Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ روزنامه آفتاب یزد نوشت: ‬در‭ ‬یک‭ ‬مقطع‭ ‬تاریخی‭ ‬که‭ ‬از‭ ‬پنجاه‭ ‬سال‭ ‬پیش‭ ‬با‭ ‬علوم‭ ‬جدید‭ ‬آغاز‭ ‬شد‭ ‬هدف‭ ‬اصلی،‭ ‬کسب‭ ‬مدرک‭ ‬شد‭ ‬و‭ ‬بس‭. ‬بسیاری‭ ‬از‭ ‬شیمی‭ ‬خواندگان‭ ‬نظری‭ ‬فرق‭ ‬اسید‭ ‬جامد‭ ‬با‭ ‬سنگ‭ ‬پارا‭ ‬ندانسته‭ ‬اما‭ ‬کارشناس‭ ‬شدند‭. ‬

انبوهی‭ ‬از‭ ‬محفوظات‭ ‬به‭ ‬مغز‭ ‬ما‭ ‬و‭ ‬فرزندان‭ ‬ما‭ ‬ریخته‭ ‬می‌شود‭ ‬که‭ ‬در‭ ‬فردای‭ ‬امتحان‭ ‬به‭ ‬دست‭ ‬فراموشی‭ ‬سپرده‭ ‬می‌شود‭.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‬دروس‭ ‬و‭ ‬کتبی‭ ‬که‭ ‬نه‭ ‬به‭ ‬درد‭ ‬دنیای‭ ‬ما‭ ‬خورد‭ ‬ونه‭ ‬به‭ ‬درد‭ ‬آخرت‌مان‭ ‬خواهد‭ ‬خورد‭ ‬فقط‭ ‬ذهن‭ ‬و‭ ‬مغز‭ ‬مارا‭ ‬فرسوده‭ ‬کردند‭. ‬

امروز‭ ‬چند‭ ‬درصد‭ ‬از‭ ‬فرزندان‭ ‬ما‭ ‬بعد‭ ‬از‭ ‬خروج‭ ‬از‭ ‬دبیرستان‭ ‬قادر‭ ‬به‭ ‬تعویض‭ ‬یک‭ ‬لامپ‭ ‬سوخته‭ ‬هستند؟‭ ‬این‭ ‬حقیقت‭ ‬تلخ‭ ‬فقط‭ ‬در‭ ‬مورد‭ ‬فارغ‭ ‬التحصیلان‭ ‬دبیرستانی‭ ‬صدق‭ ‬نکرده‭ ‬بلکه‭ ‬در‭ ‬مورد‭ ‬تحصیلکرده‌های‭ ‬دانشگاهی‭ ‬نیز‭ ‬صادق‭ ‬است‭. ‬جوانانی‭ ‬بیگانه‭ ‬با‭ ‬اصالت‭ ‬و‭ ‬هویت‭ ‬دینی‭ ‬و‭ ‬فرهنگی‭ ‬خود‭ ‬و‭ ‬به‭ ‬منزله‭ ‬یک‭ ‬دوربین‭ ‬فیلمبرداری‭ ‬و‭ ‬ضبط‭ ‬صوت،‭ ‬مقادیری‭ ‬نکات‭ ‬و‭ ‬مباحث‭ ‬نظری‭ ‬را‭ ‬در‭ ‬ذهن‭ ‬و‭ ‬مغز‭ ‬خود‭ ‬تلنبار‭ ‬کرده‭ ‬اما‭ ‬از‭ ‬معنی‭ ‬ساده‌ترین‭ ‬شعر‭ ‬فارسی‭ ‬عاجزند‭. ‬

چه‭ ‬ارزشی‭ ‬دارد‭ ‬وقتی‭ ‬یک‭ ‬جوان‭ ‬ایرانی،‭ ‬آریو‭ ‬برزن‭ ‬و‭ ‬یا‭ ‬شهید‭ ‬همت‭ ‬و‭ ‬خرازی‭ ‬را‭ ‬نشناسد‭ ‬و‭ ‬در‭ ‬حداکثر‭ ‬تلاش‭ ‬فکر‭ ‬برای‭ ‬اعلام‭ ‬نام‭ ‬دو‭ ‬اتوبان‭ ‬در‭ ‬تهران‭ ‬است‭.

شوربختانه‭ ‬از‭ ‬روز‭ ‬تولد‭ ‬ما‭ ‬ایرانیان،‭ ‬اکثر‭ ‬والدین‭ ‬برای‭ ‬شغل‭ ‬آینده‭ ‬نورسیده‭ ‬دکتر‭ ‬یا‭ ‬مهندس‭ ‬را‭ ‬مطلوبترین‭ ‬رشته‭ ‬تحصیلی‭ ‬و‭ ‬شغلی‭ ‬فرزند‭ ‬اعلام‭ ‬کرده‭ ‬و‭ ‬این‭ ‬آرزو‭ ‬در‭ ‬قالب‭ ‬آرمان‭ ‬در‭ ‬ذهن‭ ‬کودک‭ ‬حک‭ ‬میشود‭. ‬در‭ ‬صورتی‭ ‬که‭ ‬شاید‭ ‬یک‭ ‬مکانیک‭ ‬ماهر،‭ ‬پلیس‭ ‬شجاع،‭ ‬خلبان،‭ ‬آشپز‭ ‬و‭... ‬درآمد‭ ‬خیلی‭ ‬بیشتر‭ ‬و‭ ‬رفاه‭ ‬بالاتر‭ ‬از‭ ‬دیگران‭ ‬دارند‭. ‬و‭ ‬دختران‭ ‬از‭ ‬زمان‭ ‬بلوغ‭ ‬در‭ ‬انتظار‭ ‬دکتر‭ ‬یا‭ ‬مهندس‭ ‬زرین‭ ‬کمر‭ ‬با‭ ‬اسب‭ ‬سفید‭ ‬هستند‭. ‬متاسفانه‭ ‬کتب‭ ‬دبیرستانی‭ ‬اعم‭ ‬از‭ ‬راهنمایی‭ ‬تا‭ ‬بالاتر‭ ‬ترجمه‭ ‬و‭ ‬کپی‭ ‬کتبی‭ ‬هستند‭ ‬که‭ ‬هیچ‭ ‬سنخیتی‭ ‬با‭ ‬جغرافیای‭ ‬فرهنگی‭ ‬و‭ ‬تاریخی‭ ‬ندارند‭. ‬

همانگونه‭ ‬که‭ ‬رهبر‭ ‬فرهیخته‭ ‬انقلاب‭ ‬اسلامی‭ ‬به‭ ‬درستی‭ ‬و‭ ‬کفایت‭ ‬بیان‭ ‬نمودند‭ ‬خیلی‭ ‬از‭ ‬جوانان‭ ‬ما‭ ‬غذای‭ ‬مطلوب‭ ‬و‭ ‬سن‭ ‬یک‭ ‬فوتبالیست‭ ‬بیگانه‭ ‬را‭ ‬به‭ ‬خوبی‭ ‬می‌دانند؛‭ ‬اما‭ ‬مفاخر‭ ‬علمی‭ ‬و‭ ‬فرهنگی‭ ‬ما‭ ‬را‭ ‬مثل‭ ‬غزالی‭ ‬و‭ ‬پوریای‭ ‬ولی‭ ‬و‭ ‬سایر‭ ‬مفاخر‭ ‬ملی‭ ‬و‭ ‬فرهنگی‭ ‬ما‭ ‬مثل‭ ‬همت‭ ‬و‭ ‬خرازی‭ ‬و‭ ‬متوسلیان‭ ‬را‭ ‬نمی‌شناسند‭. ‬

مقصر‭ ‬اول‭ ‬در‭ ‬این‭ ‬محور،‭ ‬نظام‭ ‬آموزش‭ ‬و‭ ‬پرورش‭ ‬ما‭ ‬می‌باشد‭. ‬دست‭ ‬اندرکاران‭ ‬کتب‭ ‬درسی‭ ‬دومین‭ ‬گروه‭ ‬از‭ ‬افراد‭ ‬کم‭ ‬توجه‭ ‬می‌باشند‭. ‬آموزگاران‭ ‬سومین‭ ‬و‭ ‬والدین‭ ‬اصلی‌ترین‭ ‬مقصران‭ ‬سست‭ ‬بودن‭ ‬ارکان‭ ‬آموزشی‭ ‬کشور‭ ‬هستند‭. ‬حقوق‭ ‬و‭ ‬مزایای‭ ‬آموزگاران‭ ‬زحمتکش‭ ‬در‭ ‬حدی‭ ‬است‭ ‬که‭ ‬آن‌ها‭ ‬را‭ ‬در‭ ‬زیر‭ ‬خط‭ ‬فقر‭ ‬قرار‭ ‬میدهند‭. ‬در‭ ‬بسیاری‭ ‬از‭ ‬کشورهای‭ ‬پیشرفته‭ ‬در‭ ‬پایان‭ ‬ماه‭ ‬چک‭ ‬سفید‭ ‬به‭ ‬آموزگاران‭ ‬میدهند‭ ‬تا‭ ‬آن‌ها‭ ‬ارقام‭ ‬مورد‭ ‬نیاز‭ ‬خود‭ ‬را‭ ‬در‭ ‬آن‌ها‭ ‬بنویسند‭. ‬آیا‭ ‬این‭ ‬آموزگار،‭ ‬دغدغه‌مند‭ ‬و‭ ‬مضطرب‭ ‬اجاره‭ ‬بهای‭ ‬خود‭ ‬میشود؟‭ ‬

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا کتب درسی کتاب های درسی افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۹۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز

به گزارش خبرآنلاین از تبریز، خشت خشت تبریز، تاریخی مصور و مجسم از این کهن‌شهر، جمعیت، فرهنگ و هویت آن است. از چتر سرخ‌فام عینالی بر سر شهر تا فیروزه‌های مسجد کبود و بلندای ارک و عمارت ساعتی که هنوز هم صدای زنگ آن گذر زمان را به یاد مردمان می‌اندازد. می‌توان تاریخ را دوباره در تبریز زندگی کرد. هنوز هم می‌توان از برج یانقین بر نقاط مختلف شهر احاطه داشت و در ارک سنگر گرفت.

هر چند دست روزگار و سهل‌انگاری برخی ازدستگاه‌های متولی موجب تخریب بخش بزرگی از تاریخ این شهر شد ولی هنوز هم در گوشه و کنار شهر و به خصوص بافت مرکزی آن، شاهد خودنمایی بناهای تاریخی با همان سبک و سیاق مکتب معماری تبریز و معماری ایرانی و اسلامی هستیم.

قدمت، اصالت و حفظ بافت اصلی برخی از بناها و اماکن تاریخی تبریز همچون بزرگترین بازار مسقف جهان و مجموعه ربع رشیدی، موجب ثبت جهانی آنها شده و برخی از آنها همچون مسجد کبود در فهرست انتظار برای ثبت جهانی قرار دارند. در کنار آن بسیاری از خانه‌های تاریخی و مساجد قدیمی شهر همچون موزه قاجار، موزه آذربایجان، مقبره الشعرا، مسجد جامع تبریز، مسجد استاد شاگرد، یخچال صادقیه، یخچال له‌له بیگ و... نیز ثبت ملی شده‌اند که می‌تواند نگرانی و دغدغه فرهنگ‌دوستان و علاقمندان به تاریخ، هویت و اصالت این منطقه را از دست‌یازی افراد سودجو رفع کند.

در کنار نهادهای متولی شناسایی، حفظ و نگهداشت میراث تاریخی و فرهنگی شهر، شهرداری تبریز در راستای رفع دغدغه‌های شهروندان و پاسداشت فرهنگ، هویت و تاریخ این شهر اقدام به تملک، مرمت و پیشگیری از تغییر کاربری اماکن تاریخی کرده است.

عمارت ساعت، خانه هنر یا انجمن شهر، خانه علی موسیو، خانه ختایی، خانه نیکدل، خانه کلکته‌چی، خانه باقرخان، خانه استاد شهریار، یخچال صادقیه، حمام نوبر و بسیاری از اماکن و خانه‌های تاریخی و محورهای گردشگری امروزه در تملک شهرداری تبریز است که کاربری‌های این اماکن، موزه، یا فرهنگی و هنری است.

در کنار این تملک اماکن و خانه‌های تاریخی شهر، شهرداری تبریز همچنین اقدام به مرمت و بازسازی مجموعه‌های گردشگری، تاریخی و فرهنگی مقبره‌الشعرا، خانه ستارخان، مجموعه دو کمال و ... کرده است. هرچند ساماندهی میراث فرهنگی شهر جزو ماموریت‌های اصلی شهرداری تبریز نیست، ولی شهرداری تبریز در رفع دغدغه مردم تبریز در قبال میراث فرهنگی را اولویت کاری خود می‌داند که در این مقال نگاهی به برخی اقدامات شهرداری تبریز در حوزه احیای خانه‌های تاریخی و احداث پیاده‌راه و تکمیل محورهای گردشگری در بافت مرکزی شهر در ۲ سال گذشته می‌پردازیم.

مقبره‌الشعرا، از مدفن ۴۰۰ شاعر و عارف تا پلازای شهری

مقبره‌الشعرا یکی از جاذبه‌های مهم توریستی و گردشگری تبریز و مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر و عارف از جمله شهریار، خاقانی، ثقه‌الاسلام، قطران تبریزی و ... است که هر ساله در فصل گردشگری و ایام نوروز میزبان میهمانان داخلی و خارجی می‌شود.

ضلع شمالی این مجموعه شهریور سال ۱۴۰۱ با هشت هزار مترمربع مساحت و با هزینه ۲۵ میلیارد تومان تکمیل و به بهره‌برداری رسید که در ادامه عملیات اجرای سنگفرش بهسازی و مناسب سازی صحن جنوبی مرکزی مقبره الشعرا، ضلع شرقی، غربی و جنوبی پیرامون موزه احد حسینی به مساحت ۵ هزار متر مربع استفاده از سنگ اسپراخون و همچنین ترکیبی از سنگ قرمز آذرشهر و سنگ کوبیک و مطابق با معماری مقبره‌الشعرا اجرایی شده است.

همگون‌سازی معابر پیرامون مجموعه مقبره‌الشعرا، ساماندهی ورودی این مجموعه، حذف انواع موانع فیزیکی و بصری، حصارزدایی و حذف نرده‌های محوطه پارک، کاشته شدن گونه‌های مختلف گیاهی همچون کاج سیاه، سرو، اقاقیا، نارون و دیگر گونه‌های گیاهی در محوطه این مجموعه، ساماندهی سیستم‌های نورپردازی، تعمیر نیمکت‌ها و فضای سبز از دیگر اقداماتی است که شهرداری تبریز در راستای توسعه این مجموعه انجام داده است.

شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان در مجموعه مقبره‌الشعرا هزینه کرده است که در سال جاری نیز تکمیل آبنمای مویکال و احداث سوغات‌سرای مقبره‌الشعرا را در دستور کار دارد.

باغ‌موزه ستارخان، قطب جدید گردشگری تبریز

تملک املاک پیرامونی خانه ستارخان و تبدیل آن به فضای سبزو احداث باغ‌موزه ستارخان یکی از پروژه‌های هویتی شهرداری تبریز است که عملیات اجرایی آن امسال به اتمام می‌رسد.

در فاز اول پروژه مجموعه فرهنگی تاریخی و گردشگری باغ موزه ستارخان، تملک ۸ ملک با هزینه ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال و در راستای حفظ و هویت افزایی خانه های تاریخی صورت می‌گیرد که با آزادسازی ششمین ملک، تملک دو ملک باقیمانده در مراحل پایانی قرار گرفت و به زودی عملیات عمرانی این مجموعه آغاز می‌شود.

این پروژه جزو طرح های مهم عمرانی تبریز محسوب می‌شود که با پیگیری شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر در این دوره مدیریت شهری قابل بهره برداری خواهد بود و پس از افتتاحش شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی در باغ موزه ستارخان خواهیم بود.

طرح فاخر باغ موزه خانه تاریخی ستارخان و با همکاری دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی و معاونت شهرسازی شهرداری تبریز تدوین شده، محوطه سازی و طراحی باغ ایرانی ایجاد می شود.

احیای خانه باقرخان، سنگر مشروطه‌خواهان تبریزی

تملک و احیای خانه باقرخان یکی از پروژه‌های هویتی شهرداری تبریز است که تملک خانه اصلی و اراضی مجاور آن انجام گرفته و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

احداث پارکی با مساحت پنج هزار متر مربع در مسیر منتهی به این خانه، سنگفرش مسیر منتهی به این خانه و اتصال آن به خیابان شهید رضانژاد برنامه شهرداری تبریز در احیای این خانه تاریخی است.

شهرداری تبریز ۹۰ میلیارد تومان برای تملک و اراضی اطراف آن هزینه کرده است که در صورت حمایت دولت عملیات اجرایی آن تسریع می‌یابد.

جانی دوباره در کالبد خانه‌ی تاجران چای کلکته

بن بست کلکته‌چی در محله‌ی راسته‌کوچه، تکه‌ای از تاریخ را در دل خود جای داده است. خانه‌ تاریخی کلکته‌چی، یکی از خانه‌های تاریخی تبریز به شمار میرود که قدمت آن به دوره قاجاریه بازمی‌گردد. این خانه به خانواده‌ی کلکته‌چی، از تاجران بزرگ تبریز تعلق داشت که از یادگارهای آن‌ها می‌توان به کتابخانه‌ی کلکته‌چی در حیاط مسجد جامع اشاره کرد. ستون‌های گچ‌کاری‌شده و پنجره‌های رنگی خانه، نشان از قدمت و معماری تاریخی عمارت دارند.

با توجه به فرسودگی دیوار ها، ستونها و طاق و سقف خانه تاریخی کلکته چی، و به منظور احیاء دوباره این خانه تاریخی، عملیات مرمت این خانه تاریخی مطابق طرح و نقشه سابق این خانه، آغاز شده و به زودی شاهد تداوم مرمت دیوارها و سقف های تخریب شده این خانه، خواهیم بود.

مرمت خانه‌های تاریخی شهر گام بزرگ شهرداری تبریز در حفظ هویت شهری

در کنار تملک و احیای ابنیه تاریخی شهر، حفظ و نگهداشت میراث تاریخی و فرهنگی موجود نیز دغدغه بسیاری از علاقمندان این حوزه است. شهرداری تبریز در تعاملی مطلوب با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان، و با بهره‌گیری از نظر کارشناسان این سازمان، اقدام به مرمت خانه‌های تاریخی، یخچال‌های قدیمی، قنوات، مساجد و دیگر اماکن تاریخی شهر کرده است.

مرمت عمارت تاریخی ساعت، خانه نیکدل، خانه هنر، کتابخانه مسجد جامع تبریز، مقبره الشعرا، حیدر تکیه‌ سی، یخچال صادقیه، له‌له‌ بیگ، مدرسه دارالفنون تبریز، بازار و تیمچه‌های آن، سنگفرش بازار، باروی تبریز، خانه ختایی، مجموعه تاریخی و گردشگری ائل‌گلی و بسیاری از اماکن تاریخی، گردشگری و فرهنگی تبریز در دو سال اخیر توسط شهرداری تبریز و با نظر کارشناسی سازمان میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شده‌اند.

جریان انسان‌محوری در دل تبریز

یکی از مصادیق زیرساختی برای تحقق شهر انسان‌محور، که علاوه بر زیبایی بصری شهری، موجب کاهش هزینه‌های مدیریت شهری می‌شود، سنگفرش معابر، به‌خصوص در بافت تاریخی شهر است که مرجع گردشگری تبریز محسوب می‌شود. مدیریت شهری تبریز در همین راستا اقدام به اجرای پروژه‌های انسان‌محور در معابر تاریخی بافت مرکزی شهر و همچنین مراکز پرتردد در سطح مناطق دهگانه کرده است. در کنار این موارد، پروژه‌های ویژه‌ای همچون میدان شهید بهشتی که با الهام از نقش و طرح‌های فرش تبریز، به بهترین شکل ممکن تبدیل به موازئیک فرش شده است.

پیاده‌راه‌ها در طراحی شهری یکی از مصادیق انسان‌ محوری شهرها محسوب می‌شوند. تبریز تا پیش از این با دو پیاده‌راه تربیت و ولیعصر شناخته می‌شد که سال گذشته با احداث ۳ پیادراه "کوچه ثبت"، "کوچه کرباسی" و "کوچه دالان میرزا رضا" سرانه پیاده‌راه‌های شهری افزایش یافت و بر اساس گفته شهردار تبریز، در سال جاری هر منطقه شهرداری، مکلف به اجرای حداقل یک رشته پیاده راه شهری جدید است و اجرای این طرح در اولویت برنامه های عمرانی شهرداری قرار گرفته است.

علاوه بر پیاده‌راه های افتتاح شده، چندین طرح مشابه در مناطق مختلف شهری به ویژه محورهای تاریخی، فرهنگی و گردشگری تبریز در حال اجرا هستند که با اتمام مراحل اجرایی این طرح ها، چهره شهری تبریز در این مناطق با رویکرد انسان محور و ایجاد بسترهای جدید گردشگری شهری متحول خواهد شد.

عملیات بهسازی و احداث پیاده راه در هفت منطقه از مناطق شهرداری از جمله شهرداری منطقه هشت که بدلیل واقع شدن در منطقه تاریخی و گردشگری شهر تبریز در حال اجرا است که بیشترین تعداد ایجاد پیاده راه و سنگفرش نیز در این منطقه صورت می گیرد.

شهرداری تبریز در سال گذشته حدود ۹ هزار متر طولی پیاده راه و سنگفرش معابر در سطح مناطق شهر احداث کرده است.

میراث فرهنگی و تاریخی، هویت و شناسنامه شهرها و دایره‌المعارفی اجتماعی از زندگی مردمان این شهرها در سده‌های گذشته است. مرمت و بازسازی این اماکن تاریخی و همچنین ایجد بسترهای لازم جهت حضور مردم، چراغ راه توسعه شهرها است.‌

گزارش: جهانبخش احمدیان

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901633

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول بعضی روزنامه‌ها
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • نظام سلامت مرهون اساتید و آموزگاران است
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • انتقاد از سریال «حشاشین» به رسانه‌های عرب‌ زبان رسید
  • خرید بلیت موزه‌های مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران اینترنتی شد
  • لزوم ترویج و بهره مندی از آثار استاد مطهری در مراکز علمی و فرهنگی
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان