Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-04@00:18:35 GMT

سهام ایران‌خودرو و سایپا بلوکی عرضه می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۶۷۰۰

سهام ایران‌خودرو و سایپا بلوکی عرضه می‌شود

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی گفت: امسال در قالب قانون بودجه 90 هزار میلیارد تومان بابت رد دیون به تأمین ا جتماعی واگذار می‌شود.

حسین قربان‌زاده در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، در مورد واگذاری سهام دولت در قالب رد دیون اظهار داشت: براساس قانون بودجه سال جاری دولت 90 هزار میلیارد تومان بابت رد دیون خود به تأمین اجتماعی باید واگذار کند، همچنین 130 هزار میلیارد تومان بابت دیون دولت به نهادهای عمومی مانند بنیاد شهید و دیگر نهادها واگذار کند که براساس بند «ی» تبصره 2 قانون بودجه امسال انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  در مورد اینکه آیا شرکت‌هایی که در قالب رد دیون داده می‌‌شود، مورد قبول طلبکاران از دولت است، گفت: فهرستی از شرکت‌ها را دولت پیشنهاد می‌کند و برای واگذار به تصویب می‌رساند، ارزش‌گذاری می‌شود و بعد از آن باید به هیأت واگذاری برود و مصوبه این هیأت را دریافت کند و پس از آن قرارداد انتقال سهام به آن نهاد یا سازمان مانند تأمین اجتماعی، بنیاد شهید و سایر نهادها واگذار می‌‌شود.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: امسال در قالب بودجه دولت مکلف است 70 هزار میلیارد تومان فروش مستقیم سهام شرکت‌های دولتی را داشته باشد و از این طریق منابع برای بودجه به دست آورد.

قربان‌زاده در مورد واگذاری سهام به متولدان 1400 گفت: هنوز در این زمینه جمع‌بندی صورت نگرفته و اختلاف‌نظر وجود دارد و قرار است از محل سهام دولت در صندوق‌های قابل معامله بورسی یا ETF در بورس دولت بودجه‌ای را اختصاص دهد و از این محل به متولدان سال گذشته یک میلیون تومان پرداخت کند که البته این تکلیف سازمان خصوصی‌سازی نیست و مربوط به کل دولت است.

وی در مورد واگذاری بلوکی سهام ایران خودرو و سایپا گفت: سهام دولت در ایران خودرو 5 درصد و در سایپا 17 درصد باقی مانده است که این میزان سهام، سهام تودلی هم دارد، یعنی در برگیرنده سهام شرکت‌های دیگر هم هست. به عنوان مثال صندوق بازنشستگی کشوری در ایران خودرو بین 7 تا 8 درصد سهام دارد که این سهام قابلیت تجمیع شدن با سهام دولت است که در قالب بلوک عرضه شود چون برای خریدار هم صرف می‌کند و می‌تواند سهمیه‌ای در هیأت مدیره این شرکت داشته باشد. البته هنوز عرضه بلوکی سهام به صورت قطعی تصمیم‌‌گیری نشده است و باید بین وزارت امور اقتصادی و دارایی و صنعت و معدن و تجارت هماهنگی ایجاد شود.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی در مورد آزادسازی سهام عدالت گفت: روش اداره سهام عدالت در شورای عالی بورس بررسی می‌شود و این براساس توصیه‌ای است که مقام معظم رهبری ارائه کرده است که شورای عالی بورس روش مدیریت سهام عدالت را تعیین تکلیف کند. در این زمینه این شورا کارگروهی را تشکیل داده تا آیین‌نامه اجرایی سهام عدالت را به نتیجه برساند. البته تاکنون براساس آیین‌نامه قبلی در مورد سهام عدالت عمل می‌شده است.

قربان‌زاده ادامه داد: برای فصل جاری مجامع شرکت‌ها تا 31 تیرماه 1401 کارگروهی تشکیل شده که مرکب از نماینده وزارت اقتصاد، نماینده حقیقی شورای عالی بورس و نماینده کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در این کارگروه حضور دارند، اما برای مدیریت بلندمدت سهام عدالت باید شورای عالی بورس شیوه اجرا و مدیریت آ ن را تصمیم تصمیم‌گیری کند.

وی همچنین در مورد واگذاری دو باشگاه فرهنگی ورزشی پرسپولیس و استقلال موسوم سرخابی‌ها عنوان کرد: واگذاری 10 درصد سهام این دو باشگاه از طریق فرابورس در اسنفدماه سال گذشته به پایان رسید. اکنون آماده بازگشایی نماد معاملاتی سرخابی‌ها هستیم.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی گفت: شرکت پرسپولیس در آستانه اخذ مجوز برای بازگشایی نماد در فرابورس است، وگرنه 10درصد از سهام این شرکت تا 28 اسفند پذیره‌نویسی شد.

قربان‌زاده گفت: در فروردین سال جاری مراحل اخذ مجوز برای بازگشایی نماد طی شده است. این مجوز توسط سازمان خصوصی‌سازی، سازمان بورس و سازمان ثبت اسناد صادر می‌شود. بخشی از این مراحل مشروط به این شده است که سازمان بورس باید در مورد حسابرسی داخلی این باشگاه‌ها به عنوان شرکت‌های فرابورسی کنترل‌هایی داشته باشد و بعد از آن بازگشایی نماد معاملاتی انجام شود.

وی تأکید کرد: پرسپولیس مراحل نهایی اخذ مجوزها را طی می‌کند و اگر حسابرسی داخلی این شرکت به تأیید سازمان بورس برسد به زودی شاهد بازگشایی نماد پرسپولیس در فرابورس خواهیم بود.

رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی خاطرنشان کرد: کمیته‌ای با حضور وزیر ورزش و نمایندگانی از باشگاه‌ها برای نظارت بر نحوه مصارف منابع جمع‌آوری شده از عرضه اولیه در مورد دو باشگاه تشکیل شده  است و در این زمینه تخلفی صورت نمی‌گیرد. منابع جمع‌آوری شده صرف افزایش سرمایه دو باشگاه از محل صرف سهام انجام می‌شود. طرح‌های توجیهی این دو باشگاه در سامانه کدال ارائه شده است از محل منابع حاصل شده بخشی برای بازارگردانی سهام سرخابی‌ها استفاده می‌شود و بخشی از منابع برای پرداخت بدهی استفاده می‌شود تا اوضاع مالی سرخابی‌ها به حد قابل قبول برسد.

قربان‌زاده اظهار امیدواری کرد: با مدیریت جدید به آرمان باشگاهداری و مدیریت حرفه‌ای سرخابی‌ها نزدیک شویم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری فارس برچسب ها: تأمین اجتماعی ، حسین قربان زاده ، رئیس کل سازمان خصوصی سازی ، رد دیون

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تأمین اجتماعی حسین قربان زاده رئیس کل سازمان خصوصی سازی رد دیون رئیس کل سازمان خصوصی سازی هزار میلیارد تومان مورد واگذاری شورای عالی بورس بازگشایی نماد ایران خودرو قربان زاده سهام عدالت سرخابی ها سهام دولت دو باشگاه شرکت ها رد دیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۶۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، امیرحسین میرابادی اظهار داشت: طی این چند روز شاهد برگزاری مهم‌ترین و بزرگترین رویداد صادراتی جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه توانمدی های صادراتی (ایران اکسپو) بودیم. هدف اصلی نمایشگاه، معرفی و نمایش آخرین دستاوردها و محصولات ایرانی برای مجموعه‌های خارجی است.

به گفته او، این رویداد بستر و ظرفیت خوبی را برای ارائه توانمندی شرکت‌ها و صنایع ایرانی به کشورهای مختلف دنیا در قالب بازدید هیأت‌های تجاری فراهم کرده و آی‌هیت نیز به عنوان بستر اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه نقش موثری را ایفا کرد.

وی “نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور” را یکی از بخش های بسیار مهم در حوزه تعاملات بین‌المللی خواند و افزود: بدون شک دستاوردهای درخشان علمی کشورمان و صنعتی سازی این دستاوردها طی سال‌های گذشته ظرفیتی بی نظیر را برای رشد صادرات ایران فراهم کرده است. نمایشگاه اکسپو با معرفی این تولیدات و دستاوردها به بازار جهانی نقش به سزایی در جهش شرکت های دانش بنیان خواهد داشت.

به گفته رییس سازمان توسعه همکاری های علمی و فناورانه بین‌المللی در ایران اکسپو، شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی حضور فعالی داشتند و تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان به نسبت دوره‌ پیشین، رشد ۴۰ درصدی را تجربه کردند.

میرآبادی ادامه داد: در این نمایشگاه، ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاوردهای علمی و فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.

وی، این رشد را تنها از منظر کمی ندانست و به رشد کیفی محصولات نیز اشاره کرد و افزود : در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو کیفیت و تنوع محصولات دانش‌بنیان ایرانی نیز تقویت چشم‌گیری داشت؛ در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال هزار و ۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است.

به گفته او، این نمایشگاه علاوه بر اینکه ظرفیت و فرصت بی نظیری را به صنعتگران و شرکت های دانش بنیان ایرانی برای معرفی خود به بازارهای هدف جهانی و مشتریان بین المللی کالا و خدمات آنها می دهد، بستر بی نظیری برای نمایش فرهنگ و تمدن ایرانی به شرکت کنندگان خارجی و همچنین ایجاد و توسعه دیپلماسی فرهنگی و همچنین علمی بین ایران و دیگر کشورهای جهان به شمار می آید.

پر رنگ شدن اقتصاد دانش‌بنیان در سبد اقتصاد کشور

وی ضمن اشاره به رشد سه برابری صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۴۰۲، گفت: سال گذشته میزان صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان‌ دو میلیارد دلار را رد کرد که نویدبخش اتفاقات بسیار خوبی از جمله نقش آفرینی بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کلان کشور است.

میرآبادی ادامه داد: هدف ما در سال ۱۴۰۳ ادامه این مسیر با قوت بیشتر است. در همین راستا موضوع حمایت از تنوع بخشی به مقاصد صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان، ایجاد بازارهای جدید، رفع موانع پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان برای توسعه صادرات و توسعه بازار بین‌الملل از جمله ظرفیت‌هایی است در دستور اقدام قرار داده‌ایم.

وی افزود: امید است در پایان سال ۱۴۰۳ شاهد رشد ۵۰ درصدی صادرات دانش‌بنیان‌ها به نسبت سال ۱۴۰۲ باشیم.

میرآبادی در بخش پایانی سخنان خود، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در تعاملات خارجی‌ را سبب ارتقا جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تعاملات بین‌المللی و شناخته شدن بیشتر کشورمان به عنوان یک کشور پیشرفته فناور دانست و بیان کرد: این موضوع مورد توجه و تاکید بسیار رییس جمهوری اسلامی ایران هم قرار گرفت و در افتتاحیه نمایشگاه اکسپو نیز به این موضوع اشاره داشتند.

کد خبر 6094242 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • 12 محصول ایران خودرو و سایپا ارزان شد + جدول قیمت
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رئیس جمهور دریافت کرد
  • قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ کف قیمت خودرو در بازار
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رییس جمهور دریافت کرد
  • عرضه ۱۵۰۰ محصول فناورانه دانش بنیان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • غافلگیری سایپا برای متقاضیان این خودرو
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+ قیمت
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب