Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از والدین هنگامی که فرزندانشان ساعت‌های طولانی به صفحه‌نمایش تلوزیون، گوشی، تبلت و رایانه خیره می‌شوند، نگران عواقب آن هستند که ممکن است باعث کم‌هوشی آن‌ها شود. با این حال یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که صرف زمان بیشتر از حد متوسط برای بازی‌های ویدیویی می‌تواند به تقویت هوش کودکان کمک کند.

به گزارش newatlas.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

com، محققان مؤسسه کارولینسکا در سوئد، آزمایش‌های روان‌شناختی را بر روی بیش از ۵ هزار کودک ۱۰ تا ۱۲ ساله انجام دادند تا توانایی‌های شناختی عمومی آن‌ها را اندازه‌گیری کنند. در این مطالعه از کودکان و والدین آن‌ها پرسیده شد که چه مقدار زمانی را صرف تماشای تلویزیون، فیلم، بازی‌های ویدیویی و تعامل با شبکه‌های اجتماعی می‌کنند. محققان پس از دو سال پیگیر آن کودکان شدند تا تست‌های روانشناسی را مجددا تکرار کنند.

نتایج این مطالعه نشان داد، کسانی که بازی‌های بیشتری از میانگین تعیین شده، انجام می‌دادند، ضریب هوشی خود را حدود ۲.۵ امتیاز بیشتر از میانگین تعیین شده، افزایش دادند. همچنین این تحقیقات نشان داد که اثر مثبت یا منفی به دلیل تماشای تلویزیون یا رسانه‌های اجتماعی ثبت نشده است.

تورکل کلینگبرگ، استاد علوم اعصاب شناختی در بخش علوم اعصاب در مؤسسه کارولینسکا می‌گوید، به طور متوسط کودکانی که در ده سالگی بازی‌های ویدیویی بیشتری انجام می‌دهند، باهوش‌تر از کودکانی نیستند که بازی نمی‌کنند، اما با گذشت دو سال بیشترین مقدار هوش را نشان می‌دهند.

باتوجه به این مطالعه، محققان یک شاخص هوش از پنج کار که عبارتند از دو کار در درک مطلب و واژگان، یکی در مورد توجه و عملکرد اجرایی، یکی در مورد ارزیابی پردازش دیداری فضایی و دیگری در مورد توانایی یادگیری ایجاد کردند. همچنین تکرار تست‌های روان‌شناختی در فواصل دو ساله، باعث می‌شود، محققان بتوانند چگونگی عملکرد کودکان را از یک جلسه آزمون به جلسه دیگر که متفاوت است، بررسی کنند و تفاوت‌های ژنتیکی که می‌تواند بر هوش تاثیر بگذارد یا با آن‌ها مرتبط باشد را کنترل کنند.

بیشتر بخوانید

آموزش موفقیت آمیز بازی کردن به موش‌ها باشگاه خبرنگاران جوان فضای مجازی دريچه فناوری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بازی رایانه ای هوش مصنوعی تقویت حافظه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۹۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه ساری در انگلیس تلاش کرده اند محتوای چربی (لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند. 

این فناوری نوین با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های «یوکوگاوا» «Yokogawa» و «سایکس» «Sciex» توسعه یافته است.

نظارت بر محتوای چربی

لیپید‌ها اجزای مهمی در سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

پژوهشگران از سامانه تک سلولی شرکت یوکوگاوا موسوم به SS۲۰۰۰ استفاده و سلول‌های سرطانی منفرد را از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه برداری کردند. این سامانه‌ی نوآورانه، سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان بررسی دقیق را فراهم می‌آورد.

عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در گام بعدی، محققان با رنگ آمیزی این سلول‌ها با رنگ فلورسنت، توانستند قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند. آنها سپس با سایکس برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف سنجی جرمی همکاری کرده و توانستند لیپید‌ها را شکسته و ساختار واقعی سلول را مشخص کنند.

کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

مجریان این مطالعه از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری می‌گویند مشکل سلول‌های سرطانی این است که «هیچ دو سلولی شبیه هم نیستند» و همین موضوع طراحی یک درمان مطلوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی از سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در مقابل درمان مقاومت می‌کنند.

با این حال، همیشه ثابت شده مطالعه سلول‌های زنده با جزئیات کافی برای درک واقعی ساختارشان پس از خارج کردن آنها از محیط طبیعی، دشوار است.

به همین دلیل نمونه برداری سلول‌های زنده زیر میکروسکوپ و بررسی یک به یک محتوای چربی آنها برای محققان همیشه جذاب و هیجان انگیز بوده است.

دانشمندان همچنین از این رویکرد جدید برای مطالعه مولکول‌های چربی لیپید‌ها در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب است که محققان تفاوت‌هایی را در ویژگی‌های لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

مجریان این پژوهش ادعا می‌کنند روش آنها راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا دیده نشده هموار می‌کند. یک روز، ممکن است بتوان نحوه تعامل تک سلول‌های سرطانی را با سلول‌های اطرافش مشاهده کرد؛ پیشرفتی که به ارائه درمان‌های جدید و هدفمندتر منجر خواهد شد.

این شیوه فناورانه می‌تواند شناخت ارزشمندی از چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه داده و به پزشکان در درک تاثیر پرتو درمانی سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند؛ مقاومتی که می‌تواند منجر به عود سرطان شود.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • محققان : مغز انسان در حال بزرگ‌تر شدن است
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • هوجیچا ؛ از چای سبز برشته شده ژاپنی تا تقویت عملکرد شناختی!
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