Web Analytics Made Easy - Statcounter

نگاهی به فهرست‌های انتخابات کنونی لبنان نشان می‌دهد که نکته برجسته این دور از انتخابات، اتحاد قوای هشت مارس یا همان حامیان مقاومت در مقابل پراکندگی رقیب است.

به گزارش قدس آنلاین، طبق اعلام قبلی، درهای حوزه‌های رأی‌گیری صبح امروز (یکشنبه) به روی رأی‌دهندگان لبنانی باز شد تا نمایندگان منتخب خود را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوره از انتخابات پارلمانی لبنان ۷۱۸ نفر در قالب ۱۰۳ لیست یا فهرست برای کسب ۱۲۸ کرسی پارلمان با یکدیگر رقابت می‌کنند.

شبکه «الجزیره» به همین بهانه نگاهی به لیست‌های انتخاباتی شرکت‌کننده در انتخابات پرداخت و اعلام کرد، کارشناسان، لیست‌های رقیب در انتخابات لبنان را به سه گروه تقسیم می‌کنند:

اول؛ لیست‌های ائتلاف ۸ مارس شامل حزب‌الله، امل، «التیار الوطنی الحر» (جریان آزاد ملی) و «تیار المرده» با متحدانش.

دوم؛ لیست‌های ائتلاف ۱۴ مارس، گروه رقیب حزب‌الله که در این دوره بدون جریان المستقبل (سعد الحریری رئیس المستقبل انتخابات را تحریم کرد) در انتخابات شرکت کرده است. این لیست شامل حزب «التقدمی الاشتراکی» (به ریاست ولید جنبلاط) و حزب «القوات اللبنانیه» (به ریاست سمیر جعجع) و متحدانش هستند. همچنین لیست‌های مورد حمایت نخست‌وزیر اسبق «فواد سنیوره» نیز در همین گروه قرار می‌گیرد و شامل حوزه انتخاباتی «الشمال الثانیه» (طرابلس، المنیه و الضنیه) به نام «لبنان لنا» و دیگری «بیروت الثانیه» به نام «بیروت تواجه» هستند.

سوم؛ لیست‌های نشأت گرفته از جامعه مدتی است که خود را «التغییریه» نامیده‌اند و برخاسته از اعتراض‌های گسترده در ۱۷ اکتبر سال ۲۰۱۹- به خاطر افزایش مالیات لبنان- هستند.

در ادامه این گزارش آمده، می‌توان ورودکنندگان جدید در لیست‌های انتخابات کنونی لبنان را به سه دسته تقسیم کرد:

اول؛ گروه‌های جامعه مدنی سنتی موجود قبل از اعتراضات ۱۷ اکتبر ۲۰۱۹ که برخی ازآنها در انتخابات ۲۰۱۸ نیز شرکت کردند و از گروه معروف به «بیروت مدینتی» و «لوطنی» هستند. برخی از آنها نیز در انتخابات ۲۰۱۸ ضمن ائتلاف «کلنا وطنی» که در آن زمان نه لیست را تشکیل می‌داد، در انتخابات نامزد شدند. از اسامی معروف که در انتخابات فعلی شرکت دارند دبیرکل جنبش «مواطنون و مواطنات فی دوله» یعنی «شربل نحاس» و نماینده مستعفی «پولا یعقوبیان» هستند.

دوم؛ قوای جامعه مدنی که پس از اعتراضات ۱۷ اکتبر شکل گرفته‌اند، در گروه‌های زیاد و متفرقی هستند و هماهنگی ندارند. این گروه شامل شخصیت‌های جدیدی است که برای بار اول در انتخابات شرکت می‌کنند. موضوع قابل توجه آن است که در حوزه‌هایی که جناح‌بندی سیاسی میان لیست‌های ۸ و ۱۴ مارس شدیدتر است لیست‌های این گروه برای رقابت نیز بیشتر دیده می‌شود.

سوم؛ گروه‌هایی که حضور منظم آنها در بیشتر حوزه‌های انتخاباتی دیده می‎شود از جمله گروه «مواطنون و مواطنات فی دوله» که ذکر شد.

بر اساس این گزارش، همچنین باید به جنبش «سوا لبنان» که «بهاء الحریری» برادر سعد الحریری تأسیس کرد و شعار «دعم قوی تغییر» را برای خود انتخاب کرده، اشاره کرد. بهاء الحریری مستقیما نامزد نشده اما پلاکاردهای سوا لبنان خیابان‌های زیادی در این کشور را پر کرده است. این جنبش از دو لیست «لتبقی بیروت» در حوزه «بیروت الثانیه» و لیست «النهوض بعکار» در حوزه «شمال الاولی» و اشخاص زیاد دیگر در لیست‌های دیگر حمایت مالی، سیاسی و لجستیک می‌کند.

چگونگی ائتلاف‌ها؛ اتحاد حامیان مقاومت و پشت سر گذاشتن اختلافات

الجزیره افزود، شاید اصل اساسی در ائتلاف‌ها که درواقع لیست‌های انتخاباتی منعکس‌کننده آن است وحدت صفوف قوای هشت مارس باشد. اینها هسته اصلی متحدان حزب‌الله را تشکیل می‌دهند و در مقدمه آنها متحد اصلی یعنی حزب «امل» و دو متحده مسیحی یعنی جریان آزاد ملی و جریان المرده قرار دارند. همچنین باید به ائتلاف‌های مستقیم و غیرمستقیم حزب‌الله با شخصیت‌ها و طرف‌های سنی مانند جمعیت «المشاریع الاسلامیه» (الاحباش) و دو نماینده «فیصل کرامی» و «جهاد الصمد» اشاره کرد.

در ادامه آمده است، قوای ۸ مارس توانست حداقل برای مرحله انتخابات، اختلافات را کنار بگذارد تا بتواند همچنان اکثریت پارلمانی فعلی را در دوره بعدی نیز حفظ کند.

پیامد تحریم انتخابات توسط جریان المستقبل

الجزیره سپس اعلام کرد، شاید بارزترین و مهم‌ترین تحول در انتخابات جاری که بر محاسبات تمامی قوای سیاسی و معارض در لبنان تأثیر گذاشت عقب‌نشینی جریان المستقبل از شرکت در انتخابات برای اولین بار از زمان  تشکیل این جریان بود.

این اقدام باعث شد که حوزه‌های انتخاباتی دارای اکثریت سنی شاهد تشکیل فهرست‌های انتخاباتی متعدد باشد به عنوان مثال در حوزه انتخاباتی «الشمال الثانیه» ۱۱ لیست انتخاباتی وجود دارد. قوای ۱۴ مارس بیان آنچه که ثابت بوده و آنچه که تغییر یافته دچار نوسان شدند؛ با وجود آنکه برخی از رقبای سنتی حزب‌الله که تحت قوای ۱۴ مارس قرار داشتند با احزاب التقدمی الاشتراکی، القوات اللبنانیه و مانند آن ائتلاف کردند و فهرست تشکیل دادند اما این اقدام المستقبل باعث شد درگیری و رقابت شدیدی برای حزب آرای سنی بویژه آرایی که قبلا به المستقبل اختصاص داشت، شکل بگیرد و علاوه اینکه موجود جدایی ائتلاف القوات اللبنانیه و حزب «الکتائب» شد.

الجزیره تأکید کرد، عقب‎نشینی جریان المستقبل از شرکت در انتخابات به مثابه یک بیطرفی مثبت به نفع قوای ۱۴ مارس نبود بلکه در سایه دشمنی شدید میان حزب القوات اللبنانیه با طرف‌های دیگر سنی -که برخلاف خواست القوات برای عدم شرکت در انتخابات ، شرکت کرده‌اند بویژه فواد السنیوره- این بیطرفی منفی بود.

منبع: فارس

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: لبنان ایران لیست های انتخابات القوات اللبنانیه جریان المستقبل حزب الله ۱۴ مارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۷۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی

مقاومت اسلامی در لبنان (حزب الله) برای دویست و چهارمین روز متوالی به هدف قرار دادن مواضع رژیم صهیونیستی در امتداد مرز لبنان و فلسطین ادامه می‌دهد.

براساس گزارش المیادین، حزب‌الله اعلام کرد که نیروهای آن سایت‌های «رویسات العام» و «السماقه» در تپه‌های کفر شوبا اشغالی لبنان را با سلاح‌های موشکی هدف قرار داده و مستقیماً آنها را مورد اصابت قرار دادند.

همچنین در بیانیه دیگری از مقاومت آمده است که نیروهای مقاومت پایگاه البغدادی را با گلوله‌های توپخانه هدف قرار داده و مستقیماً به وی ضربه زدند.

هدف قرار دادن مواضع رژیم صهیونیستی از سوی حزب‌الله در پاسخ به حملات اشغالگران صهیونیستی به روستا‌های جنوبی و خانه‌های غیرنظامیان در مجاورت مرز لبنان و فلسطین صورت می‌گیرد.

مقاومت امروز صحنه‌هایی از عملیات هدف قرار دادن مقر فرماندهی و استقرار نیرو‌های گردان ۵۱ تیپ گولانی در ارتش اشغالگر اسرائیل در شهرک المناره در شمال فلسطین اشغالی را منتشر کرد.

این صحنه‌ها مقاومت را با استفاده از موشک‌های هدایت خمیده از نوع «الماس» نشان می‌داد که موشک‌های مدرنی هستند که برای اولین بار توسط مقاومت با تکیه بر هدایت تلویزیونی وارد نبرد کنونی شدند و از طریق حمله هوایی به هدف اصابت کردند.

پیش از این، مقاومت اعلام کرده بود که نیروهای این جنبش در ساعت ۲۳:۱۰ پنجشنبه شب در نزدیکی سایت رویسات العام در تپه‌های اشغالی کفر شوبا لبنان، کمین پیچیده‌ای را تدارک دیده‌اند که از طریق آن یک کاروان مکانیزه صهیونیستی را هدف قرار داده‌اند.

از سویی دیگر روز یکشنبه، رسانه‌های صهیونیستی از شنیدن صدای انفجار در مناطق عکا و نهاریه خبر دادند. به گزارش رسانه‌های صهیونیستی، اوایل امروز آژیر خطر در شمال مرز با لبنان به صدا درآمد.

 شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان، دیروز شنبه، تأیید کرد که حمایت این جنبش از نوار غزه منجر به ممانعت از طرح‌های جنگی رژیم صهبونیستی در فلسطین و لبنان در حال حاضر و آینده شده است».

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حملات حزب‌الله به چند پایگاه صهیونیستی
  • تصاویر حمله حزب الله لبنان به مقر نیرو‌های گولانی
  • حملات هوایی شدید اسرائیل به جنوب لبنان
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟
  • پزشکیان لیدر می‌شود؟/ترکیب‌ احتمالی فراکسیون‌های مجلس آینده
  • زمان اعلام لیست انتخاباتی شانا برای دور دوم انتخابات مجلس
  • چه تیم‌هایی در جام جهانی باشگاه‌ها 2025 شرکت می‌کنند؟
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • شهادت یک عضو دیگر حزب الله در جنوب لبنان | عکس
  • افشاگری روح الامینی درباره اشتباه انتخاباتی شانا در انتخابات ۱۱ اسفند /شهادت می دهم یزدی خواه به لیست ائتلاف تعهد داده بود