Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@13:16:04 GMT

اقدام لازم در زمینه کرونا همچنان تقویت واکسیناسیون است

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۶۴۲۴

اقدام لازم در زمینه کرونا همچنان تقویت واکسیناسیون است

شریفی گفت: برای پایان دادن به کرونا چند اقدام مهم باید انحام دهیم که مهم‌ترین آن تأکید روی واکسیناسیون است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، مسعود شریفی معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا پیرامون آخرین شرایط کرونایی در کشور و یزد گفت: چیزی که در همه دنیا اتفاق نظر بر آن است و در ایران نیز مقامات حوزه سلامت بر آن تأکید دارند این است که عامل اصلی که ما را به این شرایط رسانده واکسیناسیون است؛ یعنی اتفاق عمده‌ای که باعث شد میزان ابتلا و مرگ ومیر در کشور کاهش پیدا کند پوشش نسبتا مناسب واکسیناسیون در کشور ما بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملکرد خوب ایران در زمینه واکسیناسیون با وجود تحریم‌ها

وی افزود: علیرغم اینکه ما به واسطه بحث تحریم‌ها و سوءمدیریت واکسیناسیون را دیرتر از برخی از کشورهای دیگر شروع کردیم اما خوشبختانه با توجه به نظام گسترش شبکه‌ی که در کل کشور بود و همکاری بسیاری خوبی که همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها –اعم از سازمان بسیج، نیروی انتظامی، هلال احمر، شهرداری‌ها، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی- داشتند موجب شد تا در زمان نسبتا کوتاهی پوشش واکسیناسیون‌مان به حد قابل قبولی برسد.

نقش امیکرون در فروکش کردن کرونا

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد اظهار داشت:  البته پیدایش سویه امیکرون هم در این بین قدری به کل دنیا کمک کرد؛ به عبارت دیگر هر چند قدرت سرایت سویه امیکرون زیاد بود اما چون شدت آن کم بود کمک کرد تا ایمنی جمعی در کل جوامع افزایش پیدا کند.

شریفی خاطرنشان کرد: اما همه این‌ها به معنای پایان کرونا نیست و دلیل ما برای این ادعا نیز این است که وقتی شما نمودار جهانی و نمودار برخی از کشورها -مثلا کشورهای اروپایی- را نگاه می‌کنید می‌بینیم که متأسفانه علیرغم اینکه آمار بیماری پایین آمده بود اما بواسطه دو عامل دوباره صعودی شد؛ یکی اینکه وقتی آمار بیماری بالا رفت رعایت شیوه‌نامه‌ها کاهش پیدا کرد و خیلی از محدودیت‌ها بصورت رسمی کنار گذاشته شد و خیلی از محدودیت‌ها هم توسط خود مردم کنار گذاشته شد.

وی ادامه داد: عامل دیگر این است که ایمنی بیماری کرونا ایمنی طولانی مدت نیست و نیاز به یادآور دارد برای اینکه سیستم ایمنی بدن مجدد تحریک شود و نسبت به بیماری ایمنی پیدا کند؛ لذا در جوامعی که بین نوبت‌های مختلف واکسن فاصله می‌افتد ایمنی که در سطح جامعه وجود دارد کاهش پیدا می‌کند و این منجر می‌شود که جامعه مستعد شود برای اینکه مجددا مبتلا شود.

برنامه اصلی همچنان واکسیناسیون است

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد اضافه کرد: در چنین شرایطی اگر یک سویه جدید هم به وجود بیاید و این سویه جدید هم قدرت انتقال و هم قدرت بیماری‌زایی‌اش بالا باشد، دوباره موج‌هایی در سطح دنیا و کشور خواهیم داشت؛ لذا باید حواسمان باشد و چند کار عمده را در این زمینه باید انجام دهیم که مهم‌ترین آن تقویت برنامه واکسیناسیون است.

شریفی عنوان کرد: در حال حاضر در دو گروه از نظر واکسیناسیون شاخص‌هایمان -چه شاخص‌های کشوری و چه شاخص‌های استانی- آنگونه که باید باشد، نیست؛ که این دو گروه عبارتند از یکی تزریق نوبت سوم گروه سنی بالای 18 سال که فقط 50 درصد این افراد، تا کنون نوبت سوم واکسن را تزریق کرده‌اند و دیگری، گروه سنی 5 تا 11 سال است که حدود 18 درصد افراد واجد شرایط در این گروه سنی واکسن نوبت اول را تزریق کرده‌اند.

وی بیان کرد: در کشور ما با توجه به اینکه نوبت چهارم هم شروع شده است اگر افراد نوبت سوم‌شان را تزریق نکنند طبیعی است که کاندیدای نوبت چهارم نمی‌شوند و این یعنی ضعف ایمنی عمومی و ضعف ایمنی عمومی مشکلاتی را بوجود می‌آورد از جمله اینکه موجب می‌شود تا خود فرد آسیب‌پذیر باشد و احتمال اینکه فرد بیمار بشود و حتی منجر به فوت او هم شود وجود دارد و آسیب مهم‌تر دیگر این است که در جوامعی که ایمنی کمتری وجود دارد چرخش ویروس بیشتر است و چرخش ویروس بیشتر به معنای امکان جهش بیشتر است.

کاهش ایمنی جامعه، خطر ایجاد موج جدید کرونا را بیشتر می‌کند

معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد تصریح کرد: یعنی در جوامعی که ایمنی‌شان پایین‌تر است و ویروس بیشتر دارد گردش می‌کند امکان اینکه یک ویروس جدید و جهش جدید به وجود بیاید بیشتر است و این به کل جامعه و حتی کل دنیا آسیب می‌رساند؛ بنابراین من فکر می‌کنم ما هنوز باید به صورت شدید در جامعه به تکمیل واکسیناسیون کرونا تأکید کنیم تا تمام گروه‌هایی که واجد شرایط هستند جهت تزریق مراجعه کنند.

شریفی تأکید کرد: بر همین اساس بیشترین تأکید باید روی واکسیناسیون باشد هرچند رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی هم اهمیت دارد اما رعایت دستورالعمل‌ها و شیوه‌نامه‌های بهداشتی دیگر همانند گذشته و با قدرت قبل امکان اجرای آن وجود ندارد مخصوصا با توجه به خستگی مردم و اینکه خیلی از محدودیت‌ها برداشته شده اما بحث واکسیناسیون را اگر جدی بگیریم امیدی است که ا‌ن‌شاالله در آینده با موج جدیدی مواجه نشویم و یا اینکه حداقل با موج شدیدی روبرو نشویم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: معاون فنی مرکز بهداشت استان یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۶۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاز قسمتی از کرج قطع می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت گاز استان البرز در نظر دارد نسبت به قطع گاز شهری قسمتی از کرج به آدرس کلاک پایین، خیابان نیایش، بعد از پل راه آهن، حد فاصل نیایش یک، دو و سه انشعاب‌ها در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ اقدام کند.

از ساکنان مناطق مذکور درخواست می‌شود تمهیدات لازم را پیش بینی کنند. بدیهی است پس از پایان عملیات نسبت به وصل مجدد گاز مشترکان اقدام لازم معمول خواهد شد.

شایان ذکر است به منظور رعایت کامل مسائل ایمنی در زمان وصل گاز حضور ساکنان در محل سکونت الزامی است. در صورت نیاز، مشترکان می‌توانند با شماره تلفن ۱۹۴ مرکز امداد گازرسانی تماس حاصل کنند.

کد خبر 6088356

دیگر خبرها

  • گاز قسمتی از کرج قطع می‌شود
  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • گاز قسمتی از کرج قطع می شود
  • فعالیت ۴۰۰ مسئول ایمنی در سیستان و بلوچستان
  • تمهیدات لازم برای کنکور امن اندیشیده شد
  • تمهیدات لازم برای کنکور ۱۴۰۳ اندیشیده شد
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • انجام طرح نوبت اول واکسیناسیون فلج اطفال برای ۶۱۱ کودک زیر ۵ سال
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید