Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اسبق صداوسیما جمهوری اسلامی از توصیه مرحوم آیت الله فاطمی نیا به تکریم نام حضرت زهرا (س) یاد کرد و گفت: قرائت زیارت عاشورا و حدیث کساء از سفارش های آیت الله فاطمی نیا بود

به گزارش ایران آنلاین، محمد هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره ویژگی‌های شخصیتی مرحوم آیت‌الله سید عبدالله فاطمی‌نیا، اظهار داشت: زمانی که به صدا و سیما رفتم، گروهی به نام گروه نهج البلاغه را تشکیل دادیم که یکی از اعضای آن مرحوم آیت الله فاطمی نیا بود و آشنایی من با آن مرحوم از همین برنامه شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله فاطمی نیا نسبت به نهج البلاغه حساسیت داشت و می گفت نهج البلاغه، قرآن ثانی است. در واقع معتقد بود قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه با هم مغایرتی ندارد و هر کسی که به دستورات این کتاب ها عمل کند، آمرزیده و هدایت شده است.

وی افزود: آن مرحوم در همین راستا بر دو مطلب دیگر تاکید داشت و نسبت به آن حساس بود. یکی زیارت عاشورا و دیگری حضرت فاطمه زهرا (س). ما در منزل برنامه زیارت عاشورا برگزار می کردیم و آیت الله فاطمی نیا نیز به این مراسم می آمد. البته در اوایل تعداد شرکت کنندگان در این برنامه کم بود ولی بعدا مراسم روضه و زیارت عاشورا در منزل ما و مدرسه روشنگر برقرار شد و با وجود آیت الله فاطمی نیا و امجد بسیار شلوغ می شد. مثلا وقتی شب های احیا در مدرسه روشنگر مراسم می گرفتیم، حداقل ۱۵ هزار نفر حضور پیدا می کردند.

هاشمی رفسنجانی ادامه داد: توصیه دوم وی، حضرت زهرا (س) بود. این استاد اخلاق، حضرت فاطمه (س) را بر اساس حدیث کساء محور می دانست. در این حدیث وقتی سوال می شود اینان کیانند، گفته می شود هم فاطمه و ابوها و بعلها و بنوها. بر همین اساس مرحوم فاطمی نیا بر روی این نام بسیار حساس بود و در پایان هر مجلسی که داشتیم، صلوات بر حضرت زهرا (س) را که صلوات بر ائمه است و در مفاتیح آمده، قرائت می کرد و می گفت اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها.

وی اضافه کرد: اعتقاد مرحوم فاطمی نیا در این زمینه به اندازه ای بود که می گفت اگر کسی این صلوات را از روی اعتقاد بفرستد، غیر ممکن است که جواب نگیرد و اصطلاحی داشت و می گفت یا الان به شما می دهند یا به حسابت می ریزند.

رئیس اسبق صدا و سیما با بیان خاطره ای از دوران مسئولیت خود گفت: تا زمانی که در صدا و سیما بودم، گروه نهج البلاغه فعال بود و اعضای آن کار می کردند و بعد از من تغییراتی در صدا و سیما ایجاد شد.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به عنایت مرحوم فاطمی نیا به صحیفه سجادیه گفت: آیت الله فاطمی نیا در سال های آخر عمر خود صحیفه را تدریس می کرد و در حدود ۱۵۰ جلسه صحبت کرد که نوارهای آن موجود است. آن چیزی که در کنار مسائل اخلاقی برای وی اهمیت داشت، حمایت از نظام و امام خمینی (ره) و مسائلی از این قبیل بود که از نظر من نسبت به عقاید مرحوم فاطمی نیا مسائل فرعی بود ولی در این مسائل تاکید  داشت و بر آن جدی بود.

وی اضافه کرد: در مجموع وی روی سه  محور قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه حساس بود و از نظر عملی نیز بر صلوات حضرت زهرا (س)، زیارت عاشورا و حدیث کسا تاکید داشت و در مجالس ما همیشه در شروع یا پایان مجلس باید حدیث کساء خوانده می شد. آن مرحوم در جلسات خود قرآن را ترجمه و تفسیر می کرد و یک آیه را با نهج البلاغه و صحیفه سجادیه تطبیق می داد و در کنار آن نیز به بیان مسائل روز می پرداخت.

هاشمی: آیت‌الله فاطمی‌نیا بر قرائت زیارت عاشورا و حدیث کساء بسیار سفارش می‌کرد

آیت الله  فاطمی‌نیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال کرد و پس از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده کرد.

از ایشان آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله می توان به نکته‌ها از گفته‌ها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی اشاره کرد.

آیت الله فاطمی نیا پس از یک دوره بیماری طولانی بامداد دوشنبه (۲۶ اردیبهشت) دعوت حق را لبیک گفت. پیکر این عالم وارسته دیروز (سه شنبه) با وجود تعطیل رسمی به دلیل آلودگی هوا، از دانشگاه تهران تا میدان فلسطین تشییع و برای خاکسپاری به قم منتقل شد. آیت الله العظمی جعفر سبحانی در قم بر پیکر این استاد اخلاق نماز میت خواند و مردم قم پیکر آیت الله فاطمی نیا در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپردند. همچنین مراسم ختمی شب گذشته (سه شنبه) با حضور علما، روحانیون و مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.



انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: زیارت عاشورا و حدیث آیت الله فاطمی نیا صحیفه سجادیه فاطمی نیا نهج البلاغه صدا و سیما حضرت زهرا حدیث کساء آن مرحوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۸۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‍ انتصاب سرپرست معاونت سیاسی استاندار سمنان

سرپرست معاونت سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری با ابلاغ استاندار سمنان منصوب شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار سمنان با صدور ابلاغی «فرج الله شوشتری» را بعنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان  منصوب کرد.

در ابلاغ شوشتری  آمده است: جناب آقای فرج الله شوشتری، نظر به مراتب تعهد تخصص و توانمندی جنابعالی به موجب این ابلاغ با حفظ پست سازمانی به عنوان سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی منصوب می‌شوید.

امید است با اتکال به خداوند منان تحت توجهات حضرت ولی‌عصر(عج) و با پیروی از منویات و فرامین مقام معظم رهبری و با اهتمام به برنامه‌های دولت مردمی حضرت آیت‌الله دکتر رئیسی با تأکید بر شاخص‌های، عدالت‌محوری، انقلابی‌گری، مردمداری، پاکدستی، فسادستیزی، قانون‌مداری و تعامل سازنده با دستگاه‌های اجرایی در انجام وظایف و مأموریت‌های محوله موفق و مؤید باشید.                        

گفتنی است فرج اله شوشتری؛ فرزند شهید نورعلی شوشتری(شهید وحدت)، متولد اردیبهشت ماه 1356، اهل خراسان و دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی و دانشجوی دکترای مسائل ایران است و تا کنون مسئولیت‌هایی همچون مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) استان خراسان رضوی، عضو هیئت مدیره تأمین سرمایه بانک مسکن، رئیس هیئت ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی خراسان رضوی، را عهده‌دار بوده است.

انتهای پیام/361/

دیگر خبرها

  • «با شما سربلندیم» شعار دهه کرامت
  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • ‍ انتصاب سرپرست معاونت سیاسی استاندار سمنان
  • تصویری دیده نشده از ۱۶ سالگی آیت‌الله هاشمی در کنار دوستانش
  • خبر‌هایی از بزرگداشت مرحوم آیت الله ترابی در دامغان
  • عکسی از مادر سیدحسن خمینی در مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام /دختر امام هم آمد
  • تصاویری متفاوت از سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش
  • وضعیت منـزل سید حسین خمینی بعد از فوت مادرش را ببینید | تصویـر
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش + تصاویر
  • تصاویری از حال و هوای منزل سیدحسین خمینی بعد از فوت مادرش