Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا ناجی رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وضعیت کرونا در کشور گفت: خوشبختانه در حال حاضر شرایط بیماری در کشور، شرایط مساعدی است. البته اکنون در تمام نقاط جغرافیایی به جز چند منطقه در آفریقا و آمریکا که مقداری در حال افزایش است، بیماری در سایر مناطق جغرافیایی در حال کاهش است که درباره ایران هم به همین صورت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که موارد بیماری به میزان زیادی کاهش پیدا کرده و در مرحله کنترل بیماری کووید۱۹ قرار داریم.

فرصت مناسبِ تزریق دزهای بوستر واکسن کرونا

وی با بیان اینکه در حال حاضر هم واکسیناسیون علیه کرونا در کشور انجام شده و هم پیک ششم اُمیکرون گذشته است، گفت: بر این اساس در حال حاضر وضعیت بیماری کووید ۱۹ در کشور کنترل شده است. باید توجه کرد که اکنون موقعیت بسیار مناسبی است که میزان تزریق دز بوستر واکسن کرونا را افزایش دهیم.

ناجی ادامه داد: در حال حاضر در کشور ما با توجه به آماری که وجود دارد، نزدیک ۶۹ درصد جامعه دو دز واکسن کرونا تزریق شده و دز سوم واکسن هم به ۳۳ درصد جمعیت تزریق شده است. این در حالی است که سطح تزریق دز سوم در کشور حتما باید به بالای ۷۰ درصد برسد تا اگر زمانی واریانت جدی از کرونا ایجاد شود، باز هم بتوانیم مانند موج ششم، کووید ۱۹ را از نظر میزان بیماری شدید، مرگ‌ومیر و بستری شدن کنترل کنیم.

گردش پایین کرونا در کشور

وی با بیان اینکه در حال حاضر شرایط کرونا در کشور بسیار مناسب است، گفت: میزان گردش ویروس بسیار پایین آمده و بهترین موقعیت است که هم افرادی که دز اول و دوم را تزریق نکرده‌اند، آن را تزریق کنند و افرادی هم که دز دوم را تزریق کرده‌اند، دز سوم را تکمیل کنند. در عین حال اکنون بحث تزریق دز چهارم واکسن هم به ویژه برای سنین بالا و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، اعلام شده و باید از این موقعیت استقبال کافی و بسیار زیاد انجام داد و مردم باید واکسیناسیون‌شان را تکمیل کنند.

ناجی با بیان اینکه نتایج واکسیناسیون هم دیده شده و دیگر شکی بر روی اثربخشی واکسن‌ها وجود ندارد، گفت: رسانه‌ها و وزارت بهداشت باید روی این موضوع مانور دهند تا مردم نسبت به تکمیل واکسیناسیون‌شان تشویق شوند. با واقعیت‌های علمی که وجود دارد، دیگر شکی روی تاثیر واکسن نیست. اگر بالای ۷۰ درصد دز سوم واکسن را در کشور تزریق کنیم، خیال‌مان راحت‌ می‌شود.

تهدید ۵ تا ۸ درصدی کرونا

وی گفت: برخی پیش‌بینی‌ها بر این است که ممکن است بین ۵ تا ۸ درصد واریانت عجیب و غریبی از کرونا بیاید که البته درصد بالایی نیست، اما با زدن دزهای بوستر با این اتفاق هم می‌توانیم به میزان زیادی اطمینان داشته باشیم که اتفاق بدی در جامعه ما رخ نمی‌دهد. کشورهایی مانند آلمان و انگلستان بالای ۷۰ درصد دز سوم واکسن را تزریق کرده‌اند. در کشور ما حدود ۳۳ درصد و در آمریکا هم حدود ۳۳ درصد دز سوم را تزریق کرده‌اند.

ناجی افزود: شاخصی وجود دارد که میزان مرگ‌ومیر ناشی از کووید را در تعداد کل عفونت‌های شناخته شده نشان می‌دهد که این شاخص در کشوری مانند آمریکا و کشور ما بالاتر از کشورهایی مانند آلمان و انگلستان است که دز سوم‌شان را تزریق کرده‌اند. بر همین اساس بسیار مهم است که از این فرصتی که وجود دارد، استفاده کنیم و حتما دز سوم را تزریق کنیم. همچنین دز چهارم واکسن را هم برای افراد سالمند و کسانی که سیستم ایمنی ضعیف دارند، تزریق کنیم. تا جای امکان هم سطح پوشش واکسیناسیون را در محصلین بالا بریم تا اگر اتفاقی رخ داد و واریانتی آمد، خیال‌مان راحت‌تر باشد.

احتمال تزریق سالانه واکسن کرونا

وی درباره برنامه وزارت بهداشت مبنی بر تزریق یک دز واکسن کرونای دیگر برای همه ایرانیان در سال جاری گفت: با توجه به شرایط بیماری کووید و اینکه پیش‌بینی می‌کنیم بیماری کووید از دنیا حذف نمی‌شود و تغییر هم می‌کند، این واکسیناسیون می‌تواند موثر باشد. از زمانی که اُمیکرون آمده، از BA۱ تا BA۵ ساب‌واریانت داشته است. در برخی کشورها مانند آمریکا و آفریقا که شاهد شیوع بیماری هستیم، به دلیل بروز ساب‌واریانت اُمیکرون به نام BA۲.۱۲ است که در آمریکا افزایش یافته و آمارها را افزایش داده است. در آفریقا هم ساب‌واریانت BA۴ و BA۵ مقداری آمارها را بالا برده است. بنابراین این‌ها تغییراتی دارند. این تغییرات در کرونا ایجاد می‌شود و از طرفی کرونا هم حذف نمی‌شود. از طرفی ایمنی ناشی از واکسن هم همیشگی نیست. بنابراین به نظر می‌آید همان کاری که برای آنفلوآنزا انجام می‌دهیم و برای افرادی که در ریسک بالاتری هستند واکسن تزریق می‌کنیم، برای کرونا هم باید همین اتفاق رخ دهد تا زمانی که کرونا به حالت اندمیک درآید و کنترل شود فقط افراد در معرض ریسک این واکسن را تزریق کنند.

ناجی با بیان اینکه به نظر می‌رسد بحث تزریق سالانه واکسن کرونا مطرح شود، گفت: البته این تصمیمات وابسته به این است که در آینده کرونا چه اتفاقی رخ دهد. آیا مانند آنفلوآنزا هر ساله تغییراتی خواهد داشت یا خیر؟ این‌ها سوالاتی است که آینده به ما پاسخ می‌دهد و ما بر اساس آن تصمیم‌گیری کرده و اقدام بهداشتی‌مان را انجام می‌دهیم.

شرایط تزریق دز چهارم کرونا

وی درباره شرایط تزریق دز چهارم واکسن کرونا گفت: در کشورهای مختلف در این باره قوانین مختلف گذاشته‌اند. به عنوان مثال برخی کشورها اعلام می‌کنند که افراد بالای ۵۵ سال دز چهارم را تزریق کنند. به طور کلی افراد سالمند، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و افرادی که سیستم ایمنی‌شان اُفت می‌کند، واجب است که واکسن دز چهارم را حتما تزریق کنند تا سطح ایمنی‌شان برقرار باشد. فاصله زمانی تزریق دز سوم با دز چهارم، بسته به نوع واکسن دارد، اما معمولا گفته می‌شود که بعد از گذشت حداقل چهار ماه از تزریق دز سوم، می‌توانند دز چهارم را تزریق کنند. برخی کشورها تزریق دز چهارم را در کادر درمان هم برنامه‌ریزی کرده‌اند.

ناجی با بیان اینکه مطالعات نشان داده که تزریق دز چهارم واکسن کرونا می‌تواند موثر باشد، ‌گفت: هر اقدام بهداشتی که بتواند کمی هم باعث بهبود شرایط شود، اقدام بهداشتی مناسبی است. مطالعات نشان داده افرادی که دز چهارم واکسن کرونا را تزریق می‌کنند، نسبت به کسانی که سه دز واکسن تزریق کردند، کمتر مبتلا به بیماری شدید می‌شوند.

زمان پایان پاندمی   

ناجی با تاکید بر اینکه اکنون نمی‌توان گفت که کرونا تمام شده و پاندمی پایان یافته است، گفت: پاندمی در هیچ کجا به پایان نرسیده و روزانه می‌بینیم که چقدر در سراسر دنیا موارد عفونت وجود دارد و مرگ‌ومیر ناشی از کرونا هم در دنیا بالاست. بنابراین پاندمی از نظر جهانی تمام نشده، اما می‌توان گفت که بسیاری از کشورها به مرحله کنترل پاندمی رسیدند و دیگر انتقال جامعه‌ای و خوشه‌ای آنچنانی نداریم. در بسیاری کشورها ضریب حمله یا R۰ به زیر یک رسیده که به این معناست که بیماری کنترل شده است. در کشور ما هم به نظر می‌رسد که پاندمی کنترل شده است. زمانی می‌توانیم از پایان پاندمی صحبت کنیم که بیماری اندمیک شود. به این معنا که بیماری به میزان کم منتقل می‌شود، مانند آنفلوآنزا. به تدریج درباره کرونا هم داریم به این سمت می‌رویم، اما هنوز نمی‌توان به صورت قطعی در این باره اظهار نظر کرد.

عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اشتباه محض است

وی تاکید کرد: باید توجه کرد که در این شرایط عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، اشتباه محض است. زیرا هنوز هم ویروس در حال گردش است و در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها، این چرخش می‌تواند بیشتر شود. در شرایطی فعلی می‌توان گفت افرادی که در مکان‌های بسته و پر ازدحام وارد می‌شوند، حتما ماسک بزنند، فاصله اجتماعی همچنان باید رعایت شود. در عین حال با توجه به اینکه اکثر خانواده‌ها واکسن تزریق کرده‌اند، می‌توان رفت و آمدهای خانوادگی را در جمع‌های محدود انجام دهید، از فضای آزاد بیرون به راحتی استفاده کنید، در مترو و اتوبوس و... ماسک بزنید، اما  وقتی در فضای بیرون ازدحامی وجود ندارد، می‌توان ماسک نزد. اکنون شرایطی است که می‌توانیم مقداری به خودمان آسان‌تر بگیریم، اما اینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی را به طور کامل کنار بگذاریم، اشتباه محض است. بنابراین حتما در محیط‌های سربسته در جاهایی که ازدحام زیاد است؛ اعم از فضای باز یا سربسته، باید ماسک بزنید.

ناجی گفت: البته در کشور ما حدود ۷۰ درصد واکسن تزریق کرده‌اند و هنوز در کشورمان نزدیک ۳۰ درصد افراد حتی واکسن کرونای دز یک و دو را هم تزریق نکردند. درباره یک دز هم می‌توان گفت که هنوز بیش از ۲۰ درصد از افراد جامعه ما حتی یک دز واکسن را هم تزریق نکردند و این بسیار اشتباه است.

وی درباره مهم‌ترین سویه‌های در گردش کرونا در کشور گفت: در حال حاضر زیرشاخه‌های اُمیکرون در دنیا در گردش هستند. قبلا BA۱ و بعد BA۲ آمد و در تمم کشورها خیز بالایی را پیدا کرد، اما اکنون موارد زیادی از واریانت‌هایی مانند BA۴ و BA۵ گزارش می‌شود. در عین حال یک زیرشاخه هم در آمریکا است که با نام BA۲.۱۲ گرفته است. بنابراین در حال حاضر می‌توان گفت تقریبا اکثریت واریانتی که می‌بینیم، اُمیکرون است. مقدار کمی دلتا در گردش است و زیرشاخه‌های اُمیکرون است.

ناجی گفت: در عین حال سرایت‌پذیری زیرشاخه‌های جدید اُمیکرون بیشتر است، اما درباره شدت بیماری‌زایی آن‌ها هنوز اطلاعاتمان کامل نیست و باید صبر کرد.

کد خبر 676756 برچسب‌ها اميكرون كروناويروس كرونا در ايران ماسک - سلامت واکسن کرونا پروتکل بهداشتی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: اميكرون كروناويروس كرونا در ايران ماسک سلامت واکسن کرونا پروتکل بهداشتی دز چهارم واکسن کرونا تزریق دز چهارم واکسن تزریق کرده اند رعایت پروتکل ها اشتباه محض تزریق کنند کرونا در کشور بیماری کووید واکسن تزریق سیستم ایمنی حال حاضر دز چهارم توان گفت عین حال کشور ما کرونا هم دز واکسن ا میکرون ۷۰ درصد دز سوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۰۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۱ اردیبهشت در ایران مصادف با روز جهانی کار و کارگر است و مهم‌ترین نکته در این باره حفاظت از کارگران در محیط‌های کاری، نقش‌ها و مسئولیت‌های کارگر و کارفرما، ارتقای فرهنگ ایمنی همچنین ارائه راهکارهای کنترلی در این حوزه است.

۶۰ درصد از جمعیت جهان هم به کار مشغول هستند و حق اساسی همه کارگران برای داشتن یک محیط امن و سالم از اهمیت بالایی برخوردار است. آن هم در حالی که آنها مدام در معرض حادثه شغلی یا حادثه ناشی از کار هستند که حین انجام وظیفه شغلی یا مرتبط با آن در داخل یا خارج از محل فعالیت رخ داده و جراحت، بیماری، صدمه یا فوت از جمله پیامدهای آن به شمار می‌رود.

سیدرضا روحانی و سیدمحمد شریف محسنی، کارشناسان شرکت بهره‌برداری راه آهن شهری تهران و حومه در یادداشتی به چند نکته مهم در این باره اشاره کرده‌اند.

مقایسه آمار حوادث کار در ایران و جهان

سازمان بین‌المللی کار تخمین می‌زند که حدود ۲.۳ میلیون زن و مرد در سراسر جهان هر ساله بر اثر حوادث یا بیماری‌های ناشی از کار فوت می‌کنند، یعنی بیش از ۶ هزار مرگ در روز.

این سازمان همچنین اعلام می‌کند که سالانه حدود ۳۴۰ میلیون حادثه شغلی و ۱۶۰ میلیون قربانی بیماری‌های ناشی از کار رخ می‌دهد و این در حالی است که مطابق آخرین داده‌های آماری سازمان بین‌المللی کار، میزان حوادث تصادف شغلی منجر به فوت و بیماری‌های ناشی از کار در حال افزایش است. این در حالی است که بیماری‌های مرتبط با کار بیشترین مرگ و میر را در بین کارگران ایجاد می‌کند و تخمین زده می‌شود که مواد خطرناک به تنهایی باعث مرگ ۶۵۱ هزار و ۲۷۹ نفر در سال است. صنعت ساختمان هم دارای نرخ نامتناسب بالایی از حوادث ثبت شده است. کارگران جوان و مسن‌تر هم در این حوزه آسیب‌پذیر هستند.

در ایران هم بر اساس اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سالانه از حدود ۱۰ هزار مورد حوادث ناشی از کار ۸۰۰ مورد به فوت منجر می‌شود که کمتر از میانگین جهانی است. همچنین بر اساس اعلام معاونت روابط کار وزارت کار ۳۸ درصد حوادث ناشی از کار در صنعت ساختمان و ۳۶ درصد در صنایع دیده می‌شود، در برخی صنایع مثل معدن هم خطرپذیری بالاتری وجود دارد، ولی به لحاظ رعایت نکات ایمنی در آنجا تنها ۲ درصد از حوادث ناشی از کار رخ می‌دهد. آماری که نشان می‌دهد هرجا استانداردها و ایمنی حین کار رعایت شود، صیانت از نیروی کار نیز حفظ می‌شود.

بر اساس گزارش سازمان بین المللی کار (ILO) بحران‌های جهانی متعدد روند احیای بازارکار جهانی را دچار وخامت کرده و نابرابری در کشورها را افزایش داده است. در آخرین نشست سالانه سازمان بین‌المللی کار و به گفته مدیر کل سازمان جهانی کار مقرر شده بیانیه اصول و حقوق بنیادین کار سال ۱۹۹۸ اصلاح و پیوستی در خصوص شرایط کار ایمن و ایمنی شغلی به این بیانیه اضافه شود.

ارتباط بین حوادث ناشی از کار و فرهنگ ایمنی

فرهنگ ایمنی در محیط کار به مجموعه از اعتقادات، ارزش‌ها، رفتارها و روش‌های کاری اشاره دارد که به ایجاد و حفظ یک محیط کار ایمن و سالم کمک می‌کند. این فرهنگ نه تنها از دیدگاه سازمانی مهم است بلکه از دیدگاه فردی هم اهمیت دارد، زیرا تأثیرگذاری فرهنگ ایمنی بر رفتارهای هر فرد در محیط کار بسیار بزرگ است.

بر این اساس برخی از عوامل (محیطی- رفتاری) که می‌توانند به افزایش حوادث ناشی از کار منجر شوند عبارتند از

۱. نقض استانداردهای ایمنی و بهداشتی در محیط کار

۲. ناکارآمدی یا ناسازگاری تجهیزات و ماشین‌آلات با استانداردهای ایمنی.

۳. فشار زیاد بر کارگران در زمان محدود

۴. فقدان آموزش و آگاهی از خطرات محیط کار

۵. عوامل محیطی آب و هوای نامناسب یا محیط‌های کاری دارای مواد خطرناک

۶. خستگی و خواب آلودگی کارگران به دلیل ساعات کاری طولانی

۷. عوامل روانی مانند استرس و فشارهای روانی و اجتماعی در محیط کار.

۸. رفتار نا ایمن کارگر

در مقابل، در محیط‌های کاری که فرهنگ ایمنی ضعیف است، ممکن است کارگران بیشتر تمایل داشته باشند تا از رعایت استانداردهای ایمنی چشم‌پوشی کنند و ریسک‌ها را نادیده بگیرند. این موضوع به افزایش حوادث ناشی از کار منجر می‌شود.

راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار

برای کنترل و کاهش حوادث ناشی از کار، انجام اقداماتی در سه حوزه‌ اصلی می‌تواند مؤثر باشد:

پیشگیری، تشخیص و مداخله.

در حوزه پیشگیری، رعایت استانداردهای ایمنی و بهداشتی، آموزش و آگاهی کوتاه و سریع ایمنی قبل از شروع کار و شناسایی، ارزیابی و کنترل خطرات و ریسک‌های محیط کار ضرورت دارد.

در حوزه تشخیص، بازرسی و ارزیابی مداوم خطرات محیط کار، گزارش‌دهی و تحلیل حوادث، شناسایی علل اصلی و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه ضروری است و در حوزه مداخله، تعهد مدیریت سازمان به ترویج فرهنگ ارتقاء ایمنی و بهداشت کار، مشارکت فعال کارکنان در مسائل ایمنی، باز طراحی تجهیزات، ماشین‌آلات و محیط کار(کاهش/ حذف خطرات) و تخصیص و استفاده از وسایل حفاظت ایمنی اهمیت دارد.

هماهنگی بین کار و کارگران ایمن با فرهنگ ایمنی محیط کار هم بسیار ضروری است. وقتی که هر دو طرف به ایمنی به عنوان اولین اولویت در محیط کار توجه کنند و مشارکت فعالی در اجرای اصول و استانداردهای ایمنی داشته باشند، احتمال وقوع حوادث ناشی از کار به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند و یک محیط کار ایمن و سالم برای همه فراهم می‌شود. بنابراین، توجه به ارتقاء فرهنگ ایمنی در محیط کار و ایجاد آگاهی و مسئولیت‌پذیری برای ایمنی در بین همه کارکنان سازمان می‌تواند به کاهش حوادث ناشی از کار کمک کند و محیط کاری ایمن‌تر را ایجاد نماید.

مفاد قانونی مرتبط با حوادث ناشی از کار

صیانت از نیروی کار را جمله اهداف مهم وزارت کار است و یکی از مباحث مهم و مورد تاکید در ماده ۸۵ قانون کار، حفظ و صیانت از نیروی کار و منابع مادی کشور است و رعایت نکات ایمنی قانون کار لازم‌الاجراست. در ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی نیز حوادث ناشی از کار به حوادثی گفته می‌شود که در حین انجام وظیفه و مواقعی اتفاق بیفتد که بیمه شده در کارگاه یا ساختمان و محوطه آن مشغول انجام کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه، ماموریتی را برعهده گیرد. در فصل چهارم قانون کار ۲۲ ماده قرار دارد که از حقوق مختلف صیانت از نیروی کار، تشکیل شورای عالی حفاظت فنی، تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها و تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی پیش بینی شده است.

مطابق ماده ۹۱ قانون کار هم کارفرمایان موظفند برای تامین حفاظت و سلامت کارگران در محیط کار، وسایل و امکانات لازم ایمنی را تهیه کرده و در اختیار آنها قرار دهند؛ کارگران نیز ملزم به استفاده و نگهداری مناسب از تجهیزات محافظتی و بهداشت فردی و رعایت دستورالعمل‌های مربوطه در محیط کاری خود هستند.

کد خبر 847573 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت کارگران معدن حوادث پزشکی

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ۱۶۰ میلیون نفر سالانه قربانی بیماری‌های ناشی از کار می‌شوند | راهکارهای ارتقاء فرهنگ ایمنی در محل کار