Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: چند روزی از اعلام و آغاز اجرای طرح حذف ارز ترجیحی می‌گذرد و حالا به تدریج وضعیت بازار و تأمین اقلام و هجوم برای خرید کالاهایی مانند روغن و مرغ کاهش یافته و تب تقاضای ایجاد شده در بازار تا حدودی کاهش یافته است و از صبح شنبه کالاهای مورد نیاز به فروشگاه‌ها رسید و توزیع روغن، مرغ منجمد و مرغ گرم با نرخ جدید در سطح استان توسط ستاد تنظیم بازار از شنبه صبح تا شب ادامه داشت و اکنون کمبودی در زمینه کالاهای مورد تقاضای مردم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته همچنان تقاضا برای خرید روغن و مرغ در سطح استان تهران بالا است و این نشان دهنده نگرانی‌های حاصل از بار روانی و تبلیغات در این خصوص است، قیمت‌ها خیلی زود به روز شده و حتی اجناسی که قبلاً خریداری شده نیز توسط فروشندگان نه به قیمت قبل، که با قیمت جدید عرضه می‌شود.

تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان سبب ایجاد ثبات، آرامش و خروج از تب و تاب و هیجانات اولیه شده است، اما بررسی‌های خبرنگار مهر نشان می‌دهد، که درصد بالایی از تهرانی‌ها گلایه‌هایی از نحوه اجرا و اصلاح و آزادسازی قیمت‌ها دارند.

در این بین پس از حضور روز جمعه رئیس جمهور در یکی از مراکز عرضه مرغ در پایتخت، روز گذشته نیز محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور در سفری از قبل اعلام نشده در اسلامشهر حاضر شد و به بررسی روند بازار و توزیع کالا در سطح شهرستان‌های استان تهران پرداخت.

برای تأمین کالاهای اساسی مردم مشکلی وجود ندارد

معاون اول رئیس جمهور در حاشیه بازدید از فروشگاه‌های اسلامشهر در خصوص وضعیت توزیع و فراوانی کالاهای اساسی مورد نیاز مردم گفت: برای تأمین کالاهای اساسی مردم مشکلی وجود ندارد و البته تغییر قیمت‌ها باعث شده که تقدم و تأخر در توزیع کالاهای به وجود آید اما ظرف روزهای آینده به نقطه مطلوب خواهیم رسید.

کمبود روغن در اسلامشهر رفع شد

حسین حبیبی فرماندار اسلامشهر در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص کمبود روغن در این شهرستان اظهار داشت: در سفر معاون اول رئیس جمهور به اسلامشهر شاهد این بودیم که مردم از کمبود روغن در شهرستان گلایه مند هستند و طبق برآوردهای بازرسین نیز این موضوع در بازار مشهود بود که طی آن با پیگیری‌های معاون اول رئیس جمهور و استاندار تهران نیمه شب گذشته ۵ تن روغن مورد نیاز در یکی از فروشگاه اسلامشهر تأمین شد.

حبیبی با بیان اینکه جهت تعادل بخشی در بازار مرغ نیز در سه روز گذشته ۷۰ تن مرغ منجمد با محوریت محلات کم برخوردار اسلامشهر، چهاردانگه و احمدآباد مستوفی از طریق مساجد یا مدارس بین مردم توزیع شده است افزود: از تمام ظرفیت‌ها برای تأمین و توزیع کالاهای اساسی و اقلام مورد نیاز مردم استفاده می‌کنیم و در حال حاضر ۲۰ تیم کنترل و نظارت در سطح شهرستان فعال اند و با هرگونه گران فروشی، کم فروشی، احتکار و… برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

بازار مرغ در استان تهران اشباع شده است

محسن منصوری استاندار تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت بازار در استان تهران اظهار داشت: بازار استان تهران از لحاظ تأمین مرغ اشباع شده و و در خصوص روغن نیز روغن در فروشگاه‌های زنجیره‌ای وجود دارد، ولی در خرده فروشی‌ها مشکل داریم این موضوع در حال پیگیری است تا در ۴۸ ساعت آینده مسئله روغن در شبکه توزیع خرده فروشی‌ها نیز حل شود.

منصوری با تاکید بر اینکه بازرسین جهاد، صمت و بسیج اصناف جریان جدی نظارت در استان تهران را تشدید می‌کنند و با هرگونه کم فروشی، گران فروشی و احتکار مقابله خواهد شد گفت: برای کم فروشی‌ها و برخی تخلفات در حوزه نانوایی‌ها نیز با قدرت ورود کرده ایم و در این زمینه با احتکار کنندگان و کم فروشان به طور جدی برخورد خواهد شد.

کشف ۵ تن برنج احتکاری در پیشوا / ‏‬ کالاهای اساسی فراهم است

ابراهیم تاجیک نوری، فرماندار پیشوا نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، از آرامش و فراوانی در بازار این شهرستان خبر داد و گفت: در این منطقه تمامی فروشگاه‌ها در حال رصد هستند و کمبودی در خصوص تأمین کالاهای اساسی نداریم.

تاجیک نوری در ادامه با اشاره به کشف انبار مواد غذایی احتکار شده در جلیل آباد افزود: از دو انبار به میزان ۵ تن و ۷۰۰ کیلوگرم برنج ایرانی احتکار شده کشف شده است همچنین در بررسی از این انبارها، ۳۰۰ کارتن چای به وزن ۲ تن، ۹۶۰ قوطی رب گوجه فرنگی و ۲ هزار قلم کالای تاریخ گذشته کشف شد و پس از صورت‌برداری از اقلام، پرونده تخلفی برای مالکان تشکیل و به منظور سیر مراحل قانونی به اداره تعزیرات حکومتی ارجاع داده شد.

توزیع ۶ تن شکر و ۱۲ تن روغن در قرچک

علیرضا فاتحی‌نژاد، فرماندار قرچک نیز د ر گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت بازار و تأمین اقلام اساسی مردم در این شهرستان اظهار داشت: از عصر روز گذشته توزیع ۱۲ تن روغن خانوار و ۶ تن شکر در سطح شهرستان صورت گرفته است.

وی افزود: با هماهنگی به عمل آمده در ستاد تنظیم بازار، این میزان روغن با نرخ جدید توسط مباشر در سطح واحدهای خواروبار منتخب در شهر و روستاها در حال توزیع بوده و با جذب سهمیه بیشتر، این روند ادامه خواهد داشت.

وی عنوان داشت: ۶ تن شکر نیز در سطح فروشگاه‌های زنجیره‌ای و مغازه‌داران توزیع شده و همچنین روز گذشته ۱۵ تن مرغ منجمد و حدود ۲۰ تن مرغ گرم به مردم شریف شهرستان عرضه شده است و خوشبختانه مشکلی در زمینه تأمین کالاهای اساسی در قرچک نداریم.

نارسایی در توزیع تخم مرغ در ورامین رفع شد / ‏هجوم‬ به فروشگاه‌ها نداشتیم

مجید درویشی، فرماندار ورامین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تأمین و توزیع مرغ و روغن به میزان کافی در سطح شهرستان گفت: حدود یکهزار واحد صنفی در شهرستان ورامین مورد بازرسی قرار گرفتند که از این تعداد ۷۵ واحد متخلف شناخته شدند.

درویشی بیان داشت: آنچه که در این چند روز در راستای آزادسازی قیمت‌ها شاهد آن بودیم و پیش بینی هم می‌شد، دچار نارسایی به ویژه در بحث توزیع مرغ شدیم که جا دارد از مردم عزیز بابت کمبود برخی از اقلام عذرخواهی کنیم.

فرماندار ورامین افزود: مصرف روزانه مرغ در شهرستان ۸ تن در روز است و در ایام پیک مثل ماه رمضان حدود ۲۰ تن مصرف روزانه مرغ است، با توجه به پیش بینی‌هایی که در سطح شهرستان می‌شد طی روز چهارشنبه و پنج شنبه گذشته حدود ۴ برابر مصرف روزانه، مرغ تأمین و در سطح شهرستان توزیع شد.

وی با تاکید بر عدم نگرانی مردم برای تأمین کالاهای اساسی عنوان داشت: با شروع طرح جدید هدفمندی یارانه‌ها توسط دولت در روز اول هیچ مشکلی در تأمین کالاهای اساسی در سطح شهرستان وجود نداشت و ورامین تنها شهرستانی بود که در آن بیش از ۳۸ تن مرغ گرم و منجمد توزیع شد از شهروندان می‌خواهیم به برخی اخبار نادرست فضای مجازی در بحث هجوم مردم به فروشگاه‌ها گوش ندهند، این جنگ روانی است که دشمنان بر علیه کشور ما شروع کرده است و نگران کمبود کالای اساسی نباشند.

روغن و شکر و برنج به طور روزانه وارد دماوند می‌شود

رضا طاهرخانی فرماندار دماوند در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه اکیپ‌های نظارت در سطح شهرستان از ساعت ۸:۰۰ صبح الی ۲۲:۰۰ فعال هستند و در کل شهرستان نظارت‌های دقیق به صورت مستمر اجرا می‌شود اظهار داشت: در زمینه کالاهای اساسی بازدیدهایی از چندین فروشگاه‌های بزرگ سطح شهر دماوند انجام شد و مشکلی در حوزه کالاهای اساسی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه با توجه به هماهنگی‌های انجام شده، اقلام اساسی روغن و شکر و برنج روزانه وارد شهرستان شده و بین فروشگاه‌ها توزیع می‌شود افزود: در موضوع گوشت و مرغ نیز نظارت‌ها و بازدیدهایی انجام شد، و با توجه به هماهنگی‌های به عمل آمده در صورت نیاز فروشگاه‌ها، کالاهای موردنیاز بلافاصله به دست فروشگاه‌های سطح شهرستان برسد.

طاهرخانی عنوان داشت: با وجود هجمه‌ها و اخبار مختلف از هجوم مردم به فروشگاه‌ها هیچ شلوغی در این زمینه نداشتیم و در راستای اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار، انواع روغن مایع و جامد پخت و پز و سرخ‌کردنی به تناسب تقاضای شهروندان محترم وارد این شهرستان شد و مردم شریف و ولایتمدار شهرستان دماوند می‌توانند با مراجعه به فروشگاه‌ها و مراکز خرید سطح شهرستان نسبت خرید و تهیه روغن مورد نیاز خود اقدام نمایند و خوشبختانه با ورود انواع روغن به شهرستان دماوند، اکنون هیچ کمبودی در ارتباط با کالاهای اساسی در این شهرستان وجود ندارد و شهروندان هرگونه موارد تخلف صنفی یا کمبود کالاها را می‌توانند به سامانه ثبت شکایات ۱۲۴ اعلام کنند.

تأمین کالای اساسی مردم با قیمت مصوب و به سهولت در شهرری

حمید زمانی فرماندار ویژه شهرستان ری نیز در خصوص وضعیت بازار در شهرری گفت: نظارت بر عملکرد کشتارگاه‌های مرغ و چرخه توزیع آن در سطح شهرستان به صورت مداوم در حال انجام است تا مردم با قیمت مصوب و به سهولت کالای مورد نیاز خود را خریداری کنند و هم اکنون هیچ مشکلی در موضوع خرید کالاهای اساسی توسط شهروندان وجود ندارد.

بر اساس مشاهدات و گزارشات میدانی خبرنگار مهر، از بازار استان تهران در حال حاضر مشکلی در خصوص تأمین کالاهای اساسی وجود ندارد و تنها موردی که دیده می‌شود کم شدن تقاضا از سوی مردم است که یکی از دلایل آن تغییر قیمت‌ها می‌باشد که مردم هنوز با این تغییرات سازگار نشده اند.

کد خبر 5490230

منبع: مهر

کلیدواژه: کالاهای اساسی هدفمندی یارانه ها یارانه نقدی شهرستانهای استان تهران حذف ارز ترجیحی بوشهر کرمانشاه ویروس کرونا هدفمندی یارانه ها احتکار کالاهای اساسی خطبه های نماز جمعه آمار کرونا تنظیم بازار مشهد خراسان رضوی نظارت و بازرسی ایلام اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای البرز گفتگو با خبرنگار مهر معاون اول رئیس جمهور تأمین کالاهای اساسی سطح شهرستان فروشگاه ها خصوص وضعیت وضعیت بازار استان تهران وجود ندارد اساسی مردم برای تأمین روز گذشته مورد نیاز توزیع شد قیمت ها تن مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۴۹۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید

امتداد - براساس گزارش مسوولان بانک مرکزی در طول سال گذشته یعنی ۱۴۰۲، مبلغ ۶۹میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  عبدالناصر همتی رئیس پیشین بانک مرکزی، در یادداشتی با اشاره باین رقم نوشته است: از کل مبلغ ارز تامین‌شده ۱۹میلیارد ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ازای هر دلار برای نهاده‌های کشاورزی و دامی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته و ۵۰میلیارد دلار دیگر نیز با نرخ هردلار حدود ۳۸هزار تومان از طریق سامانه نیما برای واردات سایر کالاهای مصرفی، مواد اولیه و کالاهای واسطه تخصیص و تامین ارز شده است. یافته‌های علم اقتصاد و تجربه چند دهه گذشته در کشورمان به درستی حکم می‌کند که در میان‌مدت و بلندمدت یک رابطه تنگاتنگ و مستقیم بین روند تورم و نرخ ارز وجود دارد.

در این یادداشت که در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر شده آمده است: ممکن است در کوتاه‌مدت مسوولان با اهداف سیاسی با سرکوب نرخ ارز، آن را در ظاهر و معاملات رسمی پایین نگه دارند و در مواقع وفور ارز با واردات پرحجم قیمت کالاهای قابل مبادله و نهایتا تورم را پایین نگه دارند؛ ولی با اولین شوک طرف عرضه در درآمد ارزی یا افزایش انتظارات تورمی در طرف تقاضا این جهش قیمت انجام می‌شود و روند بلندمدت رابطه مثبت بین تورم که اصولا یک پدیده پولی است و افزایش نرخ ارز اعاده می‌شود. مقاومت مسوولان سیاسی در برابر اصرار کارشناسی و فنی بانک مرکزی در گذشته برای حذف ارز۴۲۰۰، مسیر را به جایی رساند که به خاطر فاصله زیاد آن با نرخ بازار و حذف بی‌برنامه آن در ۱۴۰۱ موجب جهش یک‌باره و بی‌سابقه‌ در قیمت کالاها شد.

سال۱۴۰۱ هنگام اجرای طرح جراحی اقتصادی یا همان حذف۴۲۰۰، سوال مهمی را در قالب یک پست تحلیلی در فضای مجازی مطرح کردم که بعد از حذف۴۲۰۰ و به خاطر تداوم تحریم‌ها و مشکلات ساختاری اقتصادی و تورم که نرخ بازار مدام تغییر خواهد کرد، برنامه دولت درباره نرخ ارز چه خواهد بود؟ ولی پاسخی نشنیدم. اما غیرمستقیم معلوم شد همان سیاست۴۲۰۰ را این‌بار با ۲۸۵۰۰می‌خواهند ادامه دهند. یعنی روز از نو روزی از نو. سال گذشته با ادعای تثبیت اقتصادی نرخ ارز ترجیحی را در ۲۸۵۰۰ و نرخ نیما را در محدوده ۳۸هزار تومان برای هر دلار ثابت نگه داشتند، غافل از اینکه، با تورم بیش از ۴۰درصدی یا براساس تخمین از آمار بانک مرکزی با تورم ۵۰درصدی و ادامه تحریم و تشدید انتظارات تورمی، نمی‌توان از این نرخ‌ها دفاع کرد.

 

  نتیجه چه شد؟ در ماه‌های پایانی سال و ابتدای سال۱۴۰۳ کل عقب‌ماندگی نرخ ارز بازار ناشی از تزریق دلار با نرخ پایین‌تر، با جهش ۳۰درصدی به ۶۵هزار تومان رسید.

در طول سال۱۴۰۲، با توجه به میانگین اختلاف ۱۵هزارتومانی نرخ نیما با نرخ ارز بازار، مبلغ بالقوه رانت توزیع‌شده بابت ۵۰میلیارد تخصیص و تامین ارز اعلامی، در حد ۷۵۰هزار میلیارد تومان می‌شود که قطعا بخش عمده آن بالفعل شده است. درخصوص ارز۲۸۵۰۰تومانی میانگین اختلاف ۲۵هزار تومانی آن با نرخ بازار، در سال گذشته رانت بالقوه ۴۷۵هزار میلیارد تومان می‌شود. باتوجه به قیمت فزاینده محصولات و کالاهایی نظیر مرغ و گوشت، اتومبیل، موبایل و عمده کالاهای مصرفی و قطعات و مواد واسطه‌ای مصرفی مردم و بنگاه‌های تولیدی که مردم به‌عینه در بازار لمس می‌کنند، خوش‌بینانه‌ترین نظر این است که حداقل ۵۰درصد اختلاف نرخ به‌صورت رانت توزیع شده باشد. این یعنی حداقل ۶۰۰هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است، بدون تاثیر جدی در کنترل قیمت کالاهای مرتبط و بدتر از آن موجب تاثیر منفی بر ارزش صادرات و تراز تجارت غیرنفتی و نیز زیان شرکت‌های صادرات‌محور بورسی و نهایتا سهامداران بورس شده است.

درحال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار با نرخ ارز نیما به ۲۵هزار تومان یعنی بیش از ۶۰درصد رسیده است و اختلاف آن با ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ۳۷هزار تومان رسیده؛ یعنی ۲.۳برابر شده است.

به تجربه، توصیه خیرخواهانه اینجانب به مسوولان این است که این فاصله را به‌تدریج و در یک فاصله زمانی معقول اصلاح کنند. تداوم این سیاست نه تنها موجب ثبات اقتصادی نمی‌شود، بلکه موجب تحریک حرکت‌های سفته‌بازانه، خروج سنگین سرمایه و فاصله گرفتن نرخ بازار با نرخ‌های تثبیتی می‌شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • پیش‌بینی توزیع ۵۰۰ هزار تن آسفالت اساسی و لکه‌گیری در تبریز
  • تشدید گشت‌های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار آسفالت‌ریزی شهرداری تبریز
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • توزیع بیش از ۲۴ تن اقلام اساسی طرح تنظیم بازار در سپیدان
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد