Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@15:01:29 GMT

اقتصاد رانتی باید اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۸۰۰۱

اقتصاد رانتی باید اصلاح شود

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: اقتصادی که بر مبنای ارز ترجیحی و رانت‌های در سایه باشد، باید اصلاح شود زیرا تولیدکنندگان که گرداننده چرخ اقتصاد هستند، در این اقتصاد سهمی ندارند.

به گزارش ایران آنلاین، مجید انصاری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره اجرای نظام عادلانه سازی یارانه‌ها ، گفت: اصلاحات اقتصادی با تمرکز بر اصلاح ارز ترجیحی،‌ ضرورتی انکارناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه کارشناسان معتقد هستند اقتصادی که بر مبنای ارز ترجیحی و رانت‌های در سایه باشد، باید اصلاح شود زیرا تولیدکنندگان که گرداننده چرخ اقتصاد هستند، در این اقتصاد سهمی ندارند.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی افزود: براساس آمار موجود در سال‌های اخیر فقط تعداد کمی از مردم از یارانه‌های پیدا و پنهان استفاده می‌کردند، یارانه ارزی در حقیقت نوعی رانت بلاوجه بود که عده‌ای از آن بهره‌مند شدند.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم تحقق عدالت اجتماعی، گفت: دولت رییسی با شجاعت همه هزینه‌های اصلاح اقتصادی را پذیرفت و پا به میدان اصلاح اقتصادی و توزیع عادلانه یارانه‌ها گذاشت.

این نماینده مجلس تاکید کرد: مجلس در بودجه ۱۴۰۰ بر اصلاح ارز ترجیحی تاکید داشت اما دولت دوازدهم اراده ای برای این اصلاح اقتصادی نداشت. در بودجه ۱۴۰۱، مجلس به دولت اجازه داد نسبت به اصلاح ارز ترجیحی با ایجاد ساز و کارهای مناسب اقدام کند، رییس جمهور نیز مسئولیت این کار را پذیرفت.

نماینده مردم رستم و ممسنی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های رییس جمهور برای تحقق وعده‌های انتخاباتی‌اش افزود: رییس جمهور با استفاده از  نظرات دقیق کارشناسان در راستای تحقق مصوبات مجلس شورای اسلامی برای توزیع عادلانه یارانه‌ها گام برداشته است.

انصاری با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه همه باید از دولت حمایت کنند، گفت: بنای دولت جراحی اقتصادی است که در دولت‌های گذشته اهمیتی به آن داده نشده است. البته ممکن است در نحوه و زمان اجرای این تحول بزرگ اقتصادی بین دولت و مجلس اختلاف نظر وجود داشته باشد. اما در اصل موضوع همه متفق‌القول هستند.

وی با بیان اینکه رییس جمهور بر لزوم اقناع سازی مردم برای این تحول بزرگ اقتصادی تاکید دارد ، یادآور شد: با فرهنگ سازی و روشنگری دقیق و استفاده از تجارب موفق برخی از دولت‌ها و تجارب ناموفق و تلخ برخی دیگر از دولت‌ها، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، می‌توانیم زمینه را برای این جراحی بزرگ اقتصادی فراهم کنیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در طرح تحول اقتصادی، وارد کننده و صادرکننده منتفع خواهند شد، گفت: حذف رانت‌های اقتصادی و سیاسی و تبیین این موضوع موجب جلب اعتماد مردم به دولت می‌شود. مردم متوجه خواهند شد که رانتی که پیش از این برای بهره‌مندی عده‌ای خاص وجود داشته، قطع شده است.

نماینده مردم رستم و ممسنی با بیان اینکه این جراحی اقتصادی قطعا تبعاتی دارد، تصریح کرد: در بلند مدت این اصلاح اقتصادی به سود اقتصاد کشور تمام می‌شود و دولت می‌تواند با همراهی مجلس، قوه قضاییه و سایر سازمان‌ها، نهادها و رسانه‌ها با همراهی مردم و نظرات عملیاتی کارشناسان با کمترین هزینه مشکلات اقتصادی کشور را حل کند.

انصاری درباره اینکه نمایندگان مجلس تا چه میزان در طرح تحول اقتصادی دولت همراه هستند، اظهار داشت: نمایندگان از مشکلات کشور با خبر هستند و اگر گاهی دغدغه مند صحبت می‌کنند به این دلیل است که با مردم ارتباط تنگاتنگی دارند و نگرانند که با توجه به شرایط سخت اقتصادی، عملکرد دولت نتواند تضمین لازم را در کم کردن فشار بر مردم ارائه دهد.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد:‌ اما مجلس تمام قد از مصوبه خود و عملکرد دولت و تصمیمی که رییس جمهور در اجرای این مصوبه دارد، دفاع می‌کند و لازم است در این جهت همدلی کاملی بین مردم و مسوولان شکل بگیرد.


انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی اصلاح اقتصادی ارز ترجیحی رییس جمهور یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۸۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند

جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در خصوص لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم و پیشنهاد دولت مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید خاطرنشان کرد: کسانی که در بخش تولید در کشور فعالیت دارند، در واقع در حال ارائه خدمت به مردم هستند. این افراد سرمایه خودشان را در خدمت اقتصاد کشور قرار داده اند. هر چقدر این بخش را تقویت کنیم، اقتصاد کشور رو به بهبودی می رود و سطح زندگی مردم افزایش می یابد. بنابراین، باید حمایت حداکثری از تولید در دستور کار باشد.

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در گفت و گو با قدس خاطرنشان کرد: در طرف مقابل، کسانی که در عرصه های سفته بازی و سوداگری فعال هستند، تنها سود و منافع خودشان را در نظر دارند و به ضرر اقتصاد کشور عمل می کنند. مقابله با این فعالیت ها و اخذ مالیات از این حوزه ها می تواند کارگشا باشد. به نحوی که تولید از جذابیت بیشتری برخوردار شود و سرمایه ها به این حوزه سوق داده شود.

جوکار گفت: در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه های خرد مردمی می تواند به جذب سرمایه ها به بخش های مولد اقتصاد کشور کمک کند. نیاز است در کنار این مشوق ها به اعتمادسازی برای مردم اقدام کنیم. مردم باید مطمئن باشند که در مقابل سرمایه گذاری هایی که انجام می دهند، سود تضمینی دریافت می کنند. در این صورت است که سرمایه هایشان را در بخش های مولد اقتصاد کشور به کار می اندازند.

وی ادامه داد: با توجه به پیشنهاداتی که در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم مبنی بر کاهش مالیات عملکرد تولید، در نظر گرفتن مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی و مقابله با سوداگری این لایحه مهم ترین لایحه دولت در راستای تحقق شعار سال است. رویکرد دولت در اعطای مشوق های هدفمند در زمینه مناطق کمتر برخوردار زمینه را برای توسعه متوازن کشور نیز فراهم خواهد کرد.

جوکار گفت: امروز اگر مردم دارایی هایشان را در بازارهایی مانند سکه، طلا و ارز سرمایه گذاری می کنند، به این دلیل است که می خواهند ارزش پول خودشان را حفظ کنند. در شرایطی که بتوانیم به مردم در خصوص سود حاصل از سرمایه گذاری شان اطمینان دهیم، قطعاً آن ها ترجیح می دهند سرمایه هایشان را در بازارهای مولد به کار بیندازند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس خاطرنشان کرد: ایجاد ثبات اقتصادی در کشور و کنترل تورم می تواند بستری برای اجرای پیشنهادات مطرح شده در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم باشد. این لایحه با این ویژگی ها باید با فوریت در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد.

گفتنی است، سال جاری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است. به عقیده بسیاری از کارشناسان، تحقق این شعار مستلزم رونق بخشیدن به تولید و مقابله با فعالیت های مخرب در کشور است.

لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم با هدف مقابله با سوداگری توسط دولت به مجلس ارائه شده است. کارشناسان اعتقاد دارند که دولت با ارائه این لایحه، اولین گام را در راستای بهبود وضعیت اقتصاد کشور به نفع تولید برداشته است. به زعم آنان، حالا مجلس وظیفه دارد به سرعت به بررسی این لایحه بپردازد و با تصویب آن قدم موثری در زمینه حمایت از تولید بردارد.

در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، پیشنهاداتی همچون کاهش مالیات عملکرد تولید به میزان 40 درصد، حمایت از صادرات و شرکت های صادرات محور، معافیت مالیاتی مناطق آزاد، مشوق های مالیاتی برای سرمایه گذاری های خرد مردمی و معافیت های مالیاتی 100 درصدی برای سرمایه گذاری در مناطق کمتر برخوردار مطرح شده است.

ارائه مشوق‌های مالیاتی جدید به بخش تولید که در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم مطرح شده است، نظیر اعطای معافیت 100 درصدی سرمایه‌گذاری در مناطق کمتر برخوردار یا اعطای مشوق‌های هدفمند در جهت جلوگیری از خام‌فروشی صنایع و توسعه زنجیره ارزش، جذابیت و رقابت پذیری صنعت و تولید کشور را برای سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی داخلی و همچنین بازارسازی در بازار جهانی افزایش‌ می‌دهد.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • باید در حوزه تولید و اقتصاد تسهیل‌گر باشیم
  • مغان طلاست نباید در قواره مس بماند/گمرک بیله سوار نبض اقتصاد مغان
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • مردمی کردن اقتصاد توسعه پایدار کشور را به دنبال دارد
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد