Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینی گفت:‌ انسان که ذاتا مشتاق دین است و فطرت او با دور نمایه های دین پیوند تکوینی دارد و در شرایط کنونی که تعامل گرم، درمان اصلی رابطه روحانیون با جوانان است این سوال مطرح می شود که علل گرایش جوانان به فرهنگ غرب چیست؟

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، اولین نکته اساسی در جامعه، داشتن تعامل گرم با همه افراد است، که اساس زندگی اجتماعی و پیدایش اجتماعات بر آن نهاد شده است کارا ترین نوع تعامل و برخورد با نسل جوان، تعامل گرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین روحانی باید توانایی این نوع تعامل را در خود ایجاد کرده و به لحاظِ نگرشی هم، آمادگی و برداشت مناسب از اعمال و رفتار جوانان را  داشته باشد.

منظور از تعامل گرم، آن نوع تعاملی است که بار عاطفیِ مثبت داشته باشد، و لذا رفتار روحانی باید با علاقه، دلسوزی و محبت همراه باشد و با جوانان مثل دو تا دوست و یا همچون یک پدر مشفق برخورد کند و خلاصه اینکه تعاملات روحانی باید بار عاطفی مثبت داشته باشد. البته این فقط به ارتباط روحانی و جوان محدود نیست، بلکه در همه سطوح زندگیِ اجتماعی، اساس، تداوم و بهبودش در گرو داشتن تعاملات گرم است.

وقتی تعاملات خنثی می شوند یا بار عاطفی منفی پیدا می کنند، در این حالت شیرازه زندگیِ اجتماعی از هم گسسته می شود و مشکلات بسیار زیادی پدید می آید. دوری مردم از تعاملات گرم باعث شده است، که در یک دوره 40 ساله، دیگر چیزی به نام اجتماع محلی وجود نداشته باشد. در شرایط کنونی تعامل گرم، درمان اصلی رابطه روحانیون با جوانان است.

بهره برداری از غربگرایان به عنوان یک سرمایه اجتماعی

علی اصغر حسینی کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران با رکن اصلی روحانیت به پیروزی رسید زیرا که از همان ابتدا معمار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) بنا را بر حکومت اسلامی نهاده و مردم ایران نیز از هر قوم و مذهبی از این پشتوانه دینی حمایت و دفاع نمودند و بحق اوایل انقلاب روحانیون مهمترین گروه مرجع مردم و بویژه جوانان در امور دینی و مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بودند اما هرچه از رشد درخت انقلاب می گذشت مرجعیت عالمان دینی بویژه علمایی که در کسوت روحانیت بودند کم رنگ گردید.

وی با اشاره به اینکه رشد روز افزون رسانه ها اعم از کانال های ماهواره ای و فضای مجازی که با اتخاذ شیوه های دقیق جنگ نرم و تولید برنامه هایی با محتوای جذاب برای مردم و به ویژه  جوانان در یک جنگ ادراکی عظیم توانستند اذهان بسیاری از جوانان را به سمت خود جذب نمایند افزود: شکل گیری جریان های سیاسی موسوم به چپ که به واسطه جذب آراء مردمی سعی در تغییر گفتمان فرهنگی، اجتماعی، دینی و مذهبی و سیاسی نموده و با کمک خلاء موجود در رفع نیاز های روحی ، فطری و جسمی  در بین جوانان، اقدام به تغییر نگرش اعتقادی آنان نمودند.

وی از رها ساختن مهندسی فرهنگی کشور وعدم اقبال به آن به واسطه اسارت فرهنگ در چمبره سیاست های جناحی وحزبی و بهره برداری از غربگرایان به عنوان یک سرمایه اجتماعی در رسیدن به قدرت سیاسی نام برد و بیان داشت: ضعف مخاطب شناسی، برقراری ارتباط مؤثر وایجاد برقراری عاطفی با جوانان وتأکید بر همان آموزش های سنتی حوزوی وکم توجهی به خواسته های جوانان یکی دیگر از مسائلی است که امروزه به فراموشی سپرده شده است.

حسینی گفت: اختصاص مسجد به مکانی صرفاً عبادی وبرگزاری نماز های جمعه وجماعات اگر چه از بزرگترین کارکردهای مساجد است اما به تنهایی کافی نیست وبی شک امروز علیرغم  تاثیر بسیاری از شیوه های جنگ نرم دشمن در قالب انواع رسانه، جنگ سایبری، جنگ ادراکی ، هنوز هم جوانان بسیاری هستند که نسبت به مسائل فقهی وکلامی خود تعصب داشته و به فروع و اصول تعالیم دینی پایبند می باشند و احترام روحانیت و نقش مهم آنان را در تبلیغ دین و رسالت نبی اکرم (ع)و ائمه (ع) و صحابه جلیل القدر را دارا می باشند که در نظام جمهوری اسلامی انتظارات خیلی بیشتر از این میزان می باشد .

 این کارشناس مسائل سیاسی افزود: بنابر این روحانیون وماموستایان جهت بازیابی جایگاه خود به عنوان گروه مرجع می بایست گام های اساسی برداشته  و در این رقابت با جنگ شناختی دشمن و اندیشه های سکولار در کشور ومبلغان خاموش ولی جذاب فرهنگ غربی، باید با جدیت تمام به جذب کودکان، نوجوانان وجوانان دارای فطرت پاک بپردازند.

وی با اشاره به چند اقدام اساسی در این باره گفت: تقویت روش های جدید تدریس تعاملی، گروهی و خلّاق در امر آموزش و توانمندی در برقراری رابطه عاطفی با نوجوانان و جوانان، تقویت روش های مخاطب شناسی، برقراری ارتباط مؤثر وتقویت خودشناسی جهت برقراری رابطه عاطفی با آنها، شبهه شناسی و روش شناسی پاسخگوئی به شبهات دینی و مذهبی نوجوانا ن وجوانان در کنار آن  تقویت معرفت شناسی، کلام جدید وقدیم ،همراهی، همرازی، همکاری، همدردی و همفکری با نوجوانان وجوانان ،تسلط کامل بر علوم نرم افزاری و رسانه و داشتن سواد رسانه ای واشراف کامل بر آسیب شناسی فضای مجازی وسایبری،گسترش کارکردهای مساحد وخروج ازانجام مراسمات صرفاً عبادی و مرجع و ملجأ قرار گرفتن روحانیون در استماع درد دل وبیان مشکلات مردم وتلاش آنان در رفع این چالش ها به کمک مسئولین عاملی مهم در تقویت مسجد به عنوان یک پایگاه مهم، مؤثر بوده ومرجعیت را در بین مردم وبویژه جوانان به روحانیون باز خواهد گرداند.

وی در پایان خاطر نشان کرد:عالم دینی با داشتن رفتارمعقول در بین مخاطبین خود مقبولیت یافته و درآن صورت به محبوبیت می رسد و آنجاست که جاذبه او از تمامی جذابیت های سطحی و انحرافی فراتر رفته و به عنوان گروه مرجع بین مردم بویژه نوجوانان و جوانان مؤثر واقع می شود وبه معنای واقعی رسالت انبیاء الهی را ادامه خواهند داد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تعامل گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۰۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از آغاز فعالیت نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان خبر داد و گفت: در این جشنواره سعی شده با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم. او همچنین از ساخت فیلمی مرتبط با فرهنگ رضوی خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرهاد قائمیان -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- در نشست خبری نخستین جشنواره بین‌المللی «فیلم دینی رضوان» که در سازمان سینمایی سوره برگزار شد با بیان اینکه پشتوانه و حمایت‌های شما اهالی رسانه همیشه برای ما ارزشمند بوده و هست، اظهار کرد: امیدواریم با کمک و نقش‌آفرینی شما اهالی رسانه بتوانیم یکی از معتبرترین جشنواره‌های کشور را برگزار کنیم.

وی با اشاره به اینکه نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان فعالیت خود را از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌کند، افزود: بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با مشارکت سازمان سینمایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان سینمایی سوره مهر حوزه هنری به مناسبت دهه کرامت این جشنواره را در قالب‌های داستانی، مستند و پویانمایی در دو بخش فیلم‌های دینی و ویژه رضوی به صورت رقابتی برگزار می‌کند.

شناسایی استعدادهای جوان در حوزه فیلم‌سازی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در ادامه به فراز و نشیب‌های برگزاری این جشنواره در سال‌ها گذشته اشاره کرد و گفت: امسال با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی تلاش شده تا به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم.

وی تأکید کرد: در بخش ویژه رضوی نیز به دنبال اشاعه فرهنگ منور رضوی، در سطح جامعه از طریق گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری به‌خصوص فیلم هستیم که در این راستا تلاش شده تولید فیلم در استان‌ها با حمایت بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) صورت بگیرد.

برگزاری کارگاه آموزشی در مشهد

قائمیان از برگزاری کارگاه حضوری سه‌روزه در مشهد از تاریخ ۲۵ الی ۳۰ تیرماه جاری خبر داد و ابراز کرد: جهت توسعه گفتمان جشنواره فیلم دینی (بخش ویژه رضوی) کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید مطرح ملی برگزار می‌شود که متقاضیان شرکت از استان‌های دیگر نیز می‌توانند به صورت آنلاین در این کارگاه‌ها شرکت کنند.

ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت فرهنگ رضوی

وی از تولید یک فیلم‌نامه بر اساس کتاب «از عشق‌آباد تا عشق‌آباد» خبر داد و عنوان کرد:  در جلسه اخیر دبیران جشنواره‌های امام رضا(ع) با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اعلام شد که تولید  یک فیلم سینمایی با محوریت فرهنگ رضوی را آغاز کنیم که احتمالاً اسم آن را به «عشق‌آباد»  تغییر دهیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) اضافه کرد: این فیلم‌نامه نیز در راستای فرهنگ امام رضا(ع) است که امیدواریم تا سال آینده با توجه به بزرگی و تاریخی بودنش ساخته شود، در این صورت می‌توانیم بگوییم جشنواره‌های امام رضا(ع) به اهداف والای خود رسیده است.

برگزاری اختتامیه جشنواره در آبان ماه جاری

وی زمان اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان را ۱۶ و ۱۷ آبان ماه اعلام کرد و گفت: البته زمان اختتامیه بخش بین‌الملل اردیبهشت‌ماه سال آینده خواهد بود که در آن فیلم‌سازان از کشورها و ادیان مختلف حضور خواهند داشت؛ امیدواریم در بخش بین‌الملل نیز بتوانیم در کنار یکدیگر شاهد تماشا و حضور تمام انسان‌هایی باشیم که به معارف دینی علاقه‌مند هستند.

توسعه معارف دینی در دنیای مدرن

محمدحسین لطیفی -دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست اظهار کرد: بسیار خوشحالم که این سعادت نصیب من شده است تا در کنار سایر دوستان بتوانیم مسیری را در حوزه معرفی و توسعه معارف دینی و رضوی آغاز کنیم که انتها نداشته باشد و تا سال‌ها ادامه پیدا کند، آن‌هم در جهان پرهیاهوی امروز که جای خالی دین به‌خوبی احساس می‌شود.

وی ادامه داد: امروز انسان‌ها در جریان زندگی روزمره تحت آماجی قرار دارند که تلاش بسیاری برای دین زدایی دارند، غافل از اینکه هستی آرامش خود را از قلب‌هایی می‌گیرد که با تمام مشکلات و فشارها متوسل و متوکل به یک جریان معنوی هستند.

ضرورت اثرگذاری معنوی در تولیدات سینمایی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه هدف از این جشنواره می‌تواند تولید آثار سینمایی باشد که تماشاگر با دیدن آن‌ها با خود بگوید «چقدر حالم خوب شد» و اثرگذاری روحی و معنوی برای مخاطب خود داشته باشد، تصریح کرد: در حقیقت اگرچه فیلم‌ها با رویکردهای مختلفی ساخته می‌شوند اما اگر به‌خوبی محتواهای آن‌ها را بررسی کنیم متوجه گسترده بودن سینمای دینی خواهیم شد که نمایانگر مفاهیمی همچون محبت، ایثار و گذشت است.

وی افزود: بنابراین علی‌رغم گستردگی سینمای دین هدف اساسی ما از برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی توجه خاص و ویژه‌تر به مباحث و معارف دینی است.

ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده

لطیفی با مخاطب قرار دادن اهالی رسانه به نقش مهم آن‌ها در اطلاع‌رسانی دقیق و به‌موقع اخبار اشاره و خاطرنشان کرد: در این امر مهم و خطیر ما نیاز به حمایت تمام عزیزان رسانه‌ای داریم تا فراخوان این جشنواره به‌تمامی کسانی که علاقه‌مند به حضور هستند، برسد و کسی جا نماند.

وی برگزاری جشنواره فیلم دینی رضوی را فرصتی دانست تا فیلم اولی‌ها و فیلم‌سازان جوان بتوانند با حمایت انجمن سینمای جوان شهر و استان خود به تولید آثار فاخری در حوزه دین بپردازند، گفت: به همین منظور ما قالب فیلم را کوتاه در نظر گرفتیم و ساخت فیلم‌های داستانی بلند را در محورهای جشنواره قرار ندادیم.

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) با اشاره به حضور تمام ادیان آسمانی در بخش بین‌الملل این جشنواره اظهار کرد: امیدواریم این فعالیت موجب شود تا مبحث «انسان به‌علاوه خدا» بیشتر در سطح تولیدات سینمایی و زندگی روزمره افراد نهادینه شود. در بخش ویژه رضوی نیز که به صورت خاص به فرهنگ رضوی پرداخته خواهد شد، به دنبال این امر هستیم تا زمینه آشنایی و اُنس با آیین، مسلک و معارف امام رضا (علیه‌السلام) را بیش‌ازپیش گسترش دهیم.

توقف جشنواره فیلم رضوی در سال ۹۸

در ادامه این نشست سید جواد رفاهی -مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) و مسئول دبیرخانه جشنواره‌ها- با اشاره به تاریخچه برگزاری فیلم رضوی اظهار کرد: نخستین دوره این جشنواره سال ۸۳ در مشهد مقدس شروع شد که با تمام فراز و نشیب‌های بسیاری که داشت سال ۹۸ در گلستان آخرین دوره خود را برگزار کرد.

وی افزود: به دلیل اینکه اکثر فیلم‌های تولیدی و دریافتی دبیرخانه جشنواره با موضوعات و محتواهایی غیر از معارف رضوی ساخته شده بود که ارتباطی با فرهنگ رضوی نداشتند، جشنواره فیلم رضوی از سال ۹۹ تا امسال متوقف شد. در همین راستا به این نتیجه رسیدیم که جشنواره فیلم دینی رضوان را برگزار کنیم تا محتوای تولیدات سینمایی به صورت دقیق و ویژه مباحث دینی و معارف رضوی را پوشش دهند.

بخش ایده تا فیلم ویژه نسل جوان

مشاور راهبردی مدیر عامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با بیان اینکه «فیلم اولی‌ها»، «فیلم‌سازی با موبایل» و «ایده تا فیلم (سراج)» سه بخش مهم جشنواره فیلم دینی رضوی هستند، عنوان کرد: هدف از بخش ایده تا فیلم (سراج) کشف و پرورش استعدادهای جوان است لذا نویسندگان و کارگردانان جوان (متولدین سال ۷۰ به بعد) می‌توانند ایده‌های خود را در قالب حداقل یک پاراگراف (۴خط) و حداکثر یک صفحه طبق جدول زمان‌بندی اعلام شده به دبیرخانه ارسال کنند.

بارگذاری فراخوان رسمی جشنواره در سایت شمس توس

سعید زمانی -معاون ترویج و جریان سازی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع)- نیز در این نشست با بیان اینکه از امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه جاری فراخوان رسمی جشنواره در بستر سایت شمس توس بارگذاری می‌شود، گفت: تمام علاقه‌مندان می‌توانند با مطالعه محورهای این فراخوان در زمینه موردعلاقه خود ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره به سازمان‌ها و نهادهای همکاری کننده در این رویداد بین‌المللی تصریح کرد: مجموعه‌هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی سوره، موسسه آفرینش‌های هنری استان قدس رضوی، مرکز ارتباطات و رسانه استان قدس رضوی، سازمان اوقاف و امور خیریه و صداوسیمای جمهوری اسلامی در تعامل با بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) هستند.

گفتنی است در پایان این نشست با حضور اهالی رسانه از پوستر جشنواره فیلم دینی رضوی رونمایی شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • واکاوی گرایش‌های ضد اسرائیلی «نسل زِد» در آمریکا
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • شهید مطهری با روحیات و نیازهای نسل جوان آشنایی کامل داشت
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • توجه ویژه جشنواره «رضوان» به جوانان صاحب ایده/ توسل به فرهنگ رضوی
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • اجرای عدالت در عرصه های مختلف لازمه حکومتی دینی است
  • معرفی جوانان برتر همدان در جشنواره جوانان برتر ایران زمین