Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@18:03:48 GMT

شیمی درمانی خوراکی یا تزریقی، کدامیک موثرتر است؟

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۸۴۵۶

شیمی درمانی خوراکی یا تزریقی، کدامیک موثرتر است؟

آفتاب‌‌نیوز :

یک متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با بیان اینکه شیمی درمانی طبیعتا روی بافت‌های بدن که در حال رشد هستند تاثیر بیشتری دارد گفت: امروزه تلاش زیادی برای تبدیل داروهای تزریقی به خوراکی در حال انجام است ولی برخی از داروها از طریق خوراکی نمی‌توانند جذب خوبی را داشته باشند و به‌ دلیل همین ضعف، استفاده از داروهای شیمی درمانی تزریقی از طریق عروق هنوز در الویت اول درمان بیماران سرطانی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حمیدرضا دهقان منشادی متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با اشاره به انجام شیمی درمانی به روش های تزریقی و نوع جدیدتر آن به نام تارگت تراپی یا درمان هدفمند در حال حاضر در بیماران سرطانی، گفت: در شیمی درمانی از نوع جدید، هدف گذاری مستقیم بر روی سلول تومور است در حالی که در شیمی درمانی قدیمی تر هدف بافت های تومورال و سلول های قابل تکثیر است.

این متخصص رادیوتراپی آنکولوژی با بیان اینکه شیمی درمانی تزریقی طبیعتا روی بافت های بدن که در حال رشد هستند تاثیر بیشتری دارد و عوارض جانبی آن هم بیشتر است، ادامه داد: شیمی درمانی نسل جدید به ۲ روش تزریقی و خوراکی در بیماران مبتلا به سرطان مورد استفاده قرار می گیرد که عوارض بسیار کمتری نیز در آنها دارد.

دکتر دهقان گفت:نوع جدید شیمی درمانی بیشتر در مراحل بالاتر درمان یعنی مواقعی که مقاومت به درمان وجود دارد و یا اینکه بیماری پیشرفته است مورد استفاده قرار می گیرد و در خیلی از مراحل درمان از روش قدیمی تر که در ۱۰ سال اخیر شایع بوده است در درمان بیماران استفاده می گردد.

این عضو انجمن کلینیکال آنکولوژی با اعلام اینکه در زمان اثر بخشی یکسان داروها طبیعتا روشی مورد استفاده قرار می گیرد که عارضه کمتری داشته باشد، ادامه داد: در بعضی موارد داروهای خوراکی عوارض یکسانی با داروهای شیمی درمانی تزریقی دارند و حتی در برخی از زمان ها نیز عوارض بیشتری مشاهده شده است، که این نکته بسیار حائز اهمیت است که هدف از شیمی درمانی کنترل تومور و کنترل بیماری است و طبیعتا دارویی که اثر بخشی بیشتری دارد به عنوان داروی اصلی یا داروی خط اول درمان مورد استفاده قرار می گیرد و بعداز آن شیمی درمانی هدفمند که به صورت خوراکی و تزریقی است قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: قطعا در آینده نزدیک از بین داروهای جدید نقش داروهای شیمی درمانی و هدفمند خوراکی به علت مصرف راحت تر و عوارض جانبی کمتر پر رنگ تر خواهد بود.

منبع: خبرآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: شیمی درمان داروی تزریقی دارو های خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد شیمی درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۸۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد: هیچیک از کارکنان این مرکز غیرقانونی، تخصص پزشکی نداشتند.

با پیگیری و تلاش کارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه و همکاری دادستانی و پلیس اماکن، پس از طی مراحل قانونی، پلمب انجام شده و مدارک موجود به مقامات قضائی و همچنین دفتر حقوقی دانشگاه ارائه شد.

یکی از وظایف حوزه معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی حفظ سلامت آحاد جامعه است و برخورد با مراکز غیرمجاز و مداخله گر در امور درمانی در حوزه پزشکی با جدیت در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6093902

دیگر خبرها

  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است!
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • شیر گاو برای تولید داروهای مبتنی بر mRNA قابل استفاده است
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار