Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@23:06:57 GMT

اصلاح نظام پولی-بانکی فرصتی پیش‌روی کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۱۴۲۱

اصلاح نظام پولی-بانکی فرصتی پیش‌روی کشور

با از سرگیری دور جدید مذاکرات، برخی معتقدند هنوز احتمال توافق وجود دارد؛ در همین خصوص به تازگی وزیر امور خارجه کشورمان سفر «انریکه مورا»، مذاکره‌کننده ارشد اتحادیه اروپا به تهران را فرصتی برای حل موضوعات باقیمانده در مذاکرات وین دانست و گفت: اگر آمریکا تصمیم سیاسی بگیرد، توافق خوب و قابل اتکا در دسترس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر سیدی کارشناس بازارسرمایه، اثر رفع تحریم‌ها بر بازارسرمایه را بررسی کرد و  گفت: وقتی دولت به درآمدهای نفتی دسترسی داشته باشد و قیمت نفت هم صعودی باشد، به نظر می‌رسد هم دولت کسری بودجه نداشته باشد، و هم بانک مرکزی با منابع ارزی حاصل شده بتواند بازار ارز را به خوبی مدیریت کند. اگر این مدیریت به گونه‌ای باشد که ارز تک نرخی باشد و جلوی نوسانات آن گرفته شود و قیمت مناسب باشد، خود به خود منجر به کاهش نرخ سود بانکی می شود و اصلاحات در نظام بانکی را هم تسهیل می‌کند؛ همه این موارد می تواند منجر به رونق سرمایه‌گذاری در کشور شود.

این فعال بازار سرمایه افزود: با برداشته شدن تحریم‌ها امکان سرمایه‌گذاری در صنایع پتروشیمی و پالایشی و سایر صنایع، فراهم می‌شود. نکته مهم این که زمانی که دولت در اثر رشد فروش نفت (با رشد قیمتی نفت) نیاز به تامین مالی از بازارسرمایه و با نرخ‌های فعلی نداشته باشد، انتظار می‌رود شاهد کاهش نرخ سود بانکی هم باشیم.

او افزود: ضمن این که ذخایر بانک مرکزی می تواند در اثر خرید ارز دولت افزایش پیدا کند و بانک مرکزی می‌تواند به سمت تک نرخی شدن ارز حرکت کند. براین اساس، اگر با نرخ درستی تک نرخی شدن انجام بگیرد، می تواند منجر به رونق تولید و سرمایه گذاری شود.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص اثر احیای توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها بر بازارسرمایه گفت: به طور قطع رفع تحریم‌ها بر اقتصاد و بازارسرمایه اثر مثبت خواهد گذاشت که از چند جهت قابل بررسی است؛ در حال حاضر اقتصاد هزینه بسیار زیادی بابت تحریم‌ها پرداخت می‌کند. از طرفی، عدم فروش نفت دولت یکی دیگر از اثرات وجود تحریم‌ها در اقتصاد است که سبب می‌شود فشار رفع کسری بودجه دولت تا حدی به بازارپول و سرمایه منتقل شود.

سیدی، افزود: هزینه‌های بالای مبادلاتی کشور، پیشی گرفتن استهلاک از سرمایه‌گذاری نیز از موضوعاتی است که در اثر تحریم‌ها ایجاد شده است.

او ادامه داد: در مرحله نخست سیستم بانکی و خودروسازها به خصوص خودروسازهایی که خودروهای سنگین تولید می‌کنند از تحریم ها آسیب بیشتری دیدند که با رفع تحریم‌ها گشایش های زیادی برایشان رقم خواهد خورد و این بار به نظر می رسد که با توجه به فرسودگی ناوگان سنگین کشور، این گروه بتوانند جهش خوبی داشته باشند.

این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: سیستم بانکی هم با برگشت تجارت خارجی می‌تواند کمک زیادی به این گروه‌ها داشته باشد. در حال حاضر، شرکت‌های تولیدکننده و صادرکننده در شرایط تحریمی تحت فشار زیادی قرار دارند، در بسیاری از اوقات ما به‌التفاوت ارز آزاد و ارز نیمایی هزینه‌هایی را بر آنها تحمیل می کند؛ همچنین در خصوص صادرات و دریافت پول و حمل و نقل نیز هزینه‌های زیادی پرداخت می‌شود که با رفع تحریم‌ها در این حوزه‌ها هم به بازار کمک خواهد شد.

سیدی تصریح کرد، مجموعه عوامل یاد شده در بالا را عواملی در جهت اثرگیری مثبت بازارسرمایه از رفع تحریم‌ها دانست و گفت: توجه داشته باشید که جریان وجوه نقد آتی، ارزش روز و افق آینده بازار را تعیین می کند. در این فرمول دو فاکتور بسیار مهم «نرخ سود بانکی» و «ریسک« وجود دارد؛ عواملی که در تنزیل قیمت جریان وجوه نقد و قیمت روز سهام تاثیر بسزایی دارند. حال در اثر توافق و رفع تحریم‌ها هر دو عامل را می‌توان به طور کاهشی برآورد کرد.

او افزود: در این شرایط، ریسک سرمایه‌گذاری به دلایل مشخص کاهش پیدا می‌کند؛ موضوعی که برطرف شدن موارد ابهام در بازار سرمایه و غیرقابل پیش‌بینی شدن اقتصاد در شرایط تحریم را شامل می‌شود.

سنا

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سرمایه گذاری رفع تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۱۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد

خلیل بهروزی فر عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار قدس با اشاره به ویژگی های ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و ضرورت بررسی این لایحه در مجلس گفت:لایحه مالیات های مستقیم به نظر می رسد یک لایحه با احکام موثری باشد انهم در راستای اهدافی که نظام برای رشد اقتصادی کشور در نظر گرفته است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رشد تولید می تواند کشور را از واردات کالاهای خارجی بی نیاز کند، بیان کرد:به واسطه حمایت از بخش تولید ما می توانیم تجهیزاتی که از خارج وارد می شود را خودمان تولید کنیم و مانع از خروج ارز شویم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم، بیان کرد: این شعار یک اصل بوده و می تواند اینده کشور را به درستی ترسیم و یک بارقه امیدی در جهت رونق اقتصادی باشد.

بهروزی فر با بیان اینکه اجرای صحیح ‌لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند جلوی فرارهای مالیاتی را گرفته و سایر مشکلات را نیز برطرف کند، بیان کرد: حمایت های مالیاتی پیش بینی شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم می تواند در راستای رونق تولید داخلی و سرمایه گذاری در مناطق محروم بسیار موثر باشد چراکه  این سرمایه گذاری می تواند شاخصه های این مناطق را به درستی ارتقا دهد و لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه متاسفانه مناطق محروم به شاخصه های حداقلی نیز دست پیدا نکرده اند، تاکید کرد: یکی از دلایلی که سرمایه گذار جهت سرمایه گذاری به این مناطق، رجوع نمی کند، دریافت مالیات های سنگین است  از این رو معافیت های که در این لایحه برای سرمایه گذاری در مناطق محروم در نظر گرفته شده است،بسیار عالی است و باید شرایط بدین نحوه می شد.

وی تاکید کرد: ما نباید از سرمایه گذاری که اهلیت دارد و به دنبال رونق اقتصادی و تولید در مناطق محروم است، مالیات اخذ کنیم. بنده مطمئن هستم اگر سه قوه در برخورد با قانون گریزان، لایحه فوق را مبنا قرار دهند، حتما جلوی فرارهای مالیاتی گرفته شده و امیدی برای آینده کشور ترسیم خواهد شد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر لایحه فوق را مبنای کار قرار داده و به درستی آن را اجرایی کرده و احکام مناسبی در راستای حمایت از تولید در آن پیش بینی کنیم، حتما افق روشنی در رابطه با مباحث اقتصادی ، اشتغال جوانان و همچنین تولید و سرمایه گذاری در مناطق محروم پیش روی خواهیم داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این لایحه می تواند سازوکار مشارکت مردم در اقتصادی را تسهیل کند، بیان کرد: همواره وقتی مردم به موضوعات ورود می کنند، ما در آن بخش ها پیروز می شویم.به هرحال اگر این لایحه اجرایی و مصوب شود عدالت مالیاتی در کشور رخ خواهد داد.

وی تاکید کرد:هر کشوری در سطح دنیا که پیشرفت و توسعه داشته است، از طریق رونق تولید به توسعه دست پیدا کرده اند و یکی از الزامات حمایت از تولید هم معافیت و کاهش های مالیاتی است. بنابراین این لایحه می تواند ترسیم کننده عدالت مالیاتی در کشور باشد.

دیگر خبرها

  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه است
  • مصباحی مقدم : کنترل بانک‌ها از خرداد در اختیار بانک مرکزی قرار می‌گیرد
  • نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای امضای تفاهم نامه‌های دوجانبه و چند جانبه است
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای ارائه ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • فاکتور اشتباه و شیطنت آمیز اصلاح طلبان در خصوص شرایط امید در جامعه/ آغاز کنش‌های انتخاباتی رادیکال‌ها پس از عملیات تحریم!
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور