Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-29@10:17:56 GMT

اردبیل در تب و تاب میزبانی از گردشگران

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۱۱۷۸۷

اردبیل در تب و تاب میزبانی از گردشگران

استان اردبیل، شهره به عنوان چشمه‌های بهشتی از جاذبه های بی‌نظیر گردشگری طبیعی، فرهنگی و تاریخی برخودرار است و در تمام فصول سال، گردشگران بی‌شماری را از اقصی نقاط کشور به مهمانی خود فرا می‌خواند.

سولماز نعمتی / خبرنگار
به گزارش ایران آنلاین، استان اردبیل حتی در روزهای برفی سال نیز مورد استقبال گردشگران و توریست‌ها قرار دارد چرا که تمامی نیاز یک گردشگر را می‌تواند برآورده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پل معلق مشگین‌شهر، کوه سبلان با ظرفیت کوهنوردی، وجود پیست اسکی آلوارس و سرعین به عنوان شهر چشمه‌های بهشتی از جاذبه‌های پر بازدید استان اردبیل است. جاده های پر پیچ و خم و مملو از پوشش گیاهی متنوع، باعث می‌شود که دل هر مسافری در این جا و دیار بماند تا سفری مجدد را تجربه کند.
یکی از مناطق دیدنی استان اردبیل، شهر توریستی سرعین است؛ نامی که هر گردشگر در حافظه خود نگه داشته است. از استان شدن اردبیل تا پیشرفت شهر سرعین زمان زیادی نگذشته بود که مسافران از هر نقطه ایران به این شهر زیبا سرازیر شدند. سرعین فاصله زیادی با اردبیل ندارد. این شهر تنها ۲۸ کیلومتر با اردبیل فاصله دارد و به خاطر هوای بسیار خنکش در گرم‌‌ترین روزهای سال، تپه‌های سرسبز و زیبای سبلان و همینطور چشمه‌ های آب گرمش که از دل زمین می‌جوشند، هچون آهن ربا، دل هر گردشگری را می رباید.
در سال‌های پیش از کرونا با وجود اقلیم سردسیر این منطقه و سرمای زمستانی شدید، فصل‌های سرد سال نیز این شهر خالی از مسافر نبود و علاقه‌مندان به ورزش‌های زمستانی، برای استفاده از پیست اسکی آلوارس، در این شهر مهمان می‌شدند.

سفر به اردبیل در فصل‌های بهار و تابستان به دلیل خنکای هوایش بیش از بیش مورد توجه گردشگران است تا چند صباحی را دل به طبیعت بکر آن داده و در چشمه‌های آب گرمش، مرهمی بر دردهای خود بیابند.

اما با همه‌گیری شدن بیماری کرونا، صنعت گردشگری استان اردبیل نیز بیشترین ضربه را از تعطیلی‌ها و محدودیت‌های کرونایی متحمل شد به طوریکه فعالان این عرصه اغلب با تغییر شغل به دنبال کسب درآمد از محل دیگری شدند.
اغلب هتل‌ها و آبگرم‌های سرعین، مشگین‌شهر و دیگر مناطق گردشگری استان اردبیل در حال تغییر کاربری شدند و فعالان این عرصه بویژه تورگردان‌ها به دنبال بیکاری چند ماه گذشته در صدد پیدا کردن شغلی جدید به این و آن سو زدند. حتی مسافران برای اقامت در سرعین گزینه‌های زیادی نداشتند؛ زیرا اغلب هتل‌ها تعطیل شد و خانه‌های بومی بسیاری از ساکنان هم برای پذیرایی از گردشگران مهیا نبود. اما خوشبختانه با گذشت زمان و پایین آمدن آمار مبتلایان به بیماری کرونا و تغییر رنگ استان اردبیل به رنگ‌های زرد و سبز این امکان فراهم شد تا درهای گردشگری این استان به روی گردشگران گشوده شود و دوباره مسافران را به آغوش بگیرد و صنعت گردشگری، مزیت های اقتصادی و شغلی اش را بیش از بیش نمایان کند.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان اردبیل در گفت و گو با ایران آنلاین گفت: اردبیل تنها استانی است که به فاصله زیر 100 کیلومتری امکان دسترسی به کوه، دریا، جنگل و جاذبه های تاریخی طبیعی را دارد و این استان به عنوان ارزانترین مقصد گردشگری کشور شناخته شده است.
نادرفلاحی تصریح کرد: اردبیل علاوه بر جاذبه‌های طبیعی-  تاریخی با برخورداری از جاذبه‌های انسان ساخت مانند پل‌های معلق، پیست‌های اسکی و آبدرمانی‌های مدرن و  بیش از 110 چشمه آب گرم با خاصیت درمانی از مقاصد مهم گردشگری کشور محسوب می شود و از گذشته های دورتاکنون افراد زیادی برای مداوای بیماریهای گوناگون راهی سفر به این استان می شدند.

 

ضرورت ساخت هوشمندانه تأسیسات گردشگری

این مسئول در تبیین وضعیت گردشگری استان در دوران کرونا  و نیازمندی‌های آتی آن نیز گفت: بیماری کرونا نشان داد که ما برای توسعه گردشگری استان و مواجه با شرایط مشابه باید استانداردهای گردشگری خود را افزایش دهیم؛ تاسیسات گردشگری، هتل، اماکن و رستوران‌ها باید سطح استانداردهای بهداشتی خود را با رعایت پروتکل های بهداشتی برای بیمارهای پیش‌بینی نشده‌ و نوظهوری مانند بیماری کرونا افزایش بدهند، به عنوان مثال آبدرمانی هایی که پس از این در استان ساخته می‌شد لزوما باید روباز باشند و این امر فقط باافزایش نظارت و آموزش میسر خواهد شد که در دو سال گذشته این اقدام توسط اداره‌کل میراث فرهنگی استان انجام گرفته است؛ به عبارت دیگر باید به سمت گردشگری هوشمند و آینده‌نگر پیش برویم با این رویکرد تجهیزات و تأسیسات گردشگری مطابق با هرگونه شرایط بحران ساخته خواهد شد.
فلاحی در ادامه از برنامه هایی که برای توسعه امکانات و خدمات گردشگری و جاذبه‌های گردشگری دراستان اردبیل تدوین شده است، افزود: باتوجه به اینکه اردبیل در سال 2023 میزبان رویداد بین‌المللی پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو خواهد بود از سال گذشته اقدامات الزامی برای میزبانی شایسته از این رویداد با ساخت تأسیسات گردشگری با استانداردهای بین‌المللی مانند هتل‌های چهار و پنج ستاره، پیست‌های اسکی، پل‌های معلق و مجموعه‌های تفریحی و گردشگری در استان آغاز شده و با حمایت از سرمایه‌گذاران این اقدام به صورت پرشتاب درحال انجام است.
وی ابراز امیدواری کرد که تا سال 2023میلادی تمامی تأسیسات گردشگری در حال ساخت به بهره‌برداری برسد و شاهد میزبانی شایسته از گردشگری داخلی و خارجی در این رویداد بین‌المللی باشیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با بیان اینکه این استان با اقدامات انجام شده در تابستان 98 موفق شد رکورد بالاترین میزان ورود گردشگری به استان را ثبت کند، ادامه داد: مطابق آمارهای کشوری، استان اردبیل در این بازه مهمترین مقصد سفر در کشور بو. هر چند با شروع پاندومی کرونا، گردشگری استان اردبیل همانند سایر استان‌ها و کشورها دچار رکود شدید شد و شاهد کاهش شدید حضور گردشگر در استان بودیم اما تلاش کردیم با استفاده از این فرصت، سطح تأسیسات و خدمات گردشگری در استان را بازنگری و ارتقا دهیم و انتظار داریم در سال آتی در دوران پساکرونا شاهد حضور پرشور گردشگران در استان باشیم که اوج این اتفاق در رویداد اردبیل پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو در سال 2023 خواهد بود.
محمد نادری، از هتلداران شهرستان سرعین که سال‌های متمادی در این شغل امرار معاش داشته است، نیز در گفت و گو با ایران آنلاین گفت: با عبور از پیک کرونا امید به بازگشت رونق به صنعت گردشگری استان و در رأس آن سرعین هستیم.
پورجعفر، مدیر 4 مجموعه آب درمانی در منطقه سرعین و مشکین‌شهر نیز در گفت و گو با ایران‌آنلاین تصریح کرد: برای افزایش گردشگران به شهرستان سرعین نیازمند تبلیغات گسترده توسط مسئولان و رسانه ها هستیم. این شهرستان قابلیت جذب و میزبانی از گردشگران خارجی را نیز دارد که انتظار می‌‎رود با گسترش تبلیغات در سطح بین‌المللی، پای گردشگران را بیش از بیش به این منطقه باز کرد.
وی ضمن تأکید بر ضرورت حمایت مسئولان از فعالان گردشگری افزود: در مجموعه آبگرم‌هایی که مدیریت می‌کنیم، تمام امکاناتی که به مسافران ارایه می‌دهیم، بر عهده خودمان است که در شرایط کرونایی با توقف ورود گردشگران به این شهرستان همچون سایر مناطق کشور ما نیز متحمل خسارات اقتصادی شدیم.
پورجعفر، با تأکید بر اینکه رعایت پروتکل های بهداشتی هنوز هم برای ما اهمیت دارد، ادامه داد: سعی می‌کنیم که از مسافران و مراجعه کنندگان کارت بهداشت کرونا، دریافت کنیم تا از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری کنیم.
این فعال بخش خصوصی از مسئولان خواست تا با پیوند هرچه بیشتر با آنها، زمینه رونق و شکوفایی گردشگری استان را فراهم کنند.
گفتنی است، پیش از شیوع ویروس کرونا  ۳۲ واحد هتل، ۸۷ واحد هتل آپارتمان، ۹۸ واحد مهمان‌پذیر، سه واحد کمپینگ و ۲ مجتمع گردشگری در کنار ۲ واحد اقامتگاه بوم‌گردی سالانه پذیرای هشت میلیون نفر گردشگر داخلی و افزون بر ۱.۶ میلیون گردشگر خارجی را در این استان میزبانی می‌کردند.


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: گردشگری استان اردبیل تأسیسات گردشگری گردشگری کشور بیماری کرونا ایران آنلاین بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۱۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: در حال حاضر قریب به ۹۰ پروژه در حوزه گردشگری استان اردبیل در حال اجرا است که سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰ همتی در این پروژه‌ها انجام می‌شود و نشان‌دهنده حرکت رو به جلوی گردشگری استان اردبیل است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن محمدی ادیب در دیدار با مسئولان بانک گردشگری اظهار کرد: در حال حاضر قریب به ۹۰ پروژه در حوزه گردشگری استان اردبیل در حال اجرا است که سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰ همتی در این پروژه‌ها انجام می‌شود و نشان‌دهنده حرکت رو به جلوی گردشگری استان اردبیل است.

وی افزود: ما از بانک گردشگری به‌عنوان یک بانک تخصصی و متولی در حوزه گردشگری انتظار داریم که در حوزه گردشگری اردبیل با توجه به پتانسیل‌های موجود فعالیت ویژه‌ای داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل تاکید کرد: اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل حمایت ویژه‌ای از سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری انجام می‌دهد و موافقت اصولی بی‌نام برای مناطق و پروژه‌های مستعد در استان صادر شده است که بانک گردشگری می‌تواند در این راستا با مشارکت سرمایه‌گذاران در این موارد فعالیت کند.

محمدی ادیب ادامه داد: همچنین مطابق توافقات اولیه به‌دست آمده تشکل‌های حرفه‌ای گردشگری استان با بانک گردشگری در راستای همکاری‌های بیشتر و تعریف ساز و کارهای حمایتی تفاهمنامه امضا می‌کنند تا بتوانیم از ظرفیت مجموعه‌های گردشگری استان و منابع بانک گردشگری برای رونق و توسعه این صنعت در استان استفاده کنیم.

کد خبر 748853

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • سومین جشنواره چند رسانه‌ای گردشگری کشور به میزبانی کرمان برگزار می‌شود
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران