Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-27@06:37:13 GMT

عکس کاوشگر ناسا از "دریچه مخفی" بر روی سطح مریخ!

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۰۰۵۰

عکس کاوشگر ناسا از 'دریچه مخفی' بر روی سطح مریخ!

انتشار یک تصویر از کره مریخ توسط کاوشگر «کنجکاوی» ناسا که یک به ظاهر «دریچه» را روی سطح این سیاره نشان می‌دهد، خبرساز شده است.

این عکس که توسط دوربین دکل (Mastcam) نصب‌شده روی مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا در روز ۷ مه (۱۷ اردیبهشت) گرفته شده است، در نگاه اول یک به ظاهر «دریچه» یا «دهانه ورودی» را به تصویر کشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امری که باعث شکل‌گیری فرضیات مختلف درباره «موجودات بیگانه هوشمند» در سیاره سرخ شده و کاربران درباره منشأ آن به گمانه‌زنی پرداخته‌اند.

دامنه این اظهارنظرها و نشر گسترده تئوری‌های توطئه دراین خصوص در شبکه‌های اجتماعی تا به حدی رسیده که سازمان فضایی آمریکا، ناسا، مجبور به توضیح در مورد این عکس شده است.

تصویر تازه مخابره شده از مریخ‌نورد ناسا /عکس: NASA/JPL-Caltech/MSSS/ Canva

یک سخنگوی این سازمان به وبسایت راستی‌آزمایی اسنوپس گفت این «دریچه» در واقع یک شکاف سنگی کوچک در حدود ۳۰ سانتی‌متر در ۴۵ سانتی‌متر است که به خاطر «بزرگ‌نمایی بسیار بسیار بسیار زیاد» تصویر و پرسپکتیو به وجود آمده به شکل یک دریچه کامل به نظر رسیده است.

ناسا مخاطبان را برای اثبات گفته خود به عکس موزائیکی از نمای‌ بازتر توسط همین کاوشگر ارجاع داده است. به گفته آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا، «تلاقی شکستگی‌های خطوط این تصور را ایجاد کرده است که با یک ورودی یا درگاه مواجه هستیم».

پروفسور سانجیو گوپتا، از دانشگاه امپریال کالج لندن، درباره فرضیات پدیده آمده درمورد این عکس می‌گوید: «هیچ چیز عجیبی در تصویر وجود ندارد. اینها فقط فرآیندهای زمین‌شناسی طبیعی هستند.»

وی که در ماموریت‌های علمی کنجکاوی با ناسا همکاری کرده است، اضافه کرد:‌ «شکاف یا شکاف عمیقی که به صورت 'دریچه' قابل مشاهده است، نشان‌دهنده وجود شکستگی در سنگ است. چیزی که هم در مریخ و هم در زمین اتفاق می‌افتد و می‌تواند هر زمانی در چند صد میلیون سال گذشته رخ داده باشد. در واقع این ترک یک شکستگی است که نظیر آن در مریخ و زمین به وفور یافت می‌شود و برای تولید آنها نیازی به مریخ‌لرزه نیست.»

به عبارت دیگر ما در حال حاضر نمی‌دانیم که آیا مریخی‌ها واقعا از دریچه‌های ۳۰ سانتی‌متری برای رفت و آمد استفاده می‌کنند یا نه، اما ناسا می‌گوید اطمینان دارد که این عکس فقط نشانگر یک شکاف سنگی کوچک در یک صخره است.

مریخ‌نورد کنجکاوی که یک خودروی شش-چرخ سیار است، ۲٫۹ متر طول و ۹۰۰ کیلوگرم وزن دارد و تا کنون عکس‌های بسیار زیادی به زمین مخابره کرده است.

این کاوشگر که مجهز به چندین آزمایشگاه کوچک و وسائل تصویربرداری دقیق است، در تابستان ۲۰۱۲ روی سطح کره مریخ فرود آمد و از آن زمان مشغول به فعالیت در سیاره سرخ است.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۰۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام عمل تاوی در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع)

عمل تاوی جراحی با همت و پیگیری دکتر حسین امیری رییس بیمارستان امام علی (ع) و با سرپرستی دکتر «عطا فیروزی» استاد تمام مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران و با حضور پزشکان فوق تخصص قلب مرکز قلب و عروق امام علی (ع) کرمانشاه انجام گرفت.

حسین امیری رییس بیمارستان امام علی (ع) ضمن تبریک به مردم استان کرمانشاه و مجموعه دانشگاه علوم‌پزشکی و همچنین پزشکان فوق تخصص قلب دست اندرکار در تحقق این موفقیت اعلام کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های مداوم طی چندین ماه و اخذ مجوز‌های لازم از وزارت بهداشت، جهت حضور تیم پزشکان متخصص قلب و عروق از مرکز قلب و عروق شهید رجایی تهران و نیز قبول هزینه‌های مربوطه توسط این بیمارستان، موفق به انجام این کار ارزشمند و خوب در سطح غرب کشور برای اولین بار شدیم.

محمد روزبهانی فلوشیپ فوق تخصص آنژیوپلاستی و آنژیوگرافی و مدیر گروه قلب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمانشاه نیز در خصوص عمل تاوی انجام گرفته در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع) کرمانشاه نیز اظهار کرد: در این عمل متخصصان با وارد کردن کتتر یا همان فنر، از راه شریان فمورال (ران) وارد شریان آئورت قلب شده و دریچه جدید را در محل مناسب قرار می‌دهند که این مساله باعث می‌شود فرایند ریکاوری و بهبود بیمار هم سریع‌تر اتفاق بیفتد.

به گفته وی، پیش از این برای تعویض دریچه آئورت، جراحان به روش جراحی قلب باز به دریچه آئورت دسترسی پیدا می‌کردند و دریچه معیوب تعویض می‌شد، اما از طریق این روش، دریچه با دقت بیشتر در جای مناسب تعبیه خواهد شد و اکنون این نخستین بار است که در بیمارستان امام علی (ع) و در غرب کشور انجام می‌شود .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • افزایش میزان فرونشست‌های زمین همزمان تشدید بارندگی‌ها
  • کاوشگر سایکی ناسا با لیزر داده فرستاد!
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای نخستین‌ بار در غرب کشور
  • انجام عمل بسته دریچه آئورت برای اولین‌بار در غرب کشور
  • انجام عمل تاوی در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع)
  • ادعای ناسا ؛ ردپای حیات بیگانگان را در مریخ کشف کردیم!
  • ناسا ردپای حیات بیگانه را در مریخ کشف کرد
  • ناسا به کشف حیات بیگانه یک گام نزدیک‌تر شد
  • خبرنگاران با چشم خود اثرات فرونشست بر آثار تاریخی اصفهان را دیدند/ ترک سه انگشتی در دیوار مسجد علیقلی آقا/ آثار تاریخی اصفهان فرو می ریزد؟ (فیلم)