Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه زمانیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که نبود قانون برای حمایت از کودکان، سبب ضایع شدن حق آن‌ها می‌شود، اظهار کرد: آمریکا از جمله اولین کشورهایی است که در زمینه حقوق کودکان فعالیت داشته، البته آن قوانین هم تخصصی نیستند و برای حمایت کودکان در فضای مجازی تدوین شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مدرس دانشگاه با اشاره به این که ماده ۳۴ کنوانسیون بین‌المللی CRC در بحث اختصاصی کودکان مطرح می‌کند که انتشار عکس‌ها و فیلم‌های تحریک کننده از کودکان در فضای مجازی ممنوع است، افزود: قانون اختصاصی برای حمایت از کودکان و فضای مجازی در ایران وجود ندارد؛ اما می‌توان از همان قوانینی که وجود دارد یعنی قانون حمایت از کودکان و نوجوانان تبعیت کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: قانون حمایت از کودکان و نوجوانان ایران تحت عنوان سلامت روانی کودکان مصوب سال ۱۳۸۱ است. می‌توان از این مفهوم برداشت‌های زیادی داشت و با تکیه بر این مفهوم آسیب‌هایی که موجب ضرر رساندن به سلامت روان کودک می‌شود، مانند نقض حریم خصوصی به دلیل انتشار تصاویر، از حقوق کودکان دفاع کرد. بنابراین می‌توان گفت در سراسر جهان قانون اختصاصی وجود ندارد و تنها ماده قابل استناد، ماده ۳۴ کنوانسیون CRC است.

زمانیان درباره آسیب‌های فضای مجازی برای کودکان گفت: جدای از این که ممکن است کودکان به دلیل انتشار عکس‌هایشان در محیط خارج مورد سواستفاده افراد سودجو قرار بگیرند، فضای مجازی، هویتی غیرواقعی برای کودکان می‌سازد. به طوری که ممکن است فرد در بزرگسالی این شخصیت را نپذیرد، برای مثال دختری اتریشی به عکس‌هایی که خانواده‌اش در کودکی از وی منتشر کرده بودند، شکایت داشت.

فرهنگ‌سازی و قانونگذاری؛ ابزارهای مهم برای مقابله با سواستفاده از کودکان در فضای مجازی

این مدرس حقوق دانشگاه آزاد با تصریح بر این که فرهنگ‌سازی و قانون‌گذاری دو ابزار مهم برای مقابله با سواستفاده از کودکان است، تاکید کرد: هر کشوری وظیفه دارد با توجه به فرهنگ و آداب و رسوم و بومی‌سازی قوانین برای کشور خودش قانون تدوین کند.

وی افزود: ایران هم باید باتوجه به فرهنگ ایرانی که همسو با فرهنگ اسلامی است، قوانینی برای فضای مجازی به خصوص در مورد کودکان تدوین کند. وقتی قانون اختصاصی وجود داشته باشد، به راحتی می‌توان از حقوق کودکان دفاع کرد. در قانون فعلی ایران، ۲ سال زندانی برای سواستفاده از کودکان در فضای مجازی در نظر گرفته شده، حال تصور کنید که این رفتار بزهکارانه از سوی پدر و مادر انجام شود و آنها به زندان بروند. زندانی شدن پدر و مادر سبب می‌شود کودک سرپرست خود را از دست بدهد که نتیجه نامناسبی است. 

زمانیان در پایان اظهار کرد: علاوه بر قانون‌گذاری و فرهنگ‌سازی، لازم است که سازمان‌های مردم نهادی در این زمینه تاسیس شود و به صورت تخصصی پیگیری کند.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1140721 برچسب‌ها فضای مجازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: فضای مجازی کودکان در فضای مجازی حمایت از کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۹۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، کارگردان فیلم سینمایی «لازانیا» درباره ساخت فیلم انیمیشن و ارتباط بهتر مخاطب با این آثار گفت: من به سینمای انیمیشن نیز علاقه دارم و اتفاقاً دو طرح برای ساخت اثر در این قالب نوشته‌ام. من هیچ‌گاه به دنبال کسب جایزه از جشنواره‌ها نبودم و سینمایی که مورد علاقه‌ام بوده را دنبال کردم و در فیلم‌هایم به فضای فانتزی همواره توجه داشته‌ام. سینمای من غیر از فیلم «دزد و پری» که مختص مخاطب خردسال است، معمولاً سینمایی است که مخاطبش خانواده‌ها هستند و سعی دارم قصه‌پردازی کنم و فانتزی را هم به خوبی می‌شناسم. سریال «دیو و ماه پیشونی» همزمان در چهار پلتفرم پخش شد توانست جزو پربیننده‌ترین سریال‌های کودک و نوجوان شبکه نمایش خانگی باشد. در این سریال سعی کردم خانواده‌ها و کودکان را به شاهنامه و کتابخوانی علاقه‌مند کنم و جالب است که در زمان پخش خانواده‌هایی که حتی بچه‌های ۵ یا ۶ساله داشتند و بچه‌هایشان توان خواندن و نوشتن نداشتند هم از علاقه‌مند شدن آن‌ها به شاهنامه می‌گفتند و این برای من اتفاق بسیار خوشایندی بود. متأسفانه همانطور که پیش‌تر گفتم شرایط سینمای کودک بسیار بد است و اگر حمایت نهادهای دولتی نباشد ساخت فیلم تقریباً غیرممکن است. همیشه مسئولان شعارهای خوبی برای حمایت از این سینما مطرح کرده‌اند اما هیچ‌گاه عملکردی که شاهد بودیم در حد شعارهای مطرح شده نبوده و واقعیت موجود در سینمای کودک بسیار ناامیدکننده است.


این کارگردان درباره موضوع فیلم «والدین امانتی» توضیح داد: اولین مسئله‌ام برای ساخت یک فیلم کودک و نوجوان سرگرم‌کننده بودن اثر است. در «والدین امانتی» یکی از مفاهیمی که مدنظر داشتم مسئله محیط زیست بود. متأسفانه محیط زیست ما با بی‌توجهی در خطر از دست رفتن است و به نظر من بسیار مهم است که نسل جدید نگاهی دلسوزانه به محیط زیست داشته باشد.

وی افزود: لوکیشن فیلم «والدین امانتی» در جنگل‌های هیرکانی است که درخت‌هایی مربوط به قرن‌ها قبل در آن حضور دارند و شاید برخی درختان مربوط به چهارهزار سال پیش باشند اما متأسفانه امسال شاهد بودم که نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ هزار درخت را قطع کرده‌اند تا یک پارکینگ بسازند و اتفاقاتی اینچنین نشان می‌دهد که ما درباره محیط زیست نیاز به فرهنگ‌سازی داریم. همانطور که گفتم یکی از دغدغه‌های من همین مسئله بود و قصد داشتم اهمیتش را به کودکان گوشزد کنم و فکر می‌کنم مهم‌ترین مسئله برای نجات محیط زیست این است که به کودکانمان حفاظت از آن را آموزش دهیم. موضوع بعدی که در این فیلم مدنظر داشتم موضوع خانواده و احترام به پدر و مادر بود. خانواده برای من کلمه‌ای قابل احترام است و سعی کردم در قالبی سرگرم‌کننده اهمیت آن را برای کودکان و نوجوانان بازگو کنم.

قناعت در پایان اظهاراتش تأکید کرد: خوشبختانه از نتیجه کار و محصول نهایی رضایت دارم و اکران آنلاین نیز تا الآن برایم با بازخوردهای خوبی همراه بوده و از مسئولان فیلم‌نت نیز تشکر می‌کنم که شرایطی را برای اکران این اثر فراهم کردند.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900919

دیگر خبرها

  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • ترویج کودک همسری در اینستاگرام برای تبلیغ آرایشگاه زنانه
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام
  • بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه دراینستاگرام
  • وزیر ارشاد: به کنسرت رپ مجوز ندادیم
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود