Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@15:35:55 GMT

واگذاری سهام کارخانه ها به کارگران آن

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۶۱۰۱

واگذاری سهام کارخانه ها به کارگران آن

یک فعال حوزه کار نبود امنیت شغلی را ناشی از عدم اجرای صحیح قانون کار دانست و تاکید کرد: مالکان و صاحبان کارخانه‌ها به جای آنکه ابزار و ماشین آلات کارخانه ها را به ثمن بخس بفروشند و دنبال سود و سرمایه باشند، سهام کارخانه را به کارگران واگذار کنند تا هم کارخانه ها سرپا بمانند و هم کارگران با دلسوزی و دلگرمی بیشتر به کار ادامه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اکبر سیارمه ـ در گفت وگو با ایران اکونومیست با تاکید بر اجرای دقیق قانون کار، اظهار کرد: اگر درباره نبود امنیت شغلی صحبت می ‌کنیم دلیلش عدم اجرای قوانین و مقررات مربوط است. قانون کار در خصوص حقوق کارگران تعاریفی دارد ولی می‌بینیم این قوانین اجرا نمی شود؛ همین قوانینی هم که شاید بعضا کاستی داشته باشد متاسفانه نظارت دقیقی از سوی مراجع ذیربط و ذیصلاح بر آن نمی شود.

وی ادامه داد: قرارداد تعریف دارد و به واسطه آن حقوق طرفین در یک رابطه کار لحاظ و صیانت می شود لذا در ارتباط با حقوق کارگر نیازمند اجرای صحیح قانون کار هستیم ولی متاسفانه برخی کارفرمایان و سرمایه گذاران وقتی بحث منافع به میان می آید، همه موانع را کنار گذاشته و حقوق و دستمزد کارگر را بهانه می کنند.

این فعال حوزه کار در خصوص پیامدهای قاچاق و واردات بی رویه بر امنیت شغلی کارگران، اظهار کرد: اگر کارگر یک نیروی اثرگذار در تولید است باید جایگاهش را درنظر بگیریم ولی می بینیم که در بحث دستمزد هنوز هزینه تمام شده کالا را به دستمزد گره می زنند، در حالی که هزینه های جانبی کارفرمایان چیز دیگری است.

سیارمه با بیان اینکه نباید منشا تمام کاستی‌ها و آشفتگی‌های اقتصادی را کارگر و نیروی انسانی بدانیم، افزود: اگر مسئولان برنامه اقتصادی در بحث واردات و صادرات دارند می توانند ارائه دهند و این مساله ربطی به کارگر و حقوق او ندارد. درست است که بستن قراردادهای موقت امنیت شغلی کارگر را به خطر می اندازد و با واردات بی رویه به تولید داخلی لطمه وارد می شود اما نباید همه مسایل و مشکلات کارگری را در بعد اقتصادی ببریم.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درخصوص واگذاری نادرست کارخانه‌ها، گفت:یکی از مسایلی که موجب از بین رفتن امنیت شغلی کارگران شده واگذاری های نادرست کارخانه ها بوده است. متاسفانه بزرگترین کارخانه ها را با ۳۰۰۰ پرسنل واگذار کردند و در بیشتر این واگذاری‌ها دقت عمل صورت نگرفت و قیمت مواد اولیه ای که در انبارها بود بیشتر از پول فروش کارخانه بود.

سیارمه گفت:بعضا عده‌ای آمدند ماشین آلات را از رده خارج کردند و بدون هیچ دلسوزی به عنوان ضایعات فروختند و کارگران را پشت در گذاشتند. هنوز هم کارخانه‌هایی را داریم که بعد از ۱۰ سال از واگذاریشان می گذرد ولی نه تنها راه نیفتاده بلکه تمام پرسنل و نیروهای کارش بیکار شده اند در حالی که اگر نظارت بر این موارد باشد دیگر کارخانه‌ها را به ثمن بخس نمی فروشند و کارگران را خانه نشین نمی کنند.

این فعال کارگری پیشنهاد کرد: مالکان و صاحبان کارخانه‌ها به جای فروش ماشین آلات و ابزارکارخانه و واگذاری نادرست، سهام آن را به نیروهای انسانی از کارگر ساده گرفته تا مهندسان کارخانه واگذار کنند. اگر این اتفاق بیفتد هم کارخانه‌ها سرپا می مانند، هم کارگران با دلسوزی و دلگرمی بیشتر به کار می پردازند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کارگران ، قرارداد کار ، امنیت شغلی ، قاچاق کالا ، واردات بی رویه ، هزینه تمام شده ، حقوق و دستمزد ، سهام ، سرمایه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کارگران قرارداد کار امنیت شغلی قاچاق کالا واردات بی رویه هزینه تمام شده حقوق و دستمزد سهام سرمایه امنیت شغلی کارخانه ها قانون کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۶۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳ درصدی کاهش نرخ بیکاری در گیلان

به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش آقاجانی عصر شنبه در همایش گرامیداشت روز کار و کارگر در جمع کارگران و کارگزاران مجتمع دخانیات گیلان در رشت اظهار کرد: تکریم از کارگران و جامعه کارگری و بهبود پرداخت دستمزد و مزایا موجب شور و نشاط می‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان از رشد ۳ درصدی کاهش نرخ بیکاری در این استان خبر داد و بیان کرد: بالا رفتن ضریب امنیت شغلی در گیلان کاهش نرخ بیکاری را توأم شده است.

آقاجانی با بیان اینکه بازار عرضه و تقاضای کار در گیلان به تعادل نسبی رسیده است، گفت: امنیت شغلی برای کارگران گیلانی نسبت به گذشته تضمین شده است.

وی با بیان اینکه پرورش نیروی ماهر در شرکت‌ها اتفاق می‌افتد، افزود: امروزه احساس اینکه پشت درب کارخانه‌ها نیروی کار ماهر و آماده وجود دارد، دور از منطق است.

ارتباط مستقیم توسعه کشور با جامعه کارگری

«محمدرضا احمدی سنگری» نماینده مردم شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم با تبریک روز کارگر، اظهار کرد: کارگران همچون حافظان امنیت و سلامت و دیگر گروه‌ها در شبانه‌روز برای ارتقای کشور زحمت می کشند.

به گفته وی جامعه کارگری در پایداری امنیت اقتصادی کشور، رشد، توسعه و پیشرفت اقتصاد کشور سهیم هستند.

نماینده رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اثر مستقیم حال خوب کارگر با حال خوب جامعه، بیان کرد: اگر حال کارگر و اقتصاد خوب باشد جامعه در مدار پیشرفت و توسعه قرار می‌گیرد.

کد خبر 6090374

دیگر خبرها

  • امنیت شغلی کارگران سبب آرامش جامعه می‌شود
  • امنیت شغلی در گرو رونق تولید/ بیمه کارگران ساختمانی پیگری می‌شود
  • رشد ۳ درصدی کاهش نرخ بیکاری در گیلان
  • رشد ۳ درصدی نرخ بیکاری در گیلان
  • اختصاص شعب ویژه کارگران و کارفرمایان در گلستان
  • نبود کمیته‌های حفاظت فنی و بازرسان عامل ازدیاد حوادث کار
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد