Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اعلام نتایج انتخابات، گمانه ها و برآوردها از وزن کشی احزاب و جریان های سیاسی شروع شده است، اما ترکیب نهایی با توجه به نفوذ و قدرت لابی احزاب و جریان های سیاسی تعیین خواهد شد و با توجه به وجود زمینه های جذب نمایندگان راه یافته به پارلمان از طیف خاکستری ها، از جمله گروه هایی موسوم به مستقلین، جریان اعتراضی (۱۷ اکتبر) و برخی احزاب کوچکتر، نقشه پارلمان آینده لبنان واضح تر دیده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، بیشترین گمانه های توام با سمت دهی به افکار عمومی، در حوزه رسانه ای شکل گرفته است، بطوری که ترکیب های متفاوتی از فراکسیون ها را ترسیم می کند؛ به عنوان مثال برخی رسانه های لبنانی برای فراکسیون مقاومت شامل حزب الله، امل و متحدانش تنها ۲۸ کرسی در نظر گرفته اند، حال آنکه برخی دیگر بر عدد ۳۱ تنها برای حزب الله و امل تمرکز کرده اند.

این موضوع در آمارهای مربوط به سایر جریان های سیاسی مانند اهل سنت و مسیحیان هم دیده می شود و این چندگانگی ها که عمدتا با اهداف و نیات درونی جریان های سیاسی و به تبع رسانه های وابسته گره خورده است، نشان می دهد که نزاع لابی ها از هم اکنون شروع شده است.

براساس آخرین برآوردها که نمی توان آن را صد درصدی دانست، جریان آزاد ملی به ریاست جبران باسیل وزیر خارجه سابق لبنان از طیف مسیحیان، ۱۸  کرسی در اختیار دارد و حزب نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع که این یکی هم از طیف مسیحیان است،۲۰ کرسی در اختیار دارد. این درحالی است که براساس برخی برآوردهای دیگر جریان باسیل دستکم ۲۲ کرسی در پارلمان این دوره کسب کرده است.

شاید براساس همین برآورد دومی بود که جبران باسیل روز یکشنبه و بعد از اعلام نتایج شمارش آرا در اظهاراتی خطاب به سایر احزاب و گروه ها از موضع برتر سخن گفت و چنین بیان کرد که "از موضع پیروز همه را به تعامل و گفت وگو دعوت می کنیم".

براساس این برآوردها، دو حزب قدرتمند شیعه لبنان یعنی حزب امل به رهبری نبیه بری ۱۵ کرسی و حزب الله به رهبری سید حسن نصرالله ۱۳ کرسی را در اختیار گرفته اند.

اختلافات و چندگانگی در برآورد آمارها اما بیشتر حول جریان های موسوم به مستقل ها و جنبش اعتراضی ۱۷ اکتبر است که قطعا در ترکیب جبهه بندی در پارلمان جدید نقش مهمی خواهند داشت؛ برخی رسانه ها، مستقل ها را حائز ۱۱ کرسی

و جنبش اعتراضی را ۱۵ کرسی دانسته اند.

این چندگانگی آماری بیشتر در حوزه مستقل ها بروز کرده است که در میان آنان شخصیت هایی متمایل به جریان ها و احزاب شناسنامه دار هم وجود دارد. مانند عبدالکریم محمد کباره که نامش در فهرست میقاتی و ۱۴ مارس بوده است.

حزب سوسیالیست ترقی خواه دروزی های لبنان به رهبری ولید جنبلاط هم همان ۹ کرسی پارلمانی را که به اتکای پایگاه اجتماعی اش در این دوره به دست آورد و احزابی مانند کتائب (مسیحی) ۵ کرسی، طاشناق (ارامنه) ۲ کرسی و المرده (سلیمان فرنجیه) ۲ کرسی به دست آوردند.

حزب استقلال مسیحی نیز در برآوردهای آماری اعلام شده ۲ کرسی و الاتحاد از جریان های سنی ۱ و ملی گرایان آزاد (مسیحی) ۱ و حزب موسوم به طرح خیریه اسلامی (الاحباش) ۲ کرسی و جماعت اسلامی اهل سنت ۱ کرسی به دست آوردند.

البته طرفداران سابق جریان المستقبل وابسته به سعد حریری هم که این بار اما جداگانه در این انتخابات شرکت داشتند، توانسته اند ۶ کرسی بدست آورند؛ آن هم در سایه تحریم شخص سعد حریری که گفته می شود از فشارهای سران سعودی به تنگ آمده بود.

با همه این اوصاف، هنوز تصویری واضح از نقشه پارلمانی آینده لبنان در دست نیست، از همین رو، به محض اعلام نتایج شمارش آرا در روز یکشنبه نزاع لابی ها برای قدرت شروع شده است؛ تا جایی که حتی پیش بینی اینکه جریان معترضان موسوم به ۱۷ اکتبر به کدام سمت بچرخند و یا مستقل هایی که احتمال دارد تا یکی دو روز آینده از لاک مستقلی خارج شوند، کمی دشوار شده است.

این پیچیدگی در عرصه سیاسی لبنان در این دوره را بسیاری از صاحب نظران لبنانی و منطقه خوب درک کرده اند، بطوری که روزنامه اللواء می نویسد، برخی منابع سیاسی آگاه گفته اند که نتایج انتخابات پارلمانی همچنان در حال خوانش و ارزیابی است و  انتظار می‌رود که بلوک بندیها در داخل پارلمان به مرور بیشتر و بیشتر تبلور یابد تا بعد از آن در نخستین گام، رئیس جدید پارلمان انتخاب شود.

به گفته این منابع، معلوم نیست که آیا از دل فراکسیون تحول خواه (التغییریه یا همان ۱۷ اکتبر) نمایندگان مستقلی بیرون خواهند آمد یا خیر.

به گفته برخی منابع پیگیر، به محض اعلام نتایج رسمی انتخابات پارلمانی، تماس مستمر دو گروه نمایندگان تحول خواه (التغییریه) و نمایندگان مستقلین با برخی احزاب و نیروهای حاکمیتی و اصلی برای رایزنی و تبادل نظر در خصوص ایجاد یک سازوکار ارتباطی و هماهنگی مستمر بین این نیروها برای ایجاد هسته تجمع سیاسی پارلمانی و همکاری مشترک در مرحله بعدی و اتخاذ موضع واحدی در زمینه مراحل قانونی آینده بویژه انتخاب هیات رئیسه پارلمان و تشکیل دولت جدید و انتخاب رئیس جمهور جدید در پاییز آینده آغاز شده است.

بی شک، لبنانی ها از هرکسی شرایط خود را بهتر می دانند؛ کشوری که بخاطر تحریم های امریکا و غرب و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس، در آستانه فروپاشی و اعلام ورشکستگی قرار دارد و از نظر امنیتی نیز بسیار شکننده است. امشب (شامگاه چهارشنبه) هم قرار است سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان بطور مستقیم با مردم این کشور صحبت کند.

با رصد اوضاع و شرایط این روزهای لبنان که بیش از هر زمان به تعامل و همدلی و همکاری نیاز دارد، به نظر می رسد لبنانی ها میان دو گزینه قرار گرفته اند؛ لجاجت یا عقلانیت؟، نکته ای که عدم توجه به آن می تواند کشور را به پرتگاه جنگ خانگی بکشاند.

برچسب‌ها لبنان جبران باسیل انتخابات پارلمانی پارلمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لبنان جبران باسیل انتخابات پارلمانی لبنان جبران باسیل انتخابات پارلمانی پارلمان جریان های سیاسی اعلام نتایج مستقل ها جریان ها حزب الله ۱۷ اکتبر ۲ کرسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۹۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شورا‌های شهر

کی‌یر استارمر امروز جمعه در جمع خبرنگاران و حامیان حزب کارگر گفت: «ما خواهان برگزاری انتخابات سراسری هستیم. می‌خواهیم در انتخابات پیروز شویم و کشور را در مسیر پیشرفت قرار دهیم».

او در حالی این مطلب را بیان کرد که بر اساس آخرین نتایج آراء در ۳۵ شورای شهر از ۱۰۷ حوزه، حزب کارگر موفق به کسب ۳۱۹ کرسی شده است که ۵۲ کرسی نسبت به انتخابات دور قبل افزایش نشان می‌دهد.

این درحالیست که حزب حاکم محافظه‌کار با از دست دادن ۱۲۲ کرسی، ۱۱۷ کرسی تصاحب کرده و در مسیر یک شکست سنگین قرار دارد.

از طرفی احزاب کوچکتر لیبرال دمکرات و حزب سبز نیز به ترتیب با کسب ۱۸ و ۱۳ کرسی اضافی، موفق به تصاحب ۱۱۴ و ۲۱ کرسی شده‌ و تا زمان انتشار این خبر، پیروزی قابل توجهی را رقم‌ زده‌اند.

کارشناسان معتقدند که اگر انتخابات سراسری برگزار شود، حزب محافظه‌کار شکست سنگینی را تجربه خواهد کرد.

پروفسور مایکل تراشر انتخابات پژوه برجسته انگلیسی می‌گوید که تحلیل نتیجه انتخابات شوراها پیچیده اما آنچه بدیهی به نظر می‌رسد این است که محبوبیت حزب محافظه‌کار از سال ۲۰۲۱ سقوط و در مقابل حزب کارگر اعتبار چشم‌گیری را کسب کرده است.

او گفت: «این خبر بسیار بدی برای محافظه‌کاران است زیرا پیروزی آنها در انتخابات سال ۲۰۱۹ به لطف جلب حمایت مردمی بود که در همه‌پرسی سال ۲۰۱۶ به برگزیت رای دادند. اما آراء دیشب نشان می‌دهد در مناطق حامی برگزیت، رأی محافظه‌کاران حدود ۱۸ درصد کاهش یافته است».

این تحلیل‌گر انگلیسی شرایط را مشابه سال ۱۹۹۸ تشبیه کرد که محبوبیت محافظه‌کاران به رهبری جان میجر در حدی سقوط کرد که حزب کارگر به رهبری تونی بلر موفق شد با کسب ۴۱۸ کرسی در انتخابات سراسری یک رکورد تاریخی ثبت کند.

وی بیان داشت: «اگر آرای محافظه‌کاران در انتخابات سراسری آتی تا این حد کم باشد، همین سرنوشت در انتظار آن‌ها خواهد بود».

رهبر حزب کارگر انگلیس می‌گوید که دولت ریشی سوناک پشتوانه عمومی خود را از دست داده و باید انتخابات سراسری برگزار شود. او در پی تصاحب کرسی حوزه انتخابیه بلکپول توسط یکی از نمایندگان حزب کارگر گفت: «انتخابات میان‌دوره‌ای در این حوزه، پیام مستقیم به نخست وزیر است. مردم این منطقه از وضع آشفته و سیاست‌های شکست خورده دولت به ستوه آمده و خواهان تغییر هستند».

استارمر اضافه کرد که مردم بلک‌پول نماینده تمام مردمی هستند که خواهان برگزاری انتخابات و روی کار آمدن دولت حزب کارگر هستند.

مردم انگلیس دیروز برای تعیین نمایندگان ۱۰۷ شورای شهر، شهردار لندن، کمیسرهای ۳۷ پاسگاه پلیس و جانشین نماینده مستعفی منطقه بلک‌پول پای صندوق‌های رای رفتند. شمارش آراء هنوز به پایان نرسیده اما نتایج اولیه نشانگر پیروزی چشم‌گیر حزب کارگر است.

این درحالیست که مردم انگلیس باید ظرف چند ماه دیگر برای تعیین دولت جدید در انتخابات سراسری شرکت کنند. انتخابات سراسری در انگلیس هر پنج سال برگزار می‌شود.

زمان برگزاری این رویداد، طبق یک سنت دیرینه، در فصل بهار یا پائیز است. انتخابات باید طبق قانون حداکثر تا پیش از ۲۸ ژانویه ۲۰۲۵ (۹ بهمن) برگزار شود اما نخست وزیر انگلیس هنوز تاریخ آن را اعلام نکرده است.

حزب محافظه‌کار از سال ۲۰۱۰ میلادی سکان دولت را در دست داشته و محبوبیت آن طبق بیشتر نظرسنجی‌ها به پائین‌ترین سطح در ۴۶ سال گذشته رسیده است.

سوناک با اذعان به این مساله، وضع موجود را ناشی از تبعات همه‌گیری کرونا و جنگ در اوکراین دانسته و ادعا می‌کند که مردم این کشور طی سال‌های اخیر دوران سختی را سپری کرده‌اند.

او با بیان این ادعا که اوضاع اقتصادی کشور از ابتدای امسال (۲۰۲۴) مسیر بهبودی را طی می‌کند از مردم انگلیس خواسته است که برای پنج سال دیگر به حزب او اعتماد کنند.

این درحالیست که محافظه‌کاران با ۲۰ درصد اختلاف در بیشتر نظرسنجی‌ها هیچ شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند. آخرین نظرسنجی صورت گرفته توسط شبکه خبری اسکای نشان می‌دهد اگر فردا انتخابات سراسری برگزار شود ۴۳.۶ درصد مردم به حزب کارگر به رهبری «کی‌یر استارمر» و ۲۳.۲ درصد به حزب محافظه‌کار رای خواهند داد.

تحقیقات نشریه گاردین هم حاکیست که حزب کارگر می‌تواند ۴۵۸ کرسی پارلمان را کسب و یک رکورد تاریخی در صحنه سیاسی انگلیس ثبت کند.

در مقابل حزب حاکم محافظه‌کار با خطر حذف شدن در بیشتر حوزه‌های انتخابیه مواجه است و پیش‌بینی می‌شود که تنها ۹۰ کرسی در انتخابات کسب کند.

این روزها زمزمه برگزاری انتخابات سراسری در ماه جولای، یعنی پیش از تعطیلات تابستانی پارلمان سر زبان‌ها افتاده است. سوناک هم این ایده را نه تائید و نه رد نکرده است.

نخست وزیر انگلیس یکشنبه گذشته در گفت‌ وگوی تلویزیونی اعلام کرد که انتخابات زمانی برگزار می‌شود که گزینه‌ها برای مردم روشن باشد. او از پاسخ به پرسش مجری شبکه خبری اسکای درباره احتمال برگزاری انتخابات در ماه جولای، طفره رفت و گفت: «نگاه کنید، وقتی نوبت به یک انتخابات عمومی می‌رسد، من چندین بار در مورد آن صحبت کرده‌ام و چیزی بیشتر از آنچه گفته‌ام، نمی‌گویم».

زمانی که مجری درباره این پرسش پافشاری کرد، وی پاسخ داد: «شما می‌توانید از سخنان من هر نتیجه‌ای را بگیرید اما من تکرار می‌کنم، انتخابات سراسری هنگامی خواهد بود که گزینه‌ها برای مردم روشن باشد».

به هر روی مردم انگلیس ظرف ماه‌های آینده پای صندوق‌های رای خواهند رفت تا درباره سرنوشت سیاسی این کشور تصمیم‌گیری کنند و طبق بیشتر نظرسنجی‌ها حزب حاکم محافظه‌کار روزهای پایانی خود را در قدرت سپری می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • حملات حزب الله به مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین
  • حملات گسترده حزب الله به مواضع رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین
  • شکست حزب حاکم محافظه‌کار انگلیس در انتخابات محلی
  • راهیابی تیم «وعده صادق» دانشگاه آزاد ممسنی به مرحله کشوری کرسی‌های آزاداندیشی
  • غزه عامل تعیین کننده بر انتخابات محلی انگلیس
  • شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شورا‌های شهر
  • آغاز تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم /رقابت ۹۰ کاندیدا برای فتح ۴۵ کرسی پارلمان
  • رئیس قوه قضائیه وارد بندرعباس شد
  • صعود پردردسر الهلال به فینال جام حذفی عربستان
  • صعود جنجالی الهلال ۱۰نفره به فینال جام حذفی عربستان