Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-28@23:46:44 GMT

نوش جان فرهاد مجیدی

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۰۳۰۱

نوش جان فرهاد مجیدی

فرهاد مجیدی بالاخره به وعده‌ای که به هواداران استقلال داده بود عمل کرد و این تیم را قهرمان لیگ برتر کرد. شاید برای ارزش کار فرهاد مجیدی همین نکته بس باشد که در ۹ سال گذشته هیچ مربی دیگری نتوانسته بود چنین موضوعی را برای آبی‌پوشان تهرانی عملی کند. با وجود این، شکستن طلسم ۹ ساله تنها کاری نبود که فرهاد مجیدی در این فصل انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او نه تنها استقلال را به عنوان تیمی شایسته، در صدر فوتبال ایران نگه داشت بلکه با عدول از عادت‌های هیجانی و رفتن به سمت دانش روز فوتبال، توانست فرهنگ جدیدی به جا بگذارد. دست‌کم فرهنگ جدیدی برای مربیان استقلالی که از فصل دوازدهم تا به حال در این باشگاه فعالیت کرده و برخلاف دستمزد‌های بعضا نجومی‌ای که گرفتند نتوانستند خواسته هواداران بی‌شمار این باشگاه را تأمین کنند.

نالیدن ممنوع

برای بررسی بیشتر ارزش کاری که فرهاد مجیدی در این فصل کرده باید به تابستان گذشته برگشت. او از مدیریت باشگاه خواسته بود ستاره‌های تیمش حفظ شود و اجازه خروج به آن‌ها داده نشود. برخلاف این خواسته چندین مهره تأثیرگذار استقلال راهی تیم‌های دیگر شدند. امری که به ظاهر می‌توانست با «شورش» آنی فرهاد مجیدی در رختکن روبه‌رو شود، جایش را به شیوه‌ای منطقی داد و او به جای «نالیدن» و غرزدن از اینکه بازیکنان تأثیرگذار را از دست داده، راهی بازار شد و دوجین بازیکن که حاصل مطالعه بود را به خدمت گرفت.

شاید اگر در آن زمان به یکی از مربیان لیگ برتری پیشنهاد داده می‌شد که امیرحسین حسین‌زاده جوان را از سایپا بخرند و او را در ترکیب بگذارند با شک و تردید به صلاحیتِ فوتبالی فرد مذکور نگریسته می‌شد، ولی فرهاد مجیدی نه تنها چنین شهامتی به خرج داد، بلکه حسین‌زاده را به عنوان بازیکن فیکس در ترکیب استقلال گماشت و اتفاقا او یکی از چهره‌هایی شد که در بین ستاره‌های بی‌شمار استقلال بیشترین میزان بازی‌کردن را هم به دست آورد. فرهاد مجیدی اگر پولی برای خرید داشت آن را هدر نداد؛ دو بازیکن با کیفیت خارجی به نام کوین یامگا و رودی ژستد را خرید. سبک بازی اولی را کاملا متحول و او را تبدیل به ارزشمندترین بازیکن نیم‌فصل تیمش کرد. از دومی هم به جای اینکه اصرار کند و فشار بیاورد که گل بزند فقط خواست با قدرت سرزنی، سایر بازیکنان تیمش را در موقعیت گل‌زنی قرار دهد. گو اینکه همین ژستد مهم‌ترین گل فصل استقلال را با یک ضربه سر شیرجه‌ای به تور دروازه پرسپولیس دوخت تا اولین خارجی تاریخ باشگاه آبی‌ها باشد که توانسته در دربی گل‌زنی کند. اتفاقا اگر همان گل نبود، استقلال دربی را باخته بود و حالا در بازی‌های رودررو هم وضعیت بدتری در مقایسه با پرسپولیس داشت و چه بسا کار بسیار سختی برای قهرمانی داشت.

برای خوش‌ذوقی فرهاد در خرید بازیکن می‌توان به مهدی مهدی‌پور اشاره کرد که تقریبا گمنام از راه رسید، تبدیل به ستاره شد و به تیم ملی رفت. جعفر سلمانی که فوتبالش در پرتغال در آستانه تمام‌شدن بود، با فرهاد مجیدی متحول و تبدیل به دیگر مهره ارزشمند این تیم شد. فرهاد مجیدی و استقلال اگر چهار امتیاز از تقابل با سپاهان گرفته‌اند همگی را مدیون همین سلمانی هستند. پس فرهاد برای شروع دو کار کرد: دست از نالیدن برداشت و با دیدِ باز سراغ بازیکنانی رفت که تیمش به آن‌ها نیاز داشت. این دید باز او در نیم‌فصل دوم هم خودش را نشان داد و دو مهره کلیدی دیگر به این تیم اضافه شدند. او رافائل سیلوا برزیلی و صالح حردانی را به خدمت گرفت تا تقریبا هواداران این باشگاه هم از یاد ببرند که این تیم کلی از بازی‌های فصل را با سیاوش یزدانی و محمدحسین مرادمند بازی کرده بود.

فلسفه روشن مربیگری

فرهاد مجیدی هنوز مربی چندان پخته‌ای نیست. دست‌کم اگر فکر کند چنین است عمر مربیگری‌اش را با سرعت به سال‌های پایانی رسانده است، ولی با این حال در همین زمان اندک یاد گرفته چه چیزی باید از فوتبال بخواهد. او پی برد که در این بازی ۲۲ نفره، اول بردن و سپس قهرمانی مهم است. این فرمول برای تیمی که قریب به یک دهه دستش به جامی نرسیده است فرمول ایدئالی است و اتفاقا هدف وسیله را توجیه می‌کند. نباختن به رقبای اصلی و بردن تیم‌های ضعیف‌تر، فلسفه‌ای روشن در مربیگری فرهاد مجیدی بود. ضمن اینکه او آن‌قدر خط دفاعی منسجمی چید که توانست از همان رقبای اصلی هم سه امتیاز دشت کند؛ سپاهان، گل‌گهر و فولاد، نمونه‌ای از این برد‌های مهم هستند.

پس، برای فرهاد مجیدی، نباختن در اولویت بود. او با مرور ساده فرمول قهرمانی‌های پیشین به این نتیجه رسید تیمی که گل کمتری بخورد می‌تواند شانس بیشتری برای موفقیت داشته باشد. فرمول فرهاد جواب داد؛ تیمش تنها تیم بدون شکست لیگ است، بهترین خط دفاعی را دارد و زودتر از موعد به عنوان قهرمانی رسیده است.

از کارکردن با بزرگ‌تر‌ها نترس!

شاید به مذاق خیلی‌ها خوش نیاید که گابریله پین ایتالیایی مربی بزرگ‌تری نسبت به فرهاد مجیدی باشد. با این حال در دنیای مربیگری می‌توان حداقل از لحاظ تجربی و کارکردن در تیم‌های بزرگ، پین را بزرگ‌تر از فرهاد مجیدی دانست. این موضوع می‌توانست تبدیل به پاشنه آشیلی برای هر سرمربی شود، چون مدام این استرس وجود دارد که در صورت نتیجه‌نگرفتن دستیار جای سرمربی را بگیرد. مجیدی، ولی از کارکردن با بزرگ‌تر‌ها نترسید و مزدش را گرفت. او برای آوردن گابریله پین به ایران اصرار داشت. می‌دانست که اگر قرار باشد با سیستمی مدرن بازی کند که گل‌نخوردن در آن حرف اول را می‌زند باید برود سراغ متخصصش. پین آرام است و از هیاهو به دور، ولی مشخص است که تفکرات ایتالیایی او در تیم فرهاد مجیدی نشسته است.

البته قبل از آنکه پین سر از ایران دربیاورد، فرهاد سیستم ۲-۵-۳ مدرنی را که استراماچونی پیاده کرده بود، در گوشه ذهن داشت، ولی با آمدن پین، پیچ و مهره‌های شل‌شده این سیستم سفت شد و این دو نفر با هم، این سیستم را به بی‌نقص‌ترین شکل ممکن پیاده کردند. کاری که سایر مربیان لیگ برتری در انجام بازی با دفاع سه نفره نتوانستند انجامش دهند، تبدیل به نقطه قوت استقلال شد.

ذهنیت برنده

بازی‌کردن در تیم‌های بزرگ برای بسیاری از بازیکنان سخت و دشوار است. حالا سرمربی‌بودن در این تیم‌ها به‌ویژه در تیم‌هایی که طرفداران زیادی دارد سخت‌تر هم هست. این موضوع را فرهاد مجیدی و تمام مربیانِ قبل از او که سر از استقلال درآورده بودند به خوبی می‌دانستند. هوادار صبر ایوب ندارد و واضح است که اگر سرمربی، دست پر زمین مسابقه را ترک نکند، با نارضایتی آن‌ها مواجه می‌شود. اینجا باید کاراکتری قوی داشت؛ یکی روحیه و توانایی کارکردن در تیمی بزرگ و دیگری داشتن ذهنیت برنده برای انتقال این روحیه به بازیکنان که آن‌ها را به کسب سه امتیاز تهییج کند. این کار را فرهاد مجیدی در این فصل به خوبی انجام داد. او پشت بازیکنانش ایستاد و هر بار که کار گره خورد به جای تسلیم‌شدن در جست‌وجوی راه‌حل رفت. تعویض‌های شاهکار او که برایش گل‌های ارزشمند و فراوانی داشتند نمونه‌ای از این ذهنیت برنده و البته ذهن تسلیم‌ناپذیر فرهاد مجیدی در این فصل بود.

نهایتا مجموع این اتفاقات به علاوه سروسامان یافتن مدیریت این باشگاه دست به دست هم داد تا کام نیمی از هواداران فوتبال شیرین شود. هرچند سهم بیشتر این شیرینی باید نصیب سرمربی شود که از دوران هیجانی عبور کرد و در آستانه پختگی، تیمش را بست، آن را پروراند و مزدش را گرفت: نوش جان فرهاد مجیدی.

منبع: فرارو

کلیدواژه: فرهاد مجیدی استقلال فرهاد مجیدی در این فصل بزرگ تر تیم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۰۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روشن: استقلال ستاره ندارد، دونده دارد

به گزارش ورزش سه و به نقل از اعتماد، در يكي از مهم‌ترين بازي‌هاي اين فصل ليگ برتر دو تيم استقلال و تراكتور به مصاف يكديگر مي‌روند. تراكتور با مربي جديد به فكر روزهاي خوب در آينده است و استقلال با مالكان جديد مي‌خواهد صدرنشيني را حفظ كند. نكو و شاگردانش با از پيش رو برداشتن تيم قرمزپوش تبريزي مي‌توانند گام بلندي به سوي قهرماني بردارند. به بهانه واگذاري استقلال به پتروشيمي و اين بازي حساس با حسن روشن يكي از پيشكسوتان پرافتخار استقلال تماس گرفتيم كه صحبت‌هاي‌مان به ديگر مسائل پيرامون اين باشگاه و حواشي چند وقت گذشته كشيده شد كه خواندن آن خالي از لطف نيست!
مي شود گفت استقلال در صورت پيروزي  برابر تراكتور قهرمان ليگ مي‌شود؟

نه! در اينكه يكي از دو تا تيم پرسپوليس و استقلال قهرمان مي‌شوند كه بحثي نيست. اما الان تراكتور تيم خيلي خطرناكي براي استقلال است. خدا رحمت كند. فوت همسر آقای زنوزي و رايگان كردن تماشاي بازي هم مي‌تواند براي تراكتور باعث ايجاد انگيزه مضاعف شود. اينها همه كار مي‌كنند تا بگويند ما براي تيم همه كار كرديم حالا اگر نتيجه نگيرند، مقصر نيستند. اين بازي براي استقلال خيلي خطرناك است حالا چه تدبيري براي بازي دارند به خودشان مربوط است، اما اگر بازي را ببرند شانس‌شان براي قهرماني بيشتر مي‌شود و اگر نبرند از كورس قهرماني عقب خواهند بود. تراكتوري‌ها انگيزه خيلي بالايي دارند.

استقلال مقابل شمس آذر از همان ابتدا هجومي بازي كرد. فكر مي‌كنيد مقابل تراكتور هم بايد هجومي بازي كند؟

با اينكه دارد ليگ تمام مي‌شود، اما استقلال هنوز ثبات ندارد. يك بازي دفاعي كار مي‌كند و يك بازي هجومي و يك بازي معمولي. واقعا نمي‌شود روي اين تيم حساب كرد. خوشبختانه ستاره ندارند كه روي آن حساب كنند و بچه‌ها خيلي دونده هستند. من دلواپس اين قضيه هستم كه چند تا بازيكن پاي خودشان را مي‌گيرند و به نظر مي‌رسد به لحاظ بدني هم نياز به كار اضافه دارند تا پاي‌شان نگيرد. اواخر ليگ شده و به نظر مي‌رسد به لحاظ بدني مشكل دارند.

غيبت حسيني مي‌تواند به ضرر استقلال تمام شود؟

به هرحال دروازه‌بان ذخيره بايد يك جاهايي مثل اين مواقع به درد بخورد.حالا اين بازي اجبار است. من دروازه‌بان دوم تيم را نمي‌شناسم، اما بايد او را از نظر روحي بسازند. يعني نبايد فقط تمرين فيزيكي داشته باشد. غلامپور كارش سخت است، چون هم بايد او را تمرين بدهد و هم روحيه‌اش را بالا ببرد بقيه و‌ جواد نكونام هم بايد روي ‌مسائل روحي اين دروازه‌بان كار كنند. انگليسي‌ها يك‌ مثالي دارند كه به بازيكن مي‌گويند خودت باش و سعي نكن بخواهي خودت را بهتر نشان بدهي. همان كه به عنوان رزرو استقلال از اين دروازه‌بان انتظار داشتند و او را جذب كردند، باشد. ‌يكي كه مي‌خواهد تست بدهد يك كار فراتر از خودش انجام مي‌دهد تا به چشم بيايد، اما اين بازيكنان مورد توجه بودند كه قرارداد امضا كردند.

درباره واگذاري باشگاه استقلال چه صحبتي داريد؟

فكر مي‌كنم پرسپوليس را بانك شهر خريداري كرده اما استقلال را نمي‌دانم! ولي اگر مديريتش به مسائل آگاه باشد كه به نفع استقلال است. منظور من اين است اينها بايد يك هيات مديره براي خودشان انتخاب كنند و روي عملكرد مدير و هيات مديره و حتي مربي نظارت داشته باشند يا در اعضاي هيات مديره نقش داشته باشند تا بعدها كه تيم‌ نتيجه نگرفت، نگويند اينها را ما انتخاب نكرديم! يك هيات مديره و مدير درست و حسابي بگذارند و جز اينها يك كميته فني قوي انتخاب كنند و قرارداد ببندند تا تيم را جمع و جور كنند.

سهم پيشكسوتان هم ‌۵ درصد است؛ به شما ابلاغ شده؟

خير، هنوز به ما كه چيزي ابلاغ نكرده‌اند.

با اين تغيير و تحولات و حضور افراد سياسي فكر مي‌كنيد پيشكسوتان از باشگاه مورد علاقه خود دور خواهند شد؟

دور كه هستند، اما اگر آدم باشند بايد دو تا تفكر داشته باشند، چون تمام باشگاه‌ها روي اين دو محور مي‌چرخد: يكي احترام و رسيدگي به پيشكسوت و ديگر توجه به آكادمي. يعني بچه‌هاي مردم‌ كه ‌الان پول ‌ندارند، بيايند در اين تيم‌ها. بايد سرمايه‌گذاري كنند؛ تبليغات هم براي‌شان مي‌شود و رضايت مردم ‌هم‌ هست. اگر به اين دو مساله اهميت ‌بدهند يعني انتخاب خوبي است.

دیگر خبرها

  • دلیل رد پیشنهاد یک تیم ایرانی توسط فرهاد مجیدی/ تیم جدید اسطوره استقلال مشخص شد؟
  • پرش شش‌گام؛ آخرین قدم‌های استقلال برای قهرمانی، زیر ذره‌بین
  • چرا فرهاد مجیدی سرمربی‌گری تراکتورسازی را نپذیرفت؟
  • دلیل رد سرمربی‌گری تراکتور از سوی فرهاد مجیدی
  • جواب منفی مجیدی به زنوزی؛فرهاد فقط به نیمکت استقلال فکر می‌کند
  • تیم جدید فرهاد مجیدی مشخص شد؟
  • روشن: استقلال ستاره ندارد، دونده دارد
  • (عکس) جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات
  • تصویر تازه از پسر فرهاد مجیدی کنار پدر؛ چقدر بزرگ شدی!
  • عکس‌| جدیدترین تصویر از فرهاد مجیدی و پسرش در امارات