Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه برخی پروژه‌ها امروز به مرحله بازپرداخت اقساط صندوق توسعه ملی رسیدند، گفت: همکاری صندوق و بانک‌های عامل می‌تواند نقش مطلوبی در وصول اقساط صندوق توسعه ملی داشته باشد.

 علی صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی در نشست صندوق ثروت ملی و عدالت بین نسلی که در مرکز همایش‌های سازمان توسعه صنعتی برگزار شد، گفت: به دلیل محدودیت های خارجی، عمده فعالیت های صندوق توسعه ملی پس از سال 90 بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مدت نقش صندوق بسیار مهم بوده است. علت این مسئله این است که بسیار از پروژه ها که در کشور ما رخ داده است با تامین مالی صندوق صورت گرفته است. هر پروژه سرمایه گذاری که بخواهد اتفاق بیفتد نیازمند منابع ریالی و ارزی است. در پروژه های مهم نیاز به منابع ارزی است که صندوق نقش بسیار مهمی داشته است.

وی افزود: امروز شاهد هستیم که بسیاری از پروژه هایی که نیاز به منابع ارزی داشته‌اند با فاینانس صندوق توسعه ملی به نتیجه رسیدند. در صورتی که منابع نفت به صندوق توسعه ملی منتقل نمی‌شد این منابع صرف هزینه های عمومی بودجه می‌شد اما الزام قانونی سبب شد تا بخشی از این منابع برای تأمین منابع پروژه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.

در قانون مشخص است که چقدر از درآمدهای نفت باید به صندوق توسعه ملی پرداخت شود و تغییر آن نیازمند مجوزهای خاصی است. منابع صندوق باید صرف پروژه هایی شود که از بازدهی و توجیه پذیری لازم برخوردار باشد، ضمن اینکه درآمدزایی ارزی نیز داشته باشد. ممکن است برخی پروژه که دارای اهمیت خاصی هستند ممکن است از منابع ریالی صندوق استفاده شود اما تا حد امکان باید منابع به صورت ارزی پرداخت شود تا منابع برای بلند مدت حفظ شود. تقویت صندوق توسعه ملی بسیار با اهمیت است و همه نهادها باید در این مسیر حرکت کنند.

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: پس تشکیل صندوق توسعه ملی و ساختار آن از منابع بین نسلی حمایت می‌کند. یکسری از پروژه‌ها امروز به مرحله بازپرداخت اقساط صندوق توسعه ملی رسیدند. بازپرداخت منابع صندوق توسعه ملی باید به صورت ارزی پرداخت شود. همکاری صندوق و بانک‌های عامل می‌تواند نقش مطلوبی در وصول اقساط صندوق توسعه ملی داشته باشد. البته مشکلات و ملاحظات صنایع نیز در نظر گرفته می‌شود،

در نتیجه همه دستگاه‌ها باید به تقویت صندوق کمک کنند. حساب‌های صندوق توسعه ملی نزد بانک مرکزی است در نتیجه وقتی عواید نفتی حاصل می‌شود منابع براساس قانون پرداخت می‌شد. از این نظر نیز هماهنگی بین صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی وجود دارد.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: اقساط صندوق توسعه ملی بانک مرکزی پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۱۹۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی اعلام کرد: از تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط اخذ تسهیلات نهضت ملی مسکن ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (حدود ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، درباره آخرین وضعیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها در موضوع نهضت ملی مسکن، اعلام کرد: حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی، تا تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه امسال از تعداد یک میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۷۸ نفر متقاضی معرفی‌شده به بانک‌های عامل در کل کشور، تعداد ۴۱۱ هزار و ۶۰ نفر تا تاریخ یادشده به بانک‌های عامل جهت اخذ تسهیلات موصوف مراجعه نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش، از تعداد یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۹۱۹ نفر متقاضی که جهت اخذ تسهیلات مذکور به بانک‌های عامل مراجعه کرده‌اند، تعداد ۴۷۰ هزار و ۵۰۸ نفر (در حدود ۳۵ درصد از مراجعه کنندگان) بنا به دلایل مندرج در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک مورد نیاز، نداشتن وثایق قابل قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و غیره، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف هستند.

حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (در حدود ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۲،۶۷۸ هزار میلیارد ریال شده‌اند که از این تعداد تسهیلات مدنظر به تعداد ۶۲۴،۴۶۸ نفر و به مبلغ ۱،۳۳۷ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

کد خبر 750821

دیگر خبرها

  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • برگزاری سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در وزارت امور خارجه
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • جزئیات جدید از تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله