Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@22:00:04 GMT

جایگاه ۱۲۰ جهانی ایران در نوآوری صنعتی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۲۸۸۲۶

جایگاه ۱۲۰ جهانی ایران در نوآوری صنعتی

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تحقیقات و فناوری با تاکید بر ضرورت تلاش مضاعف برای ارتقای جایگاه جهانی ایران در نوآوری صنعتی، گفت: تنها یک درصد از شرکت‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی و ۴ درصد از شرکت‌های فعال در حوزه کشاورزی، دانش‌بنیانی آنها احراز شده است.

علی خیرالدین در نشست هم‌افزایی با موضوع استفاده از ظرفیت‌ و توانایی دانشگاهیان و شرکت‌های دانش بنیان در حوزه خودروسازی که در حاشیه کنفرانس کاتالیست ایران برگزار شد، اظهار کرد: با تغییر عنوان وزارت علوم از سال ۱۳۸۳ به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یکی از وظایف آن، موضوع "فناوری" بود و در سال گذشته در این وزارتخانه معاونت فناوری و نوآوری شکل گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در کشور در زمینه توسعه فناوری، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان از جمله این ظرفیت‌ها است که در پارک‌های علم و فناوری کشور مستقر شده‌اند و دستاوردهای خوبی در عرصه فناوری ارائه کردند که نمونه آن تولید حدود ۲۵ قطعه هواپیما از سوی یکی از شرکت‌های مستقر در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران است که در زمان تحریم‌ها به تولید رسید.

خیرالدین با بیان اینکه ما در سطح کشور ۴۹ پارک علم و فناوری داریم، ادامه داد: ۲۲۴ مرکز رشد، ۱۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان و ۱۰,۵۰۰ شرکت فناور مستقر در پارک‌ها از دیگر پتانسیل‌های کشور در زمینه توسعه فناوری است، ضمن آنکه این شرکت‌ها در بحث اشتغال نیز توانسته‌اند اشتغال‌زایی بسیار خوبی را ایجاد کنند. علاوه بر اینها حدود ۱۰ هزار استارت‌آپ در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور مشغول به فعالیت هستند.

معاون نوآوری و فناوری وزیر علوم با تاکید بر اینکه پارک علم و فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، ۱۴۵ واحد فناور دارد که حدود ۹۵ واحد از ‌آنها دانش‌بنیان هستند، خاطر نشان کرد: این شرکت‌ها توانسته‌اند بیش از ۱۵۰۰ اشتغال را ایجاد کنند.

وی با اشاره به وضعیت نامطلوب صنعت در حوزه فناوری و نوآوری، یادآور شد: رتبه ما در حوزه نوآوری صنعت ۱۲۰ است و باید تلاش مضاعفی در این زمینه صورت گیرد. نمونه این تلاش‌ها وضعیت دانش‌بنیانی شرکت‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی است؛ چرا که طبق آمارها، تنها یک درصد از شرکت‌های مستقر در شهرک‌های صنعتی، دانش‌بنیانی آنها احراز شده است و در حوزه کشاورزی نیز تنها ۴ درصد از شرکت‌ها دانش‌بنیان هستند.

خیرالدین با اشاره به تحولات ایجاد شده در زمینه تولید نسل جدید خودروهای برقی و خودران، اظهار کرد: در حال حاضر تغییرات خوبی رخ داده و نسل جدیدی از خودروهای برقی و خودران در حال طراحی و تولید است و باید ببینیم سهم ایران در این بخش چیست و پیشنهاد مشخص ما این است که شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با حوزه خودروسازی را به شرکت‌های خودرویی معرفی کنیم تا در تعامل مستقیم با صنعت خودروسازی کشور قرار گیرند.

در این نشست همچنین دکتر حسن زمانیان، رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، با بیان اینکه در این سازمان به دنبال برقراری ارتباط بین پژوهش‌های کاربردی و صنعت هستیم، گفت: سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با پیشینه موفق در تولید ماهواره و ارائه سایر خدمات و محصولات در حال حاضر دارای این توانمندی است که بتواند با مجموعه گروه خودروسازی سایپا همکاری و کمک کند.

زمانیان با اشاره به برگزاری تور فناوری به منظور بازدید از توانمندی‌های شرکت‌های فناور مستقر در پارک فناوری این سازمان، اظهار کرد: شرکت‌های دیگری نیز در این سازمان مشغول به فعالیت هستند که می‌توانند در خدمت واحد تحقیق و توسعه گروه خودروسازی قرار گیرند.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به توانمندی سازمان در حوزه‌های پژوهشی، گفت: این سازمان با دارا بودن هفت پژوهشکده تخصصی و حضور اساتید و فناوران بنام کشور در این پژوهشکده‌ها در حوزه تحقیق و توسعه سازمان می‌تواند بازوی توانمندی برای گروه‌های خودروسازی باشد.

 در حاشیه سومین کنفرانس کاتالیست ایران که به میزبانی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از روز سه‌شنبه، ۲۷ اردیبهشت ماه برگزار شد، دکتر خیرالدین و تیم همراه از شرکت‌های مستقر در پارک فناوری این سازمان بازدید کردند و با دستاوردها و توانمندی‌های این شرکت‌ها آشنا شدند.

جایگاه ۱۲۰ جهانی ایران در نوآوری صنعتی/احراز دانش‌بنیانی یک درصدی شرکت‌ها در حوزه صنعت

این کنفرانس تا امروز چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران شرکت های مستقر فناوری و نوآوری درصد از شرکت ها دانش بنیانی نوآوری صنعت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۸۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مصطفی میلانی  ،شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.
وی در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت : تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است. دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود : ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد. میلانی همچنین بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک را برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت خواستار شد. وی با اشاره به بر حمایت از شرکت‌های فناور  از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  در حوزه مواد و ساخت و حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود. میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آنها را فراهم آورد. دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد. وی افزود : ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند. میلانی همچنین بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.  

دیگر خبرها

  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • حضور بیش از ۶۵۰ شرکت دانش‌بنیان داخلی و خارجی در نمایشگاه ایران‌هلث ۱۴۰۳
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین