Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@05:32:20 GMT

پشت پرده شعار «خلع سلاح مقاومت» در انتخابات لبنان

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۷۹۱۱

پشت پرده شعار «خلع سلاح مقاومت» در انتخابات لبنان

به گزارش الف، انتخابات پارلمانی لبنان از ساعت 7 صبح یکشنبه 15 مه به وقت بیروت (8:30 به وقت تهران) آغاز شده و مردم برای مشارکت در این رویداد ملی و سیاسی که هر 4 سال یک بار در این کشور برگزار می‌گردد پای صندوق‌های رای می‌روند.

در این دوره از انتخابات 103 لیست طبق قانون نسبیت در 15 حوزه برای کسب 128 کرسی پارلمانی با یکدیگر رقابت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما تقسیم‌بندی لیست‌ها در این دوره از انتخابات نسبت به ادوار گذشته دچار تغییراتی شده است. علت این امر به تحولاتی برمی‌گردد که لبنان طی 3 سال گذشته و به فاصله کوتاهی از انتخابات 2018 شاهد آن بود.

حزب‌الله و ائتلاف آن متشکل از شیعیان و مسیحیان از سال 2008 همواره وزنه سنگینی در پارلمان لبنان به خود اختصاص داده‌اند؛ مسئله‌ای که به مذاق محور آمریکایی-سعودی-صهیونیستی خوش نمی‌آید.

یکی از دوره‌هایی که حزب‌الله و متحدان آن نقش پررنگی در پارلمان ایفا کردند مربوط به انتخابات گذشته است و آنها نیمی از کرسی‌های پارلمان را از آنِ خود کردند. همین مسئله موجب شد تا مخالفان مقاومت در داخل و خارج در صدد به چالش کشیدن این پیروزی باشند. تحریف اعتراضات اکتبر 2019 در لبنان و تکاپو برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی در این کشور ضمن همین برنامه دشمنان مقاومت و مهره‌های آنها در داخل لبنان بود.

این طرف‌ها با تحریف روند اعتراضات مردمی در سال 2019 دست به ایجاد جنبش‌هایی تحت عنوان آزادی و تغییر زدند که از دل این اعتراضات بیرون آمده بود؛ جنبش‌هایی که هم اکنون نیز در انتخابات مشارکت کرده‌اند اما هیچ شاخصی مبنی بر اینکه واقعا به دنبال انجام اصلاحات یا ایجاد تغییر مثبت باشند وجود ندارد.

درواقع بلوک‌بندی انتخاباتی در لبنان اکنون به دو دسته تقسیم شده است: حامیان مقاومت و مخالفان آن. حتی طرف‌هایی که مدعی اتخاذ موضع بی‌طرفانه هستند نیز در جبهه مخالفان مقاومت قرار دارند. نکته مهم در رویکرد لیست‌های انتخاباتی مخالفان حزب‌الله در لبنان این است که اساسا هیچ طرح و برنامه‌ای برای بهبود اوضاع لبنان یا حل بحران اقتصادی و معیشتی این کشور انجام نداده و همه تحرکات خود را صرفا محدود به انجام تبلیغات علیه حزب‌الله کرده‌اند.

این تلاش‌ها که از جانب سفارتخانه‌های خارجی هدایت می‌شود در چارچوب شعار دشمنان مقاومت با عنوان «خلع سلاح حزب‌الله است»؛ آن هم در زمانی که مرزها و ثروت‌های دریایی لبنان بیش از هر زمانی در معرض تجاوزات اسرائیل قرار دارد. درواقع دشمنان مقاومت انتخابات پارلمانی را فرصتی برای اجرای پروژه‌های خود علیه حزب‌الله و حذف آن از عرصه سیاسی لبنان می‌دانند؛ نه عرصه‌ای برای نجات مردم این کشور از بحران‌های انبوه مالی و اقتصادی.

کمپین متشکل از مهره‌های عربستان همانند «فواد سنیوره» نخست وزیر اسبق لبنان و «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی و سایر وابستگان جریان 14 مارس که بودجه مالی خود را از سعودی‌ها دریافت می‌کنند در کنار سفارت آمریکا، در خط مقدم این هجمه‌ها علیه مقاومت قرار دارند.

از طرف دیگر در شرایطی که کناره‌گیری سعد حریری، نخست‌وزیر پیشین لبنان و جریان المستقبل از انتخابات موقعیت سنی‌ها به عنوان طرفداران اصلی عربستان در لبنان را به شکل قابل توجهی تحت تاثیر قرار داده، «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت تا لحظات پایانی همچنان با رشوه و تهدید در تلاش برای کشاندن سنی‌ها پای صندوق‌های رای بود.

