Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-30@02:44:54 GMT

توفیقات ایران از چشم جهان پنهان نماند

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۴۸۰۳

توفیقات ایران از چشم جهان پنهان نماند

وزیر بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به مقاله‌ای که به تازگی از سوی یک موسسه آمریکایی منتشر و به موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در کنترل کرونا و واکسیناسیون اذعان کرده است، گفت: این توفیقات بزرگ از چشم جهان پنهان نمانده و نخواهد ماند.

به گزارش ایران اکونومیست، دکتر بهرام عین اللهی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اظهار داشت: مساله کرونا یک امتحان برای کشورها بود چون در همه کشورها اتفاق افتاد و تمام ملت های جهان با آن روبرو شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر تهاجم ویروس، کرونا در شرایط یکسان رخ داد اما از نظر مقابله با کرونا، شرایط یکسان نبود.

وی افزود: نظام استکبار در تحریم هایی که علیه ایران ایجاد کرده بود، ذره ای عقب نشینی نکرد و کارشکنی‌اش ادامه داشت.

دکتر عین اللهی ادامه داد: با این حال و در شرایط تحریم های ناجوانمردانه، دانشمندان و عاشقان انقلاب به ویژه ستاد اجرایی با سوابق درخشان خود به صحنه آمدند. در جریان تولید واکسن کووایران بوده و هستم و می دانم که شبانه روز تلاش شد تا خوشبختانه این فعالیت انقلابی به نتیجه رسید.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در شرایط موج کرونا با دلتا، بیش از 700 نفر در روز فوت می کردند و هر روز بیش از 50 هزار بیمار جدید شناسایی می شدند اما ستاد اجرایی در مهار این شرایط به ویژه در زمینه تولید دستگاه های اکسیژن ساز و داروی رمدسیویر کمک بسیار بزرگی کرد به طوری که تولید واکسن، این فضا را در دنیا ایجاد کرد که ایران می تواند خودکفا باشد.

وی یادآور شد: خوشبختانه بیشتر از یک هفته است که آمار مرگ روزانه کرونا در ایران تک رقمی است در حالیکه در کشور آمریکا 1900 نفر و کشورهای اروپایی، چند صد نفر تلفات روزانه دارند و این نشانگر قدرت جمهوری اسلامی ایران است که باوجود تحریم های ناجوانمردانه، می تواند موفق باشد.

وزیر بهداشت با اشاره به مقاله ای که به تازگی از سوی یک موسسه آمریکایی منتشر و به موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در کنترل کرونا و واکسیناسیون اذعان کرده است، افزود: این توفیقات بزرگ از چشم جهان پنهان نمانده و نخواهد ماند.

عین اللهی گفت: از ابتدای انقلاب تا کنون مورد تهاجم یا تحریم بوده ایم و برخی محرومیت ها به ما تحمیل شده که برای جبران این محرومیت ها، ستاد اجرایی در توسعه زیرساخت ها و ارائه خدمات پزشکی از راه دور، نقش موثری ایفا کرده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اولویت اساسی ما، تقویت شبکه بهداشت و پیشگیری از بیماری هاست، افزود: برخی از مسئولان کشور تصور می کنند وظیفه وزارت بهداشت، صرفا درمان است و به دنبال راه اندازی مراکز درمانی با ظرفیت پایین تخت بیمارستانی هستند که کار موفقی نیست چراکه باید به دنبال کارهای زیرساختی مانند تقویت شبکه های بهداشتی، درمانی و پیشگیری باشیم به همین منظور امسال 6 هزار مرکز بهداشتی ایجاد می شود و هدف ما، پیشگیری از بیماری هاست.

وی افزود: مراکز درمانی باید به سمت تجمیع پیش بروند در عین حال، با توسعه زیرساخت‌های بهداشتی باید مانع از بیماری و نیاز به حوزه درمان شد و همچنین امیدواریم ستاد اجرایی در این زمینه به ما کمک کند.

عین اللهی با اشاره به وضعیت کنونی حوزه دانش بنیان ها و تولید داروها، گفت: تولید مواد اولیه دارویی، اولویت اول ما است و با اینکه 97 درصد از داروهای مورد نیاز در داخل تولید می‌شود اما مواد اولیه برخی از آنها وارداتی است و باید ماده اولیه را هم در داخل کشور تولید کنیم.  

وزیر بهداشت گفت: خوشبختانه شهرک دارویی برکت، مجموعه ای موفق و الگوست و باید تسهیلاتی برای شرکت های دانش بنیان در نظر بگیریم؛ به طوری که دانشگاه های علوم پزشکی با همکاری بخش خصوصی، نیازهای دارویی کشور را برطرف کنند.

عین اللهی در حاشیه این مراسم گفت: خدمات ستاد اجرایی در دوران کرونا در حوزه درمان و تولید داروها، تجهیزات و واکسن، به نجات مردم کشورمان کمک کرد. اولین واکسن کرونا در ایران توسط ستاد اجرایی تولید شد که امروزه یکی از بهترین واکسن ها است.

وی افزود: به دلیل واکسیناسیون گسترده، میزان ابتلا و مرگ و میر بیماران کووید19 در ایران به شدت کاهش یافته است. ستاد اجرایی همواره در محرومیت زدایی به خصوص ایجاد مراکز بهداشتی و درمانی در مناطق محروم و خدمات پزشکی از راه دور نقش داشته و تفاهم نامه ای نیز که امروز در زمینه همکاری های مشترک با این ستاد امضا شد، اقدامی در همین مسیر است.

کنار وزارت بهداشت هستیم

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در ادامه، سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) گفت: ستاد اجرایی در دهه اخیر گام های خوبی در حوزه بهداشت و درمان برداشته و کماکان در کنار وزارت بهداشت و نظام سلامت هستیم و به تکالیف خود ادامه خواهیم داد.

عارف نوروزی در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری ستاد اجرایی و وزارت بهداشت اظهار داشت: امروز تعهد ما به حوزه سلامت بیشتر است چراکه افراد و اقشار ضعیف و نیازمند جامعه در نقاط محروم و مرزی، نیازمند خدمات بهداشتی و درمانی گسترده تری هستند.

وی افزود: با نظر وزارت بهداشت، حدود ۲۸۰ مرکز بهداشتی و درمانی به صورت کامل یا به عنوان تکمیل پروژه های نیمه ساخته در مناطق مختلف کشور از جمله ۱۷ پروژه بیمارستانی توسط ستاد اجرایی ساخته شده که ۱۵ پروژه آن به بهره برداری رسیده  است. همچنین در دو سه سال اخیر، ستاد اجرایی قوی تر وارد عرصه مقابله با کرونا شد.

سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) یادآور شد: تا کنون حدود ۶۰ میلیون دُز واکسن کووایران برکت تولید و بخشی از آن به وزارت بهداشت تحویل شده و بخشی دیگر نیز در بخش صادرات استفاده می شود. به دانش فنی ساخت واکسن دست یافته‌ایم که این ارزشمندتر از محصول است؛ به خصوص که واکسن کووایران در یک سایت کاملا مدرن ساخته می شود و این مایه مباهات است.

دکتر نوروزی افزود: ستاد اجرایی در تولید ۶ داروی ضد کرونا اقدامات قابل توجهی انجام داد و اولین تولید کننده داروی رمدسیویر در منطقه بود که ابتدا ماهانه ۳۰ تا ۴۵ هزار ویال و پس از آن حدود ۲۰۰ هزار ویال در ماه تولید کرد. این ستاد همچنین در ساخت و داخلی سازی تجهیزاتی مانند اکسیژن ساز و کیت های تشخیصی اقدامات موفقی داشت.

وی تصریح کرد: ستاد اجرایی با هدف داخلی سازی، تولید انواع داروهای استراتژیک را در دستور کار دارد و اقدامات سه چهار سال اخیر، باعث صرفه جویی ارزی حدود ۸ و نیم میلیون دلاری در ۴۷ قلم مواد اولیه دارویی شده است. همچنین دانش فنی ۶ آنزیم دارویی مورد تحریم ایجاد شده که قبلا کامل وارداتی بوده و سالانه ۴۳ میلیون دلار، ارز بری داشته است.

وی اضافه کرد: بزودی کارخانه تولید واکسن ضد سرطان دهانه رحم یا HPV و داخلی سازی واکسن پنتاوالان با حضور وزیر بهداشت، رییس جمهور یا معاون اول وی، افتتاح خواهد شد. یکی از اقدامات بزرگ ستاد اجرایی، ایجاد شهرک دارویی برکت و ۵۰ واحد صنعتی بوده و الان شرکت‌های داروسازی در این شهرک تمرکز یافته‌اند.

سرپرست ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از اجرای تله مدیسین یا پزشکی از راه دور توسط این ستاد در کشور خبر داد و گفت: این طرح در ۷ شهر محروم سیستان و بلوچستان و ۵ شهرستان پاوه، زهک، کلیبر، اسکو و لنده با پوشش حدود  ۳۵۰ هزار نفر و ۲۰ نوع خدمت در ۵۱۷ نقطه روستایی اجرا شده است.

نوروزی در حاشیه این مراسم نیز گفت: ستاد اجرایی امروز تفاهم نامه ای با وزیر بهداشت امضا کرد تا فعالیت های بهداشتی و درمانی در زمینه های ساخت و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی، فرهنگسازی سلامت، غربالگری بیماری های چشمی نوجوانان، درمان زوجین نابارور، اجرای سیاست های جمعیتی، تقویت شتاب دهنده ها برای گسترش دانش بنیان ها و کاشت حلزون در مناطق محروم و مرزی گسترده تر ادامه یابد.

وی یادآور شد: ستاد اجرایی تا کنون در حوزه مقابله با کرونا حدود ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده و متناسب با طرح های مورد تفاهم با وزارت بهداشت، اعتبارات لازم اختصاص می یابد. بازه زمانی این تفاهم نامه ۴ ساله است و در صورت نیاز، قابل تمدید خواهد بود. در این تفاهم نامه علاوه بر حمایت از داروهای های تک، کمک به وزارت بهداشت در تولید واکسن ها و کشت گیاهان دارویی، تولید داروهای گیاهی و توسعه فرهنگ طب سنتی نیز پیش بینی شده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: کرونا در ایران ، همهباهمعلیهکرونا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کرونا در ایران ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره بهداشتی و درمانی ستاد اجرایی وزارت بهداشت تولید واکسن وزیر بهداشت تفاهم نامه عین اللهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۴۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم

رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و ۴۸۰ هزار تن انواع آبزیان در کشور تولید شد گفت: امسال میزان تولید آبزیان با افزایش ۲۲۰ هزار تن به بیش از ۱.۵ میلیون تن خواهد رسید. - اخبار استانها -

سیدحسین حسینی در گفتگویی با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به اینکه زیرساخت‌های پرورش آبزیان در سواحل ‌سراسر کشور برای تولید محصولات توسعه می‌یابد اظهار داشت: 5 هزار و 800 کیلومتر ساحل در سراسر کشور یکی از ظرفیت‌های اصلی در حوزه تولید غذا، پرورش آبزیان و اشتغال محسوب می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه استان بوشهر از توانمندی بالایی در عرصه تولید آبزیان دارد گفت: استان بوشهر در عرصه تولید آبزیان از سابقه طولانی برخوردار است و همواره توسعه طرح‌های دریا محور در سواحل در دستور کار خود قرار داده است.

وی از ایجاد شهرهای مولد در سواحل خبر داد و تصریح کرد: یکی از برنامه‌های مهم دولت سیزدهم ایجاد خانه و خانواده‌های مولد در قالب کانون یا شهر مولد و استان بوشهر در این عرصه پیشتاز است.

رئیس سازمان شیلات ایران از اجرایی شدن مصوبه سفر رئیس جمهور در زمینه ایجاد خانه و یا شهر مولد در استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد: در این راستا اراضی مورد نظر در اجرایی شدن شهر مولد از منابع طبیعی به شهرک‌های کشاورزی استان بوشهر تحویل شد و امسال این مهم به مرحله بهره‌برداری می‌رسد.

حسینی بیان کرد: در شهرهای مولد در واگذاری اراضی در قالب زمین مسکونی، تولید هم در دستور کار قرار می‌گیرد و در سواحل طرح‌های پرورش آبزیان اجرایی می‌شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی توسعه سواحل در اجرایی شدن شهرها و کانون‌های مولد را یکی از طرح‌های مهم شیلات دانست و تأکید کرد: نگاه سازمان شیلات به دریا و سواحل توسعه دریامحور است.

وی در ادامه تولید یک‌میلیون و 480 هزار تن آبزیان در کشور را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: این میزان تولید در سال گذشته محقق شد و در مجموع در دولت سیزدهم تاکنون میزان تولید آبزیان 220 هزار تن افزایش یافته است.

رئیس سازمان شیلات ایران از افزایش تولید آبزیان پرورشی در آب‌های شور، دریا، کرانه و پس‌کرانه خبر داد و گفت: امسال میزان تولید آبزیان پرورشی با افزایش 220 هزار تن به بیش از 1.5 میلیون تن خواهد رسید.

.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • پیش‌بینی تولید ۱.۵ میلیون تن آبزیان پرورشی در ایران + فیلم
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • ماده‌ای که ۴۰ درصد از پوسیدگی‌ دندان پیشگیری می‌کند
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک