Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیار دریایی، جلبک‌ها، شاه میگو و صدف از گونه‌های با ارزش برای صادرات و ارزآوری به شمار می‌روند؛ به گونه ای که با پروژه پرورش جلبک در سواحل مکران زمینه اشتغال ۳۰۰ نفر فراهم شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، امروزه آبزیان دریایی، با توجه به تغییرات اقلیمی و بحران منابع آب شیرین، ارزش غذایی بالا، در ایجاد اشتغال پایدار و قرار گرفتن در سبدغذایی خانواده ها جایگاه مناسبی پیدا کرده اند، به طوریکه ظرفیت های آبزی پروری با سرمایه گذاری های بزرگ و کوچک در زمینه های پرورش میگو، ماهیان دریایی و سایر آبزیان (جلبک، خیار دریایی و صدف  علاوه بر تولید غذا و نیازهای پروتئینی کشور، از منظر پدافند غیر عامل در امنیت و اشتغال منطقه کمک شایانی می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وجود ذخایر ارزشمند مطالعه شده و پراکنش وسیع گونه های ذکرشده در سواحل استان، وجود دانش فنی تکثیر و پرورش آنها، شرایط اقلیمی مناسب رشد گونه های یاد شده حتی در تراکم بالا و جیره غذایی مصرفی با قیمت پایین باعث شده است که منطقه چابهار به مکانی مستعد برای پرورش گونه های مختلف خیار دریایی تبدیل شود.
 
 یکی از آبزیان مهم در آبهای دریای عمان و سواحل مکران، خیار دریایی است، این آبزی ارزشمند به علت درصد پروتئین بالا  و محتوای مواد ریز مغذی مانند سلنیوم در کشورهای مختلفی از قبیل هند، مالزی، اندونزی، ژاپن، ایتالیا و امریکا پرورش داده می شود.
 
جلبک های دریایی که رتبه دوم تولیدات سازمان خوار و بار کشاورزی  ملل متحد (FAO) را به خود اختصاص داده است یکی دیگر از ذخایر طبیعی و ارزشمند استان است که مرکز تحقیقات شیلات اطلس گونه های موجود را نیز منتشر کرده و هم اکنون در راستای توسعه آبزی پروری سایر آبزیان سازمان شیلات ایران به منظور رفع چالش توسعه پرورش جلبک که نیازمند تولید نشاء برای پرورش است، اجرای عملیات پروژه دستیابی به دانش فنی تکثیر جلبکهای Ulva fasciata وGracilariopsis persica به منظور ایجاد نرسری را  با همکاری هم آغاز کرده ایم.
 
پرورش جلبک مستلزم در دسترس بودن نشاء به مقدار لازم و با کیفیت مناسب است که هم اکنون در پرورش های پایلوت به روش جمع آوری از رویشگاه های طبیعی انجام می شود که علاوه بر تخریب محیط زیست طبیعی، قابل اتکا برای سرمایه گذاری کلان به دلیل عدم امکان دسترسی در هر زمان و مکان است.
 
این پروژه با هدف دستیابی به دانش فنی تولید نشاء به روش کشت بافت برنامه ریزی شده است که علاوه بر تأمین نیاز آتی توسعه پرورش جلبک به نشاء باعث حفاظت از رویشگاه های طبیعی بوده و منجر به ایجاد اشتغال خرد با توسعه نرسری و تولید نشاء جلبک خواهد بود.
 
محمد شهلی بر، مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان با اشاره به طرح تولید جلبک و خیار دریایی با ۸۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه سواحل مکُران سیستان و بلوچستان بیان کرد: عملیات اجرایی این پروژه در زمینی به مساحت ۷۵ هکتار از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ در نوار ساحلی به بریس در شهرستان دشتیاری آغاز شده است.
 
وی با بیان اینکه طرح ذکر شده در نیمه دوم ۱۴۰۲ افتتاح می شود افزود: با راه‌اندازی طرح تولید جلبک و خیار دریایی ۳۰۰ نفر در این منطقه مشغول به کار می‌شوند، ارزش صادراتی خیار دریایی بسته به گونه پرورش متوسط 40 دلار به ازای هر کیلوگرم وزن خشک است که ارز آوری قابل توجهی را در پی دارد.
 
وی ادامه داد: ظرفیت تولید در این طرح سالانه پنج هزار و ۸۰۰ تُن انواع جلبک دریایی از نوع ماکرو و میکرو است.
 
مدیرکل شیلات استان ضمن معرفی تصریح کرد: اداره کل شیلات استان علاوه بر برنامه ریزی برای پرورش میگو و ماهیان دریایی از جمله  گونه ارزشمند میش ماهی، پتانسیل های پرورش سایر آبزیان نظیر انواع جلبک های دریایی خیار دریایی، لابستر، آرتمیا و آبزیان زینتی را در سواحل مکران  را در دستور کار دارد.
 
وی گفت: آبزی پروری در نوار ساحلی چابهار و کنارک با توجه به ویژگی‌ها و شاخص‌های آن به لحاظ تولید و اشتغال، می‌تواند محور توسعه منطقه و نوار ساحلی مکران قرار گیرد.
 
شهلی بر خاطرنشان کرد: در راستای تحقق شعار سازمان فائو و تحقق شعار سال و منویات رهبر انقلاب و هماهنگی هایی با بنیاد علوی و کمیته امداد امام خیمینی(ره) و شرکت های دانش بنیان به منظور ایجاد فعالیت های خرد(کوچک) شیلاتی جهت  خود اشتغالی نیز انجام شده است که بزودی واحد های تولید خانگی با گونه های خیار دریایی، میگو و صدف و ماهیان دریایی و جلبک را شاهد خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: خیار دریایی سواحل مکران پرورش جلبک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۶۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین

شهرام رحمانی مدیر تعاون روستایی استان قزوین گفت: از صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی، آبزیان و فراورده‌های آن، ۵۴ تن محصولات زراعی و ۲۰ تن محصولات دامی و آبزیان بوده است.

این مسئول با بیان اینکه صادرات موتور محرکه تولید و رشد اقتصادی است، افزود: توجه به توسعه صادرات محصولات کشاورزی و حمایت از بهره برداران و شبکه تعاون روستایی ضروری است.

رحمانی اضافه کرد: حضور فعال شبکه تعاون روستایی و سرمایه گذاری در این بخش حجم صادرات محصولات کشاورزی استان را افزایش خواهد داد.

وی در ادامه از عرضه ۲ هزار و ۷۵۴ تن محصولات کشاورزی در فروشگاه ها، غرف دائم و موقت در سال گذشته خبر داد و گفت: شبکه تعاون روستایی استان قزوین در ۸ نمایشگاه داخلی حضور فعال و چشمگیری داشته است.

این مسئول با اشاره به اینکه راه اندازی و فعال کردن فروشگاه‌های مصرف روستایی، انجام خدمات رسانی بهتر را به دنبال دارد، افزود: در سال گذشته ۱۲۱ غرف دائمی و موقت ساماندهی و به بهره برداری رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • صادرات ۷۴ تُن محصولات کشاورزی از استان قزوین
  • صادرات ۷۴ تن محصولات زراعی، دامی و آبزیان در استان قزوین
  • موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • برداشت جلبک‌های دارویی از سواحل صخره ایی منطقه رمین چابهار
  • فرآیند کشت، پرورش و برداشت خیار محلی در کامبوج (فیلم)
  • نخستین دوره برداشت جلبک‌های دریایی در چابهار آغاز شد
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال