Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری جماران: سفر امیر قطر و نماینده غربی‌ها به ایران حاکی از زمان احتمالا کوتاه برای به نتیجه رسیدن مذاکرات برجامی است. سفرایی که حامل پیام بازگشت نمایندگان ایران به وین هستند. اما تا امروز خبرهای ضد و نقیضی در چارچوب مذاکرات برجام به گوش می رسد.

در این باب جلیل رحیمی جهان‌آبادی به خبرنگار جماران از آخرین وضعیت برجام گفت:

برجام در حوزه‌های فنی شامل درصد غنی سازی، سانتریفیوژهای نسل جدید و مسائل مرتبط با آنها، تعیین تکلیف ذخیره اورانیوم غنی سازی شده با خلوص بالا و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تعیین تکلیف شده، اما در موضوعات سیاسی چون تحریم‌های اشخاص حقیقی و حقوقی هنوز با آمریکایی‌ها  اختلاف نظر داریم. آمریکایی‌ها بخش عمده ی لیست 1400، 1500 نفره تحریم شده را به بهانه مسائل منطقه‌ای می‌خواهند نگه دارند و به مثابه یک زخم علیه ایران نگه دارند. آنها همچنین خیلی تاکید دارند سپاه را از لیست تروریستی خارج نکنند و علیه نیروی نظامی، دفاعی ما اقدامات مخرب خود را ادامه دهند.

وی افزود: آن‌ها در قرارداد جدید از خود تعهد زیادی نشان نمی‌دهند .عملا آمریکایی‌ها رفتارهای غیرعقلانی دارند به این دلیل برجام با بن بست روبرو شده، ولی در مقابل ایران آمادگی دارد اگر طرف آمریکایی رفتار عاقلانه رفتار کرده و و درک درستی داشته باشند، مشکل حل شود.

وی در مورد حضور امیر قطر و انریکه مورا در تهران افزود: هم قطری‌ها و آقای مورا در حال میانجیگری هستند تا بتوانند ایران و کشورهای غربی را به هم نزدیک کنند.

 

مقصر این بن‌بست آمریکایی‌ها هستند  

رحیمی جهان‌آبادی در خصوص تعیین تکلیف هر چه زودتر برجام از سوی ایران گفت: من فکر می کنم باید منصفانه تحلیل کنیم. آنچه در پذیرش تعهدات برجامی مربوط به ایران بوده، کشور ما هم اجرا کرده و هم پذیرفته است و چیزی فراتر از این وجود ندارد که بخواهیم بپذیریم. اما طرف آمریکایی باید مشکل را حل و عاقلانه رفتار کند، و الّا در بحث غنی سازی، سانتریفیوژها و تعیین تکلیف ذخایر اورانیوم ایران تعهدات خود را پذیرفته است. خود غربی‌ها هم این را قبول دارند، ولی آمریکایی‌ها تعهداتی دارند که نه عقلانی نه منطقی و نه امکان پذیر است که بخواهیم وارد عرصه گفتگو بشویم ولی به هر حال تصمیم های کلان با رهبری و شورای امنیت ملی است و مجلس هم به عنوان قوه ناظر در تلاش است. مقصر این بن‌بست آمریکایی‌ها هستند.

 

امروز بر کلیات برجام اجماع ملی وجود دارد  

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در خصوص موضع مسئولان در خصوص برجام، افزود: امروز همه‌ی بخش‌های حاکمیت و طیف‌های سیاسی در چارچوب برجام، توافق و اجماع داریم. ممکن است اختلاف نظرهایی سر نکات اجرایی باشد، اما بر سر کلیات آن اجماع ملی وجود دارد.

وی در ادامه گره اصلی مذاکرات را فهم نادرست آمریکایی‌ها دانست.

 

سیاست گذار کلان عرصه سیاست خارجی رهبری است  

جهان آبادی در خصوص حضور تیم مذاکره کننده قبل در تیم فعلی گفت: امروز در تیم مذاکره کننده از بدنه کارشناسی تیم سابق استفاده می شود. سیاست‌ها را رییس جمهور یا وزیر امور خارجه ممکن است تغییر بدهند اما سیاست گذار کلان عرصه سیاست خارجی رهبری است و رییس جمهور وزیر خارجه و تیم مذاکره کننده یا شورای عالی امنیت ملی در چارچوب مشخص شده از سوی رهبری مذاکره می‌کنند، توافق می کنند یا ارتباط می‌گیرند. تمام افراد در تیم مذاکره کننده مثل امیرعبداللهیان سالیان سال معاون وزیر امورخارجه بوده و این‌ها خارج از تیم مذاکره کننده نیستند؛ هم دیپلمات و هم صاحب نظرند و قطعا از نظرات کارشناسی آن‌ها استفاده می‌شود.

 

کسانی که دیروز برجام را آتش زدند امروز برای احیای برجام تلاش می‌کنند  

وی گفت: من فکر می کنم بحث مذاکرات اتمی را نباید به دولت دوازدهم و سیزدهم ربط داد؛ ما یک خواسته ملی داریم. برای این خواسته ملی که حق ما است در چارچوب کنوانسیون های بین‌المللی هزینه دادیم و امروز هم در مقابل زیاده خواهی‌های آمریکا ایستاده‌ایم. اگر دست به تخریب این دولت و توافقات دولت قبل بزنیم اشتباه است؛ ما زمان آقای روحانی از تیم مذاکره کننده حمایت کردیم، اما در حالی که آنها حتی مورد حمایت رهبری نیز بودند کسانی کهتندروی داشتند امروز خودشان پی برده اند که اشتباه کردند و خیلی از فرصت‌ها را از مردم و کشور گرفتند؛ ولی ما آن اشتباه را نمی‌کنیم ما از تیم مذاکره کننده آقای رییسی حمایت می‌کنیم چون این را خواست ملت تلقی و منافع مردم و حفظ نظام برای ما مهم است نه یک جناح.

رحیمی جهان آبادی در پایان گفت: نگاه ما طیفی و جناحی نیست و به همین دلیل در دولت قبل وقتی تخریب‌ها علیه وزیر امورخارجه دکتر ظریف در جریان بود واقعا عذاب می‌کشیدیم؛ چون نگاه ما نگاه ملی است. ما منافع ملی را در نظر می‌گیریم و سیاست‌های کلان نظام را همیشه تحت زحمات مقام معظم رهبری دیدیم، ولی هستند کسانی که دیروز برجام را آتش زدند امروز برای احیای برجام تلاش می‌کنند.

منبع: جماران

کلیدواژه: افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا برجام آمریکا مذاکرات وین مذاکرات احیای برجام افغانستان سهام عدالت لیگ برتر لیگ قهرمانان مقدماتی جام جهانی واردات خودرو ویروس کرونا تیم مذاکره کننده تعیین تکلیف آمریکایی ها سیاست خارجی جهان آبادی بن بست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۲۹۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پور ابراهیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به جلسات ارزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع بحث سیاست‌های ارزی در سال‌های اخیر اصلی‌ترین موضوع اقتصاد کلان کشور بوده علی رغم اینکه به عنوان یک رویکرد کلان در اقتصاد محسوب می‌شود اما به شدت بر زندگی مردم و معیشت آنان و بر حوزه فعالیت‌های جاری کشور اثر دارد.

وی بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که سیاست‌های ارزی دولت سیزدهم بعد از تغییر رئیس کل بانک مرکزی متناسب با آن چیزی که در اهداف قانونی بوده و در برنامه قانونی بوده، اجرایی نشده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر ما قانون را برای اجرای برنامه‌های عملیاتی دولت مبنا بدانیم، باید بگویم آن چیزی که اجرا می‌شود با قانون برنامه، احکام دائمی و با همه آن چیزهایی که به عنوان قانون محسوب می‌شود، مغایرت‌های جدی دارد، تاکید کرد: بنابراین نگرانی ما از عدم اجرای قوانین و مقررات قانونی است نه اینکه قانون نداشته باشیم. حتی ما به واسطه همین رویکرد قانونی، جایگاه بانک مرکزی را در قانون ارتقا دادیم.

وی متذکر شد: این موضوع طی ۴ سال در مجلس و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طول کشید و به شدت اعتقاد داشتیم که بانک مرکزی باید از اقتدار لازم برای اجرای سیاست‌های ارزی و پولی برخوردار باشد و این موضوع را هم در مجلس یازدهم تصویب کردیم و ابلاغ شده و عملاً و رسماً با رویکرد قانون جدید، مسیر و جریان فعالیت بانک مرکزی طی می‌شود.

پورابراهیمی تاکید کرد: لذا این قانون در اختیار دولت است و قوانین دیگر هم وجود دارد و دولت مکلف است بر اساس این قوانین عمل کند. بنابراین نگرانی ما از عدم اجرا است و معتقدیم مدیریت فعلی بازار ارز مبتنی بر این نگاه و بر اساس ضوابط قانونی نیست؛ این یکی از چالش‌های اساسی ما طی یکی دو سال اخیر بوده و به شدت اثر منفی بر این حوزه گذاشته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه به ظاهر نام از سیاست‌هایی می‌برند که تغییری در نرخ ارز و اقتصاد رقم نخورد، اما این اقدامات به شدت التهاب‌ها را بیشتر کرده است درحالی که اگر ما با روش قانونی جلو می‌رفتیم و بر اساس نرخ ارز شناور مدیریت شده، عمل می‌کردیم که در قانون و احکام دائمی آمده است، حتماً نرخ ارز از این نرخی که الان در بازار غیر رسمی وجود دارد، بسیار کمتر بود و اساساً این نرخ به وجود نمی‌آمد.

وی اظهار داشت: نکته بعدی آن است که به جز قانون که مبنای ماست و طبیعتاً در حوزه عملیات اجرایی مبنای کار قرار می‌گیرد، موضوعات مربوط به خود دستورالعمل دولت را هم داریم؛ از جمله سند تحول دولت مردمی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ توسط رئیس جمهور ابلاغ شد و مبنای عملکرد دستگاه‌های اجرایی قرار گرفت و در آن سرفصل سیاست‌های ارزی هم کاملاً به طور مشخص آمده است.

وی ادامه داد: در بخش سیاست‌های ارزی سند تحول دولت مردمی رئیس جمهور، همان رویکرد و نگاه مبتنی بر قانون احکام دائمی برنامه ششم توسعه مورد تاکید قرار گرفته و طبیعتاً دولت باید بر اساس آن اقدامات خود را انجام دهد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علاوه بر قوانین و سند تحول دولت مردمی، تجارب مختلف در اختیار ماست و ما نباید تجربه‌هایی که در گذشته منجر به آثار منفی بر اقتصاد کشور و معیشت مردم شده است را تکرار کنیم و تکرار آن تجارب قابل قبول نیست.

پورابراهیمی با اشاره به جلسات ارزی مشترک اخیر دولت و مجلس، گفت: جلساتی طی دو هفته اخیر با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس و با حضور رئیس بانک مرکزی، وزیر اقتصاد و معاون رئیس جمهور و با محوریت ریاست مجلس و رؤسای چند کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار شد.

وی در تشریح اهداف این جلسات گفت: محور این جلسات آن بود که تجربه تنش‌ها و شوک‌های ارزی گذشته که در کشور باعث کاهش ارزش پول ملی و فشار به معیشت مردم شد را تبیین کنیم و تاکید نمایندگان اقتصادی این بود که نباید به این تجارب بی تفاوت بود.

کد خبر 6089748 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • محسن رضایی و ابوشریف اعتقاد داشتند وظیفه سپاه جنگیدن با دشمن خارجی نیست /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود
  • عکسی از ۲ چهره خارجی حاضر در صحن علنی امروز مجلس ایران
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی
  • هیچ بستری برای مذاکره بین اوکراین و روسیه وجود ندارد
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد