Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، مراسم افتتاحیه نشست دبیران اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان، با حضور مدیر کل سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه ها، مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد و جمعی از دانشجویان برگزار شد.

* قدر سنگر فعالیت خود را بدانید

مهدی عباسی مهر مدیر کل سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه ها در این مراسم خطاب به دبیران و اعضای تشکل های دانشجویی گفت: قدر سنگر فعالیت خود را بدانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز در سنگری قرار گرفته اید که اولویت های خود را باید مشخص کنید.

وی با بیان اینکه ظرفیت بزرگی در دانشگاه است، تاکید کرد: مسئولین و افراد در تشکیلات باید الگو باشند و نواقص خود را رفع و زمینه های مختلف را در خود تقویت کنند. افراد در تشکیلات باید رشد وتعالی داشته باشند.

عباسی مهر افزود: بیایید کاری کنیم که حرکت خیر ما در دانشگاه ماندگار باشد. ارزش های وجودی خود را جمع کنیم خیلی از درگیری ها کنار می رود. جامعه ایمانی می گوید بیاییم به فطرت هایمان رجوع کنیم، از دروغ فاصله بگیریم و به سمت ارزش های ذاتی، راستی و درستی و حل مشکلات برویم و روی ارزش ها توجه کنیم.

وی در ادامه گفت: فرض کنیم الان سال ۱۳۵۶ است و حکومت ظلم است و ساواک دنبال ماست، در آن زمان چه می کردیم؟ پول و امکانات هم نبود و همه چیز در تضاد بود. بهتر است از این زاویه نگاه کنیم و تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم. جمله شهید سلیمانی که فرمودند بهترین فرصت ها را در تهدیدها دیدم از این جمله استفاده کنیم و برای خیر و صلاح دانشگاه بلند شویم.

عباسی مهر در پایان گفت: هر کدام از شما یک ظرفیت هستید، یک سرمایه اید، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی بدون شما موضوعیت ندارد، ماهیت انقلاب اسلامی در گرو شماست. انقلاب اسلامی فکر، ایدئولوژی و نیروی انسانی دارد که دیگر کشورها ندارند این افراد در سنگر دانشگاه ها هستند.

* در کار فرهنگی باید مجاهدت دائمی داشته باشیم

زارع مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد هم در این مراسم گفت: در کار فرهنگی باید مجاهدت دائمی داشته باشیم. با انجام یک برنامه کار ما تمام نمی شود. دغدغه فرهنگ همانی است که مقام معظم رهبری فرمودند که نیمه شب از خواب بلند می شوم و به فرهنگ فکر میکنم. یعنی از فکر و مشغله و دغدغه نتواند آرام بگیرد.

وی افزود: تفاوت مدیریت فرهنگی با مدیریت فرهنگ شاید در وجود یک «ی» باشد، اما دنیا دنیا فاصله دارد. مدیریت فرهنگی همان کارهایی است که در اجتماع صورت می‌گیرد. در روزهای شهادت، ولادت، برنامه هایی که در کشور با نمایش پوستر و همایش و یک نشست و ... برگزار می شود.  اما مدیریت فرهنگ یک راهبرد است که بر اساس باغبانی فرهنگ تنظیم می شود و قصد آن این است که ما باید دانشجو تربیت کنیم.

زارع تاکید کرد: ایجاد، تثبیت و ارتقاء مولفه های کلیدی در شاکله اجتماعی دانشگاه بر اساس استفاده از ظرفیت‌های اثرگذاری که در دانشگاه است را مدیریت فرهنگ می گوییم. ما می توانیم از یک سری ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا بتوانیم در دانشجو رشد را بینیم، یکی از این قطب های اثرگذار تشکل‌های دانشجویی است.

وی تاکید کرد: نکته اول و مهم برای شما این است که همه جانبه فکر کنید. نکته دوم این است که خود را رشد دهید تا بتوانید برای بقیه موثر باشید. نکته سوم مثلث اخلاق، بصیرت و معرفت است. در بحث بصیرت به صحبت‌های مقام معظم رهبری توجه کنید. سخنان حضرت آقا در دیدار با دانشجویان، در دیدار با کارگزاران و خطبه های نماز جمعه در دهه های گذشته را حتما مطالعه کنید.

زارع گفت: در بحث معرفت به سخنان رهبر انقلاب که به صورت توصیه می فرمایند به آنها توجه کنیم در مرحله اول معرفت خود را ارتقا بخشید و دوم معنویت خود را افزایش دهید و خودسازی کند.  از سخنان مقام معظم رهبری استفاده کنید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۹۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس تجلی حقانیت جمهوری اسلامی بود
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • نظامیان آمریکا از سرکوب دانشجویان حامی فلسطین دست بکشند
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • استفاده از روش‌های نوین برای به نتیجه رسیدن کارهای فرهنگی
  • نشست هم اندیشی روسای دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشگاهی گیلان
  • افزایش تولیدات علمی و فرهنگی دانشگاه در راستای تحقق شعار سال