Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج انتخابات پارلمانی لبنان نشان می دهد حزب الله و احزاب هم پیمان اکثریت را از دست دادند اما هیچ جناحی نتوانسته اکثریت را کسب کند.

به گزارش عصرایران، حزب الله لبنان و گروه های هم پیمان از جمله "جریان ملی آزاد" (مسیحی مارونی به رهبری میشل عون رئیس جمهوری فعلی) و جنبش امل (شیعه به رهبری نبیه بری رئیس پارلمان) در انتخابات فعلی 62 کرسی از 128 کرسی پارلمان را کسب کردند در حالی که در انتخابات قبلی 71 کرسی را به دست آورده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کسب بیش از 64 کرسی، شرط داشتن اکثریت در پارلمان است.

همچنین فهرست های انتخاباتی متشکل از چهره های جدید شکل گرفته از اعتراضات خیابانی در سال های اخیر توانستند 13 کرسی را کسب کنند. 12 نفر از افراد پیروز، چهره های جدیدی هستند که تاکنون هیچ سمت سیاسی نداشتند. احتمالا این افراد به همراه نمایندگان مستقل، فراکسیون جداگانه ای تشکیل دهند.
  یکی از اتفاقات مهم این دوره، پیروزی کاندیداهای مستقل است که وعده داده اند اصلاحات را دنبال کنند.    در انتخابات پارلمانی لبنان، کرسی های پارلمان براساس سهمیه بندی مذهبی و دینی تقسیم می شوند. نخست وزیر و دولت آینده در نتیجه رایزنی ها و رای پارلمان جدید، انتخاب می شوند.   براساس بررسی های انجام شده، هیچ کدام از جریان ها و جناح های سیاسی نمی توانند اکثریت پارلمان لبنان را کسب کنند. هنوز شکل نهایی جناج بندی ها و بلوک بندی ها در پارلمان جدید لبنان مشخص نیست.      لبنان هم اکنون در بدترین شرایط اقتصادی به سر می برد. حدود 80 درصد از جمعیت 4 میلیونی این کشور زیر خط فقر به سر می برند.   نسبت شرکت در انتخابات روز یکشنبه گذشته لبنان 41 درصد اعلام شد که 8 درصد کمتر از انتخابات قبلی است.

این کاهش را به دلایل مختلف از جمله ناامیدی مردم به اصلاحات و خروج سعد حریری و حزبش "المستقبل" از انتخابات مرتبط می دانند. حزب المستقبل درانتخابات قبلی 20 کرسی داشت. شهر طرابلس در شمال لبنان و مرکز اصلی فعالیت احزاب سنی کمترین مشارکت در انتخابات را ثبت کرد.   حزب "القوات اللبنانیه" (نیروهای لبنانی) به رهبری سمیر جعجع بیش از 20 کرسی به دست آورد. این عدد در انتخابات قبلی، 15 کرسی بود. این حزب از مخالفان جدی حزب الله و ایران و نزدیک به عربستان سعودی به شمار می رود.
"مارک سعد" مسوول اطلاع رسانی این حزب گفت: نتایج انتخابات نشان می دهد لبنانی ها شکستن حلقه ای را انتخاب کردند که حزب الله و جریان آزاد ملی آن را تقویت کرده بودند. لبنانی ها تغییر شیوه اداره مسائل را انتخاب کردند. لبنانی ها احزاب حاکم را مجازات کردند و به سمت ما گرایش پیدا کردند تا تمایل خود را به آغاز جدیدی در حکمرانی نشان دهند.
در مقابل، در نخستین واکنش به نتایج انتخابات، رئیس فراکسیون حزب الله در پارلمان (محمد رعد) خطاب به احزاب رقیب گفت: "شما را به عنوان رقیب در مجلس قبول می کنیم اما شما را به عنوان سپر اسرائیل قبول نمی کنیم. مواظب سخنان خود و رفتار خود و آینده کشورتان باشید. سوخت جنگ داخلی نباشید".   نتایج اعلام شده تا این لحظه مشخص می کند حزب الله و جنبش امل به مانند قبل کرسی های ویژه شیعیان را به صورت کامل کسب کرده اند (27 کرسی) اما هم پیمان مسیحی آنها یعنی "جریان آزاد ملی" به ریاست میشل عون (رئیس جمهوری) برخلاف قبل نتوانست اکثریت مسیحی را در پارلمان حفظ کند. این حزب کرسی های ویژه مسیحیان در پارلمان را به رقیب خود (حزب نیروهای لبنانی) واگذار کرد.

همچنین برخی نمایندگان نزدیک به دولت بشار اسد در پارلمان لبنان نیز کرسی های خود را از دست دادند که می توان به اسعد حردان (کرسی مسیحیان ارتدوکسی)، فیصل کرامی (سنی) و طلال ارسلان (نماینده دروز) اشاره کرد. اسعد حردان از سال 1992 تاکنون در نمایندگی پارلمان بود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: انتخابات قبلی حزب الله هم پیمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۳۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان

۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت به رقابت می‌پردازند.

به گزارش مشرق، تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حالی از بامداد ۱۳ اردیبهشت‌ماه آغاز شد که ۹۰ کاندیدا برای کسب ۴۵ کرسی باقیمانده از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای‌اسلامی به رقابت می‌پردازند؛ رقابتی که تا ۸ صبح پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور به اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به‌خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک رقابت‌ها در این حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده در این دور از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند.

براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد.

براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه ازجمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد در این حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد.

براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

دیگر خبرها

  • در مرحله دوم انتخابات، نامزدی که اکثریت نسبی آرا را کسب کند، پیروز است
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • شهادت ۲ لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
  • شهادت و زخمی شدن چند لبنانی در جدیدترین حملات رژیم صهیونیستی
  • سه رقیب جدید قالیباف در کرسی ریاست مجلس؛ وزرای احمدی نژاد به صف شدند
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب
  • جلسات محسن رضایی با احزاب و جریان‌های انقلاب
  • قالیباف پدیده انتخابات شد، مفتح رکورددار شد /آراء کدام منتخبان مجلس دوازدهم باطل شد؟ /افزایش سهم وزرای احمدی نژاد در پارلمان
  • تاثیر جنگ غزه بر انتخابات انگلیس
  • تاثیر جنگ غزه در انتخابات انگلیس