Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@01:28:05 GMT

ضرورت تشکیل اجتماع برای حل آسیب‌های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۶۶۲۳

ضرورت تشکیل اجتماع برای حل آسیب‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم نورمحمدی شامگاه سه شنبه در مراسم چهلمین روز شهادت شهیدان حرم رضوی (اصلانی و دارایی) و سالگرد ارتحال آیت الله بهجت (ره) در مسجد سلیمان داراب رشت با بیان اینکه مردم گیلان باغیرت و مهربان هستند و صد سال است که در جوار میرزا کوچک زندگی می‌کنند، گفت: میرزا کوچک قهرمان مبارزه با شرق و غرب است و سال‌ها مهجور بود اما پس از سخنان رهبری به وی توجه بیشتری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول قرارگاه تحول اجتماعی کشور با اشاره به اینکه دو طلبه شهید حرم رضوی با شهادت خود تلنگری به دیگران زدند، تصریح کرد: این طلبه‌ها برای رضای خدا درد مردم را درد خود می‌دانستند و خداوند نیز آنها را خرید.

وی با بیان اینکه خلقت انسان به ویژه شیعیان از نور خدا و پیامبران و ائمه اطهار است، افزود: طبق روایات تنها روش پاک شدن طینت انسان، راه رفتن به سمت بارگاه امام حسین (ع) است.

نورمحمدی با اشاره به ضرورت تشکیل اجتماع برای حل معضلات و آسیب‌های اجتماعی، گفت: دولت‌ها نمی‌توانند به تنهایی کار کنند و مردم نیز باید برای رفع مشکلات کمک کنند در این صورت نصرت الهی فرا می‌رسد.

مسئول قرارگاه تحول اجتماعی کشور با بیان اینکه انقلاب اسلامی به دردی مبتلا شده که مولود آن به زودی متولد می‌شود، ادامه داد: در برخی موارد مردم را پس زدیم و از ظرفیت آنها استفاده نکردیم لذا امروز باید اجتماعات را در محلات تشکیل دهیم تا خداوند به ما کمک کند.

وی با اشاره به راه جمع کردن مردم و تشکیل اجتماعات بیان کرد: دین چیزی جز محبت نیست و عامل جمع شدن انسان‌ها کنار یکدیگر نیز محبت است.

نورمحمدی با بیان اینکه به دلایل مختلف از یکدیگر جدا شده ایم در حالی که نظام کفر یکپارچه است، عنوان کرد: دشمنان در پی از هم پاشیدن نظام خانواده و محبت میان همسایگان و مردم است و برای این کار حتی از ماورا نیز استفاده می‌کند.

مسئول قرارگاه تحول اجتماعی کشور با تاکید بر کنار گذاشتن اختلافات و همگرایی اجتماعات و مردم با یکدیگر، بیان کرد: بستر رشد مردم را فراهم نکردیم اما امروز وقت اختلاف نیست و باید کنار هم بایستیم.

وی با اشاره به اینکه پیچ آخرالزمان مراحل آخر خود را طی می‌کند و طبق بیانات رهبری به قله نزدیک می‌شویم، افزود: اگر امروز در جنگ نفر به نفر با دشمن مانند نیروی هوایی عمل کنیم موفق نمی‌شویم و باید خانه به خانه جنگید.

نورمحمدی با بیان اینکه دست نیاز حاکمیت به سمت مردم آمده و درخواست دارد اگر خانواده‌ای گرفتار اعتیاد و سایر آسیب‌ها است به آن کمک کنید، ادامه داد: امروز وقت آن نیست که حاکمیت این مشکلات را حل کند بلکه مردم نیز باید به کمک خانواده‌های گرفتار بروند.

وی با اشاره به اینکه اگر به کمک حاکمیت نرویم در جنگ آخرالزمان شکست می‌خوریم، بیان کرد: رهبری در جلسات خصوصی فرمودند که دهه هشتادی‌ها انقلاب را به ثمر می‌رسانند و نمونه این حرف نیز در سرود سلام فرمانده مشهود است.

کد خبر 5492803

منبع: مهر

کلیدواژه: استان گیلان شهدای روحانی مشکلات معیشتی بوشهر کرمانشاه هدفمندی یارانه ها احتکار گرد و غبار آلودگی هوا ویروس کرونا تنظیم بازار آمار کرونا کالاهای اساسی خطبه های نماز جمعه مشهد خراسان رضوی گرد و خاک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۶۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی

استاد حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه نظام اجتماعی بدون تمایزات حفظ نمی‌شود، گفت: در استنادهای فقها قابل توجه این است که بر خلاف معنای خاص حفظ نظام در ادبیات سیاسی معاصر که عبارت از نظام سیاسی و حکومت است، فقهای ما در قریب به اتفاق موارد این مفهوم را به عنوان قاعده عام و شامل و در معنای نظام عام اجتماعی، و البته گاهی هم خرده نظام‌های اجتماعی مثل نظام خانواده، به کار برده و مثلا می‌گویند اگر چنین نباشد نظام خانواده یا اقتصاد به هم می‌ریزد. عمده مسأله نظام عام اجتماعی یا خرده نظام‌های اجتماعی است؛ نه نظام خاص سیاسی. اگر هم گاهی درباره نظام سیاسی گفته شده، در راستای همان حفظ نظام عام یا خرده نظام‌های اجتماعی است.

به گزارش خبرنگار جماران، آیت‌الله سید ضیاء مرتضوی در جمع فارغ التحصیلان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در خصوص اینکه «آیا حفظ نظام اوجب واجبات است؟» گفت: وقتی که از عنوان «حفظ نظام» سؤال می‌شود، اولین پرسش این است که مقصود از «نظام» چیست؟ آیا منظور نظام عام اجتماعی است یا برخی خرده نظام‌ها مثل نظام سیاسی، اجتماعی، امنیت یا بهداشت که در جامعه وجود دارد؟ آنچه از گذشته در فقه ما یا برخی علوم اسلامی مطرح بوده، نظام عام اجتماعی است؛ که البته با تعبیرهای مختلفی از آن نام برده می‌شود. اما در ادبیات سیاسی سال‌های اخیر، آنچه با این عنوان به ذهن متبادر می‌شود، این عنوان عام نظام اجتماعی نیست بلکه نظام خاص سیاسی و اشاره مستقیم به حکومت هست.

استاد حوزه علمیه قم افزود: متأسفانه گاهی در اظهارنظرها بین این دو عنوان خلط می‌شود که نوعا هم بی توجه و از سر قصور است؛ ممکن است کسانی هم با توجه جای همدیگر به کار ببرند و مثلا آنچه در فقه برای نظام عام اجتماعی آمده را در برخی اهداف نظام سیاسی استفاده کنند. حفظ نظام در معنای عام اجتماعی یک اصل و قاعده عقلی است که در مسائل مختلف علوم مورد توجه هست. اما حفظ نظام سیاسی هر اندازه هم مهم باشد، یک خرده نظام است که در راستای حفظ نظام عام اجتماعی کارآیی دارد.

وی اظهار داشت: بنده پژوهشی را از نیمه سال 96 شروع کردم و عنوانش «بررسی فقهی حفظ نظام و مسائل آن» است. پنج سال طول کشید و این کار یکی دو سال پیش تمام شده و زیر چاپ است. گاهی جلساتی هم در قم و غیر قم داشته‌ام که برخی ابعاد این موضوع را مطرح کرده‌ام. آن چیزی که اینجا می‌خواهم مطرح کنم همین است که «آیا حفظ نظام اوجب واجبات هست یا نیست؟» هدفم از طرح بحث در اینجا یکی توضیح نظر امام خمینی(س) و دوم نقد برخی تعابیر است.

آیت‌الله مرتضوی تأکید کرد: حفظ نظام به عنوان قاعده و اصل در علوم چند دین محل توجه و استناد بوده؛ مخصوصا در فقه که موضوع بحث ما است. فلاسفه اسلامی و متکلمین در استدلال بر ضرورت نبوت و تشریع و نیز تأکید بر ضرورت وجود امام، رئیس صالح یا معصوم به ضرورت حفظ نظام استدلال کرده‌اند. چنانچه خواجه نصیر طوسی در شرح سخنی از ابن سینا به تفصیل درباره ضرورت عقلی نبوت، تشریع و وجود پاداش و کیفر بر مبنای نیاز انسان به زندگی اجتماعی و برخورداری از نظام اجتماعی سخن گفته است. یا جناب سید مرتضی علم‎ الهدی پرهیز از اختلال نظام را مبنای ضرورت وجود امام در هر زمان شمرده است. مصادیق را برخی اشکال می‌کنند اما جایی ندیده‌ام که کسی بگوید حفظ نظام لازم نیست.

وی با تأکید بر اینکه نظام اجتماعی بدون تمایزات حفظ نمی‌شود، گفت: خواجه طوسی در اخلاق ناصری جامعه بشری را نیازمند تمایزات بشری شمرده و حتی در استدلال به ضرورت معاد هم به این قاعده استناد کرده است. موارد مختلفی در اصول فقه هم آمده که موضوع حفظ نظام به عنوان یک منبع و مستند مورد توجه قرار گرفته است. مثلا چرا ظواهر گفته انسان‌ها حجت است؟ یکی از استدلال‌ها این است که می‌گویند اگر غیر از این باشد، نظام اجتماعی به هم می‌ریزد و اصلا سخن گفتن دشوار می‌شود و نظام مبادلات و تجارت پا نمی‌گیرد. حتی اخباریون می‌گویند نظام اجتماعی را نمی‌شود با شبهات اداره کرد.

استاد حوزه علمیه قم افزود: فقها از گذشته تا کنون نه تنها در ابواب و مسائل مختلفی از فقه به ضرورت حفظ نظام عام و کلان اجتماعی و حرمت اختلال در آن به عنوان قاعده عامی که مورد قبول همه است، نگاه کرده‌اند و نوعا در تعیین وظایف شرعی و تکالیف دینی مردم به آن استناد کرده‌اند، بلکه بر همین اساس برآوردن و انجام کلیه نیازهای اجتماعی را فتوای به وجوب می‌دهند و نیازهای اجتماعی ذیل عنوان «واجب کفایی» مطرح می‌شود و تمام اینها را «واجبات نظامیه» می‌گویند؛ یعنی واجباتی که مربوط به حفظ نظام کلان اجتماعی است و چرخ جامعه بر آن اساس می‌چرخد.

وی یادآور شد: در استنادهای فقها قابل توجه این است که بر خلاف معنای خاص حفظ نظام در ادبیات سیاسی معاصر که عبارت از نظام سیاسی و حکومت است، فقهای ما در قریب به اتفاق موارد این مفهوم را به عنوان قاعده عام و شامل و در معنای نظام عام اجتماعی، و البته گاهی هم خرده نظام‌های اجتماعی مثل نظام خانواده، به کار برده و مثلا می‌گویند اگر چنین نباشد نظام خانواده یا اقتصاد به هم می‌ریزد. عمده مسأله نظام عام اجتماعی یا خرده نظام‌های اجتماعی است؛ نه نظام خاص سیاسی. اگر هم گاهی درباره نظام سیاسی گفته شده، در راستای همان حفظ نظام عام یا خرده نظام‌های اجتماعی است.

دیگر خبرها

  • اجتماع حمایتی جمعی از مردم لنگرود برای اجرای طرح نور پلیس
  • اجتماع خانوادگی و مردمی در مرکز گلستان در حمایت از اجرای طرح ملی «نور» + فیلم
  • آیت‌الله مرتضوی: «حفظ نظام» به معنای نظام عام اجتماعی است؛ نه نظام سیاسی
  • اجتماع مردم بندرعباس در حمایت از طرح نور
  • ضرورت تشکیل کمیسیون مشترک برای پیگیری موافقتنامه‌های دوجانبه بین ایران و اوگاندا
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • اجتماع همبستگی با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین +عکس
  • ضرورت تشکیل قرارگاه آموزش ایمنی شغل
  • اجتماع همبستگی با دانشجویان آمریکایی حامی فلسطین
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود