Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیخ "محمد بن زاید آل نهیان" روز شنبه در پی درگذشت برادر ناتنی اش "شیخ خلیفه بن زاید" (حاکم فقید امارات متحده عربی) به طور رسمی به عنوان رییس جدید امارات متحده عربی انتخاب شد.


به گزارش عصرایران، خبرگزاری رویترز با انتشار گزارشی تفصیلی درباره حاکم جدید امارات نوشت: محمد بن زاید (MBZ) 61 ساله مغز متفکر تصمیم گیری و حاکم اصلی امارات بود و طی سال های اخیر او در کنار "محمد بن سلمان " (MBS) ولیعهد سعودی در تلاش برای سازماندهی مجدد "خاورمیانه" و ایجاد یک محور جدید ضد ایران با همکاری اسراییل با موج فزاینده اسلام سیاسی در منطقه مبارزه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس این گزارش: شیخ محمد که سال ها در پشت صحنه به عنوان رهبر اصلی امارات کار می کرد، ارتش امارات متحده عربی را به نیرویی با فناوری پیشرفته تبدیل کرد که همراه با ثروت نفتی و موقعیت قطب تجاری آن، نفوذ امارات را در سطح بین المللی گسترش داد.


محمدبن زاید، قدرت را در دوره‌ای به دست گرفت که برادر ناتنی‌اش، "شیخ خلیفه بن زاید"، رییس فقید امارات - که روز جمعه درگذشت – پس از سکته مغزی در سال 2014 از دوره ای بیماری رنج می برد و از عرصه تصمیم گیری های حکومتی کنار بود.


به گفته "باربارا لیف" فرستاده سابق ایالات متحده در امارات متحده عربی:" محمد بن زاید، پس از وقایع بهار عربی و سرنگونی "حسنی مبارک" در مصر در سال 2011، بر این گمان بود که دیگر کشورهای عرب منطقه نمی توانند روی حمایت واشنگتن حساب باز کرده و به آمریکا تکیه کنند.


بر اساس خاطرات اوباما، شیخ محمد از پایگاه قدرت خود در ابوظبی، هشداری "آرام و سرد" به باراک اوباما، رییس‌جمهوری وقت آمریکا صادر کرد تا از شورش‌هایی که می‌تواند گسترش یابد و حکومت خاندان های خلیج (فارس) را به خطر بیندازد، حمایت نکند. اوباما در خاطرات خود او را "باهوش ترین رهبر خلیج فارس" می دانست.


یکی از مقامات وزارت خارجه ایالات متحده که در دولت بایدن خدمت می کند، که در ماه های اخیر روابط پرتنشی با امارات متحده عربی داشته است، او را به عنوان یک استراتژیست توصیف کرد که چشم انداز تاریخی را به بحث ها می آورد.


این مقام گفت: "او نه تنها در مورد حال صحبت می کند، بلکه به سال‌ها، دهه‌ها و در برخی موارد به روندها در طول زمان اشاره می کند."


"محمد بن زاید" (MBZ) از برکناری نظامی "محمد مرسی"، رییس جمهوری منتخب اخوانی مصر در سال 2013 حمایت کرد و از شاهزاده "محمد بن سلمان" (MBS)ولیعهد عربستان سعودی هنگام به قدرت رسیدن در کودتای سال 2017 حمایت کرد و او را به عنوان مردی معرفی کرد که واشنگتن می تواند با او کارکند و تنها کسی است که می تواند درهای پادشاهی سعودی را به روی اصلاحات بنیادین بگشاید.


دو شاهین خلیج فارس (محمد بن زاید و محمد بن سلمان) که از روابط گرم با دونالد ترامپ، رییس جمهوری سابق ایالات متحده دلگرم شده بودند، برای کارزار "فشار حداکثری" واشنگتن علیه ایران لابی کردند، کشور همسایه "قطر" را به دلیل حمایت از اخوان المسلمین تحریم کردند و جنگی پرهزینه را برای شکستن اتحاد حوثی های یمن با ایران در یمن آغاز کردند.


امارات متحده عربی همچنین با پایان دادن به دهه‌ها اجماع اعراب در عدم برقراری روابط با اسراییل، در سال 2020، همراه با بحرین و با میانجیگری ایالات متحده بر توافقنامه ای موسوم به " ابراهیم" امضا انداخت و رزیم اسراییل را به رسمیت شناخت.


یکی از دیپلمات‌ها در این باره گفت که موافقتنامه ابراهیم ناشی از نگرانی‌های مشترک در مورد ایران بود، اما همچنین مزایایی برای اقتصاد امارات متحده عربی نیز بود.


امارات طی سال های گذشته وارد درگیری‌های نظامی از سومالی تا لیبی و سودان شده است.

متفکر تاکتیکی


در حالی که دیپلمات ها و تحلیلگران، اتحاد با ریاض و واشنگتن را به عنوان ستون استراتژی امارات متحده عربی می بینند، اما محمد بن زاید ثابت کرده در زمانی که منافع یا منطق اقتصادی حکم می کند، از حرکت مستقل نیز دریغ نکرده است.


در جریان بحران اوکراین زمانی که امارات متحده عربی از رای گیری شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت تهاجم روسیه خودداری کرد، تنش هایی را با واشنگتن آشکار کرد. همچنین امارات متحده عربی به عنوان یک تولیدکننده نفت در سازمان "اوپک" همراه با غول نفتی "ریاض"، درخواست های غرب برای تولید بیشتر نفت را رد کرده است.


ابوظبی با تسلیح و حمایت از "خلیفه حفتر" در لیبی، علیه دولت مورد شناسایی بین المللی در لیبی موضع گرفته و همزمان با تعامل با بشار اسد در سوریه، نگرانی های دیگر ایالات متحده را نادیده گرفته است.


و هنگامی که ابوظبی دید جنگ فرسایشی در یمن صودی برای آن کشور ندارد حتی ریباض را تنها گذاشت و تا حد زیادی از یمن خارج شد، زیرا در این جنگ غیرمردمی که در آن بیش از 100 اماراتی کشته شده اند، جز بن بست نظامی چشم اندازی متصور نیست.


زمانی که "عمر حسن البشیر"، رییس جمهوری سودان از قول خود مبنی بر کنار گذاشتن متحدان اسلام گرا سرپیچی کرد، ابوظبی کودتای 2019 را علیه او ترتیب داد.


اگرچه بنا به اعتراف" محمد بن زاید" او در جوانی جذب ایدئولوژی اسلام‌گرای اخوانی شده است، اما بعدها او اخوان‌المسلمین را به عنوان یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها برای ثبات در خاورمیانه معرفی کرده است.


بر اساس اسناد افشا شده "ویکی لیکس" محمد بن زاید در سال 2007 در جلسه ای با مقامات ایالات متحده گفته است:" من عرب هستم، مسلمانم و نماز می خوانم. و در دهه 1970 و اوایل دهه 1980 من یکی از هواداران اخوان المسلمین بودم. من معتقدم که این افراد یک دستور کار دارند: تغییر رژیم در کشورهای اسلامی."


بی اعتمادی شیخ محمد– که در دانشکده افسری امارات متحده عربی و سپس در "سندهرست" انگلیس تحصیل کرده است - به اسلامگرایان پس از سال 2001 افزایش یافت، زمانی که 2 تن از هموطنانش در میان 19 هواپیماربای حملات 11 سپتامبر به ایالات متحده بودند.


یک دیپلمات در این باره می گوید: " او به اطراف نگاه کرد و دید که بسیاری از نسل جوان منطقه به شدت جذب شعار ضد غربی اسامه بن لادن شده‌اند. همانطور که یک بار به من گفت: "اگر آنها می توانند این کار را با شما انجام دهند، به این معناست که آنها می توانند با ما هم چنین کنند."


با وجود سال‌ها دشمنی، محمد بن زاید اخیرا تصمیم گرفت که با ایران و ترکیه تعامل داشته باشد زیرا همه گیری کرونا و رقابت اقتصادی فزاینده با عربستان سعودی تمرکز خود را بر توسعه معطوف کرد و امارات متحده عربی را به سمت آزادسازی بیشتر سوق داد و در عین حال مخالفت‌های سیاسی را پنهان نگه داشت.

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: امارات متحده عربی ایالات متحده محمد بن زاید رییس جمهوری سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۵۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل سجادی‌منش صبح شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن روز ملی خلیج فارس برنامه‌های متنوعی به همین مناسبت در استان بوشهر برگزار می‌شود.

وی از انعکاس برنامه روز ملی خلیج‌فارس در شبکه‌های ملی و خبرگزاری‌ها و دعوت از ۱۹ شبکه خارجی خبر داد و بیان کرد: شبکه‌ها و کانال‌های خارجی برای حضور در روز ملی خلیج‌فارس در بوشهر دعوت شده‌اند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر اضافه کرد: شبکه‌های مختلف تلویزیونی، ترکیه، اسپانیا، آلمان، روسیه، ایتالیا، لبنان، چین، عراق، آمریکا، انگلیس، امارات متحده عربی، قطر و دیگر کشورها برای انعکاس روز ملی خلیج‌فارس به بوشهر دعوت شده‌اند.

سجادی‌منش با اشاره به دعوت از شبکه‌های مختلف سیمای جمهوری اسلامی ایران و خبرگزاری‌ها، نویسندگان، کارگردان‌ها، تهیه‌کنندگان و دیگر هنرمندان برای روز ملی خلیج‌فارس در بوشهر اضافه کرد: این مجموعه با هدف مشاهده و انعکاس تاریخ مقاومت مردم استان بوشهر در حاشیه خلیج‌فارس در ادوار مختلف تاریخی دعوت شده‌اند.

وی بازدید از کنسولگری انگلیس، عمارت امیریه، ساختمان‌های تاریخی در بافت بوشهر، قبر ژنرال انگلیسی، گورستان متجاوزان انگلیسی و موزه خلیج فارس را از جمله برنامه‌های یاد شده دانست و بیان کرد: اقتدار تاریخ مقاومت استان بوشهر در این برنامه نشان داده می‌شود و تا به اطلاع مردم جهان رسانده شود.

رزمایش اقتدار در نوار ساحلی بوشهر

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر تاریخ مقاومت استان بوشهر را پیش از اسلام در منطقه سیراف نام برد و اضافه کرد: استان بوشهر با داشتن قرن‌ها تاریخ مقاومت از جایگاه بالایی در مبارزه با استعمار و استکبارستیزی دارد.

سجادی‌منش با اشاره به اینکه این استان در تاریخ مقاومت خود دارای سرداران بزرگی است گفت: رئیس علی دلواری، نادر مهدوی و دیگر رزمندگان در مبارزه با استعمار و استکبار حماسه ثبت کردند که تاریخ مبارزات این سرداران روایت می‌شود.

وی از برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه وعده صادق و نمایش اقتدار ایران اسلامی در بوشهر خبر داد و گفت: با همکاری منطقه دوم نیروی دریایی سپاه روز ملی خلیج فارس برگزار می‌شود و در این راستا رزمایش اقتدار در نوار ساحلی بوشهر به نمایش گذاشته می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر با بیان اینکه ۴۰ چهره، تاریخ مقاومت استان بوشهر در خلیج‌فارس روایت می‌کنند، اضافه کرد: رزمایش بسیج مردمی با همکاری منطقه دوم نیروی دریایی سپاه با استقرار دعوت‌شدگان در شناور شهید باقری برگزار می‌شود.

کد خبر 6089933

دیگر خبرها

  • خلیجی همیشه فارس برای تنبیه تمام متجاوزان تاریخ
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می سازد
  • امارات نیروگاه هسته‌ای جدید می‌سازد
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • امام جمعه بندرعباس: خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد