Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس،‌ سردار محمد رضا حسنی آهنگر رئیس دانشگاه جامع امام حسین(ع) در نشست دبیران ستاد تجاری سازی سپاه استان‌ها و نمایندگان استانی شرکت پیشگامان وابسته به بنیاد تعاون بسیج با عنوان «نشست عهد» درباره مسئله اصلی نظام و انقلاب اسلامی، اظهار داشت: مسئله اصلی انقلاب اسلامی، تحقق بیانیه گام دوم به منظور رسیدن به آرمان بلندی که برای آن تعریف شده یعنی تمدن نوین انقلاب اسلامی، است تا بلکه بدین وسیله زمینه سازی ظهور و حاکمیت اسلام را در جهان فراهم فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: حال برای رسیدن به تمدن اسلامی نیازمند ایران قوی به عنوان الگوی تمدنی تابعه هستیم تا بتوانیم این ایران قوی را تکثیر کنیم، لذا برای رسیدن به این موضوع نیازمند آن هستیم که به استقلال کامل در عرصه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و دفاعی امنیتی برسیم، البته لازمه رسیدن به این استقلال همان گونه که همگان اطلاع دارند، علم و فناوری است، یعنی با داشتن علم و فناوری می‌توانیم به اقتدار ملی برسیم و پس از آن قدرت بین المللی را هم کسب کنیم.

فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) با تاکید براینکه ما نمی‌خواهیم با کشور گشایی به قدرت بین‌المللی برسیم، ادامه داد: برای رسیدن به قدرت مورد اشاره باید موفق به کسب جریان های نخبگی و صندلی‌های نخبگی در دنیا بشویم که باز لازمه تحقق آن علم و فناوری است؛ رشد کمی خوبی درحوزه علم و فناوری که بستر اصلی آن در دانشگاه ها و مراکز علم و فناوری است، داریم ولی به لحاظ کیفی همچنان فاصله زیادی داریم.

وی با بیان اینکه از ایده تا مصرف چرخه‌ای وجود دارد، اضافه کرد: ما در حوزه ایده، دانش و تولید فناوری تا حدود زیادی به توفیقاتی رسیدیم، ولی در همین حوزه هم برای تجاری سازی کاری نکردیم، یعنی چرخه‌ای را تا بازار مصرف شکل دادیم، با وجود این که در تولید علم رتبه خوبی در دنیا پیدا کردیم، اما نتوانستیم قدرت علمی را شکل دهیم؛ بدین  معنی که از علم تولید شده خودمان نتوانستیم ثروت تولید کنیم.

سردار حسنی آهنگر افزود: بر این اساس ما بازار ایده ها، دانش و فناوری تولید شده نداریم و فقط بازار را به محصول محدود کردیم به همین خاطر فقط دنبال تجاری سازی هستیم در حالی که الآن نمایه (سایت) مقالات استاندارد شده ISI از بابت فروش این مقالات درآمدی بالای 70 میلیارد دلار دارد و این در حالی است که حتی افرادی که در کشورمان مقالات مورد اشاره آنها در این نمایه وجود دارد برای دریافت آن باید رقمی حدود 150 هزار دلار پرداخت کنند.

وی تصریح کرد: یعنی غرب به این نتیجه رسیده که می تواند در زنجیره تولید علم و از چرخه ایده تا مصرف، بازار داشته باشد در صورتی که ما این بازار را نداریم؛ پس بازار منحصر به تجاری سازی محصول نیست بلکه خود ایده دانش و فناوری‌های تولید شده هم می توانند بازار داشته باشند.

فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) ادامه داد: اما قسمت دومی که در کشور بیشتر جای افتاده و ادعا می‌کنند زیست بومی را شکل دادند، زیست بوم علم و فناوری است؛ در صورتی که در این بخش هم هنوز نتوانسته قدرت لازم را کسب کند، زیرا قرار بود در افق 1404، کشور20 درصد درآمدهای خود را از مسیر اقتصاد دانش بنیان به دست آورد، در حالی که الان این عدد 24 صدم درصد است.

وی همچنین گفت: چون اقتصاد دانش بنیان یا زیست بوم علم و فناوری در اقتصاد کشور نقش دارد، این موضوع باید آسیب شناسی شود که چرا هنوز تا رسیدن به درصد مورد اشاره فاصله زیادی داریم؛ واحدهای فناوری، مراکز نوآوری، هسته‌های فناوری، مراکز رشد تخصصی، شرکت های دانش بنیان یا شتاب دهنده‌ها، پارک های علم و فناوری، کارخانه های نوآوری و صندوق نوآوری چرخه زیست بوم را به اندازه کافی شکل دادیم ولی هنوز این برای کاری که بوجود آمده اند کار زیادی انجام ندادند.

سردار حسنی آهنگر در توضیح این مطلب بیان داشت: قرار بود زیست بوم علم و فناوری درگیر حل مسایل اقتصادی کشور شود و اقتصاد معیوب ما را ضمن درست کردن آن را به اقتصاد دانش بنیان تبدیل کند و همچنین هزینه های تولید ما که بسیار زیاد و بالاست را نیز کاهش دهد، کیفیت پایین محصولات را افزایش دهد، بهره وری و کارایی را بالا ببرد و نهایت اینکه اقتصادمان را رقابت پذیر سازد.

وی با بیان اینکه ما در حوزه اقتصاد افق ترسیم شده بلندتری داریم، عنوان کرد: قرار بود به اقتصاد دوازدهم دنیا برسیم؛ قرار بود ما از اقتصاد رتبه دوازدهم جهان که اکنون در اختیار کره جنوبی است عبور کنیم حال آیا در بازار صادراتی دنیا سهمی از محصولات دانش بنیان کشورمان داریم؟ اگر باشد آن خیلی پایین است زیرا همان 24 صدم درصدی هم که عنوان شد، با ارفاق لحاظ شده است.

فرمانده دانشگاه جامع امام حسین(ع) افزود: حال در اینجا نقش دانشگاه ها چیست؟ دانشگاه ها به ویژه دانشگاه جامع امام حسین(ع) چند نقش ویژه دارد، از جمله اینکه باید در حوزه تفهیم و فهم این مسئله شرکت کند و برای کمک در سیاست گذاری های این حوزه، کمک کند همچنین زیرساخت ها و امکانات نرم افزاری که در دانشگاه وجود دارد و شرکت های دانش بنیان به آن نیاز دارند را در اختیار قرار دهد تا بتوانند از آن بهره بگیرند.

وی گفت: دانشگاه جامع امام حسین(ع) می‌تواند کمک حال خوبی برای مجموعه های دانش بنیان باشد به عنوان مثال می تواند برای اعتبار بخشی به دانش تولید شده آزمایشگاه های خود را در اختیار آنها قرار دهد؛ در بحث حمایتی و رفع مشکلات حقوقی و نیز مشکلاتی که اقتصاد دانش بنیان و زیست بوم علم و فناوری در کشور دارد، این دانشگاه می تواند کم حال باشد. 

سردار حسنی آهنگر افزود: ورشکستگی اکثر شرکت ها از جمله شرکت‌های صنعتی را هم این دانشگاه می تواند با مهارت افزایی و برگزاری دوره ها و کلاس های تواتمندسازی بهبود بخشد؛ اقتصادی که به بدنه حوزه دفاع و امنیت و نهادها و سازمان هایی که به انقلاب اسلامی متصل هستند نیز می توانند بازار کار مناسبی براین شرکت ها فراهم کنند که در این صورت چرخه آنها به چرخه اقتصاد کشور مانند شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج اتصال می‌یابد.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: حسنی حسنی آهنگر آهنگر فرمانده دانشگاه امام حسین ع دانشگاه جامع امام حسین ع زیست بوم علم و فناوری اقتصاد دانش بنیان علم و فناوری انقلاب اسلامی برای رسیدن حسنی آهنگر تجاری سازی تولید شده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۵۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی بر ظرفیت بالای ۳ هزار شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و توانمندی این شرکت‌ها برای رفع نیازهای فناورانه این حوزه تأکید کرد. 

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان با اشاره به برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) در حوزه صنایع معدنی که در روزهای پایانی هفته اخیر برگزار شد، یادآور شد: صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود،

وی گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند. میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند.

خیاطیان تصریح کرد: این شرکت‌های دانش‌بنیان در عرصه‌های مختلفی نقش‌آفرینی می‌کنند. یکی از نمونه‌‎های بارز نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها را در زمان همه‌گیری کرونا در کشور شاهد بودیم. این شرکت‌ها توانستند بسیاری از نیازهای اساسی کشور در حوزه‌هایی مانند تولید ماسک و دستگاه‌های ونتیلاتور را تأمین کنند. امروز با این موجودیت عظیم روبرو هستیم که نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا می‌کنند.

نقش مهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: این زیست‌بوم به‌خوبی بالغ شده است. درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.

خیاطیان افزود: شاید پیش از این، شرکت‌های پتروشیمی، فولاد، صنایع معدنی و سیمانی توجه کمتری به حوزه نوآوری داشتند، اما برگزاری رویدادهایی نظیر رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو (نوچاد) نشان می‌دهد که شرکت‌های بزرگ نیز به شکل ویژه به حوزه نوآوری و فناوری توجه دارند و این رویکرد کمک می‌کند تا سهم ۷ درصدی اقتصاد دانش‌بنیان از GDP محقق شود. اما چطور می‌توان شرکت‌های بزرگ را برای ورود به حوزه دانش‌بنیان ترغیب کرد؟ در این راستا مشوق‌هایی از سوی دولت و مجلس در نظر گرفته شده‌اند.

شرکت‌های بزرگ، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند

به نقل از صندوق نوآوری، وی تأکید کرد: یکی از راهکارها این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیازهای فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند. راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است.

خیاطیان، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهادهای تخصصی، یکی از راهکارهای سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است. 

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: به اعتقاد ما، حوزه معدن یکی از بخش‌هایی است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویدادهایی مانند رویداد چادرو، حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیازهای فناورانه شما را احصاء و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها
  • گام ستاد اقلیم و محیط زیست برای رسیدن به الگوی کاهش آلایندگی در نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ
  • دستاورد مجموعه‌های دانش‌بنیان‌ ایرانی قابل تقدیر است