Web Analytics Made Easy - Statcounter

همتی با بیان اینکه ۸۰۰ نفر در ورزش زورخانه ای در سطح استان فعالیت دارند، گفت: ورزش زورخانه ای کارخانه انسان سازی است و برای ترویج این ورزش به واقع بایستی مسئولین بیش از پیش پای کار بیایند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ تیمور همتی رئیس هیئت پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی در گفتگو با دیار آفتاب، با اشاره به هفته فرهنگ پهلوانی و زورخانه ای، گفت: روز ۱۷ شوال که مصادف با رویارویی مولای متقیان حضرت علی(ع) با عمر بن عبدود در جنگ خندق است به عنوان روز ترویج فرهنگ پهلوانی، زورخانه ای و ورزش باستانی ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به همین مناسبت هر ساله مجموعه برنامه هایی برای ترویج این فرهنگ برگزار می کردیم که امسال نیز برنامه هایی برای این منظور تدارک دیده شده است. در همین راستا تقدیر از افراد موثر در ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی، گلریزان جهت کمک به افراد نیازمند و برگزاری ورزش زورخانه ای در پیاده راه امیرکبیر و ثبتنام از نونهالان و نوجوانان علاقه مند از جمله برنامه های مد نظر خواهد بود.

همتی با بیان اینکه پهلوانی، صفتی مشترک میان مردان و زنان است، گفت: خصوصیاتی همچون وفای به عهد، صادق بودن، یاری رساندن به نیازمندان و مستمندان و سایر خصوصیات والای انسانی از صفات پهلوانان است.

وی با اشاره به اثرات غیر قابل جبران کم کاری در کارهای فرهنگی، اظهار کرد: امروزه نبایستی مسئولان در خصوص مسائل فرهنگی کوتاهی کنند. اقدامات فرهنگی نیاز به هزینه دارد و اگر در این حوزه سستی کنیم دچار خسران خواهیم شد.

رئیس هیئت پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی گفت: در سطح استان مجموعا ۱۷ زورخانه فعال هستند که ۷ زورخانه در مرکز استان قرار دارد. شهرستان ساوه نیز با ۶ زورخانه در رتبه بعدی و تفرش نیز با ۲ زورخانه رتبه سوم را دارد. سایر شهرستان ها هر کدام یک زورخانه دارند و متاسفانه در شهرستان کمیجان هیچ زورخانه ای فعال نیست.

وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ پهلوانی و فتوت نیازمند کمک مسئولان و خیرین است، تصریح کرد: زورخانه متقین یکی از قدیمی ترین زورخانه های استان است که در سال ۱۳۵۰ ساخته شده هم اکنون بیشترین فعالیت را در سطح شهر اراک دارد. شهرداری اراک نیز با احداث زورخانه ای در مقابل مجموعه ورزشی پنجم مرداد اراک در راستای ترویج فرهنگ پهلوانی اقدام شایسته ای انجام داده است که البته هنوز به بهره برداری نرسیده است. همچنین در شهر نیم ور شهرستان محلات نیز زورخانه ای به همت خیری ساخته شده است که باید از ایشان تقدیر کرد.

همتی با اشاره به آمار ورزشکاران زورخانه ای در سطح استان، گفت: آمار حدودی از تعداد ورزشکاران زورخانه ای نشان می دهد تقریبا ۸۰۰ نفر در این رشته ورزشی فعال هستند. در این میان سعی شده است روی سنین کودکان و نونهالان سرمایه گذاری بیشتری صورت بگیرد که همین امر موجب شد در مسابقات کشوری نونهالان بین ۸ تا ۱۳ سال که قبل از کرونا برگزار شد، استان مرکزی رتبه دوم را بدست بیاورد.

رئیس هیئت پهلوانی و زورخانه ای استان مرکزی تصریح کرد: از خانواده ها دعوت می کنیم تا فرزندان خود را به ورزش زورخانه ای و پهلوانی سوق دهند تا در کنار ورزش جسم، روح و روان فرزندانشان با منش پهلوانی آشنا شود. همچنین لازم به ذکر است هیچ شهریه ای بابت ثبتنام فرزندانشان در زورخانه گرفته نمی شود.

همتی با بیان این توسعه ورزش زورخانه ای تاثیر بسزایی در ترویج فرهنگ پهلوانی و جوانمردی دارد، گفت: این مهم امری واضح است. ورزش زورخانه ای کارخانه انسان سازی است و برای ترویج این ورزش به واقع بایستی مسئولین بیش از پیش پای کار بیایند. برای مثال زمانی که مسئولین استانی از کودکی که در این ورزش فعالیت دارد، تقدیر کنند، این اقدام تا همیشه در ذهن این کودک باقی می ماند و به این ورزش علاقه مضاعفی پیدا می کند. لذا در کنار حمایت های مالی، حمایت های معنوی مسئولین نیز در ترویج این ورزش موثر است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی انسانی به معنای واقعی کلمه در این جامعه تربیت شد، مشکلی در جامعه نخواهد بود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: ترویج فرهنگ پهلوانی پهلوانی و زورخانه ای ورزش زورخانه ای زورخانه ای استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۷۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از قرقیزستان تا رومانی: قهرمانی که داور شد!

به گزارش "ورزش سه"، چندی قبل بود که خبری در خصوص قهرمانی یک ورزشکار در رشته فیتنس چلنج با وزن 118 کیلوگرم منتشر شد! البته این ورزشکار در زمان مسابقه 118 کیلو نبود و با حدود 6 ماه تمرین و کاهش وزن 35 کیلوگرمی توانسته بود آمادگی حضور در مسابقات داخلی و بین المللی را کسب کند.

سید مجید قریشی که سال گذشته در مسابقات جهانی قرقیزستان با 40 سال سن یک طلا و دو برنز در بخش های مختلف رشته فیتنس چلنج کسب کرد، دو مسابقه دیگر را هم در سال 1402 تجربه کرد. این ورزشکار که حالا با 73 کیلوگرم وزن و 45 کیلو کاهش وزن نسبت به آغاز ورزش خود، برای مسابقات بین المللی رومانی می شود، یک نقره در جام جهانی اسپانیا و دو برنز در مسابقات بین المللی ترکیه کسب کرد.

قریشی با اشاره به اتفاقاتی که سال گذشته برایش رخ داد، گفت: "سال فوق العاده ای را پشت سر گذاشتم و چندین مدال در مسابقات بین المللی و جهانی کسب کردم. من تازه انگیزه گرفته ام و در 41 سالگی می خواهم به خیلی از افراد به ویژه آنهایی که اضافه وزن دارند، ثابت کنم که هیچ وقت برای شروع کردن ورزش حتی در سطح قهرمانی دیر نیست."

وی که حالا به عرصه داوری هم ورود کرده، اضافه کرد: "در کنار ورزش توانستم دوره های داوری را هم پشت سر گذاشته و بعد از قبولی در تست های مدنظر دفترچه داوری بین المللی را هم بگیرم. دو هفته دیگر به رومانی می روم و آنجا هم به عنوان داور حاضر خواهم بود. حضور در مسابقات قهرمانی آسیا 2024 در مغولستان و قهرمانی جهان به میزبانی ایران هم از دیگر برنامه هایم برای سال جاری است."

دیگر خبرها

  • همایش پهلوانان و باستانی کاران شهرضا
  • آئین گرامیداشت شهید «محسن حسین نیا» در زورخانه کن برگزار شد
  • ایران در المپیک پاریس چند ورزشکار دارد
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • برگزاری مسابقات زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی مددجویان زندان های لرستان
  • برگزاری مسابقات زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی زندانیان لرستان
  • برگزاری همایش بزرگ ورزش پهلوانی در نصف جهان
  • از قرقیزستان تا رومانی: قهرمانی که داور شد!
  • ورزشکار جوانمرد هرگز زیر بار زور نمی رود
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود