Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-28@14:47:30 GMT

ایجاد باغچه‌های خانگی با هدف اصلاح الگوی تغذیه

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۱۲۲۱

ایجاد باغچه‌های خانگی با هدف اصلاح الگوی تغذیه

 به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، نسترن بهادری با اشاره به اینکه عوامل متعددی در ایجاد ناامنی غذایی  تاثیر گذار هستند، اظهار کرد: تغییرات آب و هوایی، خشکسالی و مهاجرت از روستا به حاشیه شهر، بیکاری، عدم آگاهی‌تغذیه‌ی و عادات و رفتار های غذایی غلط از جمله عواملی هستند که در ایجاد ناامنی غذایی موثر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در صورت بی توجهی به عوامل ناامنی تغذیه‌ای احتمال گرسنگی، اشکال مختلف سوءتغذیه به ثورت کوتاه قدی و لاغری کودکان، اضافه وزن و چاقی و ناامنی غذایی در گروه‌های آسیب پذیر افزایش پیدا می‌کند.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان خرم‌آباد گفت: توجه به فرایند تولید مواد غذایی و بخش کشاورزی ارتباط تنگاتنگی با تغذیه سالم دارد.

بهادری افزود: توجه به تولید محصول سالم با رعایت اصول استفاده از انواع سموم وکودهای آلی و شیمیایی ،نحوه نگهداری و انبار مواد غذایی ،حمل محصولات کشاورزی به کارخانجات، روشهای فرآوری، بسته بندی، حمل تا فروشگاه‌های عرضه و در نهایت خرید و روش‌های طبخ همگی بر مصرف یک غذای خوب و مغذی و سالم توسط خانواده ها تاثیرگذار است.

وی گفت: در همین راستا و همگام با سیاست‌های کشوری، اقدامات بسیار مهمی در واحد بهبود تغذیه  جهت تحقق بخشیدن به شعار ایمنی غذا از مزرعه تا سفره برنامه ریزی و در حال اجرا است.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان خرم‌آباد با اشاره به برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی در خصوص ایمنی غذا توضیح داد: آموزش همگانی به عموم مردم در خصوص نکات اساسی در خرید ،آماده سازی ،پخت و مصرف مواد غذایی ،اهمیت مصرف میوه و سبزی سالم،احداث باغچه‌های ارگانیک سبزی، ایمنی غذا در مدارس، تغذیه سالم در رستوران ها و مراکز جمعی ،اهمیت کاهش مصرف قند ونمک و چربی، مصرف مواد غذایی غنی شده از جمله مواردی است که می‌توان اشاره کرد.

بهادری بیان کرد: مصرف صحیح مکمل‌های مورد نیاز گروه‌های سنی، ارائه خدمات مشاوره تغذیه رایگان به گروه‌های سنی مختلف و موارد دیگر از مهمترین برنامه‌های در دست اقدام این گروه در سال جاری است.

وی خاطر نشان کرد : شهروندان خرم‌آبادی در صورت ابتلا به چاقی و اضافه وزن ،دیابت و یا فشار خون بالا با مراجعه به پایگاه‌های پزشک خانواده و ارجاع به کارشناسان تغذیه می‌‌توانند از خدمات رایگان مشاوره تغذیه بهره‌مند شوند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت با همکاری جهاد کشاورزی اقدام به تهیه و اهدای بذر سبزیجات در مناطق روستایی کرده است، عنوان کرد: اجرای برنامه آموزش تغذیه سالم توسط کارشناسان تغذیه ،آموزش کاشت سبزیجات توسط کارشناسان جهاد باهدف اصلاح الگوی تغذیه خانوار ها و افزایش دسترسی  به سبزیجات با ایجاد باغچه‌های خانگی صورت گرفته است.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خرم‌آباد گفت: این برنامه در طول هفته سلامت در مناطق رباط، تجره،  زاغه، بیرانشهر و پل سیاهگوشی انجام شده و به تدریج در سایر مناطق ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تغییرات آب و هوایی خشکسالی تولید مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود

به گزارش همشهری آنلاین، عبدالامیر یاقوتی، استفاده از کولر گازی به جای کولر آبی در مناطق عادی و معتدل کشور را با افزایش ٣ برابری مصرف برق و افزایش ٨ برابری نرخ برق همراه دانست که در مجموع قبض برق مشترک خانگی را به ٢٤ برابر افزایش می‌دهد.

وی تعیین الگوی مصرف برق هر منطقه را بر اساس قانون و با تاکید بر حفظ رفاه اجتماعی و فرصت‌های مدیریت مصرف ذکر و تصریح کرد: به طور معمول ٧٥ درصد مشترکان برق هر منطقه، نسبت به الگوی مصرف تعیین شده، برق کمتری مصرف می‌کنند.

وی الگوی مصرف مناطق عادی در فصل گرم را ٣٠٠ کیلووات ساعت عنوان کرد و افزود: هزینه برق مشترکان خانگی که از کولرهای آبی استفاده می‌کنند در هر دوره ٢ ماهه حدود ٨٠ هزار تومان است که در صورت جایگزینی کولر گازی، مصرف سرمایشی از ١٠٠ تا ١٢٠ کیلووات ساعت به بیش از ٧٠٠ کیلووات ساعت افزایش می‌یابد که با احتساب مصرف سایر لوازم برقی، مصرف دوره بیش از ٣ برابر افزایش و از ٣٠٠ کیلووات ساعت به حدود ٩٠٠ تا ١٢٠٠ کیلووات ساعت می‌رسد و مشترک باید بیش از ٢ میلیون تومان هزینه برق پرداخت کند.

یاقوتی با اشاره به تقسیم بندی کشور به ٥ اقلیم آب و هوایی شامل مناطق گرم یک تا ٤ و مناطق عادی گفت: تقریباً ٨٠ درصد مشترکان خانگی در مناطق عادی و معتدل مانند شمال غرب و شمال شرق کشور ساکن هستند که استان‌های تهران‌، زنجان، قزوین، همدان و لرستان، اغلب مناطق استان کردستان و کرمانشاه همچنین بخش‌هایی از اصفهان را در بر می‌گیرد.


کد خبر 847549 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم برق قیمت - برق

دیگر خبرها

  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • هشدار توانیر به مشترکان پرمصرف برق/ با استفاده از کولرگازی منتظر قبض نجومی باشید
  • قبض برق این مشترکان ۲۴ برابر می‌شود
  • قبض این مشترکان ۲۴ برابر می شود
  • ترویج فرهنگ غذای سالم متناسب با آموزه‌های طب ایرانی
  • روایتی از حذف قند و عوارضش، جزو پربازدیدترین‌های توییتر شد/ عکس
  • اصلاح الگوی کشت بهترین راه برای مدیریت مصرف آب
  • لاغری در یک هفته ؛ نکات مهم برای کاهش وزن در یک هفته