Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام پورعیسی، استاد دانشگاه و نویسنده کتاب “بهجت طوبی”، گفت: آیت الله بهجت یک ساختار مکتب عرفانی جاودانه را بنیان گذاری کرد و با نمازهایشان و حضور در بین مردم، عرفان را بر سفره زندگی مردم نشاند. از کوچک و بزرگ، طلبه و غیر طلبه و دانشگاهیان با ایشان در ارتباط بود. او عرفان، زهد و معرفت ملکوتی اش را وارد عرصه اجتماع کرد و از دیدگاه جامعه شناسی جز شخصیت های مکتب ساز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛حجت الاسلام “حمید پورعیسی” استاد دانشگاه گیلان و نویسنده کتاب “بهجت طوبی” در گفت و گو ۸دی با اشاره به سالگرد رحلت ابرمرد عرصه زهد، ساده زیستی، اجتهاد، فقه و فقاهت، اظهار کرد: یکی از ویژگی های بزرگ دین اسلام، شخصیت بخشی در عرصه انسانیت است و یکی از ویژگی های بزرگ مردان خدا که به آنان عظمت بخشیده ساده زیستی است که در عین متمکن بودن از اموال دنیایی، ساده زیستی را اختیار کردند.

وی افزود: این شخصیت بخشی به تعبیر جامعه شناسان یک قدرت کاریزماتیکی ناشی از اراده و انگیزه شخص نسبت به آموزه های دینی است. آن هایی که درصدد تضعیف دین هستند دین را ضعیف نمی کنند بلکه بخش عظیمی از تحفه انسانیت را هدر می دهند.

این استاد دانشگاه با اشاره به تصدیق علما در استفاده از منابع و راه هایی برای رسیدن به پیشرفت، عظمت، بزرگی و شرافت، اظهار کرد: اگر اینگونه نباشد آن جامعه و تفکر عقب افتاده خواهد بود یعنی همه چیز دارید و استفاده نمی کنید و چه بسا هدر هم می دهید.

وی با بیان اینکه مجموعه قوانین دین، شخصیتی مثل آیت الله بهجت(ره) را می سازد ادامه داد: از دل دین چنین شخصیت هایی بیرون می آید به تعبیری در قلمرو دین شناسی می شوند اولیای خدا و ایشان از دسته اولیای خدا بودند.

 آیت الله بهجت جز شخصیت های مکتب ساز است

نویسنده کتاب بهجت طوبی با اشاره به ویژگی های بزرگ و برجسته این عالم فقید بیان کرد: آیت الله بهجت یک ساختار مکتب عرفانی جاودانه را بنیان گذاری کرد و با نمازهایشان و حضور در بین مردم، عرفان را بر سفره زندگی مردم نشاند. از کوچک و بزرگ، طلبه و غیر طلبه و دانشگاهیان با ایشان در ارتباط بود. او عرفان، زهد و معرفت ملکوتی اش را وارد عرصه اجتماع کرد و از دیدگاه جامعه شناسی جز شخصیت های مکتب ساز است.

وی با بیان اینکه آیت الله بهجت زاهد و عارفی پیوسته و بی رغبت به دنیا و تعلقات دنیایی بود، گفت: او آزادمنشی را تعریف و بی تکلفی را در زندگی مردم وارد کرد و ثابت کرد که با زندگی ساده و بی تکلف می توان بزرگ بود و برجسته ترین چهره زهد را در دوران ما به نمایش گذاشت.

حجت الاسلام پورعیسی با بیان اینکه جذابیت معنوی ایشان بسیار زیاد بود و بر حقیقت باطل دنیا و ذره ذره تراکنش های موجود در عالم هستی مسلط بود، تصریح کرد: خیلی قدرت می خواهد که علم باطن دنیا و چهره واقعی مردم را بدانی و زبان نگشایی‌ و به صورت عادی برخورد کنی.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه تعلقات مادی نتوانست این شخصیت عظیم را آلوده کند، بیان کرد: ایشان چنان از مقوله ایمان برای نظافت و دوری از آلودگی به تعلقات دنیایی بهره برد که پس از گذشت سال ها هنوز این جذابیت در حال ظهور و بروز است و چشمه ای است که تشنگان معارف دینی را سیراب می کند.

شخصیت آیت الله بهجت بر همه اقشار نفوذ دارد

وی با اشاره به انتشار کتابش با عنوان “بهجت طوبی” پیرامون زندگینامه آیت الله بهجت(ره) بیان کرد: این کتاب شامل متنی از مقالات و توصیه ها و اشعار سروده شده در مدح ایشان است. این اشعار نشان دهنده این است که این مرد بر همه اقشار نفوذ داشته و اشعار دلسوختگان ناشی از درک عظیم از شخصیت این عالم بزرگوار است.

مصداق جانشینی خداوند بر روی زمین

وی با بیان اینکه این مردان خدا، مصداق آیه ۵۵ سوره نور مبنی بر جانشینی خداوند بزرگ هستند،
خاطرنشان کرد: خلافت خدا، حاکمیت سیاسی نیست مثل رییس جمهور، معاون و … بلکه جانشینی خدا به صورت وجودی است و به منزله تپش های قلب انسان است و بر دل ها خلافت می کنند و دل های مردم را از زنگارها و آلودگی ها پاک می کنند و از ظلمت به سوی نور می برند. آنان به قله رفیع درجات ملکوتی رسیدند. آنان کاری کردند که دست شیطان برای همیشه از آنان کوتاه شد و انسان وقتی به درجه اخلاص برسد وارد حریم الهی می شود و خداوند نگهبان اوست و این یکی از مصادیق برتری انسان بر مخلوقات دیگر است.

 سیر حقیقی آیت الله بهجت در ملکوت

این استاد دانشگاه با بیان اینکه آیت الله بهجت فومنی از شخصیت هایی بود که وجود ظاهری اش در زمین و حقیقت وجودش در ملکوت قرار داشت و بدون سیر در ملکوت نمی توانست این نورانیت را در بین مردم داشته باشد، اظهار کرد: بنده چندین بار ایشان را از نزدیک دیده بودم، او اکثرا سکوت می کرد و در هنگام سخن از دل صحبت می کرد که بر دل می نشست و این شخصیت ها رهاورد حوزه های دینی هستند و باید قبل از اهمیت این شخصیت ها به اهمیت دین پی ببریم.

 
 جامعه عامل به آموزه های دینی به حیات طیبه می رسد

وی با بیان اینکه جامعه ای که به دین گرایی و عمل به آموزه های دینی متمایل باشد به حیات طیبه می رسد، خاطرنشان کرد: حیات طیبه یعنی حیات جاودان و معقول و هرکه دارای عقل سلیم باشد عاشق آیت الله بهجت می شود یعنی خدا به واسطه ایمان و عمل صالح به او حیات طیبه بخشیده است./انتهای پیام

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آموزه های دینی استاد دانشگاه آیت الله بهجت حیات طیبه مکتب ساز شخصیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکاف‌ها و دوگانگی‌های مذهبی، ممنوع!

گردهم‌آیی بزرگ شیعیان ترکیه با حضور نماینده تام الاختیار آیت الله العظمی سیستانی برگزار شد و حاضران در این برنامه ها بر جلوگیری از تفرقه و درگیری های مذهبی تاکید کردند.
به گزارش «مبلغ»، به نقل از شفقنا، حجت الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی، در سفر فرهنگی و معنوی به ترکیه، علاوه بر حضور اجتماع حمایت از فلسطین، با شخصیت ها و گره ها و مجامع  مختلف شیعی، سنی و مسیحی ترکیه دیدار کرد. این سفر به منظور تقویت ارتباطات بین ادیان و مذاهب و دیدار با جامعه ی شیعیان ترکیه صورت گرفته است.

سخنان حجت الاسلام رحمانی، رئیس آل البیت ترکیه در این گردهم‌آیی 

آیه سوم سوره مبارکه آل عمران به ما می آموزد، که باید قلب های ما با یکدیگر پیوند داشته و الفت داشته باشد. این کافی نیست که صرفا کنار هم بنشینیم، باید قلب های ما یکی باشد و در قلوب ما وحدت واقعی شکل گرفته باشد. اگر این گونه نباشیم، در حقیقت  خود را در آتش افکنده ایم  و آن آتش  از جمله همان فتنه ی شکاف و درگیری مذهبی است که مخالفان مکتب پیامبر (ص) و اهل بیت علیهم السلام،  بین مسلمانان می اندازند. از آثار همین شکاف ها و دوگانگی ها است که شاهد هستیم، در حالی که در غزه ده ها هزار زن و کودک و انسان های بیگناه کشته شده اند، هنوزجوامع مسلمانان نتوانسته اند اقدام مهمی در حمایت از مظلومان غزه به انجام برسانند. اگر وحدت داشته باشیم، وضعیت مسلمانان به گونه ای دیگر خواهد بود. مراجع بزرگوار ما، خود محور وحدت بوده و همواره بر انسجام صفوف مسلمین تاکید داشته اند و عملا در این راه مبارزه کرده اند. به یاد داریم که حضرت آیت الله سیستانی فرمودند «اهل سنت  نه تنها برادران ما، بلکه جان ما هستند». باور داریم که این صفوف منسجم ذیل عنایت امام زمان (عج) است. این وحدت به برکت حضرت آیت الله سیستانی است. از این روی ما از استانبول به ایشان سلام می فرستیم که هم پدر ما و هم مرجع ما و هم پناهگاه مسلمانان است. ایشان نورچشم ما و روشن کننده مسیر ماست. همین گونه سلام می فرستم به رهبر انقلاب اسلامی که وجود ایشان نعمت است و چون کوه در برابر دشمنان اسلام ایستاده اند.

سخنان حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی، نماینده آیت الله سیستانی:

ماهیت معتدل، معنوی و امید بخش مکتب  و دو ثقل قرآن کریم و معارف اهل بیت علیهم السلام، تکیه گاهی روشن برای همه ما ماست و راه روشنی پیش روی انسان های حقیقت طلب قرار می دهد. اگر این روزها با دین گریزی در برخی حوامع مواجه هستیم، نتیجه ی کم کاری ها یا بی عملی ها و اشکالات برخی رهبران و موسسات جوامع دینی از یک سو، و خصومت و طرح های بیگانگان از سوی دیگر است. اگر ما رقابت ها را به همدلی و رفاقت تبدیل کنیم و سرمایه هایمان را در جهت صحیح به کار بندیم و دین پیامبر (ٌص) و مکتب اهل بیت علیهم السلام را همانگونه که در قٰرآن و سنت آمده است و به شیوه ی عقلانی و رحمانی و به دور از افراط و تفریط، پیش بگیریم و معرفی کنیم و در این مسیر جدیت و خلاقیت و اخلاص به خرج دهیم، بی تردید جوانان ما جز مکتب اهل بیت علیهم السلام، انتخاب دیگری نخواهند داشت. من در این سفر ظرفیت ها و توانمندی ها و اهتمام و اخلاصی دیدم که آینده را بسیار روشن و امید بخش نشان می دهد.  ان شاء الله جامعه ی شیعیان ترکیه روز به روز نقشی کلیدی تر در این کشور یافته و با مشارکت موثر و سازنده در فرآیندهای فکری و فرهنگی و علمی، منزلتی روزافزون خواهد یافت.

دیگر برنامه های سفر 

در این مراسم، سر کنسول ایران و عراق و آقایان شیخ قدیر آکاراس (مدیرموسسه کوثر) و شیخ علی اکبر یورت سون رییس مجمع علمای آل البیت هم سخنرانی کردند. یادآور می شود سفر فرهنگی نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی به ترکیه از روز دوشنبه دهم اردیبهشت ماه آغاز شد. دیداربا رهبران اهل تسنن، علویان و مسیحیان ارتدوکس استانبول و دیدار از کتابخانه ی بزرگ  سلیمانیه و اهداء یک جلد از مصحف مشهد رضوی به این کتابخانه، دیدار با موسسه ی کوثر و جامعه المصطفی،  از جمله برنامه های فشرده ی حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در استانبول بوده است. برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903201

دیگر خبرها

  • شکاف‌ها و دوگانگی‌های مذهبی، ممنوع!
  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • برگزاری همایش حکمت مطهر با حضور نمایندگی ولی فقیه در سپاه عاشورا
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • مکتب امام صادق(ع) جامعه اسلامی را به سوی درستی هدایت کرد
  • انقلاب اسلامی ایران ادامه دهنده مکتب امام صادق (ع)است
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)