Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «گونه شناسی طلاب کنشگر در شبکه اجتماعی اینستاگرام» همزمان با برپایی سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران منتشر شد.

به گزارش ایران اکونومیست، کتاب «گونه شناسی طلاب کنشگر در شبکه اجتماعی اینستاگرام» اثر سید محمد کاظمی قهفرخی در پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در ۴۰۰ صفحه تهیه و به همت نشر این پژوهشگاه منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با ورود فضای مجازی آنچه در سال‌های اخیر در شناخت و سیاست گذاری در این حیطه به مثابه جریان اصلی سیطره یافته است، نگاه زیر ساختی و پلتفرمی به مسئله مذکور است. متغیر انسانی در کنشگری و استفاده از شبکه های اجتماعی کمتر مورد توجه قرار گرفته و در این راستا با کمبود مطالعات جامعه شناسی و انسان شناسی به شکلی کیفی مواجه هستیم.

کتاب پیش رو در جهت هدف مذکور تلاش دارد تا با تمرکز بر کنشگری و گونه‌های آن در بینروحانیت ضمن تذکر به جریان علمی و سیاستی کشور مبنی بر عدم امکان نادیده گرفتن متغیرهای اجتماعی واقعی در کنشگری و کاربست فضای مجازی، آنها را برای شناخت شبکه های اجتماعی پررنگ نماید.

این رویکرد ضمن توازن بخشی و مسئله شناسی شبکه های اجتماعی می تواند در فضایواقعی تر و به دور از تصلب جبرگرایی تکنولوژیکی در تحلیل ها، از تهدید گرایی و واگراییمنتج از نگاه مذکور، بستری را برای فعال کردن ظرفیت های انسانی در این حوزه فراهم آورد.

دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان نهاد روشنفکر حوزه علمیه قم با پررنگ شدن نقش فضای مجازیدر سال های اخیر با تمرکز و رویکرد منطقی برآمده از سنت حوزوی تلاش دارد با خوانش درست این موضوع به عنوان حامی هادی با شناسایی گونه‌های بهره گیری طلبه‌ها از فضای مجازیبستری را برای بازنمایی صحیح کنشگران روحانی در شبکه های اجتماعی فراهم آورد تا ظرفیت آنها برای تاثیرگذاری موفق به کار گیرد. در این راستا از سه سال گذشته در قطباخلاق، خانواده و سبک زندگی دفتر تبلیغات اسلامی پروژه ای به عنوان «گونه شناسی طلاب کنشگر در شبکه اجتماعی اینستاگرام» تعریف و برای انجام به گروه مطالعات فرهنگی اجتماعیپژوهشکده مطالعات اجتماعی و تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ابلاغ شد.

تحقیق پیشرو مترصد است با بررسی خود و هویت طلبگی از سویی و کاوش صفحات و پست روحانیانی که نمایانگر هویت و خودطلبگی آنهاست، گونه‌های کنشگری طلاب را بررسی کند و پس از آن ظرفیت و چالش‌های موجود در فضای مجازی را صورتبندی نماید؛ از این رو پرسشی که در اینجا می توان بیان کرد، بدین قرار است که گونه های هویت طلبگی در کنشگری طلاب کدام اند؟ چالش ها و ظرفیت های آنها در فضای مجازی چه مولفه ها و مشخصه هایی دارد؟

 

ساختار اثر:

این اثر در چهار فصل تالیف شده است: در فصل اول، ادبیات نظری موضوع بررسی شده و ضمن تعریف رسانه جدید، به چیستی آن و مؤلفه ها و تحولات رسانه های جدید پرداخته شده است.

نویسنده در فصل دوم که به روش پژوهش اشاره دارد، روش جمع آوری داده ها، روش تحلیل داده ها، نمونه گیری و نوع شناسی مطالعات اینستاگرام و همچنین بهترین روش برای تحقیقاینستاگرام را تبیین کرده است.

در فصل سوم به یافته های پژوهش پرداخته شده و به سه بخش خود (مدیریت خود، تحول خود سنتی، اخلاق سوژه)، مخاطب (تحول زمینه، فرهنگ بصری، فرازمینی شدن جامعه پذیریسوژه، نیازهای سیاستی سوژه، خودمحوری در بازنمایی، مجازی شدن رفتار سوژه) و حاضران (خودهای دینی، خودهای سیاسی، خود صنفی و خود اجتماعی) می پردازد. سپس، در چهارمین و آخرین فصل از این اثر نیز یافته های پژوهش تحلیل و بررسی شده است. 

علاقه مندان جهت خرید اینترنتی این کتاب می توانند به نشانی اینترنتی http://shop.isca.ac.ir مراجعه کنند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ، نمایشگاه کتاب تهران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نمایشگاه کتاب تهران شبکه اجتماعی گونه شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۴۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، سرهنگ فرزادپور، رئیس پلیس فتای قم در گفت‌وگو با خبرنگار ما گفت: با اجرای طرح نور از ۲۵ فروردین هرگونه اقدامی که منجر به جریحه‌دار شدن عفت عمومی شود از مصادیق رعایت نکردن عفاف و حجاب به شمار می آید.

رئیس پلیس فتای استان گفت: از زمان اجرای این طرح بیش از ۵۰۰ صفحه در پیام رسان‌های داخلی و خارجی که متعلق به افراد مشهور، کسب و کارهای خانگی و اصناف بوده بررسی شده است.

سرهنگ فرزادپور بیان داشت: در پی این رصد نزدیک به ۱۵۰ نفر از صاحبان صفحات مجازی از سوی پلیس تذکر دریافت کرده و برای تکرار نکردن جرم خود متعهد شدند.

وی مصادیق رعایت نکردن عفت عمومی در بستر فضای مجازی را «نداشتن پوشش مناسب»، «استفاده از کلام و موسیقی‌های مبتذل»، «بهره‌گیری از نمادهای فِرق و گروه‌های نامناسب» و «ترویج سبک زندگی غربی» برشمرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس پلیس فتایی استان اعلام کرد: فعالان عرصه فضای مجازی در صورت اصرار بر انتشار محتوای مجرمانه قطعاً به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.

سرهنگ فرزادپور افزود: شهروندان با دیدن هرگونه هنجار شکنی در بستر فضای مجازی می‌توانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ ارتباط بگیرند.

دیگر خبرها

  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • برپایی نمایشگاه سلامت در بندرعباس
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور
  • طرح مسطورا موجب دشمن شناسی و تربیت کنشگر عرصه جهاد تبیین می‌شود
  • اجرای طرح‌های محله محور در روستا‌های استان همدان
  • نمایشگاه کتاب نشاط اجتماعی تهران را بالاتر می‌برد/ در حال حاضر شهرآفتاب گزینه مناسبی برای نمایشگاه نیست
  • «شهر آفتاب» فضای مناسب برای برگزاری نمایشگاه کتاب را ندارد + فیلم