Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تأکید کرد: شرکت ملی نفت ایران در بازه‌های زمانی ۱۰ تا ۲۰ ساله تأمین خوراک هلدینگ‌های پتروشیمی حاضر در بخش‌های بالادستی صنعت نفت را تضمین می‌کند.

به گزارش خبرنگار شانا، محسن خجسته‌مهر صبح امروز (یکشنبه، ۲۵ اردیبهشت‌ماه) در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری شرکت ملی نفت ایران با هفت هلدینگ پتروشیمی کشور به ارزش حدود ۳ میلیارد دلار گفت: همه ما از گذشته تاکنون به‌دنبال جهش در تولید پتروشیمی‌های کشور بوده‌ایم، اما توسعه و افزایش تولید در این صنعت بدون تأمین پایدار خوراک ممکن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه هم‌اکنون به‌دلیل کمبود خوراک بعضی از مجتمع‌های پتروشیمی کشور با ۵۰ درصد ظرفیت اسمی خود کار می‌کنند، اظهار کرد: شرکت‌های هلدینگ پتروشیمی امروز با امضای این تفاهم‌نامه قدم در مسیر اثربخشی سرمایه‌گذاری‌های خود برای تأمین خوراک در سال‌های آینده گذاشتند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه این شرکت در بازه‌های زمانی ۱۰ تا ۲۰ ساله تأمین خوراک هلدینگ‌های پتروشیمی حاضر در تفاهم‌نامه‌های امروز را تضمین خواهد کرد، گفت: به نظر بنده شرکت‌های پتروشیمی با سرمایه‌گذاری در بخش‌های بالادستی سود مضاعفی را نصیب سهامداران خود خواهندکرد. این موضوع به‌معنای واقعی جهش در تولید به‌شمار می‌آید.

خجسته‌مهر ادامه داد: شرکت‌های هلدینگ پتروشیمی از فردا آغاز به مطالعه و تهیه طرح جامع توسعه (MDP) میدان‌های نفت و گاز واگذار شده خواهند کرد. ما باید تلاش کنیم از بخش‌های مقدماتی این طرح‌ها عبور کنیم و هرچه سریع‌تر آنها را به مرحله امضای قرارداد برسانیم.

وی گفت: امروز شرکت هلدینگ خلیج‌فارس تفاهم‌نامه‌ای به ارزش ۳۰۰ میلیون دلار مربوط به توسعه میدان‌های مارون و خامی‌ مارون و جمع‌آوری گازهای همراه نفت میدان‌های دارخوین و غرب کارون را با شرکت ملی نفت، همچنین کنسرسیوم پتروشیمی باختر، پتروفرهنگ و پارس‌پتروزاگرس تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه میدان‌های گردان، خارتنگ و پازن به ارزش ۹۰۰ میلیون دلار، صندوق بازنشستگی صنعت نفت و گروه اویک برای توسعه میدان نفتی قلعه‌نار و میدان نفتی آذر به ارزش ۱.۱ میلیارد دلار و شرکت پالایش پارسیان‌سپهر وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای توسعه طرح استحصال اتان از ۹ پالایشگاه پارس‌جنوبی به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار با شرکت ملی نفت ایران امضا کردند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: با اجرایی شدن این تفاهم‌نامه‌ها تولید روزانه ۳۷ هزار بشکه نفت خام و ۵۵ میلیون مترمکعب گاز، ۵۰ هزار بشکه میعانات گازی، یک میلیون تن اتان در سال و جمع‌آوری ۱۰۵ میلیون فوت مکعب در روز گازهای همراه نفت محقق خواهد شد.

منبع: شانا

کلیدواژه: هلدینگ خلیج فارس مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران شرکت ملی نفت ایران تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۵۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است

پژوهشگران دانشگاه آکسفورد و موسسه فناوری ماساچوست (MIT) سابقه‌ای از میدان مغناطیسی زمین را کشف کرده‌اند که قدمت آن به ۳.۷ میلیارد سال قبل می‌رسد.

در مورد منشاء میدان مغناطیسی سیاره زمین که ساکنان خود را از بمباران بی‌امان ذرات باردار ساطع شده از خورشید محافظت می‌کند، بحث‌های مختلف و بلند مدتی وجود دارد.

بدون سپر محافظ زمین که همان میدان مغناطیسی آن است، ذرات باردار یا باد خورشیدی، جو زمین را از بین می‌بردند.

پژوهشگران برای تعیین زمان شکل‌گیری میدان مغناطیسی زمین، سنگ‌های باستانی حاوی آهن را در منطقه ایسوآ (Isua) واقع در گرینلند بررسی کردند.

یافتن شواهدی از منشاء میدان مغناطیسی

بازسازی میدان مغناطیسی زمین تا به امروز چالش برانگیز بوده است، زیرا فرآیند‌های مختلف زمین‌شناسی معمولا نشانه‌های حفظ شده را تغییر می‌دهند.

جالب اینجاست که کمربند بالاپوسته‌ای (Supracrustal Belt) ایسوآ استثنا‌هایی دارد. این کمربند بر پایه یک پوسته قاره‌ای قوی تشکیل شده است که سنگ‌ها را از فعالیت‌های زمین‌ساختی شدید و تغییر شکل محافظت می‌کند.

سنگ‌هایی که در این منطقه یافت می‌شوند راز‌هایی درباره استحکام و پایداری خود دارند. این به این دلیل است که ذرات آهن می‌توانند مانند آهنربا‌های ریز عمل کنند و شدت میدان مغناطیسی را در طول فرآیند تبلور سنگ حفظ کنند.

طبق بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران، سنگ‌هایی که قدمت آنها به ۳.۷ میلیارد سال پیش بازمی‌گردد، قدرت میدان مغناطیسی حداقل ۱۵ میکروتسلا داشتند. جالب اینجاست که این میزان شدت در مقایسه با امروزه که قدرت میدان مغناطیسی سنگ‌های امروزی ۳۰ میکروتسلا است، قابل توجه است.این کشف اولین تخمین از شدت میدان مغناطیسی زمین را ایجاد می‌کند.

کلر نیکولز پژوهشگر ارشد دانشگاه آکسفورد می‌گوید: استخراج سوابق قابل اعتماد از سنگ‌هایی با این قدمت بسیار چالش برانگیز است و دیدن سیگنال‌های مغناطیسی اولیه هنگامی که این نمونه‌ها را در آزمایشگاه تجزیه و تحلیل کردیم، واقعاً هیجان‌انگیز بود. این یک گام واقعاً مهم رو به جلو است، زیرا ما سعی می‌کنیم نقش میدان مغناطیسی باستانی را در زمان پیدایش حیات روی زمین تعیین کنیم.

احتمال محافظت از اشکال اولیه حیات

یافته‌ها نشان می‌دهند که میدان مغناطیسی زمین در طول میلیارد‌ها سال نسبتاً ثابت مانده است. این ثبات، نقش مهمی در پیدایش و تکامل حیات در سیاره ما داشته است.

این تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که باد خورشیدی احتمالاً در دوران باستان بسیار قوی‌تر بوده است. با گذشت زمان، تقویت میدان مغناطیسی زمین ممکن است سطح زمین را از باد خورشیدی محافظت کند.

در نتیجه، اشکال اولیه حیات می‌توانستند امنیت موجود در اقیانوس‌ها را رها کرده و به سطح مهاجرت کنند.علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌دهد که ممکن است بر توسعه جو ما نیز تأثیر گذاشته باشد.

این امر توسط انجماد هسته آهنی مایع زمین هدایت می‌شود. با این حال، تخمین زده می‌شود که هسته زمین تنها یک میلیارد سال پیش شروع به سخت شدن کرده است که به این معنی است که فرآیند‌های مختلفی قبل از این مرحله وجود داشته است.

در بیانیه مطبوعاتی پژوهشگران آمده است: درک بهتر قدرت باستانی و تغییرپذیری میدان مغناطیسی زمین به ما کمک می‌کند تا تعیین کنیم که آیا میدان‌های مغناطیسی سیاره‌ای برای میزبانی حیات در سطح سیاره و نقش آنها در تکامل اتمسفر، حیاتی هستند یا خیر.

این یافته‌ها در مجله Geophysical Research منتشر شده است.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد
  • حضور ۲۰ واحد تولیدی و فعال استان بوشهر در نمایشگاه ایران اکسپو
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • طرح های بزرگ اقتصادی اشتغال محور در ایلام تکمیل می شوند
  • برگزاری نشست‌های تخصصی برای تبادل تجربه بین شرکت‌های ایرانی و خارجی در نمایشگاه نفت
  • فعال‌سازی بند فسخ قرارداد، تنها راه خرید مارکوس تورام از اینتر
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • افزایش ۳۷ درصدی میزان تولید پتروشیمی بوشهر