Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-07@09:24:29 GMT

مبلغان دینی پیشقراولان معرفت‌افزایی در سطح جامعه هستند

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۹۰۱۶

مبلغان دینی پیشقراولان معرفت‌افزایی در سطح جامعه هستند

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس‌جمهور در حاشیه نخستین جشنواره مهرواره هوای نو و تجلیل از برترین هیئت‌ها و تشکل‌های دینی کشور، در مصاحبه با خبرنگاران، هیئت‌های مذهبی را مجموعه‌ای مخلص، متخلق و سرشار از معرفت و معنویت توصیف کرد و گفت: تشکل‌های دینی و مذهبی در کنار ترویج معاوف دینی و اعتقادی، در عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نیز از نقش مهمی برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به نقش و جایگاه تأثیرگذار هیئت‌های مذهبی در آگاهی‌بخشی و بصیرت‌افزایی و مقابله با هجمه‌های تبلیغاتی دشمنان تأکید کرد: هیئت‌ها و تشکل‌های دینی به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی کشور در کنار ترویج معارف و آموزه‌های اعتقادی، در تبیین مسائل روز جامعه و موفقیت برنامه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه از نقش بی‌بدیلی برخوردار هستند.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، ورود هیئت‌ها و تشکل‌های دینی به ارائه خدمات اجتماعی را اقدامی مبارک و مؤثر دانست و گفت: هیئت‌های مذهبی از پایگاه فراگیر مردمی برخوردار هستند و استفاده از این ظرفیت بزرگ در تبیین مسائل روز کشور و مقابله با هجمه‌های تبلیغاتی دشمنان و بدخواهان نظام در کنار ترویج ناب‌ترین و خالص‌ترین آموزه‌های دینی و مذهبی در قالب شعر و هنر می‌تواند ضمن بصیرت‌افزایی به رشد و تعالی مادی و معنوی جامعه بینجامد.

حسینی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه منبر باید انسان‌ساز و اندیشه‌ساز باشد و مداحی پراکندن معرفت، ‌ حکمت و امید و عقیده راسخ است، تأکید کرد: هیئت‌های مذهبی ‌توانند افسران جهاد تبیین باشند و مبلغان دینی پیش قراولان معرفت‌افزایی در سطح جامعه هستند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور درپاسخ به سؤالی در خصوص نقش تشکل‌های دینی در روند اجرای تصمیمات و برنامه‌های فرهنگی و اقتصادی دولت خاطرنشان کرد: بی تردید تشکل‌های فراگیری مانند هیئت‌های مذهبی با توجه به ارتباط مستقیم با مردم از نقش مهمی در موفقیت برنامه‌های مردمی دولت خدمتگزار برخوردار هستند و در تصمیم اخیر دولت در خصوص اصلاح و عادلانه‌سازی نظام یارانه‌ای به عنوان خدمت بزرگ اقتصادی و اجتماعی دولت مردمی، می‌توانند در توجیه و همراه‌سازی مردم نقش مؤثری ایفا کنند تا دشمن در جنگ روایت‌ها نتواند اذهان عمومی را مغشوش کند.

حسینی فعالیت و حضور هیئت‌های مذهبی در همه مناسبت‌ها و ایام سال را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: هیئت‌های دینی نباید فعالیت خود را صرفا منحصر به اعیاد و عزاداری کنند بلکه باید در همه ایام سال، جلوه رنگین خدمت بی‌منت به مردم در این هیئت‌ها بجوشد.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر محوریت مسجد در فعالیت‌های فرهنگی، گفت: مسجد و هیئت‌های مذهبی باید در کنار هم قرار گیرند و در جذب و هدایت جامعه به سمت تعالی و پیشرفت نقش مکمل داشته باشند.

حسینی با بیان اینکه هیئت‌های مذهبی در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ مهمترین پایگاه نهضت اسلامی بودند، خاطرنشان کرد: شبکه‌سازی هدفمند و مؤثر برای افزایش اثرگذاری هیئت‌های دینی در سطح جامعه اقدامی ضروری است و در این راستا لازم است هیئت‌های مذهبی برای بهره‌وری از ظرفیت‌های عظیم مردمی هم‌افزایی داشته باشند.

وی درباره تقویت جایگاه هیئت‌های مذهبی، گفت: قرار است سازمان هیئت‌ها و تشکل‌های دینی به یک سازمان ملی تبدیل شود که البته ضرورت دارد وجهه مردمی هیئت‌های حفظ شود. سازمان تبلیغات اسلامی نیز در راستای تدوین اطلس فرهنگی کشور تدوین اتاق وضعیت فرهنگی زیست بومی کشور را به عهده گرفته که مأموریت بسیار مهمی است.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت تجلیل از هیئت‌های دینی کشور، اظهار کرد: مهرواره هوای نو به تعبیر حافظ شیرازی طرحی نو در انداخته است تا برخی آسیب‌هایی که در مداحی است و مورد تذکر مقام معظم رهبری قرار گرفته را واکاوی و نقش راهبری خود را در این زمینه ایفا کند.

در این جشنواره با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، معاون امور مجلس رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس بنیاد شهید و نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی از برترین‌ها و برگزیدگان هیئت‌های فعال در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی تجلیل شد.

کد خبر 5490903

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری حافظ شیرازی رئیس جمهور آیت الله خامنه ای هیئت دولت مقام معظم رهبری سازمان تبلیغات اسلامی مجلس شورای اسلامی حسینی مجلس شورای اسلامی هیئت دولت صحن مجلس جمهوری اسلامی ایران ایران سیدابراهیم رئیسی دولت سیزدهم محمد باقر قالیباف تهران مجلس رژیم صهیونیستی یارانه حسین امیرعبداللهیان هیئت ها و تشکل های دینی برخوردار هستند هیئت های مذهبی سطح جامعه رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۹۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد و هویت‌بخشی به محله

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، ارتقا و رسیدگی به فضاهای عمومی  به ارتقا هرچه بیشتر زندگی عمومی در شهرها و محله‌ها می‌شود مساجد یکی از فضاهای عمومی هستند که با درگیری هرچه بیشتر شهروندان باعث هویت بخشی به شهر و محله می‌شود.  

محسن الويری (مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع)) در مقاله‌ای با عنوان «رويکردی تاريخی به مسجد به‌عنوان الگوی جامعه دينی و هويت‌بخش محله»  به این موضوع اشاره می‌کند که مسجد به معنی سجده‌گاه در اصطلاح شرعی به مکانی اطلاق می‌شود که برای نماز خواندن همه مسلمانان وقف شده باشد و مسجد علاوه بر مرکزیت برای عبادت، محلی برای نشان دادن هماهنگی بیشتر و همبستگی مردم برای رسیدن به اهداف الهی و انسانی است.

* مساجد و تاثیر آن برآداب شهروندی

 به زعم این پژوهشگر تاسیس مسجد از سوی پیامبر (ص) بلافاصله پس از ورود به شهر مدینه، تنها اقدامی نمادین برای نشان دادن جوهره عبودی جامعه و حکومت در اندیشه اسلامی نبود؛ بلکه با مروری بر متون دینی و تاریخی، چنین به نظر می‌آید که مسجد به عنوان نخستین فضای کالبدی شهری، الگو و ماکتی بود برای آنچه پیامبر (ص) در سطح کلان جامعه تعقیب می‌کردند.

یعنی پیامبر (ص) نخست الگویی از جامعه مطلوب و آرمانی اسلامی را در مقیاسی کوچک به نمایش گذاشتند تا مسلمانان ضمن یافتن نگاهی کلان نسبت به افق آینده، به تدریج و در فضای فراهم آمده در مسجد با احکام و معارف دینی آشنا شوند، متناسب با آموزه‌های دینی تربیت شوند و با آداب شهروندی در یک جامعه دینی انس بگیرند.

* مهمترین کارکرد مساجد

این پژوهشگر توضیح می‌دهد که بعدها مسلمانان با تأسی به پیامبر (ص) بنای شهرهای جدید مانند کوفه، بصره و قاهره را با ساختن مسجد آغاز کردند. مسجد از همان آغاز پیدایش در عصر پیامبر (ص) کارکردهای مختلفی داشت. مهمترین این کارکردها به رغم فراز و نشیبی که در گذار تاریخ یافته است، چنین است: کارکرد عبادی؛ کارکرد آموزشی؛ کارکرد فرهنگی و ارتباطاتی؛ کارکرد سیای و کارکرد اجتماعی.

الویری در ادامه این پژوهش توضیح می‌دهد که این کارکردها به ویژه با تکیه بر تجربه تاریخی، نمایانگر گونه‌ای خاص از تعامل بین انسان و خدا و نماد بیرونی جامعیت دین و تجسم جایگاه عبادت و علم به مثابه دو بال تعالی انسان ها در تفکر دینی است.

این پژوهشگر اینگونه جمع‌بندی می‌کند که جامه تحقق پوشیدن توسعه محله‌ای متناسب با باورهای دینی و ظرفیت‌ها و ضرورت‌های برخاسته از آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی، نیازمند بازتعریف رسالت، نقش و کارکردهای مساجد محله با رعایت یکسانی‌ها و تفاوت‌های آن با مساجد جامع به ویژه از نظر گستره عمل بر اساس آموزه‌های دینی و ژرف‌کاری در تجربه تاریخی است و بر این اساس تمامی امور مربوطه به مساجد مانند معماری، اجزاء، کارگزاران، درآمدها و هزینه‌های آن نیز باید مورد بازنگری قرار گیرد.

گفتنی است، یافته‌های این پژوهش در همایش «همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران» ارائه شده، این همایش توسط پژوهشگاه فرهنگ هنر و راتباطات اسفند ۱۴۰۲ برگزار شده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارسال نامه پیشنهادی شورای عالی تشکل‌های ورزشی به رئیس جمهور+عکس
  • سومین سوگواره فرهنگی و مذهبی «نی ناله» فراخوان داد
  • حضور تشکل‌ها با عقاید مختلف در دانشگاه نشان از دموکراسی دارد
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • به جای واکنش احساسی، چهره واقعی اسلام را به دنیا نشان دهیم
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • کلاس دانش افزایی مربیان کشتی در مازندران
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب اسلامی