Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر حداقل ۱۰ درصد زوجین با مشکل نازایی مواجه هستند اما این مشکل به عنوان درد نهفته باقی می‌ماند و در نهایت منجر به ایجاد عوارض بسیار شدیدی در خانواده خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (who) میانگین ناباروری در جهان بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است و این رقم همچنان رو به افزایش است و کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نبوده و زوج‌های زیادی وجود دارند که از این مشکل رنج می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان و براساس سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر ارتقای میزان باروری، در برنامه‌های حمایت مالی از زوج‌های نابارور این مهم نیز در طرح تحول نظام سلامت مورد توجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.

در این راستا در سال‌های گذشته تاکنون با بهره گیری از نیروهای متخصص و مجرب و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا مراکز تشخیص و درمان ناباروری در استان‌های مختلف کشور راه اندازی شد و از قِبل آن زوج‌های زیادی حس شیرین مادر شدن و پدر شدن را چشیدند.

استان کردستان نیز در راستای خدمات رسانی به زوج‌های نابارور همانند بسیاری از استان‌های کشور دارای مرکز تشخیص و درمان ناباروری بوده و تاکنون خدمات قابل توجهی به مردم استان و حتی برخی استان‌های همجوار ارائه کرده است.

مرکز ناباروری بیمارستان بعثت وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کردستان و تنها مرکز دولتی استان در این حوزه است که از سال ۹۲ فعالیت خود را آغاز کرده است.

ارائه تمام فرایندهای ناباروری در این مرکز

محمدجعفر رضایی مدیر مرکز درمانی کنترل ناباروری بیمارستان بعثت سنندج در این خصوص اظهار داشت: یکی از مهمترین تبعات نازایی موجب نا پایداری خانواده و حادثه طلاق در بین زوجین می شود لذا بحث نازایی یک بحث پزشکی نیست و تمام ابعاد زندگی حتی بعد اقتصادی را نیز در بر می گیرد و همین فشارها آنها را تشدید می کند لذا بیماری مشکل زاست اما باید به کسانی که کمک نیاز دارند کم شود.

رضایی گفت: در حال حاضر حداقل 10درصد زوجین با مشکل نازایی مواجه هستند اما این مشکل به عنوان درد نهفته باقی می‌ماند و در نهایت منجر به ایجاد عوارض بسیار شدیدی در خانواده خواهد شد.

وی افزود: مسأله‌ای که باعث نهفته ماندن این درد شده مشکل فرهنگی است و هنوز این فرهنگ در میان جامعه جا نیفتاده که نازایی یک بیماری قابل درمان است و در این زمینه فرهنگ مردم باید تغییر پیدا کند.

رضایی اظهار داشت: بیشترین مشکل ما در استان این است که زوجین نازا ترجیح می‌دهند برای اینکه مورد طعنه قرار نگرفته و یا برچسب نازایی نخورند برای درمان به استان‌های دیگر مراجعه می‌کنند.

وی گفت: معمولا نازایی زمانی پیش می آید که یکسال بعد از ازدواج زوجین بچه دار نمی شوند اما در کل دو نوع نازایی داریم که یک نوع ان نازایی اولیه است که فرد حامله نمی شود و نازایی ثانویه زمانی است که زن حامله می شود اما بعد از چند ماه از حاملگی سقط می شود.

10 درصد نازایی ها عامل ناشناخته هستند

وی به عوامل نازایی در زوجین اشاره کرد و افزود: 30 درصد نازایی ها عامل مردانه، 50 درصد نازایی ها عامل زنانه، 10 درصد نازایی ترکیبی از زن و مرد هستند و 10 درصد دیگر نازایی ها ناشناخته هستند.

50 درصد مشکلات نازایی در خانم ها به تخمدان ها بر میگردد

رضایی با بیان اینکه از 50 درصد مشکلات نازایی که به خانم ها برمی گردد شایع ترین مشکل مربوط به تخمدان هاست اضافه کرد: نارسایی تخمک و تخمک گذاری  که گاهی تخمک گذاری انجام نمی شود و یا تخمک سالم وجود ندارد، چسبندگی های لگن، آندومتریوز، نارسایی لوله های فالوپ ومشکلات رحمی و همچنین در برخی مواقع، محیط مناسب برای لقاح وجود ندارد و رحم شرایط لازم برای باروری ندارد. در مواردی دیگر ممکن است لوله های رحمی دچار اختلالی باشند  اما چند سالی است که مشکل ذخیره تخمدانی در دنیا در حال انجام است و این پروسه هم در سنندج در حال عملیاتی شدن است چرا که تخمدان ها تا سن 40 سالگی در خانم ها فعال هستند.

وی گفت: از آن جایی که سن و توان باروری رابطه مستقیمی با هم دارند، توصیه می شود افرادی که در سنین بالاتر ازدواج می کنند، حتما برای بچه دار شدن به این موضوع توجه داشته باشند.

مشکل نازایی در زنان حل شده و برای حل مشکل نازایی مردان، روش‌های جدیدی در دست اجراست. انتخاب اسپرم مناسب بر اساس میزان بار الکتریکی، فعال سازی مصنوعی تخمک و جداسازی اسپرم جزو جدیدترین شیوه‌های درمانی محسوب می شوند.

این جنین شناس یکی از این روش‌ها را انتخاب اسپرم مناسب و تزریق آن به تخمک و انتقال به رحم (میکرواینجکشن) بیان کرد و گفت: با استفاده از این روش، میتوان شانس باروری را تا ۳۰ درصد افزایش داد.

90 درصد هزینه درمان نازایی را بیمه ها پرداخت می کنند

وی ادامه داد: در کشور ما ۸۴ مرکز درمان ناباروری با استفاده از فناوری ‌های روز دنیا در این مراکز خدمات ارائه می دهند، اما هزینه دارو‌های درمان ناباروری، ماهانه مبلغ هنگفتی را به زوج‌ها تحمیل می کرد اما خوشبختانه حال 90 درصد هزینه درمان نازایی را در بخش دولتی و 60 درصد در بخش خصوصی را بیمه پرداخت می کند.

مدیر مرکز درمانی کنترل ناباروری بیمارستان بعثت سنندج با بیان اینکه کردستان به 5 مرکز درمان نازایی نیاز دارد تاکید کرد: امید می‌رود با بهره گیری بهینه از پیشرفت‌های مختلفی که امروز کشور در حوزه پزشکی به آن دست یافته است زمینه‌ای فراهم شود تا زندگی هیچ زوجی بدلیل ناباروری و مشکلات این چینینی از هم نپاشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: درمان ناباروری درصد نازایی ها مشکل نازایی مرکز درمان زوج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۱۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند

به گزارش قدس خراسان، عباس نظافت، امروز ۷ اردیبهشت‌ماه در همایش روز روانشناسی و مشاوره با شعار «روانشناسی در خدمت جامعه» که در مرکز همایش‌های شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در سال جاری و سال‌های گذشته شهرداری مشهد طرح‌های جامعه‌محوری را برنامه‌ریزی کرده و توانسته اقداماتی را جهت آشنایی مردم با مؤلفه‌های روانشناسی و مشاوره انجام دهد.
وی ادامه داد: یکی از این اقدامات طرح «باشگاه اجتماعی همسران مشهدی» یا «باهم» است که بر اساس رفرنس‌های علمی انجام شد. وقت برای ما اهمیت زیادی دارد و هر لحظه آمار طلاق افزایش پیدا می‌کند؛ بالاترین رشد طلاق در بین زوجین جوان مشهدی است.

نظافت اضافه کرد: در اولین اقدام از دانشگاه فردوسی کمک گرفته و علت بالا بودن آمار طلاق بین زوجین جوان مشهدی را جویا شدیم؛ به این نتیجه رسیدیم که زوجین جوان مشهدی دچار پنج باور ارتباطی غلط هستند و این پنج باور غلط پاشنه آشیل زندگی‌ها شده است. اقتصاد در بین این موارد ردیف ۱۲ را دارد.
وی با اشاره به پنج باور ارتباطی غلط بین زوجین جوان مشهدی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال ۶۷ درصد از این افراد باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند، یعنی اصلاً گفتمان زناشویی در بین آن‌ها وجود ندارد و مفهوم زوجیت را درک نکرده‌اند.
رئیس اداره مراکز و خدمات اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد تصریح کرد: طرح «ترنم زندگی» ویژه زنان سرپرست خانواده در حاشیه شهر مشهد نیز از جمله دیگر اقدامات شهرداری مشهد بوده و ۲۰ هزار زن در این طرح آموزش دیدند. در نظرسنجی‌ها بیش از ۶۴ درصد از این بانوان با مؤلفهٔ‌های روانشناسی و مشاوره آشنایی نداشتند.
نظافت عنوان کرد: همچنین طرح «شهید مهرورزی» از جمله دیگر طرح‌های شهرداری مشهد بوده و هدف آن پیشگیری از اعتیاد است. با ورود به این حوزه به این نتیجه رسیدیم که تعداد مربی متخصص پیشگیری از اعتیاد در مشهد بسیار کم بوده و طی سال گذشته ۳۰۰ نفر به ما اضافه شدند. ‌امیدواریم در سال جاری ۱۷۰۰ مربی متخصص پیشگیری از اعتیاد داشته باشیم.
وی اضافه کرد: وظیفه ما در شهرداری مشهد آشنا کردن مردم با مؤلفه‌های مشاوره و روانشناسی و معرفی اساتید و مشاوران متعهد و متخصص است. کلینیک‌های متعهد و متخصص از سمت ما حمایت ویژه خواهند شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • تقریباً ۱۵ درصد زوجین در بردسکن مشکل ناباروری دارند
  • شناسایی مهم ترین عامل تصادفات درون‌شهری در کردستان
  • مهمترین عامل سقط جنین در کشور عوامل فرهنگی است
  • ۶۷ درصد از زوجین جوان مشهدی باور دارند که همسرشان باید ذهن آن‌ها را بخواند
  • اختصاص ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد
  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • پیرترین پدر و مادرها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود