Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@23:10:55 GMT

سفیر دانایی

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۲۹۰۹

سفیر دانایی

سختگیری عباسیان بر امامان شیعه و پیروان‌شان در دوران خلافت متوکل عباسی که در دشمنی با خاندان پیامبر شهرت داشت، شدت یافت، تا آنجا که امام‌ هادی(ع) از مدینه به سامرا فراخوانده شد تا تحت‌نظر دائمی، از دایره نفوذ و توسعه مکتب اهل بیت رسول خدا (ص) جلوگیری شود.

روزنامه ایران: محل سکونت امام‌ هادی (ع) به گونه‌ای انتخاب شد تا بهره‌رسانی معنوی و علمی آن حضرت به شیعیان و رسیدگی به امور آنان با دشواری‌های جدی مواجه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متوکل که از نفوذ و محبوبیت امام(ع) در میان جامعه خبر داشت، با حصر امام در محله‌ای نظامی‌نشین و تفتیش گاه‌و‌بیگاه منزل آن حضرت، دیدارها و رفت‌وآمد‌های امام‌ هادی(ع) را زیر نظر گرفت. از این رو پس از اسکان اجباری امام در سامرا، دسترسی شیعیان و یاران به آن حضرت به سختی صورت می‌‌گرفت و با مخاطرات بسیاری همراه بود. امام‌ هادی(ع) برای چاره‌جویی مشکل، اقدام به اعزام عالمان صالحی که در مکتب اهل بیت تربیت شده بودند، به اطراف و اکناف نمود. از جمله آنان حضرت عبدالعظیم (252 -173 ه.ق) از تبار سادات حسنی بود که مأموریت یافت به ری سفر کرده و اداره امور شیعیان بخش‌هایی از ایران را برعهده بگیرد. جد نخست حضرت عبدالعظیم(ع)، علی بن حسن مثنی ملقب به «سدید» به همراه پسرعمویش «عبدالله محض» و گروه دیگری از سادات حسینی، در دوران خلافت منصور علیه عباسیان قیام کرده، دستگیر و در زندان بغداد زندانی بود و همانجا نیز درگذشت. این موضوع می‌‌توانست مانع سفر آشکار حضرت عبدالعظیم حسنی به ری یکی از پایگاه‌های تشیع در آن زمان باشد. از این رو وی به صورت ناشناس وارد ری شد و نزدیک به  دو سال در خانه «احمد بن محمد بن خالد برقی» یکی از پیروان مکتب امامیه به صورت مخفی روزگار گذراند و به ترویج و تعلیم مکتب اهل بیت پرداخت.


حضرت عبدالعظیم حسنی با آنکه یکی از برجسته‌ترین تربیت‌یافتگان مکتب اهل بیت رسول خدا است و از جایگاه علمی رفیع و کم‌نظیری برخوردار است، هنگام عزیمت به محل مأموریت خود -شهرری- عقاید خود را به امام‌ هادی(ع) عرضه داشت که مورد تأیید آن حضرت نیز قرار گرفت. حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) از راویان بزرگ و مورد اطمینان اهل بیت(ع) و از بزرگان شیعه است و کتاب‌ها و تألیفات فراوانی  دارد. وی در علوم قرآنی و تفسیر، فقه، اخلاق، تاریخ و سیره اهل بیت(ع)، کلام (در شاخه‌های توحید، نبوت، امامت و مهدویت) نیز از تبحر خاصی برخوردار بوده و روایت‌های مهمی در این باره در متون روایی معتبر از ایشان به ما رسیده است، به طوری‌که می‌توان او را یکی از فقهای بزرگ شیعه در عصر امامت دانست، آن‌هم در دوره‌ای که بنی‌عباس با تمام توان به دنبال محو نام و مکتب اهل بیت(ع) بودند. همچنین بیش از 1250 حدیث در زمینه علوم مختلف از زبان حضرت عبدالعظیم حسنی نقل شده و در اخلاص و عمل و بویژه در فقه و آداب سلوک معنوی دارای مرتبه‌ والایی بوده است، تا آنجا که امام‌ هادی(ع) به شخصی به نام «اباحَمّاد رازی» که با تحمل زحمات فراوان برای دریافت پاسخ چند سؤال، خود را به سامرا رسانده بود، می‌‌فرمایند: ای اباحمّاد، هرگاه با مشکلی از مشکلات دینی یا پرسشی از مسائل اسلامی روبه‌رو شدید، آن مشکل و سؤال خود را با عبدالعظیم حسنی درمیان بگذارید و پاسخ پرسش‌های خود را از او دریافت کنید.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حضرت عبدالعظیم حسنی مکتب اهل بیت آن حضرت هادی ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از معلمان بهادرانی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، در مراسمی از ۱۱۰ معلم دهستان بهادران تجلیل شد.حجت الاسلام حسینی زاده امام جمعه بهادران دراین مراسم اظهار داشت: اموزش و پرورش دو بال مهم توسعه در بخش تعلیم و تربیت است چرا که اگرتمامی امکانات را داشته باشیم و نتوانیم انسان‌های متعهد و متخصص تربیت کنیم قطع به یقین از غافله توسعه عقب خواهیم ماند. امام جمعه دهستان بهادران تجلیل از مقام معلم را تجلیل از دانایی و توانایی دانست و اظهار کرد: گرامیداشت مقام معلم ارج نهادن به دانش و توانمندی است. دانش آموزان با دانایی معلم دانا می‌شوند و با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های معلم استعدادهایشان شکوفا می‌شود و روح دانایی و توانایی در جامعه دمیده خواهد شد.

دیگر خبرها

  • عکس | طلبه ها اینگونه زندگی می‌کنند
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • تجلیل از معلمان بهادرانی
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • واکنش قاضی‌عسکر به اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا
  • برپایی اجتماع صادقیون در استان سمنان+ فیلم
  • برپایی اجتماع صادقیون در استان سمنان
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • گردهمایی عزاداران در حرم حضرت عبدالعظیم (ع)
  • گردهمایی عزاداران در حرم حضرت عبدالعظیم