Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان آمریکایی و ایتالیایی در بررسی مشترکی، توانایی نوعی پادتن را در مقابله با کووید-۱۹ ارزیابی کردند که به عنوان قوی‌ترین پادتن در برابر این بیماری شناخته شده است.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از ساینمگ، دانشمندان "مؤسسه پژوهشی اسکریپس"(TSRI) آمریکا و "موسسه علوم زیستی توسکانا"(TLS) ایتالیا در سال گذشته، خون ۱۴ نفر را که از کووید-۱۹ نجات یافته بودند، مورد بررسی قرار دادند تا قوی‌ترین پادتن‌ها در برابر "کروناویروس سندروم حاد تنفسی ۲"(SARS-CoV-2) را پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر می‌رسید یکی از این پادتن‌ها که "J08" نام داشت، بتواند هم به جلوگیری از کووید-۱۹ و هم به درمان آن کمک کند.

همان گروه پژوهشی اکنون نحوه اتصال J08 به سویه‌های گوناگون کروناویروس را در ترکیب‌های مختلف بررسی کرده‌اند و توضیح داده‌اند که چه چیزی باعث می‌شود تا این پادتن مونوکلونال، بسیار قوی باشد. این پژوهش نشان می‌دهد که پادتن J08 به دلیل انعطاف‌پذیری خود، احتمالا در برابر انواع آینده کووید-۱۹ مؤثر باقی خواهد ماند.

"اندرو وارد"(Andrew Ward)، استاد مؤسسه پژوهشی اسکریپس و از پژوهشگران این پروژه گفت: اگرچه ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم که چه گونه‌هایی از کووید-۱۹ در آینده ظاهر می‌شوند اما درک جزئیات مربوط به J08 نشان می‌دهد که چه عاملی علیه ویروس کار می‌کند و شاید به ما کمک کند تا بدانیم که چگونه می‌توانیم پادتن‌ها را مهندسی کنیم تا قوی‌تر شوند.

هنگامی که شخصی در معرض ویروسی مانند کروناویروس قرار می‌گیرد، بدن او پادتن‌های مختلفی را تولید می‌کند که به بخش‌های گوناگون ویروس متصل می‌شوند تا آن را از بدن پاک کنند. دانشمندانی که واکسن‌ها و درمان‌های ضد کووید-۱۹ را طراحی می‌کنند، به این موضوع علاقه دارند که چه چیزی باعث می‌شود برخی از این پادتن‌های تولید شده به صورت طبیعی مانند J08، از بقیه پادتن‌ها مؤثرتر باشند. ماه‌ها پس از اینکه وارد و همکارانش برای نخستین بار J08 را شناسایی کردند، مشخص شد که این پادتن برخلاف بسیاری از پادتن‌های دیگر، در برابر سویه‌های مختلف کووید-۱۹ قوی است.

پژوهشگران در این پروژه جدید، ساختار سه‌بعدی J08 را هنگام اتصال به پروتئین خوشه‌ای کروناویروس بررسی کردند. آنها تایید کردند که J08 با موفقیت به سویه‌های آلفا، بتا، گاما و دلتا متصل می‌شود، ویروس‌ها را خنثی می‌کند و به جلوگیری از تکثیر آنها می‌پردازد. با وجود این، J08 حدود هفت برابر کندتر به سویه اُمیکرون متصل شد و سپس به سرعت جدا شد. برای خنثی‌سازی کامل سویه اُمیکرون در مقایسه با سویه‌های دیگر، J08 تا حدود ۴۰۰۰ برابر بیشتر مورد نیاز بود.

"گابریل اوزوروسکی"(Gabriel Ozorowski)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این پادتن به سویه‌های دیگری غیر از اُمیکرون، به سرعت متصل می‌شود و تا ساعت‌ها از بین نمی‌رود. پادتن به اُمیکرون نیز متصل می‌شود اما خیلی سریع از بین می‌رود. ما دو تغییر ساختاری را که باعث این امر می‌شوند، شناسایی کردیم.

این گروه پژوهشی نشان دادند که در همه سویه‌های اُمیکرون، J08 به بخش بسیار کوچکی از ویروس متصل می‌شود. این بخش کوچک حتی با جهش ویروس نیز در وضعیت مشابه می‌ماند. علاوه بر این، J08 می‌تواند در دو جهت کاملا متفاوت متصل شود.

"جاناتان تورس"(Jonathan Torres)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این ردپای کوچک و انعطاف‌پذیر، بخشی از این موضوع را مشخص می‌کند که چرا J08 قادر به مقاومت کردن در برابر بسیاری از جهش‌ها است. جهش‌ها بر اتصال پادتن تأثیر نمی‌گذارند؛ مگر این که در این قسمت بسیار کوچک از ویروس باشند.

سویه اُمیکرون دارای دو جهش موسوم به "E484A" و "Q493H" بود که ناحیه کوچکی از ویروس را که مستقیما با J08 در ارتباط است، تغییر دادند و آن را در جای خود تثبیت کردند. وارد و همکارانش دریافتند که اگر فقط یکی از این جهش‌ها وجود داشته باشد، J08 همچنان می‌تواند به ویروس متصل شود و آن را خنثی کند اما وجود هر دو جهش، عاملی است که J08 را در برابر سویه اُمیکرون کمتر موثر می‌کند.

پژوهشگران می‌گویند که این نتایج جدید، از ادامه آزمایش‌های بالینی پادتن مونوکلونال براساس J08 پشتیبانی می‌کنند.

اوزوروسکی گفت: ما کاملا مطمئن هستیم که سویه‌های آینده لزوما مانند اُمیکرون، هر دو جهش حیاتی را به صورت همزمان نخواهند داشت. بنابراین، ما امیدوار هستیم که J08 همچنان بسیار مؤثر باشد.

این پژوهش، در مجله "PNAS" به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کووید 19 ، کروناویروس ، پادتن ، کرونا در جهان ، همهباهمعلیهکرونا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کووید 19 کروناویروس پادتن کرونا در جهان سویه ا میکرون متصل می شود کووید ۱۹ پادتن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۴۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک همه‌گیری دیگر در راه است!

آفتاب‌‌نیوز :

بحران شیوع آنفلوآنزای پرندگان- که به عنوان H۵N۱ شناخته می‌شود- در مزارع لبنی نشان از این واقعیت دارد که سازمان‌های سلامتی و بهداشت عمومی از همه‌گیری کرونا درس نگرفته‌اند- یا حداقل این که نتوانسته‌اند درس‌های کووید را جذب و هضم کنند.

شیوع آنفولانزای پرندگان در مزارع، مرغداری‌ها و گاوداری‌های ایالات متحده هم‌چنان با سرعت ادامه دارد و به گفته دانشمندانی که از سرعت و روند این شیوع شگفت‌زده شده‌اند، این روز‌ها این موضوع به مرحله هشداردهنده رسیده است.

هفته گذشته وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا بالاخره تأیید کرد که H۵N۱ نه تنها از پرندگان به پرندگان یا از پرندگان به گله‌های دام سرایت می‌کند، بلکه در بین گاو‌ها نیز شروع به انتقال کرده است. این در حالی است که گزارش‌های رسانه‌ها حکایت از این می‌کند که در تعداد بسیاری از گاو‌ها انتقال و ابتلا به آنفلوآنزای پرندگان بدون علامت خاصی روی می‌دهد.

اگرچه هنوز خطر ابتلا به این بیماری برای انسان‌ها زیاد نیست، اما واضح است که برای این که مسیر و شیوه انتقال این ویروس کنترل شود، کار‌های بسیار بیشتری باید انجام گیرد.

این امر مستلزم آن است که سازمان غذا و داروی آمریکا و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها از لاک خود بیرون آمده و مسیر درستی پیش بگیرند. در واقع این روز‌ها ناامیدی محسوسی در میان متخصصان بیماری‌های عفونی وجود دارد که آژانس‌های بهداشتی و سلامتی بیش از حد لازم از اطلاعات مهم محافظت می‌کنند و در نظارت بر ویروس و روش‌های انتقال آن بسیار محافظه‌کار و ترسو هستند. به عنوان مثال، تاکنون در زمینه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان تعداد و روند آزمایش‌ها محدود بوده است و تا همین روز‌های اخیر به رغم شیوع محسوس بیماری در بین پرندگان و دام‌ها، اما، تنها تعداد انگشت‌شماری از توالی‌های ویروسی به صورت عمومی به اشتراک گذاشته شده بود- که می‌تواند رویکردی نگران‌کننده و هشدارآمیز به شمار آید.

منبع: شفقنا

دیگر خبرها

  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • هفت میلیون خانوار به شبکه فیبر نوری متصل هستند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • شرکت گاز کردستان 1268 واحد تولیدی و صنعتی مصوبه شورای اقتصاد را به شبکه سراسری گاز متصل کرد
  • ۱۲۶۸ واحد تولیدی و صنعتی کردستان به شبکه سراسری گاز متصل شدند
  • سلیمی نمین: مسائل فرهنگی را نمی‌توانیم یک سویه حل کنیم/ صفارهرندی: نسل ما انقلاب را از معبری دریافتند که پیشانی آن امام بود؛ خدشه به امام کل آن معبر را نابود می‌کند
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • بیش از 22 هزار خانوار یزدی تا شهریور ماه به فیبرنوری متصل می شوند