Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@23:18:20 GMT

روش ابلیس برای تخریب روابط زوجین

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۶۴۰۷

روش ابلیس برای تخریب روابط زوجین

دشمنان جنی و انسی با آگاهی از کارکرد خانواده، از طرق مختلف تمام توان خود را در راستای انحراف و فروپاشی آن به کار می‌گیرند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ خانواده مهم‌ترین نهاد اجتماعی برای رشد و ارتقای شخصیت انسان است و از این بستر است که هر جامعه‌ای مسیر رشد و پویایی و یا سقوط و انحطاط خود را پیش می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نهاد مقدس آنگاه که بستر تربیت‌ افراد صالح باشد، فرهنگ جامعه به‌سوی تعالی و صالحیت پیش می‌رود و مدیران صالح به خود می‌بیند و اگر غیر از این باشد، به‌سوی رذالت گرایش می‌یابد و مدیرانی رأس کار می‌آیند که بویی از فرهنگ صالحیت نبرده‌اند.

به عنوان نمونه اگر پدر یا مادری سعی کنند همواره سرپناه فرزند خود باشند و نسبت به او حس مسئولیت داشته باشند و این حس را به او منتقل کنند، چنین فردی اگر روزی مدیر شود، حس مسئولیت در او بیدار می‌کند و سرپناه مردم در سختی‌ها و دشواری‌ها می‌شود. یا اگر والدین، نوع‌دوستی و مردم‌داری و یا ساده‌زیستی و دوری از تجملات را به فرزند خود بیاموزند، همین فرد به مدیری تبدیل می‌شود که قدر مردم را دانسته و سعی می‌کند با طبقات مستضعف جامعه همدردی کند. فراتر از این مسائل، مسئله نسل است. نسل پاک در نطفه‌های پاک و بی‌عیب از هر مال حرام یا شبهه‌ای  و نیز در تربیت صحیح افراد در خانواده نهفته است؛ از این جهت خانواده‌ای که نگاه خود را فراتر از زمان خود ببرد و به فکر نسل‌های پس از خود باشد، نوع برخوردش را نسبت به سایرین متفاوت خواهد کرد. 

درک چنین موضوعاتی، انسان را درباره خانواده و محیط پیرامون آن حساسیت مثبت می‌بخشد؛ به این ترتیب یک سرپرست خانواده اجازه نمی‌دهد اعضای خانه در معرض هر فرهنگی قرار گیرند و یا پای در عرصه‌های لغزنده گذارند. از دیگر سو تلاش می‌کند اعضای خانه را با فرهنگ و آموزه‌های دین مأنوس و حرم‌های مقدس و مسجد را مأوای دوم آنها کند و در صورت کلی، ایشان را در مسیر عبودیت خدا قرار دهد. 

در این بین، دشمنان جنی و انسی با آگاهی از کارکرد خانواده، بی‌کار نیستند بلکه از طرق مختلف تمام توان خود را در راستای انحراف و فروپاشی آن به کار می‌گیرند. ما این ماجرا را از ابتدای خلقت آدم علیه‌السلام شاهدیم، آن زمان که ابلیس سوگند خورد انسان‌ها را اغوا کند و از صراط مستقیم الهی منحرف کند. در اولین اقدام خود وارد بهشت برزخیِ آدم علیه‌السلام شد و ایشان و همسرش حوا علیهما السلام را نسبت به درخت مُلک وسوسه کرد و در نهایت منجر به هبوط ایشان از موقعیت بهشت به دنیا شد؛ «فَأَزَلَّهُمَا الشَّیْطانُ‏ عَنْها فَأَخْرَجَهُما مِمَّا کانا فیهِ ...» پس شیطان هر دو را از آن بلغزانید؛ و از آنچه در آن بودند، ایشان را به درآورد.

«أَزَلَّ»از ریشه «زلل» به معنای لغزش است که زلزله از آن مشتق می‌شود. این فراز گویای آن است که شیطان و ایادی آن همواره به دنبال گزاره‌هایی برای لغزش انسان از ارزش‌ها هستند تا او را از موقعیت‌های خوب معنوی به موقعیت‌های پست دنیا هبوط دهد. در این بین،‌ بستر خانواده مهم‌ترین جولانگاه اوست تا پایه آن را سست کند؛ در واقع الگویی که خداوند در قرآن برای خانواده تراز اسلام مطرح می‌کند، خانه به مثابه بهشت و خانه آسمانی است و هدفی که شیطان دنبال می‌کند، تنزل جایگاه خانواده از موقعیت‌های بالاتر به‌سوی عمق است. از این جهت با ترفندهای مختلف به دنبال اهداف خود است.

یکی از مهم‌ترین شگردهای ابلیس، شگردی به نام تسویل (در مقابل تزیین) است. در تسویل، به دنبال منفی جلوه دادن نکات مثبت است، اما در تزیین، مسائل منفی را پیش چشم فرد مثبت جلوه می‌دهد. خداوند در آیات متعددی از این شگرد ابلیس پرده‌نمایی می‌کند؛ به عنوان نمونه در آیه25 سوره محمد می‌فرماید «إِنَّ الَّذینَ ارْتَدُّوا عَلى‏ أَدْبارِهِمْ مِنْ بَعْدِ ما تَبَیَّنَ لَهُمُ الْهُدَى الشَّیْطانُ سَوَّلَ‏ لَهُمْ وَ أَمْلى‏ لَهُم‏»؛ بی‌گمان، کسانى که پس از آنکه [راهِ‏] هدایت بر آنان روشن شد [به حقیقت‏] پشت کردند، شیطان برای آنان تسویل کرد (هدایت به مثابه امر مثبت را منفی جلوه داد) و به آرزوهاى دور و درازشان انداخت. بر این اساس، ابلیس سعی دارد نکات مثبت ظاهری و باطنی همسر را آنچنان منفی جلوه دهد که گویی هیچ فعل مثبتی انجام نداده است. به این ترتیب انسان آرام آرام به جای قدردانی از همسر به‌سوی توقعات بیجا و ناشکری از او کشیده می‌شود. چشم‌پوشی از نامحرم (حتی از قاب تلویزیون) و پرداختن فکری و عملی به همسر، یادآوریِ خدمات همسر و خاطرات خوش، نوشتن نکات مثبت همسر و برخی تمرین‌های دیگر، انسان را از گریختن این دام ابلیس یاری می‌رساند. به طور قطع خداوند برای فردی که دغدغه خانواده و اصلاح آن به‌سمت ارزش‌های اخلاقی و ایمانی را داشته باشد، مسیرهای اصلاح را می‌گشاید و انسانی که هنوز در پیچ و خم گناهان خویش گیر کرده و حاضر نیست به خاطر نفس خود به مدد خانواده برسد،‌ نه تنها زمینه سقوط خود را فراهم می‌آورد بلکه ممکن است خانواده را تا پرتگاه‌های عمیق پیش ببرد؛ از این جهت خداوند می‌فرماید «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلیکُمْ ناراً» اى کسانى که ایمان آورده‌‏اید، خودتان و خانواده‌تان را از آتش حفظ کنید...»

چند الگوی بیت علی (ع) برای همسر و فرزندان

انتهای‌پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خانواده سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده سبک زندگی ایرانی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۶۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی

به گزارش همشهری آنلاین راهنمای قبلی درباره غربالگری سرطان پستان انجام ماموگرافی را در زنان از ۵۰ سالگی به بعد توصیه می‌کرد. افزایش زنان جوان‌تری که در سنین پایین‌تر (کمتر از ۵۰ سال) دچار سرطان پستان می‌شوند، انگیزه تجدیدنظر اخیر بوده است.

غربالگری زودهنگام‌تر باعث نجات جان شمار بیشتری از زنان به خصوص زنان سیاه‌پوست می‌شود که با احتمال ‍۴۰ درصد بیشتر ممکن است به علت سرطان پستان بمیرند.

کارشناسان می‌گویند شواهد اخیر ازجمله بررسی‌های همه‌گیرشناختی نشان می‌دهد که میزان تشخیص سرطان پستان در دهه ۴۰ زندگی به طور مداوم در حد ۲ درصد در سال در حال افزایش است و غربالگری زودرس در ۴۰ سالگی می‌تواند باعث شود شمار جان‌های نجات‌یافته ۲۰ درصد بیشتر شود.

راهنمای جدید منتشرشده USPSTF می‌گوید هنوز شواهد کافی درباره مؤثرترین راه برای غربالگری سرطان پستان در زنان دارای بافت متراکم پستانی وجود ندارد. حدود نیمی از زنان دارای بافت متراکم پستانی هستند که باعث می‌شوند شناسایی تومورهای بالقوه به‌وسیله ماموگرافی مشکل‌تر شود.

چرا یک سال در میان؟

در حالیکه شیوع سرطان در سنین پایین‌تر در حال افزایش است، این پرسش مطرح می‌شود که چرا راهنمای جدید به جای توصیه به انجام ماموگرافی سالانه انجام یک سال در میان آن را توصیه می‌کند. کارگروه پیشگیری آمریکا می‌گوید تصمیمش در این مورد بر اساس در نظر گرفتن تعادل میان خطر و سودمندی است. یک خطر عمده نتایج مثبت کاذب (نتیجه ماموگرافی مثبت است اما سرطانی وجود ندارد) که در حدود ۵۰ درصد از زنان به خصوص در زنانی که جوان‌تر هستند، رخ می‌دهد.

این کارگروه می‌گوید بر اساس بررسی‌های متفاوت مدل‌سازی به این نتیجه رسیده است که منافع غربالگری هرساله بیش از ضررهای ناشی از نتایج مثبت کاذب نیست.

با اینکه شاید فکر کنید نتیجه مثبت کاذب در غربالگری برای سرطان پستان موضوع مهمی نیست، اما باید به پیامدهای منفی دریافت تشخیص نادرست سرطان پستان به‌وسیله افراد توجه داشت، ازجمله استرس و اضطرابی که فرد تحمل می‌کند، انجام بیوپسی‌ها یا نمونه‌برداری‌های نالازم، تشخیص بیشتر از حد واقعی (که باعث درمان‌های نالازم می‌شود)، افزایش خطر میزان بروز سرطان پستان.

در توصیه جدید کارگروه پیشگیری آمریکا درجه داده شده به غربالگری سرطان پستان با ماموگرافی از لحاظ اهمیت بهداشتی از C به B ارتقا داده شده است و بنابراین بیمه‌های بهداشتی باید این عمل را پوشش دهند.

گرچه بر اساس راهنمای جدید ماموگرافی باید از ۴۰ سالگی شروع شود و هر یک سال در میان ادامه پیدا کند، اما لازم است با پزشکتان درباره خطر سرطان پستان در شما و اقدامات لازم مشورت کنید تا معلوم شود که آیا معاینه سالانه برای شما سودمند هست یا نه و اگر دارای بافت پستانی متراکم هستید، آیا استفاده از یک شیوه دیگر دوم تصویربرداری ضرورت دارد یا نه.

راهنماهای دیگر برای غربالگری

سایر سازمان‌های بهداشتی راهنماهای متفاوتی را بر اساس سن، وضعیت سلامت و انتخاب شخصی در این باره ارائه کرده‌اند. برای مثال انجمن رادیولوژی آمریکا توصیه می‌کند همه زنان از ۴۰ سال به بعد و انجمن سرطان آمریکا توصیه می‌کند همه زنان ۴۵ تا ۵۴ سال ماموگرافی سالانه انجام دهند و زنان ۵۵ ساله و بالاتر هر دو سال یکبار ماموگرافی کنند.

اما توصیه کارگروه پیشگیری آمریکا (USPTS) مهم شمرده می‌شود، زیرا این گروه کارشناسی مستقل که از متخصصان ارشد پزشکی تشکیل شده است از داده‌های بر اساس شواهد دقیق برای تدوین این راهنما استفاده کرده است.

پژوهش‌های بسیاری از این توصیه‌های جدید حمایت می‌کنند، ازجمله یک بررسی جدید دانشکده پزشکی دانشگاه واشینگتن که نشان داد میزان تشخیص سرطان پستان در زنان زیر ۵۰ سال در طول بیست سال گذشته در حال افزایش بوده است. این بررسی همچنین نشان داد که تومورهایی که در زنان جوان‌تر تشخیص داده می‌شوند، بیشتر از نوع مثبت از لحاظ گیرنده استروژن هستند و در نتیجه هورمون جنسی استروژن در زنان جوان‌تر باعث رشد بیشتر سرطان می‌شود و بالاخره اینکه زنان جوان‌تر دچار سرطان‌های مهاجم‌تری می‌شوند.

ماموگرافی که کارآمدترین وسیله غربالگری سرطان پستان است که در اختیار پزشکان قرار دارد، می‌تواند به تشخیص زودرس سرطان در این زنان جوان‌تر کمک کند.

البته در نهایت باید با دکترتان در این زمینه که در مورد خاص شما غربالگری سرطان پستان از چه زمانی باید شروع شود، مشورت کنید.

کد خبر 849494 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سرطان خبر مهم سرطان سینه

دیگر خبرها

  • ماموگرافی برای غربالگری سرطان از ۴۰ سالگی
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • ۷ چیزی که فقط افرادی که در خانواده ای با روابط سمی بزرگ شده اند درکشان می کنند
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»
  • همسر رئیسی پیشنهاد دانشکده علوم خانواده را نپذیرفت
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران