالی و طرح در حال اجرای آزادگان جنوبی طی قراردادی به ارزش ۷.۵ میلیاد دلار به مجموعه‌ای از شرکت‌های اکتشاف و تولید در قالب کنسرسیوم سپرده می‌شود.»
او ادامه می‌‌دهد: «این قرارداد که در چندماه آینده امضا می‌شود می‌تواند تحولی در اقتصاد ایران به‌وجود آورد و تصمیمی است که در مجموعه وزارت نفت گرفته شده‌ است.»


امروز ۳ میلیارد دلار قرارداد امضا می‌‌شود


مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران عنوان می‌‌کند: «روز یکشنبه، در سومین روز از نمایشگاه نفت هشت قرارداد با تعدادی از هلدینگ‌های پتروشیمی از جمله هلدینگ پتروفرهنگ، اویک و... به ارزش حدود ۳ میلیارد دلار امضا می‌شود تا پتروشیمی‌ها نیز وارد عرضه سرمایه‌گذاری در بالادست صنعت نفت و همین طور تأمین پایدار گاز مصرفی خود در زمستان‌ها شوند.»


آماده‌ایم که صادرات نفت را دوبرابر کنیم


معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در این دولت 40 درصد افزایش صادرات نفت را در سخت‌ترین تحریم‌ها رقم زدیم، عنوان می‌‌کند: «ما نفت را صادر نکردیم بلکه آن را با استفاده از تمام ظرفیت‌ها فروختیم. هم‌اکنون نیز تمام هم و غم خود را بازپس‌گیری سهم ایران از بازار نفت قرار دادیم و آماده افزایش صادرات نفت به میزان دو برابر مقدار کنونی هستیم.»


خجسته‌مهر تأکید می‌‌کند: «با جواد اوجی، وزیر نفت و هیچ مقامی در وزارت نفت، نه‌تنها در موضوع فروش نفت بلکه در هیچ زمینه دیگری اختلاف نداریم.» مدیرعامل شرکت ملی نفت همچنین در پاسخ به «ایران» بیان می‌‌کند: «تاکنون تهاتر نفت با سرمایه‌گذاری نداشته‌ایم اما تهاتر نفت انجام می‌‌شود و این تهاتر با کالا است. برخی پیمانکاران اخیراً معادل کاری که انجام می‌‌دهند، تقاضای نفت برای صادرات می‌‌کنند به شرط آنکه تجمیع طلب آنها به اندازه یک محموله نفت باشد، این امر ممکن است اما در ارقام کمتر امکان ندارد.» او در پایان عنوان می‌‌کند: «از این رو تهاتر صورت گرفته است اما برای کالاست. کالای معوض را بر اساس تصمیم کارگروه به ازای کل تشریفات قانونی و اخذ ضمانتنامه معتبر بانکی تهاتر می‌‌کنیم.»

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت در گفت‌وگو با «ایران» تشریح کرد
روند افزایش تولید نفت آزادگان تا 570 هزار بشکه در روز

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران می‌‌گوید که این دولت برنامه دارد تولید نفت از میدان آزادگان را به 570 هزار بشکه در روز برساند. کریم زبیدی به «ایران» توضیح می‌‌دهد: «تا پایان سال برنامه داریم که فاز اول توسعه این میدان را تکمیل کنیم و سطح تولید را به 220 هزار بشکه در روز برسانیم. در فاز دوم توسعه این میدان به شکل یکپارچه دنبال خواهد شد. به این ترتیب که آزادگان شمالی و جنوبی را به شکل یکپارچه توسعه دهیم و تولید از این میدان را به ۵۷۰ هزار بشکه در روز برسانیم.» زبیدی با تأکید بر اینکه توسعه در این دولت با اولویت میادین مشترک انجام خواهد شد، عنوان می‌‌کند: «در آزادگان که یک میدان مشترک مهم ایران به شمار می‌‌رود، کار را با تأمین مالی از خارج صنعت دنبال خواهیم کرد. به طوری که بانک‌ها و شرکت‌های صاحب سرمایه، سرمایه گذار توسعه خواهند شد.»


مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران تکمیل میدان مشترک پارس جنوبی را نیز یکی دیگر از اولویت‌ها برمی‌شمارد و می‌‌گوید: «برای میدان یادآوران نیز با یک شرکت خارجی در حال مذاکره هستیم.»
زبیدی منابع مالی توسعه میدان آزادگان را در فاز دوم 7.5 میلیارد دلار عنوان می‌‌کند و می‌‌گوید: «به‌زودی تفاهمنامه این بخش امضا خواهد شد.»

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: هزار بشکه در روز قراردادهای نفتی میلیارد دلار شرکت ملی نفت برنامه ریزی نفت ایران وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۴۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج تاریخی ایلان ماسک: خدمتکار خانگی انسان‌نما، زیر ۳۰ هزار دلار

ربات‌های انسان‌نما نسل جدید و مورد انتظاری از ربات‌ها هستند که با استقبال خوبی از جانب مردم و تولیدکنندگان و توسعه‌دهندگان مواجه شده‌اند. درحالی‌که شاید در گذشته این نوع ربات‌ها فقط در داستان‌ها و فیلم‌های علمی-تخیلی حضور داشتند و کسی فکرش را نمی‌کرد که به همین شکل به زندگی روزمره ما وارد شوند، اما به نظر می‌رسد این امر در حال وقوع است.

به گزارش ایسنا، به نظر می‌رسد شرکت تسلا در توسعه ربات انسان‌نمای اپتیموس (Optimus) پیشرفت جدیدی داشته است و طبق اعلام «ایلان ماسک»، کارآفرین معروف و مدیرعامل تسلا، فروش این ربات می‌تواند تا سال میلادی آینده آغاز شود.

ایلان ماسک البته پیش‌بینی جسورانه‌ای در مورد ربات‌های انسان‌نما کرده است. وی ضمن افشای تاریخ احتمالی عرضه اپتیموس ادعا کرد که این ربات‌ها می‌توانند به ارزشمندترین دارایی شرکت تسلا تبدیل شوند: «من فکر می‌کنم اپتیموس از هر چیز دیگر ارزشمندتر خواهد بود».

ربات اپتیموس در حال حاضر کار‌های ساده‌ای را در کارخانه‌های این شرکت انجام می‌دهد. همچنین خبری که چند ماه پیش منتشر شد نشان داد که ربات‌های اپتیموس به کارخانه‌های بزرگ در سراسر ایالات‌متحده ارسال شده یا خواهند شد. با توجه به اطلاعات منتشرشده به نظر می‌رسد که ماسک، رقمی بین ۲۰هزار تا ۲۵هزار دلار را برای فروش این ربات‌ها در نظر خواهد داشت.

ایلان ماسک به‌تازگی گفته است: «ما قادریم کار‌های ساده کارخانه‌ای یا حداقل این‌طور بگویم، کار‌های کارخانه‌ای را در آزمایشگاه انجام دهیم. ما فکر می‌کنیم اپتیموس را در تولید محدود در کارخانه خود خواهیم داشت و تا قبل از پایان سال جاری خواهد توانست وظایف مفیدی را انجام دهد. سپس فکر می‌کنم ممکن است بتوانیم آن را تا پایان سال آینده به فروش برسانیم. این‌ها فقط حدس و گمان است. اگر یک ربات انسان‌نما دارید که قادر به حرکت در واقعیت و انجام وظایف در صورت درخواست است، هیچ محدودیت معناداری برای اندازه اقتصادی آن وجود ندارد».

شواهد حاکی از آن است که شرکت تسلا به‌طور کامل توسعه هوش مصنوعی را به‌عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از هویت خود پذیرفته است، اما ایلان ماسک فکر می‌کند که تسلا باید به‌عنوان یک شرکت هوش مصنوعی یا یک شرکت رباتیک شناخته شود: «اگر شرکت تسلا را یک شرکت خودروسازی صرف می‌دانید، اساساً این اشتباه است و اگر سؤال اشتباهی بپرسید، پاسخ درست به آن غیرممکن است؛ بنابراین منظورم این است که اگر کسی باور ندارد که تسلا می‌خواهد خودمختاری را حل کند، فکر می‌کنم نباید در شرکت سرمایه‌گذاری کند».

ماسک مطمئن است که تسلا مسئله فناوری خودران خودرو‌ها را با یا بدون او حل خواهد کرد. بااین‌حال، توسعه ربات انسان‌نمای اپتیموس موضوع دیگری است، زیرا خطرات خاص خود را دارد. در اوایل سال جاری ایلان ماسک گفته بود که می‌خواهد ۲۵ درصد کنترل رأی را در تسلا به دست آورد تا ببیند آیا توسعه اپتیموس ایمن است و به‌درستی انجام می‌شود؟

خبر جدید ماسک در زمانی اعلام شده است که تعداد زیادی از شرکت‌ها روی توسعه ربات‌های انسان‌نما سرمایه‌گذاری کرده‌اند. چندین شرکت ازجمله هوندا، هیوندای، بوستون داینامیکس و فیگور، فعالانه در حال توسعه انواع ربات‌های انسان‌نمای خود هستند.

بااین‌حال ماسک بر این باور است که تسلا به‌طور منحصربه‌فردی در جایگاه رهبری تولید تجاری چنین ربات‌هایی قرار دارد. همان‌طور که گفته شد به گفته ماسک، نمونه اولیه اپتیموس در حال حاضر وظایف ساده‌ای را در کارخانه‌های تسلا انجام می‌دهد.

چشم‌انداز بزرگ‌تر برای تسلا

با توجه به کاهش فروش خودرو‌های برقی تسلا، این اطلاعیه در مورد ربات اپتیموس اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. این شرکت اخیراً کاهش ۹ درصدی سالانه درآمد سه‌ماهه را گزارش کرده است که بزرگ‌ترین کاهش آن از سال ۲۰۱۲ است. علاوه بر این، فروش خودرو‌های تسلا در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ بیش از ۲۰ درصد نسبت به سه‌ماهه قبل کاهش یافته است.

شاید به همین دلیل است که ایلان ماسک در مورد برنامه جاه‌طلبانه رباتیک خود برای اطمینان بخشیدن به سرمایه‌گذاران چنین خبر‌هایی را اعلام می‌کند. تأکید او بر ربات‌های انسان‌نما نشان‌دهنده تلاش حساب‌شده برای تغییر موقعیت تسلا در بازار است؛ شاید او تصور می‌کند که فروش ربات‌ها درنهایت به بخش بزرگی از تجارت تسلا تبدیل می‌شود.

درعین‌حال، ربات اپتیموس به شکل غیرقابل‌انکاری با سرعتی ثابت در حال پیشرفت است. ویدیویی که به‌تازگی منتشر شده، نسخه جدیدی از آن را نشان داد که وظایفی مانند تا کردن یک لباس را در تأسیسات تسلا انجام می‌دهد.

با این‌ حال، اظهارات ماسک را باید کمی خوش‌بینانه تلقی کرد، زیرا او در گذشته نیز چندین بار وعده‌های پیش از موعد داده است. به‌عنوان مثال در سال ۲۰۱۹ ادعا کرد که تسلا تا سال ۲۰۲۰ یک‌میلیون ربوتاکسی در جاده‌ها خواهد داشت، اتفاقی که هنوز در سال ۲۰۲۴ رخ نداده است.

رقابت شدید

تسلا در این زمینه رو به رشد با رقابت شدیدی روبرو است. شرکت فیگور که با شرکت‌های بزرگ مایکروسافت و انویدیا پشتیبانی می‌شود، اخیراً همکاری خود با خودروساز آلمانی ب‌ام‌و را برای استقرار ربات‌های انسان‌نما در تأسیسات این شرکت در آمریکا اعلام کرده است. ویدیویی که توسط فیگور در ماه فوریه منتشر شد، ربات آن موسوم به «فیگور ۰۱» را نشان می‌دهد که وظایفی مانند درست کردن قهوه را انجام می‌دهد. به‌طور مشابه، شرکت بوستون داینامیکس هفته گذشته از ربات انسان‌نمای اطلس (Atlas) در یک ویدیو رونمایی کرد که در آن مشاهده می‌شود که در حال انجام مانور‌های آکروباتیک، از حالت درازکش به ایستاده و راه رفتن است.

رقابت برای دستیابی به ربات‌های انسان‌نمای تجاری بادوام در حال داغ شدن است. ورود تسلا با آخرین پیش‌بینی‌های جسورانه ایلان ماسک، بُعد جدیدی به این چشم‌انداز فناوری که به‌سرعت در حال تحول است، داده است.

درحالی‌که سال ۲۰۲۵ برای ورود اپتیموس به بازار ممکن است خیلی بلندپروازانه به نظر برسد، تأثیر آن‌ها در آینده نزدیک برای متحول کردن نحوه کار و زندگی انسان‌ها برجسته خواهد بود.

دیگر خبرها

  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • اپل با هوش مصنوعی به میدان می‌آید
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • غول داروسازی آمریکا بیش از ۲هزار نفر را اخراج می‌کند
  • حراج تاریخی ایلان ماسک: خدمتکار خانگی انسان‌نما، زیر ۳۰ هزار دلار