Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@17:38:56 GMT

کشف نوعی قارچ‌کش در نوزادان و زنان باردار!

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۸۴۵۴

کشف نوعی قارچ‌کش در نوزادان و زنان باردار!

آفتاب‌‌نیوز :

پژوهشگران "دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل"(UNC-Chapel Hill) برای نخستین بار، تراکم نشانگر زیستی یک قارچ‌کش رایج موسوم به "آزوکسی‌استروبین"(Azoxystrobin) را در ادرار زنان باردار و نوزادان ۴۰ تا ۸۴ ماهه اندازه‌گیری کردند. همچنین آنها انتقال آزوکسی‌استروبین مادر را به جنین موش هنگام شیردهی ثبت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش نوروساینس نیوز، همچنین، داده‌های آزمایشی این پژوهش نشان داد که آزوکسی‌استروبین با تراکمی وارد مغز موش‌های داخل رحم می‌شود که قرار گرفتن در معرض محیطی مرتبط را مدل‌سازی می‌کند. سپس، پژوهشگران با استفاده از غلظت‌های مشابه دریافتند که آزوکسی‌استروبین، برخی از نورون‌های قشر جنینی را از بین می‌برد.

"مارک زیلکا"(Mark Zylka)، مدیر مرکز علوم اعصاب دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل گفت: نگران‌کننده‌ترین جنبه پژوهش ما این است که این قارچ‌کش در حال حاضر به طور گسترده استفاده می‌شود. پژوهش ما نشان می‌دهد که زنان باردار و کودکان، در سطوح بسیار بالاتری از آنچه که از منابع غذایی انتظار می‌رود، در معرض آزوکسی‌استروبین قرار دارند.

زیلکا چندین سال پیش، هنگامی بررسی اثرات این قارچ‌کش روی سلول‌های مغز را آغاز کرد که او و همکارانش دریافتند اعضای گروه این قارچ‌کش باعث تغییر در بیان ژنی می‌شوند که نشان‌دهنده التهاب مغز است. این فرآیند در افراد مبتلا به اوتیسم و بیماری شناختی مرتبط با سن نیز مشاهده می‌شود.

این مواد شیمیایی، تولید رادیکال‌ آزاد را تحریک و ریزلوله‌ها را مختل می‌کنند. ریزلوله‌ها بخش‌هایی از نورون‌ها هستند که برای تقسیم سلولی، انتقال مواد شیمیایی بین سلول‌ها و حفظ شکل سلول مهم هستند.

صنعت کشاورزی، استفاده از آزوکسی‌استروبین و قارچ‌کش‌های گروه "استروبیلورین"(strobilurin) را در اواسط دهه ۱۹۹۰ آغاز کرد. کاربرد آنها به طور تصاعدی به ۱۰۰۰ تن افزایش یافته است و برای محصولاتی مانند سبزیجات، آجیل، سیب‌زمینی و میوه در آمریکا و همچنین برای غلات و چمن استفاده می‌شوند.

آزوکسی‌استروبین به خاطر روان‌آب کشاورزی، به مقدار زیاد در آب‌های سطح یافت شده و برای آبزیان و بی‌مهرگان، مضر شناخته شده است. بعدها، آزوکسی‌استروبین به تخته‌های دیواری مقاوم در برابر کپک اضافه شد که امروزه معمولا در ساخت و سازهای مسکونی و تجاری استفاده می‌شوند.

چندین آزمایش تجربی در دهه گذشته نشان دادند که آزوکسی‌استروبین توانایی ایجاد سمیت رشدی و سمیت عصبی را دارد. آزوکسی‌استروبین در قشر مغزی جنین موش‌، گونه‌های فعال اکسیژن یا رادیکال‌های آزاد را القا کرد که می‌توانند به سلولها آسیب برسانند.

آزوکسی‌استروبین در گورخرماهی، بیان ژن مرتبط با مرگ سلولی را در لارو تغییر داد و به بروز استرس اکسیداتیو در لارو و فرزندان بالغ منجر شد. پس از قرار گرفتن در معرض آزوکسی‌استروبین والدین گورخرماهی، میزان قابل توجهی از مرگ و میر و ناهنجاری در فرزندان مشاهده شد.

این بررسی‌ها نشان داد که آزوکسی‌استروبین در مراحل جنینی، سمی است و دانشمندان آن را به عنوان یک ماده شیمیایی در آمریکا شناسایی کردند که باید هدف اصلی برای زیست‌پایش قرار بگیرد.

با وجود این، اطلاعات زیادی در مورد این موضوع وجود ندارد که آیا انسان‌ها به ویژه کودکان خردسال و مادران باردار، در معرض مقادیر مضر آزوکسی‌استروبین هستند یا خیر و اینکه آیا آزوکسی‌استروبین می‌تواند از مادر به جنین منتقل شود و اگر چنین است، چه پیامدهایی برای سلامتی دارد.

آزمایشگاه زیلکا، آزمایش‌هایی را به سرپرستی "ونسین هو"(Wenxin Hu)، پژوهشگر دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیل انجام داد تا قرار گرفتن در معرض یک نشانگر زیستی متعلق به آزوکسی‌استروبین را در ادرار زنان باردار و گروهی از نوزادان ۴۰ تا ۸۴ ماهه بررسی کند.

آزمایش‌های بیشتر نشان داد که آزوکسی‌استروبین از جفت عبور کرده، وارد مغز در حال رشد جنین موش شده و طی شیردهی به فرزندان منتقل شده است.

زیلکا گفت: آزوکسی‌استروبین در گرد و غبار خانه نیز شناسایی شده است و برخی از نمونه‌ها، تراکم بالایی از آن را نشان می‌دهند. پژوهش کنونی ما نشان می‌دهد که آزوکسی‌استروبین توسط انسان متابولیزه می‌شود؛ به این معنی که انسان آن را می‌خورد. برخی از کودکان به طور مداوم، سطوح بالایی از این متابولیت را داشتند که نشان می‌دهد آنها بطور مزمن در معرض آزوکسی‌استروبین قرار داشته‌اند.

وی افزود: این قارچ‌کش به اندازه سایر مواد شیمیایی مانند "پیرتروئیدها"(pyrethroids)، نرم‌کننده‌ها و مواد ضد حریق، در خانه رایج هستند. ما از جامعه علمی می‌خواهیم تلاش‌ها را افزایش دهند و تعیین کنند که آیا قرار گرفتن مزمن در معرض آزوکسی‌استروبین، طی رشد جنین و پس از تولد روی او تأثیر می‌گذارد یا خیر.

این پژوهش، در مجله "Environmental Health Perspectives" به چاپ رسید.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: قارچ کش زنان باردار آفت کشی بارداری زنان باردار قارچ کش قرار گرفتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۸۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام

طرح یسنا به منظور تامین امنیت غذایی مادران و نوزادان سراسر کشور اجرایی شد و در مرحله جدید آن، مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اعلام معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاهش میزان کالری مصرفی مردم در طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۹ باعث شد دولت بسته کلانی در حوزه امنیت غذایی تدوین کند و یکی از بخش‌های مهم آن به حمایت از مادران شیرده و دارای کودکان زیر دو سال اختصاص یابد.

این طرح یارانه مضاعف ۶۰۰ هزار تومانی برای مادران با فرزند زیر دو سال است که برای سه دهک اول کم‌درآمد به اجرا درآمده است و در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفر مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند.

طرح یسنا به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی، در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به مرحله اجرا درآمده است.

در مرحله جدید مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند.

یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.

طرح یسنا از سال گذشته به شکل پایلوت (آزمایشی) در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به مرحله اجرا درآمد و تا الان نیز ادامه دارد.

طرح یسنا که با زیرپوشش قراردادن مادران دهک اول درآمدی جامعه آغاز به کار کرده بود، در طرح جدید قرار است مادران سه دهک اول درآمده جامعه را تحت پوشش قرار دهد تا امنیت غذایی تعداد بیشتری از مادران و نوزادان تأمین شود؛ وزیر رفاه در این باره گفت: اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی به ۶۰۰ هزار تومان برای مادران دارای فرزند شیرخوار در سه دهک اول درآمدی در تمام استان‌های کشور تأمین شده است و افراد شامل این طرح می‌توانند اقدام به خرید کنند، این طرح برای مادران دارای فرزند زیر دو سال در سه دهک اول درآمدی که جمعیتی حدود یک میلیون (۹۳۵ هزار و ۷۲۴) نفر هستند در تمام استان‌های کشور اجرایی می‌شود.

کد خبر 749105

دیگر خبرها

  • (تصاویر) تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • آیا زنان پزشکان بهتری هستند؟
  • این دو عامل احتمال پارکینسون را افزایش می دهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)