مسئله توطئه همگانی علیه مقاومت در انتخابات لبنان، موضوعی است که سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله چند روز قبل در سخنرانی‌های خود به آن اشاره و تاکید کرد که علت این امر به موضع مقاومت در محافظت از لبنان برمی‌گردد. تجربه تاریخی لبنان طی همه این سال‌ها نشان می‌دهد که سلاح حزب‌الله یکی از موضوعات اساسی و محوری در لبنان بوده و نقشی تعیین‌کننده در محافظت از این کشور دارد؛ همانطور که دوبار به اشغالگری رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان پایان داد و در جریان بحران  سوریه نیز مانع از ورود تروریسم تکفیری به لبنان شد.

اما در حال حاضر بحث ترسیم مرزهای دریایی لبنان و فلسطین اشغالی یکی از مسائل مهمی است که موجب شده آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها چشم به نتیجه انتخابات لبنان بدوزند؛ زیرا در صورتی که همانند دوره قبلی پیروزی حزب‌الله تکرار شود مجددا جاه طلبی‌های اسرائیل در پرونده ترسیم مرزها به بن‌بست خواهد رسید. شواهد حاکی از آن است که اگر مقاومت و نقش سیاسی و نیز سلاح آن نبود دست کم یکی از اهداف تل‌آویو و واشنگتن در پرونده مذکور محقق می‌شد.

آمریکا و رژیم صهیونیستی قصد دارند پرونده ترسیم مرزها پلی برای کشاندن لبنان به روند عادی‌سازی با اسرائیل و یا دست کم سیطره این رژیم بر ثروت‌های دریایی لبنان باشد؛ مسئله‌ای که مقاومت اجازه آن را نمی‌دهد. حتی مقامات صهیونیست اعتراف می‌کنند که ماجرای ترسیم مرزها می‌توانست به صلح لبنان و اسرائیل منجر شود اما حزب‌الله این روند را منفجر کرده است.

بنابراین کاملا روشن است کسانی که شروع به تبلیغات علیه حزب‌الله کرده یا شعار خلع سلاح آن را سر می‌دهند خواسته یا ناخواسته در خدمت دشمن صهیونیستی قرار گرفته‌اند. اما با این وجود فضای داخلی و انتخاباتی لبنان نشان می‌دهد که واقعیت سیاسی این کشور و نیز وزنه ائتلاف حزب‌الله در پارلمان تغییر چندانی نخواهد کرد. بنابراین به نظر می‌رسد همان سناریوها و توطئه‌های قبلی محور مخالف مقاومت در مرحله آتی نیز ادامه داشته باشد که کل لبنان را هدف قرار می‌دهد.

منبع: الف

کلیدواژه: ترسیم مرزها حزب الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۷۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۱۹ حمله حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی در یک ماه

یک سازمان صهیونیستی اعلام کرد که حزب‌الله لبنان طی یک ماه ۷۱۹ حمله علیه این رژیم با سلاح‌های مختلف انجام داده است.

به گزارش ایسنا، سازمان «۱۷۰۱» اسرائیل اعلام کرد که حزب‌الله لبنان در ماه چهارم میلادی ۷۱۹ حمله علیه این رژیم با سلاح‌های مختلف انجام داده است.

در اعلام جزئیات این حملات آمده است: در این ماه ۵۷۴ فروند موشک و راکت، ۱۰ موشک سنگ، ۷۴ موشک‌ ضدزرهی و ۶۱ پهپاد به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد.

این سازمان در گزارش خود آورده است که در این حملات ۲ اسرائیلی کشته و ۳۲ نفر مجروح شدند.

یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزب‌الله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفان الاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین به‌صورت روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزب‌الله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده است.

رسانه‌های عبری گزارش دادند از زمان آغاز نبرد طوفان الاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و ده‌ها پایگاه نظامی آن‌ها توسط حزب‌الله هدف گرفته شده است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرک‌نشین از شمال فلسطین اشغالی شد و تعدادی از شهرک‌نشینان هم خودشان از منطقه فرار کردند.

اخیرا رسانه‌های عبری فاش کردند که این شهرک‌نشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانه‌هایشان نیستند و می‌گویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آن‌ها نداشته و آن‌ها را رها کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حزب الله لبنان پادگان «برانیت» رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد
  • حزب الله لبنان یک پایگاه اسرائیل را درهم کوبید
  • باتلاق شمال در انتظار صهیونیست‌ها
  • احزاب لبنانی در انتخاب رییس‌جمهور کشورشان تفاهم و تسریع کنند
  • واکنش حزب‌الله به حمله‌های رژیم صهیونیستی علیه روستاهای لبنانی
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!
  • ۷۱۹ حمله حزب‌الله علیه رژیم صهیونیستی در یک ماه
  • شهادت رزمنده حزب الله در راه قدس
  • به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در شهرک‌های شمال اراضی اشغالی
  • حزب‌الله لبنان نظامیان صهیونیست و یک تانک مرکاوا را هدف قرار داد