Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه معاملات غیرقانونی و فردایی ارز به‌ سادگی قابل شناسایی نیست، گفت: البته مسدود سازی حساب‌های غیرمجاز و برخورد با معاملات غیرمجاز ارزی می‌بایست توسط نهاد‌های نظارتی انجام شود.

 وزارت اطلاعات در روز‌های گذشته با همکاری بانک مرکزی و با دستور مقام قضائی، حساب‌های بانکی 454 نفر از عوامل غیرمجاز ارزی را در سطح کشور شناسایی و مسدود کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اقدام اخیر وزارت اطلاعات 9219 فقره حساب بانکی با گردش بیش از 60 هزار میلیارد تومان مورد بررسی قرار گرفته و مسدود شده است.

گفتنی است، مطابق با اظهارات مقامات بانک مرکزی و همچنین بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه خرید و فروش ارز خارج از شبکه بانک‌ها و صرافی‌های مجاز، قاچاق محسوب می‌شود؛ اینگونه معاملات عمدتاً از طریق فضای مجازی و خارج از زمان فعالیت بازار رسمی انجام می‌شود.

در این معاملات، افراد در پایان یک روز، در رابطه با قیمت ارز در روز آتی با یکدیگر وارد معامله می‌شوند؛ در واقع این افراد بر اساس پیش‌بینی‌هایی که از نرخ ارز در روز آینده دارند، کسب سود کرده و یا دچار ضرر می‌شوند.

اکثر این معاملات صرفاً روی کاغذ و به منظور نرخ‌گذاری کاذب و تغییر محاسبات بازارساز صورت می‌گیرد؛ این موارد غالباً تحت تأثیر اخبار نادرست خصوصاً در ایام تعطیلی بازار رسمی، اوج می‌گیرد و موجب افزایش تقاضا می‌شود.

التهاب کاذب بازار ارز از طریق معاملات غیر مجاز

معاملات غیرمجاز ارزی به عنوان ابزاری برای نوسان‌گیران و دلالان و در جهت افزایش انتظارات تورمی جامعه عمل می‌کنند و بازار ارز را تحت تأثیر سیگنال‌های نادرست، به شدت تهییج کرده و موجب التهاب بازار و افزایش قیمت ارز می‌شود.

پیش از این محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بازار غیر رسمی با حجم بسیار اندک خود به علت بی‌ضابطه بودن توانسته در کشور التهاب‌آفرینی کند، گفت: متأسفانه این التهابات بعضاً به بازار حواله و سامانه نیما که عمده معاملات ارزی در آن صورت می‌گیرد نیز تسری پیدا می‌کند.

تأثیرپذیری بالای بازار ارز از اخبار مثبت و منفی

در همین ارتباط خبرنگار تسنیم، در گفت‌وگو با کامران ندری کارشناس اقتصادی، درباره تأثیرگذاری اخبار مثبت و منفی اقتصادی بر روند بازار ارز گفت: بازار ارز نسبت به سایر قسمت‌ها سریع‌تر تأثیر می‌پذیرد بنابراین اقداماتی از قبیل انسداد حساب‌های بانکی غیرمجاز ارزی و رمز ارز بر این حوزه کمی موثر خواهد بود ولی همچنان بازار ارز روند طبیعی خود را طی می‌کند.

ندری گفت: ضمن اینکه عمل به وظایف نهادهای نظارتی لازم است ولی پیش‌بینی‌های فعالان اقتصادی از آینده و همچنین روند عرضه و تقاضا نیز بر بازار ارز موثر است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه معاملات غیرقانونی و فردایی به‌ سادگی قابل شناسایی نیست، گفت: البته مسدود سازی حساب‌های غیرمجاز و برخورد با معاملات غیرمجاز ارزی می‌بایست توسط نهاد‌های نظارتی انجام شود.

 در حالی که بازار ارز در شرایط خاصی به سر می‌برد و هرگونه اقدام غیر قانونی و مخرب می‌‎تواند روند افزایشی نرخ دلار را تشدید کند، بنابراین اقداماتی نظیر مسدودسازی 9219 حساب بانکی متعلق به 545 عامل غیرمجاز ارزی می‌تواند بخشی مهمی از تأثیر عوامل مخرب بر روند بازار ارز را کاهش دهد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: معاملات غیرمجاز ارز غیرمجاز ارزی بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۲۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی

امتداد - بانک مرکزی با ابزار‌های موثر فرصتی را فراهم کرد تا تقاضای سفته‌بازی وارد بازار ارز نشود و فضا برای ورود تقاضا‌های حقیقی باز شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، جعفر قادری؛ عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در خاموش سازی مدبرانه تنش‌های ارزی هفته‌های اخیر در کشور اظهار کرد: یکی از موضوعات مهمی که در بیش از یک سال گذشته جزیی از عملکرد موثر بانک مرکزی محسوب می‌شود، ورود درست به بازار ارز در راستای جلوگیری از التهاباتی است که با هدف تخریب معیشت مردم و کسب سود عده قلیلی بر پا شده است.

وی در این باره تاکید کرد: بانک مرکزی در روز‌هایی که شاهد نوسان هیجانی بالا رفتن نرخ ارز بودیم تلاش کرد تا با سیاست‌های درست و عدم دامن زدن به افزایش قیمت، بازار ارز را به خوبی مدیریت کند، ضمن اینکه درباره هیجانی بودن این نوسانات به خوبی و درستی اطلاع رسانی کرد.

نماینده مردم شیراز در مجلس گفت: آگاهی دادن بانک مرکزی به دارندگان سرمایه‌های خرد مبنی بر اینکه نباید در دام سفته بازانی افتاد که چند روزی به دنبال بالا بردن کاذب تقاضای ارز در بازار هستند تا منافع مالی خود را تامین کنند، سبب شد بسیاری از مردم وارد این مسیر نشوند و در کنار التهاب آفرینان بازار ارز قرار نگیرند.

قادری افزود: اطلاع رسانی بانک مرکزی موجب جلوگیری از زیان بسیاری از مردم شد؛ چرا که سفته بازان با ایجاد فضای هیجانی کاذب به دنبال بالا بردن نرخ ارز با نمایش وجود متقاضی بسیار زیاد در این بازار بودند؛ در حالی که مشخص بود بازار به سرعت افت می‌کند و قیمت ارز به نرخ‌های سابق برمی گردد.

این نماینده خانه ملت تصریح کرد: در این شرایط بانک مرکزی با ابزار‌های اطمینان بخش و موثر فرصتی را فراهم کرد تا تقاضای سفته بازی وارد بازار نشود و فضا برای ورود تقاضا‌های واقعی باز شود.

بساط گرانفروشی ارز جمع شد

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: بانک مرکزی با تخصیص درست و به موقع ارز مختص واردات کالا‌های اساسی و نهاده‌ها باعث اطمینان بیشتر در فعالان اقتصادی شد؛ بنابراین زمینه‌ای برای وجود تلاطمات در بازار ارز باقی نماند و به این دلیل بساط گرانفروشی ارز و بازار گرم کنی بالا بردن نرخ ارز هم جمع شد.

وی معتقد است: در چنین شرایطی مردم نیز نباید اسیر التهاب آفرینی‌های دلالان ارزی شوند و منابع مالی خود را در جایی هزینه کنند که ممکن است به همان سرعتی که بر قیمت آن افزوده شده به همان سرعت نیز در مسیر کاهش نرخ قرار بگیرد؛ درست شبیه به روندی که در افزایش و کاهش نرخ ارز طی روز‌های اخیر شاهد آن بودیم. در واقع مردم باید بدانند اسیر شدن در این بازار‌ها به زیان آنهاست لذا نباید به چنین التهاباتی دامن بزنند.

قادری تاکید کرد: بانک مرکزی در چنین شرایطی باید روش‌های متعددی را در پیش بگیرد تا بخشی از مردم که نگران حفظ قدرت خرید هستند بتوانند قدرت خرید خود را حفظ کنند؛ مثل سپرده گذاری ارزی که می‌تواند منجر به کاهش تلاطمات ارزی در چنین زمان‌هایی شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • هشدار پلیس فتای سمنان درباره فروشنده های دوره گرد
  • اطمینان خاطر فعالان اقتصادی با ابزار‌های موثر بانک مرکزی
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است